Şimdi Ara

Avrupadada trafikte az dengesiz insan yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avrupada insanları trafikte çok saygılı zannediyorlar fakat ben avrupada almanyada yaşıyorum başıma gelen bazı olaylar:

    1-Bundan 2 yıl önce döner kavşağın başında döner kavşağa girmeden bir yaya geçidi var orada 2-3 saniye fazla bekledik diye korna çalıp el hareketi yapmıştı bir sürücü

    2-ise bugün başımıza geldi bizim burada tehlikeli bir yol var sadece arka kısmı görünüyor marketten çıkarken sağı ve solu görmek çok zor işte bir araba bizim çıktığımızı gördüğü halde son süret 50lik yolda 60-70 km hızla gitti az kalsın bize çarpacaktı sonra bide sanki biz kusurluymuşuz gibi korna çaldı

    Onun dışında her halta korna çalıyorlar yeşil ışık yandıktan sonra 2-3 saniye gecik hemen" daaaaaaaaaaaat "diye korna çalıyorlar yeminle korna yasaklansın istiyorum

    Trafikte herkesin acelesi var sanki 2-3 saniye bekleseler ölecekler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 7 Nisan 2017; 17:51:25 >







  • Kornaya "daaaaaaaaat" diye basanlar dünyanın olmazsa olmazlarındandır.



    Güzel yurdumun insanlarıda böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz Almanyada oturuyorsunuz daha iyi bilirsiniz ama 2014'de 4-5 gün kadar Münih'de kaldım korna sesi neredeyse hiç duymadım desem yeri var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayzer75

    Siz Almanyada oturuyorsunuz daha iyi bilirsiniz ama 2014'de 4-5 gün kadar Münih'de kaldım korna sesi neredeyse hiç duymadım desem yeri var

    Yayalara genelde saygılılar ama sürücüler pek saygılı değiller



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 7 Nisan 2017; 17:53:45 >
  • Orada en azından ışık yandıktan sonra kornaya basıyorlarmış.Bu bile yeterli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sun Wukong -- 7 Nisan 2017; 21:11:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya da 3 ay boyunca bir kez korna sesi duydum onda da evin içindeydim, dışarı baktım ne oluyor diye göremedim :)
  • o dediklerinizi yapanlar kesin türktür
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ototube

    o dediklerinizi yapanlar kesin türktür

    Bizimkiler almanlarında ayarı bozmuş.
  • Avrupayı bilmem ama Amerikada başımdan geçen 2 olay anlatıyım .

    1- Filmlerde gördüğümüz bahçeli villaların olduğu geniş bi caddenin kaldırımında yürüyorum , kadının biri sağ tarafımdan koşarak bana doğru geliyor '' i am sorry i am sorry ... '' diye diye ... İngilizce hayırdır abla dedim . Sizi görmedim kusura bakmayın çok özür dilerim çok özür dilerim.... dedi .

    Olay aynen şu : Bu abla evinin otoparkından Suv aracıyla geri geri geliyo yavaşca, bende göz ucuyla görüp nasıl olsa yavaş geliyo o gelene kadar ... diyorum ve yürümeye devam ediyorum . Araç bana sadece 40 cm yakın olduğu için ve abla beni geç gördüğü için bıktırana kadar özür diledi .

    Üzülerek söylüyorum , bizde çarpıp '' kardeş körmüsün koskoca arabayı görmuyon mu ? '' diye soracak adam var.

    ---------------

    2 - Arkadaşla ana caddenin kaldırımında yürüyoruz 30 - 40 metre ilerde ışıklar ve yaya geçidi var, biz de karşıya geçicez . Türk usulu yaklaştık diye yola indik kaldırımın kenarında yürüyoruz . Bi anda trafik kesildi kafamı çevirip arkaya baktım ne oluyo diye . Tüm araçlar bizimle aynı hızla ilerliyo ne korna çalan var ne bişey. 3-5 saniye bunlar neyi bekliyo diye düşündükten sonra kaldırıma çıktık trafik akmaya başladı . Yaya geçidi olsun olmasın kaldırımdan indiğimde trafiğin durduğunu defalarca kez test ettim .

    Bahsettiğim olay Çeşme gibi bi kasabada geçiyor. Büyük şehir merkezlerinde ya da farklı eyaletlerde durum farklı olabilir .




  • Her yerde her tip insanı görmek mümkündür zaten, tek fark bazı ülkelerde sayıca çok daha fazla olmaları.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün mahalle arasında bir amcayla teyze karşıya gececekler.. ben de o sokağa donucem onlar yola inmeden durdum. Bana niue durdum diye baktilar. Geçmeniz icin durdum diyince koşar adım karşıya geçtiler:)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ara İtalyada Milano ve Bologna'ya gitmiştim, üstte bir arkadaşın yazdığı gibi adımını yola atınca araçlar hemen duruyor. Bir Türk olarak bunun nimetlerinden çok faydalandım
  • Ya şimdi acayip hikayeler dile getirildi bende anlatayım da tam olsun...

    Eğitim için 30 küsür günlüğüne Dubai'ye gitmiştim, neyse bir gün işten çıktıktan sonra ihtiyaç tedariği için Ibn Battuta'ya gittim metrodan indikten sonra yoldan karşıya geçmeniz gerekiyor tabi yolda yaya geçidi var orada da yaya geçidine 1 metre kala akan trafik bir anda durur yayalara yol verilir bakın bir adım demiyorum 1 metre neyse ben yaya geçidine girdim tam ortasına yaklaştım som model jipi ile ilik gibi rus bir hatun önümden cuvv diye geçti bende arkasından ezseydin abla diyerekten yolun karşısına geçtim.

    Sonra bir siren sesi ne oluyor diye arkamı döndüm polis arabası yan taraftan kaptırmış gidiyor bende içimden "ulan deve orda o kadar basılır mı" demeye kalmadan polis rus ablayı yakaladı. Bende içimden "oh yarasın ablama" diye zevkle izliyorum biraz konuştuktan sonra yürümeye başladılar biraz yürüdükten sonra polis bana el yapıyor bakarmısınız der gibi bende mal mal etrafıma bakınıyorum acaba banamı diyor diye meğersem bana diyormuş.

    Neyse geldiler yanıma polis buyrun der gibisinden el hareketi yaptı kızda polise bakarak "I'm so sorry sir" dedi poliste hatuna "Saygısızlığı bana değil beyfendiye yaptınız lütfen ondan özür dileyin" gibisinden bir şeyler söyledi hatun döndü özür diledi gülümseyerek bende "abla ez beni sakız gibi çiğne tükür üzerime bas" diye haykırasım geldide yapamadım...




  • Ben de sadece trafikteki insanların suçunun olmadığını düşünüyorum.



    Bundan 2 3 hafta önce bir kavşak düşünün 4 yönlü. Ben kavşağa girip sola döneceğim yoluma devam edeceğim. Kavşak biraz garip ortasıbda küçük bir göbek var fakat göbekte ne ışık var ne tabela, zaten ışık olsa 1 araba zor bekler öyle söyliyim. Neyse ben 2 saniye kala geçtim yeşil ışıktan belki 3 saniye kaladır. Sola doğru göbekten tam dönüyorum burnumu çıkardım sağımdaki arabalar üzerime gelmeye başladı. Meğersem oraya yeşil yanmış yani insan 2 3 saniye hata payı koyar bu nasıl bir ışık sistemi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeşil yandıktan sonra 2-3 saniye mi ? gel buraya yeşil yanmadan 1 saniye önce korna duymazsan masrafların benden :)
  • Onlar el kol sallar bizimkiler silah çeker

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lütfen arabanı san kimse senin keyfine göre hayatını tüketmek zorunda değil yok 2-3sn bekletiyormuşta korna çalınınca uyuz oluyormuş bence git önce aynaya bak. herkes senin gibi amaçsız yaşamıyor hayatta milletin gideceği varacaği yerler var laylayına çıkmıyor sokaklara.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    lütfen arabanı san kimse senin keyfine göre hayatını tüketmek zorunda değil yok 2-3sn bekletiyormuşta korna çalınınca uyuz oluyormuş bence git önce aynaya bak. herkes senin gibi amaçsız yaşamıyor hayatta milletin gideceği varacaği yerler var laylayına çıkmıyor sokaklara.

    Ulan beklesin ozaman 2-3 seniye ölecekmi okadar beklese ?

    Tövbe yarabbi ya adamı sinir ediyorsunuz

    İşiniz gücünüz artislik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 8 Nisan 2017; 12:5:6 >
  • Ulan yazık değilmi neden bekletiyorsun elin adamını herkes senin gibi uyuşuk değil. İşiniz gücünüz boş laylay artislik.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    Ulan yazık değilmi neden bekletiyorsun elin adamını herkes senin gibi uyuşuk değil. İşiniz gücünüz boş laylay artislik.

    Artislik yapan sizin gibilerdir insanlik halidir 2-3 saniye gecikebiliriz sizin gibi anlayassiz insanlar bizden uzak dursunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.