Şimdi Ara

Avrupa Uzay Ajansı'na rekor bütçe verildi: İşte Avrupalıların uzaydaki hedefleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Avrupa Uzay Ajansı (ESA), tarihinin en yüksek bütçesine kavuşuyor. ESA üyesi 22 ülkenin katılımıyla bugün Sevilla'da gerçekleşen toplantının ardından uzay ajansının yeni bütçesi resmen belirlendi. Buna göre ESA'nın önümüzdeki beş yıllık bütçesi tam 14,4 milyar euro olacak.



    Bütçenin onaylanmasının ardından basına bazı açıklamalar yapan ESA başkanı Jan Wörner,"Evet, şu anda karşınızda çok mutlu bir genel müdür var. Bizim teklifimizden bile daha yüksek bir bütçe bu, hepimiz için sürpriz oldu. Basit bir konu gibi görünüyor ama inanın durum hiç de öyle değil. NASA'nın sadece bir devleti var, bizimse 22." ifadelerini kullandı.





    Avrupa Uzay Ajansı'nın yeni bütçesindeki en büyük pay 3,3 milyar euroyla Almanya'ya ait. Almanya'yı 2,65 miyar euroyla Fransa ve 2,3 milyar euroyla İtalya takip ediyor.



    Yeni bütçe hangi alanlarda kullanılacak?




    • Lunar Gateway - Ay'ın yörüngesinde inşa edilecek olan bu yeni uzay istasyonu, Avrupa Uzay Ajansı'nın şu anda en büyük önceliklerinden birisi. ESA burada NASA, Roskosmos ve JAXA gibi uluslararası birçok uzay ajansıyla ortak çalışıyor. Lunar Gateway, 2024 yılında görev süresinin sonuna gelecek olan Uluslararası Uzay İstasyonu'nun yerini alacak. Avrupalı astronotlor böylece ilk kez Ay'a gidecek.

    • Hera - Bugünkü bütçeyle birlikte Hera misyonu için de yeşil ışık yakıldı. Hera, NASA'nın DART misyonuyla direkt bağlantılı bir görev olacak. Hera'nın 2027 yılında Didymos asteroitlerine ulaşması bekleniyor. Uzay aracı burada hem DART görevinin sonuçlarını inceleyecek hem de Didymos asteroitlerini yakından gözlemleme fırsatı yakalayacak. NASA'nın bir asteroitin yörüngesini değiştirmeye çalışacağı DART göreviyle ilgili daha fazla detay için buraya tıklayabilirsiniz. 

    • LISA - Tam adıyla Lazer İnterferometre Uzay Anteni, tarihin ilk uzay tabanlı kütleçekim dalgası dedektörü olacak. 2030'lu yılların başında yörüngeye gönderilmesi beklenen LISA'nın, kütleçekim dalgalarını bugüne kadar hiç olmadığı kadar net bir şekilde ölçmesi ve bu alanda bir devrim yaratması bekleniyor.

    • Mars Sample Return - ESA bu görevde yine NASA'yla birlikte çalışıyor. Hedef ise tarihte bir ilki başarmak: Mars'tan Dünya'ya örnek maddeler getirmek. Uzay aracının 2026 yılında fırlatılması ve 2027'de Mars'a ulaşması bekleniyor. Mars Sample Return misyonuyla ilgili daha fazla bilgi burada.

    • Kara delik görevi Athena - ESA'nın kara delikleri incelemek için özel olarak tasarladığı yeni teleskobu Athena'nın 2031 yılında uzaya fırlatılması bekleniyor. Athena, LISA kütleçekim dedektörüyle birlikte evreni anlayış şeklimizi tamamıyla değiştirebilir.

    • Space Rider - Avrupa Uzay Ajansı'nın yeni tekrar kullanılabilir uzay aracı. Space Rider, bir Vega-C roketiyle uzaya gönderilecek ve alçak Dünya yörüngesinde aylarca görev yapabilecek. Mürettebatsız bir uzay aracı olan Space Rider'ın yörüngede çeşitli mikrogravite deneyleri gerçekleştirebileceği söyleniyor. Space Rider görevini tamamladıktan sonra Yeryüzü'ne geri dönüp tıpkı bir uçak gibi iniş yapabilecek.

    • 5G - Avrupa Uzay Ajansı, 5G ağlarıyla direkt olarak entegre çalışacak olan dünyanın ilk tamamıyla esnek uydu sistemini geliştirecek. ESA, 5G'nin gelişiminde önemli rol oynuyor.




  • Bir haberin yazısını paylaşıyorum.

    "Diyanet 2020 Yılı Bütçe Teklifi’ne göre, 2018’de 7.7 milyar TL, 2019’da ise 10.4 milyar TL ödenek ayrılan kuruma 2020 yılı için 11.5 milyar TL, 2021 yılı için 12.3 milyar TL ve 2022 yılı için 13.1 milyar TL ödenek verilmesi öngörüldü. Böylece Diyanet’e üç yıl için yaklaşık 37 milyar TL ödenek ayrıldı."

    Utanç verici.. Diyanete bu kadar para verilmesine sonuna kadar karşıyım.. Neyse susuyum nolur nolmaz.
    Uzaya verilen bütçe ile diyanet bütçesini kıyaslamak elma ile armutu kıyaslamaktan ne farkı var anlamadım. Neden her alakasız konuda dinimize çatıyorsunuz kiminle neden savaşıyorsunuz?
    Madem konu açıldı googlea bi yazın avrupanın kiliselere verdiği bütçeyi.
    Mesela Alman Katolik ve Protestan kiliseleri, 2012 yılında hazineden yaklaşık 460 milyon euro aldılar. Kilise, sadece kilise vergilerinden yılda 9 milyar euro alıyor.
    "Avrupa Uzay Ajansı'nın yeni bütçesindeki en büyük pay 3,3 milyar euroyla Almanya'ya ait."
    konu kaynaklarin kullanimiysa birinin elma, otekinin armut olmasi fark yaratmaz. elmaya yada armuda ne kadar kaynak yatiriyorsun karsiliginda ne aliyorsun? bunun sorulmasi karsilastirilmasi en dogalidir. elmaya 1 yatirdiginda ilerliyen teknolojin ve artan nitelikli istihdaminla 10 alabiliyorsan, ulkenin prestijini ve ozguvenini yukseltebiliyorsan sana sorarlar niye armut yetistiriyorsun diye. senin egitime, sagliga, uretim alyapisina kisaca ulkenin refahina harcanmasi gereken vegilerin ne yaptigi ne urettigi belli olmayan bir kuruma gidiyorsa bunun sorgulanmasi gerekir. sorgulamiyorsan sorun ciddidir yada bu butceden sende nemalaniyorsun demektir.

    almayadaki din verigisi konusunda bilgiyi yaniltici kullaniyorsun. cunku almanyadaki din vergisi almanlarin diger hizmetler icin verdikleri vergiden kesilmiyor. diger vergilerden ayri bir vergi olarak belirtiliyor ve istemeyen dinden ayrildigini belirterek bu vergiyi odemiyebiliyor. turkiyedeki gibi daha maaasini almadan senden kesilen vergi istegin disinda bir yere gonderilmiyor. keza 80milyon almanyada sadece 24milyon insan din vergisi odemeyi kabul ediyor. rakamin bu kadar buyuk olmasinin nedeni alman ekonomisinin buyuklugu ve zenginligi. 9milyar euro alman butcesinin binde 2.5 demek. bizdeki diyanet butcesi ise %1in uzerinde. %1 cok buyuk bir oran. soyle ifade edeyim baris zamaninda ulkelerin tum savunma harcamalari %2 civarindadir. bu almayada %1.8. cok basircil bir cografya olmayan bizde %2.5. o yuzde %2 ile savas jetleri, yuzbinlerce profesyonel egitimli subay asker teknik eleman, koca koca savas gemileri donanmalar, ordular besleniyor. yani %1 demek bir ordu demek. bunun karsiliginda ne hizmet aliyorsunuz. camiye bile gittiginizde sizden bir daha para toplaniyor.

    biz almanya gibi gelismis zengin bir ulke degiliz. kaynaklarimiz sinirli. sinirli kaynaklarimizi gelismeye ilerlemeye odakliyacagimiza orucluyken sakiz cignenir mi gibi sorulari yanitlayan yuz binlerce memur besliyoruz. o kaynaklari akillica kullanan kore gibi ulkeler alip baslarini gittiler. simdi arkalarinda gipta ile bakiyoruz. 90larda kore ekonomisi turkiyeden gerideydi. sinirli kaynaklarini once egitime yatirdilar. tapinaklara degil. sonra ordan yetisen nitelikli is gucu samsung gibi lg gibi sirketlerin ucusa gecmesine vesile oldu. bunu isteyeceginize gelip diyanetin butcesini savunmak, sayet o kurumdan nemalanmiyorsaniz aptalliktir.
    sayet newton'a tanri gibi inaniliyor olsaydi onun kutlecekim teorisinin yerini izafiyet teorisi hic almamis olurdu. newton'a tanri gibi inaniliyor demen muhtemelen newton'un kinematik prensipleri, daha ozel olarak momentumun korunumu. acikcasi bu ve benzeri prensiplerin bu kadar saglam olmalarinin nedeni newton soyledigi icin degil, bugune kadar yapilmis tum deneylerden tum testlerden kendilerini ispatliyarak cikmis olmalari. sayet bunlari istisnasi olacak bir durumu kesfetdiysen ve bunu deneysel olarak tekrarliyarak ispat edebiliyorsan nobel fizik odulunu sana gumus tepside sunacaklardir. aksi durumda bos konusuyorsun demektir.
    Bizim Avrupa Uzay Ajansı gibi gereksiz kurumlara üyelikle ne işimiz olsun ki(!)
    Bu günün iki haberi:


    "-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığının 2020 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Görüşmelerde, Cumhurbaşkanlığı bütçesinin 3 milyar lirayı aşarak 3 milyar 152 milyon TL olması, Diyanet'in bütçesinin ise 11 milyar 512 milyon lira olması teklif edildi. "


    Böylelikle diyanetin bütçesi 6 bakanlıktan fazla oluyor.diğer bir haber de:


    "-Milli Eğitim Bakanlığı’nın "2019-2023 Stratejik Planı”na göre, plansız şekilde açılarak sayıları 3 bin 635’e ulaştırılan imam hatiplerin eğitim kalitesini artırmak için 2.7 milyar TL'lik harcama planlandı."

    Yorum sizin...
  • Biz de bazı şeylere çok büyük bütçe ayırıyoruz....

  • Bizim ülkenin ayırabileceği bütçe taş çatlasa 2 3 milyar dolar Almanya Fransa gibi

  • Bir haberin yazısını paylaşıyorum.

    "Diyanet 2020 Yılı Bütçe Teklifi’ne göre, 2018’de 7.7 milyar TL, 2019’da ise 10.4 milyar TL ödenek ayrılan kuruma 2020 yılı için 11.5 milyar TL, 2021 yılı için 12.3 milyar TL ve 2022 yılı için 13.1 milyar TL ödenek verilmesi öngörüldü. Böylece Diyanet’e üç yıl için yaklaşık 37 milyar TL ödenek ayrıldı."

    Utanç verici.. Diyanete bu kadar para verilmesine sonuna kadar karşıyım.. Neyse susuyum nolur nolmaz.

  • Uzaya verilen bütçe ile diyanet bütçesini kıyaslamak elma ile armutu kıyaslamaktan ne farkı var anlamadım. Neden her alakasız konuda dinimize çatıyorsunuz kiminle neden savaşıyorsunuz?
    Madem konu açıldı googlea bi yazın avrupanın kiliselere verdiği bütçeyi.
    Mesela Alman Katolik ve Protestan kiliseleri, 2012 yılında hazineden yaklaşık 460 milyon euro aldılar. Kilise, sadece kilise vergilerinden yılda 9 milyar euro alıyor.
    "Avrupa Uzay Ajansı'nın yeni bütçesindeki en büyük pay 3,3 milyar euroyla Almanya'ya ait."

  • O bütçeyle hiçbirşey yapılamaz.En az 20katina çikartmadikça ancak araştırma görevi için minik uydular gonderirler
  • "Yetişkin bir laik avrupa uzay ajansına verilen bütçe ile ülkesindeki diyanet bütçesini karşılaştırma yetenegine sahiptir. "

    "Yetişkin laikler avrupadaki her olayı kendi ülkesini kötüleme şekline dönüştürebilme yetenegine sahiptirler."

  • İnsanoğlunun bu uzay çabalarını hem takdir ediyorum, bir taraftan da acınacak durumlarına üzülmeden edemiyorum. Newton'a tanrı gibi inanıldığı için iç sistemle uçan bir araç yapılamaması, insanoğlunun uzay teknolojisi konusundaki en büyük engelidir. Hedefim, yaşadığım sürece bu konuda başarıya ulaşarak ve insanoğlunu bu aciziyetten kurtarmaktır.

  • Nasa’nın bütçesinden hala daha küçük. Üstelik Amerika’da özel uzay şirketleri de var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: xAdli

    "Yetişkin bir laik avrupa uzay ajansına verilen bütçe ile ülkesindeki diyanet bütçesini karşılaştırma yetenegine sahiptir. "

    "Yetişkin laikler avrupadaki her olayı kendi ülkesini kötüleme şekline dönüştürebilme yetenegine sahiptirler."
    Kişiler değil devletler laik olur.
    Laikliği bu kadar dilinize sarma sebebiniz ne hayirdir şeriat mi geliyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antigravity74100

    İnsanoğlunun bu uzay çabalarını hem takdir ediyorum, bir taraftan da acınacak durumlarına üzülmeden edemiyorum. Newton'a tanrı gibi inanıldığı için iç sistemle uçan bir araç yapılamaması, insanoğlunun uzay teknolojisi konusundaki en büyük engelidir. Hedefim, yaşadığım sürece bu konuda başarıya ulaşarak ve insanoğlunu bu aciziyetten kurtarmaktır.
    sayet newton'a tanri gibi inaniliyor olsaydi onun kutlecekim teorisinin yerini izafiyet teorisi hic almamis olurdu. newton'a tanri gibi inaniliyor demen muhtemelen newton'un kinematik prensipleri, daha ozel olarak momentumun korunumu. acikcasi bu ve benzeri prensiplerin bu kadar saglam olmalarinin nedeni newton soyledigi icin degil, bugune kadar yapilmis tum deneylerden tum testlerden kendilerini ispatliyarak cikmis olmalari. sayet bunlari istisnasi olacak bir durumu kesfetdiysen ve bunu deneysel olarak tekrarliyarak ispat edebiliyorsan nobel fizik odulunu sana gumus tepside sunacaklardir. aksi durumda bos konusuyorsun demektir.
  • Bizim Avrupa Uzay Ajansı gibi gereksiz kurumlara üyelikle ne işimiz olsun ki(!)
    Bu günün iki haberi:


    "-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığının 2020 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Görüşmelerde, Cumhurbaşkanlığı bütçesinin 3 milyar lirayı aşarak 3 milyar 152 milyon TL olması, Diyanet'in bütçesinin ise 11 milyar 512 milyon lira olması teklif edildi. "


    Böylelikle diyanetin bütçesi 6 bakanlıktan fazla oluyor.diğer bir haber de:


    "-Milli Eğitim Bakanlığı’nın "2019-2023 Stratejik Planı”na göre, plansız şekilde açılarak sayıları 3 bin 635’e ulaştırılan imam hatiplerin eğitim kalitesini artırmak için 2.7 milyar TL'lik harcama planlandı."

    Yorum sizin...

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    İnsanlar yer çekimi konusunda tüm deneyleri yaptı ve artık yapacak deney kalmadı demek istiyorsanız çok büyük bir yanılgıya düşersiniz. Ben boş konuşmam, kendi gerçek deneylerime ve sağlam verilere dayanarak konuşuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 1 Aralık 2019; 2:41:43 >
  • Ayranı yok içmeye uzay mekiğiyle gider sıçmaya. Abd Rusya zaten tamam da. Çin hindistan bile aldı başını gitti bunlar hala bizde varız peşinde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim ülkenin ayırabileceği bütçe taş çatlasa 2 3 milyar dolar Almanya Fransa gibi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: faniseyler

    Uzaya verilen bütçe ile diyanet bütçesini kıyaslamak elma ile armutu kıyaslamaktan ne farkı var anlamadım. Neden her alakasız konuda dinimize çatıyorsunuz kiminle neden savaşıyorsunuz?
    Madem konu açıldı googlea bi yazın avrupanın kiliselere verdiği bütçeyi.
    Mesela Alman Katolik ve Protestan kiliseleri, 2012 yılında hazineden yaklaşık 460 milyon euro aldılar. Kilise, sadece kilise vergilerinden yılda 9 milyar euro alıyor.
    "Avrupa Uzay Ajansı'nın yeni bütçesindeki en büyük pay 3,3 milyar euroyla Almanya'ya ait."
    konu kaynaklarin kullanimiysa birinin elma, otekinin armut olmasi fark yaratmaz. elmaya yada armuda ne kadar kaynak yatiriyorsun karsiliginda ne aliyorsun? bunun sorulmasi karsilastirilmasi en dogalidir. elmaya 1 yatirdiginda ilerliyen teknolojin ve artan nitelikli istihdaminla 10 alabiliyorsan, ulkenin prestijini ve ozguvenini yukseltebiliyorsan sana sorarlar niye armut yetistiriyorsun diye. senin egitime, sagliga, uretim alyapisina kisaca ulkenin refahina harcanmasi gereken vegilerin ne yaptigi ne urettigi belli olmayan bir kuruma gidiyorsa bunun sorgulanmasi gerekir. sorgulamiyorsan sorun ciddidir yada bu butceden sende nemalaniyorsun demektir.

    almayadaki din verigisi konusunda bilgiyi yaniltici kullaniyorsun. cunku almanyadaki din vergisi almanlarin diger hizmetler icin verdikleri vergiden kesilmiyor. diger vergilerden ayri bir vergi olarak belirtiliyor ve istemeyen dinden ayrildigini belirterek bu vergiyi odemiyebiliyor. turkiyedeki gibi daha maaasini almadan senden kesilen vergi istegin disinda bir yere gonderilmiyor. keza 80milyon almanyada sadece 24milyon insan din vergisi odemeyi kabul ediyor. rakamin bu kadar buyuk olmasinin nedeni alman ekonomisinin buyuklugu ve zenginligi. 9milyar euro alman butcesinin binde 2.5 demek. bizdeki diyanet butcesi ise %1in uzerinde. %1 cok buyuk bir oran. soyle ifade edeyim baris zamaninda ulkelerin tum savunma harcamalari %2 civarindadir. bu almayada %1.8. cok basircil bir cografya olmayan bizde %2.5. o yuzde %2 ile savas jetleri, yuzbinlerce profesyonel egitimli subay asker teknik eleman, koca koca savas gemileri donanmalar, ordular besleniyor. yani %1 demek bir ordu demek. bunun karsiliginda ne hizmet aliyorsunuz. camiye bile gittiginizde sizden bir daha para toplaniyor.

    biz almanya gibi gelismis zengin bir ulke degiliz. kaynaklarimiz sinirli. sinirli kaynaklarimizi gelismeye ilerlemeye odakliyacagimiza orucluyken sakiz cignenir mi gibi sorulari yanitlayan yuz binlerce memur besliyoruz. o kaynaklari akillica kullanan kore gibi ulkeler alip baslarini gittiler. simdi arkalarinda gipta ile bakiyoruz. 90larda kore ekonomisi turkiyeden gerideydi. sinirli kaynaklarini once egitime yatirdilar. tapinaklara degil. sonra ordan yetisen nitelikli is gucu samsung gibi lg gibi sirketlerin ucusa gecmesine vesile oldu. bunu isteyeceginize gelip diyanetin butcesini savunmak, sayet o kurumdan nemalanmiyorsaniz aptalliktir.
  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    iddia ettigin seyler sanayiden toplayacagin parcalarla yapilabilecek seyler degil. denenebilcek hersey denenmistir diyemem ama yapilan onca deneylerin, yuzlerce yillik arastirmalarin tersini soyliyebilmen icin ya baskalarinda olmayan hassasiyetde dunya teknolojisinin otesinde donanimlara sahip olman gerek, yada einstein, newton, gauss seviyesinde bir deha ile yeni bir matematik yaratarak kimsenin goremedigi fizik kanunlari hesapliyip bulabilmen gerek. nitekim tanriligini sorguladigin newton bu sekilde herkezden ileriyi gorebildi, bugunki muhendisligin temeli olan calculus matematigini yaratip gezegen hareketlerini gorebildi, kutlecekim kuvvetine yani gravity'e hakim olabildi. ben anti-gravity'e hakim olacam diyorsan en az onun seviyesinde bir dehaya yetenege sahip olman gerek. acikcasi basit integralleri bile alabileceginden suphem var. keza is yapcak adam konusmaz, iddiali sozler etmez, isine hedeflerine bakar, kendisi yerine yaptigi is konusur.
  • CrowMeister kullanıcısına yanıt
    Ne olmuş harcadıysa imamlar taş mı yiyecek yüzde 95.7 si imam maaş o paranın. Bu memleket kınalı hasan gibi allah yolunda kendini kurban edenlerin kanıyla kuruldu siz atesitler önce o akan kanın bedelini verin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javaprof -- 29 Kasım 2019; 15:50:22 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.