Şimdi Ara

Avukatlar avrupa abd'de neden zeki olarak görülüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye'deki peerlerinden yaptıkları farklı bir şey yok aslında yasaları yorumluyorlar. Bir kimyacıdan fizikçiden zeki görülüyorlar toplumda. Neden?

@01001101 @Nat Alianovna

• Bilmem. O senin kanın. Bana da avukatlar zeki görülüyorlar gibi geliyor ama en azından fizikçilerden daha zeki görüldüklerini düşünmedim. Bilakis fizikçilerden daha zeki görülen bir insan grubu olduğunu pek sanmıyorum. Belki Musk-vari mühendisler veya Ömer Hayyam gibi matematikçiler. Musk da fizikçi arka planlı bu arada. Hayyam'a da rahat fizikçi ve astronom denir.

Hakikaten bildiğim en zeki insanlar avukatlar değil. Fizikçiler. Daha doğrusu alanına çok iyi hakim ve birkaç başka alana da ilgisi ve onlarla da ilgili bilgisi olan iyi bilim insanlarının çoğu çok zeki. Doğuştan muazzam zeki olmasalar bile kendilerini zekalarını etkin biçimde kullanabilecekleri şekilde eğitmiş oluyorlar.

Avukatlar davaları kazanmak için zekalarını ve mantıklarını ve gerekirse kanıtları kullansalar bile bence insan kurgusu mevzuatın kısır normatif dünyasında kapana kısılmış bir meslek grubu olarak gerçek bilimsel zekayla fazla aşık atamazlar. Tabii bu avukatların yine de genelde zeki görüldüğü ve becerikli avukatların da gerçekten zeka timsali sayılabileceği kaidelerini değiştirmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kimyacı fizikçi falan toplumun bireylerine doğrudan ve kısa vadeli bi katkı sağlamıyor, teknoloji gibi şeylerin gelişmesini sağlayarak toplumun geneline uzun vadede katkı sağlıyor ve bu katkı esnasında bilim insanı ile teknoloji son kullanıcısı arasındaki bağ dolaylı bir bağ oluyor.

avukat ise kısa vadede sorunu çözen, ve bireyin kendisi için sorunu çözen kişi konumunda.

insanlık herzaman kısa vadeli düşünür. mesela işyerinde müdür için çok önemli bir projeyi hallettin diyelim. müdür senden minnettar olduğu an sen artık hergün müdürün odasına gitmeli, onunla irtibatı koparmamalı ve terfi vs talep etmelisin. becerdiğin işin karşılığını o irtibat sırasında aldın aldın, eğer kenara çekilip: "ben artık müdürün el üstünde tuttuğu, borçlu olduğu biriyim, o gerektiği an bana terfi / zam verecektir" diye olayları olağan akışına bırakırsan %99 şu olur: yaptığın iş unutulur, müdür senden başka bi iş ister ileride tekrar, terfi zamanı seni değil müdürle irtibatta olan diğer sıradan birini terfi ettirir, sen eğer gidip "terfi benim hakkımdı" diyecek olursan müdür sana iplemez hatta haksız konuma bile düşersin. çünkü geçmişte kalmış şeyin hükmü bitmiştir, çünkü insanlık hep kısa vadeli düşünür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.