Şimdi Ara

Avrupa futbolunda kriz yaşatan Avrupa Süper Ligi, FIFA 22 ve sonrasını nasıl etkileyecek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Avrupa futbolunda kriz yaşatan Avrupa Süper Ligi,  FIFA 22 ve sonrasını nasıl etkileyecek?



    Günümüzde şüphesiz dünyanın en popüler oyunlarından birisi Electronic Arts'ın yayıncılığını yaptığı FIFA serisi. Her yıl çıkan ve birçok oyuncuya ulaşan FIFA serisinin geleceği de futbol sektörü gibi tehlikede olabilir. Son günlerde takip edenlerin bileceği gibi Avrupa futbolu bir krizin ortasında. Büyük kulüplerin kurduğu Avrupa Süper Ligi'nin ardından UEFA ve FIFA bu kulüplere rest çekti.



    Ayrıca Bkz.Söylentiye göre yeni Call of Duty oyunu iki sürüm halinde çıkacak: Birisi yenil nesil için diğeri eski nesil için



    Geçtiğimiz günlerde Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter, Milan ve Juventus bir araya gelerek Avrupa Süper Ligi'nin kurulduğunu açıkladı. Ardından da UEFA ve FIFA rest çekerek bu turnuvanın gerçekleşmesi sonucunda kulüplerin ve oyuncularının FIFA'ya bağlı olan tüm liglerden çıkartılacağını açıkladı. Kısaca ismi geçen takımlar ve oyuncuları; yerel liglerinden, Şampiyonlar Ligi gibi büyük turnuvalardan ve hatta uluslararası turnuvalardan da çıkartılacak. 



    Bu durum futbol sektörü dışında FIFA oyun serisi sebebiyle oyun sektörünü de etkileyecek gibi duruyor. FIFA ve EA'nin arasındaki anlaşma 2022 Aralık ayına kadar devam edecek. Eğer kimse geri adım atmazsa bu takımlar ve oyuncuları FIFA'ya bağlı olan her yerden çıkartılacak ve buna FIFA oyun serisi de dahil. Bu da FIFA 22'de bu takımların ve oyuncuların olmayacağı anlamına geliyor. Şüphesiz serinin en çok sevilen ve reklam değeri olan takımları da bu takımlar ve elbette onların oyuncuları. Bu durum FIFA'nın oyun serisinde de büyük bir yaraya sebep olabilir. 



    EA ve FIFA anlaşmalarını uzatmazsa eğer EA'nin ve FIFA'nın nasıl bir yol izleyeceği de merak konusu. Kimsenin geri adım atmadığı bir durumda EA veya başka bir şirket bu takımların olmadığı bir FIFA oyunu yapıp ayrıca da Avrupa Süper Ligi için ekstra bir oyun yapabilir ya da yıllardır takım lisanlarını almakta sıkıntı çeken PES serisi gibi oyuncuların ve takımların isminin kullanılmadığı, bunun yerine benzer isimlerin kullanıldığı isimler ve oyuncular eklenebilir. İlerleyen süreçte neler olacağını göreceğiz.









  • UEFA ve FIFA gibi içerisinde birçok lobinin olduğu ve aralarında en güçlü olanın etkisinin olduğu zorunlu birlikteliğin içinden sıyrılmak MAFYA'dan ayrılmak çıkmak gibi bir şey, oysa aralarında anlaşma yapıp bunu da bu şekilde lanse etmeyip yola devam etseler, diğer organizasyonlarda elenip pas geçseler en hafif darbeyi alıp kendi oluşumlarını da insanların görmesi ve taraftarların cazibesini kazanma şansları vardı, şimdi UEFA ve zengin klüplerden nefret eden çeşitli sebeplerle acısı olan varsa hepsinin gazabına uğrayacaklar. m.city ve chealse caymış bile :)))
    İzleyelim bakalım neler olacak.

  • Ulan JP Morgan yine rahat durmuyorsun..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zaten FIFA futbolun tekeli gibi olmuştu. Bu başkaldırıyı ve yeni ligi takdir ettim şahsen.

  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt
    Böyle akılsız bir başkaldırı iyi sonuçlar doğurmaz ama :)))

  • Bunlar nihayetinde spor kulübü, ne kadar taraftar acisindan etik olmasada bir de sahipleri var. Maddi olarak para akitiyorlar. Realistik dusunmek gerekirse herkes kendi takimini istedigi yerde oynatma hakkina sahip.

    Sonucta bu devletleri etkileyecek birsey degil. Uefa ve fifa pandemide geliri dusen takimlara maddi yardim ediyor mu ki ekonomileri icin yeni lig kuran takimlara lig kurma diyebiliyor?

    Baskaldirarak iyi yapiyolar. Dewamke

    Hic bir sektorde hic bir kurum tekel olmamali. Alternatifi olmayan birsey bir sure sonra yanlislar yapmaya baslar. Futbolcular bir insan ama sanki onlar bir malmis edasiyla transfer ettirmem, onu yapmam hayatinizi bitiririm demek kimsenin haddi degil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lenneth- -- 20 Nisan 2021; 18:26:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eğer ea bu işi çözemezse belki pes bu krizi fırsata çevirebilir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Akılsız mı ? Bu klüpleri kimlerin yönettiğini ve sahiplerini yakından tanıyorsunuz galiba.

  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt
    Hahahaha lafa bak FIFA futbolun tekeli olmuş diyor, kim olacaktı karambarcı kamyoncular derneği mi tekel olacaktı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Düşündüğünüz şeye bakın. EA oyunlarda para kazanacak yer arıyor zaten, FIFA yı çıkarır, super ligi de parayla yamalar...

  • BiqBrav3 kullanıcısına yanıt
    Hahaha güzeldi
  • BiqBrav3 kullanıcısına yanıt
    gülüşün şu adamı hatırlattı
    Avrupa futbolunda kriz yaşatan Avrupa Süper Ligi,  FIFA 22 ve sonrasını nasıl etkileyecek?

  • İşler karışıyor takipteyiz

  • Perez darbe yaptı ve başarısız oldu

  • Uefa in perez out

  • 1 günde lig kuruldu 1 günde lig kapandı tam komedi

  • İtalya dünya savaşında olduğu gibi yine sonradan taraf değiştirdi :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.