Şimdi Ara

Avrupaya göç eden çoğu Türkün Milliyetçi-Muhafazakar düşünceleri savunmaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dikkatimi çekti sonradan giden almancı profilde olmayan Türklerde çabucak bu ideolojiye evriliyorlar beyaz yakalı olanları bile

Mesela evlilik çocuk yapma fanatizmi yapıyorlar herkes onlara göre bunu yapmalı gidiyorlar avrupadan Türkiyede yaşayan Türklere çocuk yap evlen aklı veriyorlar Türkiyedeki durumdan haberleri olmadan

Sürekli Türkiyedeki baskıcı mahalle ortamını savunuyorlar iste aslında Türkiyedeki mahalle baskısı çok iyi aslında Türk kızları okadarda kötü değil avrupalı kızlar çok kötü aile bilmez vs

Bakıyorsun Türkiyeden gelen beyaz yakalı seküler bir Türk bile 2-3 senede bir anda bu zihniyete evrilmiş

Sanırım bu Türklere avrupa almanya yaramıyor amerikaya kanadaya giden Türklerde bu yok mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 30 Aralık 2023; 17:32:43 >

• onlar ne milliyetçi,ne de muhafazalar.

sadece şahsi çıkarları önemli.

amerikadakiler neden farklı? çünkü amerika yan gelip yatıp çocuk doğurana sosyal yardım vermiyor.

• "Bakıyorsun Türkiyeden gelen beyaz yakalı seküler bir Türk bile 2-3 senede bir anda bu zihniyete evrilmiş"

Beni asıl bu durum şasırtıyor

• gurbetçileri anlamıyorum

adam Türkiyede milliyetçi oluyor avrupada sola oy veriyor avrupayı beğenmiyor Türkiyeye dönmüyor

• Onların bir çoğu ne milliyetçi nede muhafazakar büyük çoğunluğu siyasal islamcı.

• İsteyen istediği fikri savunur, her yerde siyasal islamcı muhafazakar sağcı var gerçek vatanseverler onlar bu ülkeyi medenieytle tanıştıran da onlar, siz azınlıksınız anlayın artık bu gerçekle yüzleşin.

• bu guruba giren biri olarak:

Almanya öncesinde ingiltere'de de yaşamış biri olarak da:

Öncelikle eğer gözlerini açıp görmek istersen :

-"evroba özghür yeghenım" yalanını fark ediyorsun.

- Yıllardır sana ezilen mezilen diye yutturulanların aslında o ülkeleri istila ettiğini anlıyorsun.

- medya'nın özgür olmadığını anlıyorsun. Yahudilerin kontrolünde olduğunu anlayınca hele, bunu anlayan insan 1 hafta hayatı sorguluyor.

- gittiğin ülkenin dilini bildiğinde, oranın sahibi vatandaşlarla yakınlık kurup, samimi sohbetlerinde mesela; aslında batının nasıl kendi insanını da sömürdüğünü anlıyorsun. Mesela benim ingiliz arkadaşım bir defasonda pub'da eğlenirken biraz kafa yapınca bana "neden benim kafamı kesmek istiyorsun" diye sormuştu. ben anlamamıştım. müslümanım diye sormuş. çocukla konuşunca mesela anlattı. onlar da görüyorlar.

neyse bu hayata gözlerini açtığında olanlar. bir de bildiğinde , öğrendiğinde olanlar var.

mesela :

-bankacılık sisteminin yahudilerin elinde olduğunu anlıyorsun

-komisyon içeren her türlü fırsatın aslında yahudiler tarafından tutulduğunun farkına varıyorsun. hadi sıkıysa avrupa'da western union tarzı bir hizmet kur! hadi sıkıyorsa bankalar ile anlaş! Türk ve müslüman ulan müslümanı geçtim katolik olarak sana batılı bankalar izin vverecek mi?

-medya'nın bunların elinde olduğunu anlıyorsun. medya en büyük güçtür. aptal halkları kontrol altında tutmanın en büyük silahıdır. mesela çekyalı hayat kadınını zenciler öldürür haber olmaz. ama bir torbacı zenci polis ile kovalamacada kafasını düşüp yere vurduğundan hastaneye kaldırıldığında, yahudi medya 25 gün bu olayı ilk sıradan haber yapar.

işte tüm bunların farkına varınca, aslında batının bir yalanlar imp. olduğunu anlıyorsun.

ister istemez Türk kimliğini bu kafadakiler de kötülemeye kalkınca; kimliğini daha da sahipleniyorsun.

yani bu ite kopuğa karşı kimliğini sahiplenmeyen zaten o itin ardında geziyordur.

son olarak; memleketimin solcuları:

yaşadığın köyden çıkıp bir avrupa ülkesine yerleş de gör diycem ama işte o beceriler de yok çıkamıyorsun. yani orayı görene de laf etme bir zahmet. gördüğümüzü yalanlamamızı istiyorsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • he_man kullanıcısına yanıt

ulan 

• Düşünce özgürlüğü veya Filir Özgürlüğü olduğunu ne zaman kavrayacak şu üye çok merak ediyorum.

Bir insan ne düşünüyor ne yazıyor ne yapıyor kime ne bundan ?

Suç olmadığı insalara zarar vermediği sürece kim ne düşünüyor kime ne bundan ?

• Bak ben 8 yildir amerika'da yasiyorum. Cocuk yapsam direk Amerikan Vatandasi olacak, ama yapmiyorum. Zamaninda 10 sene once cocuk yaparken dogumu Amerika'da yaptirtma fikrim vardi 30,000 dolar para odeyecektim cepten. Simdi yapsam bedava ama yine de vazgectim. Hesap edin cocuk buyutmek nasil bir zorluktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 30 Aralık 2023; 20:54:41 >
  • Rahatlıktan kaynaklanıyor. Nasıl ki Amerikada Avrupada yaşayıp Filistin için gösteri yapıyorlar aynı sebep. Arapların ve arap kültürünün zararını görmemişler çünkü muhatap değiller. Onlarda da süreli arapçılık pompalayan baskıcı bir yönetim olsaydı Atatürkün ve cumhuriyetin değerini anlarlardı.

• İnsan zaman geçtikçe eski yılları güzel hatırlar ya. Mesela herkes sobaya geri dönelim der kimse yazları odun kesmekten, hazırlık yapmaktan, kömür zehirlenmesi riskinden falan bahsetmez.

Ben Avrupa'ya göçen Türklerin böyle bir sendroma kapıldığını düşünüyorum. Hep iyi özellikleri hatırlıyorlar.

Tabi ifade özgürlüğü, hayat pahalılığı, zorunlu askerlik, kalitesiz üniversiteler, Avrupa'da hurda bile denmeyecek kadar rezil 2.el arabaların 500 bin TL'den başlaması gibi konular Türkiye'de yaşayan insanların düşünmesi gereken sorunlar.

• sensaura kullanıcısına yanıt

nasıl bedava ya çocuk yaptığında Abd vatandaşı olsan bile çocuk doğrutmak için 100 bin dolar ve üstü rakam ödüyorsun diyenler yalan mı söylüyormuş?

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Sen kafayı yahudilerle fena bozmuşsun Türkiyede kur bakalım banka büyük kurumlar bütün dünyada küreselcilerin elinde 1 tane adam ırkçılık yaptı diye çare muhafazakarlaşmakmı ?

Türkiyede sorsan bağımsız ülke ama corona döneminde gördük küreselcilerin emirlerini bire bir yerine getirdiler

Daha Türkiyede aynı evde nikahsız yaşayan çiftlere bile saygı duymuyorlar herşey ahlaksızlık böyle yaftalıyorlar

Sen ne zannediyorsun avrupa bağımlı abd uydusu ama Bulgaristan yada rusya falan bağımsız bir ülkemi ? Dijital parayı onay veren Putinmi dünyayı küreselcilerin elinden kurtaracak ?

Küreselciler bir şeyi icaat ettiyse sürekli şikayet etmek yerine sende onu onlara karşı kullan bu kadar basit anti tez geliştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 30 Aralık 2023; 22:46:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle adam Almanyayı beğenmiyor ve bize önerdiği ülke putinin korku imparatorluğu olan rusya

Konuya gelecek olursak bence Avrupaya gitme imkanı olsa bile bu Almanya olmamalı zaten buradaki muhafazakarlardan kaçıp yine onların arasına gitmek ne bileyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rusyayı geçtim adam Bulgaristan gibi bir ülkeyi övüyor nefes almaya bile rüşvet kestikleri bir ülke

Amerikadaki Türk topluluğu elit ama oradada hard kapitalizm var suç oranı çok yüksek falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 30 Aralık 2023; 23:23:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarafsiz Goz kullanıcısına yanıt
    Abd den korkuyorum ben zaten benim hedefim küçük Avrupa ülkelerinden birine gitmek

Şu sıralar Portekiz araştırıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BF75FD7DB -- 30 Aralık 2023; 23:31:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hollandayi gördüm kücük ülkelerden halki cok neseli güler yüzlüydü huzurlu gözüküyordu ama oradaki Türk ve yabanci toplulugu almanyadan bile daha beter daha egitimsiz

2 sene Bulgaristan'da yaşadım rüşvet falan istemediler ha Almanya mı Bulgaristan mı diye sorarsan tabii ki

Almanya derim ama Türkiye mi Bulgaristan mı diye sorarsan Bulgaristan derim.

bence senin algını aşıyor. adamlar dünya'nın gözüne baka baka hastane bombaladılar. senin batı özgür medeniyetin gitti göçük altında kalanları suçladı.

tekrar edicem; algını aşan şeylerle kafa yorma. bak bir tane köylü sana el atmış. portekiz mortekiz yazmış. hani brezilya'dan farkı para birimi ve köken olarak çoğunluğunun galiçyalı olan ülkeyi övüyor falan :))))

aranızda takılın işte.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.