Şimdi Ara

Avrupa'da yaşamak o kadar da hayaliniz de ki gibi güzel değil (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
389
Cevap
9
Favori
28.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Leon FR kullanıcısına yanıt

    Aynı duyguyu Tayland''dan geldiğimde yaşadım, zaten Türkiyeyi sevmiyordum, iyice nefret ettim, nerde o güler yüzlü insanlar, nerde pasaport polisinin bile koymalı gömmeli muhabbetleri, arada çok fark var. İnsanlık olarak bitmişiz...

  • Var git Avrupada 2. sınıf vatandaş ol.


    Bu memleketin yerlisi, Erzurum'un yerli insanı daha yanı başındaki Palandöken'e gidip de kayamıyor. Yolun ortasında leğende kayıyor.


    Sorarız sana bu memleketin yerlisi olan kişiler, bu memlekette kaçıncı sınıf vatandaş konumunda acaba??

  • İnsanlar cennette falan yaşamak istemiyor sadece adil bir yerde yaşamak istiyor

    Şunu bi anlayabilseniz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadasc11 -- 6 Ocak 2021; 9:53:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi dalga geçmiş. Cevap bile vermemek gerekiyor aslında böyle hadsiz insanlara. Ben 8 senelik tıp doktoruyum, bırak lüks hayatı, bırak birikimi, zorlanıyorum geçinirken artık, hayatımda hiçbir zaman yaşam standartlarının bu ülkede bu denli düştüğünü bu denli zor olduğunu hatırlamıyorum. Bir telefon neredeyse maaşımın 2 katı; bir bilgisayar neredeyse maaşımın 3 katı. Araba ev almak???


    Son 10 yılda resmen ülke insanı sağlık çalışanlarına düşman edildi; her gün onlarca sağlık çalışanına şiddet uygulanıyor. Eğitim bitirildi. Gençler umutsuzluk ve karanlık içerisinde. İnsanlar vahşileşti, şiddet eğilimleri, cinsel şiddet katlanarak artıyor. İnsanlar et yiyemiyor, karbonhidrat yemekten obezite, diyabet, kardiyovasküler hastalıklar katlanarak artıyor; herkes hasta, hastahaneler dolup taşıyor. Akıl almaz çalışma saatleri, günde 10-12 saat çalışmaktan insanların spor yapmaya vakti de enerjisi de kalmıyor. Psikiyatrik hastalıklarda resmen patlama var.


    Saçma sapan sosyal sorunları dile getireceğinize, insan hakları, özlük hakları, hukuk, yaşam standartları, alım gücü gibi konulara neden değinmiyorsunuz???





  • Arkadasin yazdiklarina kismen katiliyorum, 2020 yili basinda ogrenci degisim programi ile Paris te idim. Ozellikle banka sistemi cok fazla kotuydu. Fransa nin TEB bankasi olarak bilinen BNP PARIBAS bankasindan hesap actirmak icin gittigimde (yanimda birlikte kaldigkm fransiz arkadasim da vardi.) Fransizcamin iyi olmadigini gerekce gostererek 2 hafta sonra size hesap acamiyoruz seklinde geri donus yapmislardi. Oysa ki bu soz konusu dahi degildi. Banka hesabi acmak, o sirada gorustugunuz gise yetkilisinin elinde olan bir seymis, genel merkeze mail vs. atip sikayetci olmustum ancak pandemi ile geri donmek zorunda kaldigim icin gerek duymadim. Ancak 3 ay icerisinde merkezden bir geri donuste almadim, surekli kur farki ve bankaya para odeyerek atm den nakit cekmek zorunda kaldim.

    Daha ben gitmeden 1 hafta once arkadasim kendi adina telefon hatti basvurusu yapti, geldikten 1 hafta sonra hatti aldim, 3-4 gun sonra da hattim kullanima acildi :D

    Ancak bu konular can siksa da cogu kisa sureli ve en nihayetinde sonuca ulastirilabilen ve rahata illaki erebileceginiz kucuk detaylar, baslangic sikintilari. Bunlarin yaninda stressiz ve sakin, ucuz bir hayat surmek bana bu kisa tecrubemde mumkun olan en kisa zamanda Avrupa ya yerlesmem icin yeterli sebepler verdi. Turkiye bahsettigim konularda cok hizli ve cozum odakli olsa da yasanilacak yer degil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Az yukarıda bir arkadaşımız belirtmiş ne kadar da haklı aslında.


    Alıntı

    metni:
    Konu sahibi dalga geçmiş. Cevap bile vermemek gerekiyor aslında böyle hadsiz insanlara.


    Dönün kardeşim ya.. veya bu mesajınızı atıyorsanız böyleyken böyleydi aha ülkeme geri döndüm deyin.


    Dönen yok bok atan çok ben anlamadım gitti.

  • Türk yemekleri yerine Türkiye yemekleri yazıyorsan sende bir sıkıntı var demektir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediklerin kısmen doğru olsa da ana noktayı atladığın için bir mantığı kalmıyor. Şöyle ki buradaki genç neslin kaçmak istemesinin temel sebebi ekonomik. Türkiye'de geçinmek -eğer ki yandaş değilseniz ve bir şekilde hükümetle yahut beledilerle işiniz yoksa- çok ama çok güç. Avrupa'nın ekonomik anlamda en kötü ülkelerinde dahi burada olduğunuzdan çok daha rahat biçimde yaşayabiliyorsunuz. En kötü ihtimalle orada taş çatlasın 5 yıl kısmen aç açına yaşayıp -ki zaten Türkiye'de daima aç açına yaşadığınız için bir sorun teşkil etmiyor bu- para biriktirip buraya döndüğünüzde dünyalığınızı rahatlıkla dizebilecek konuma erişiyorsunuz.


    Diğer yandan sizin bahsettiğiniz 2. dünya vatandaşı bakışı sizin gittiğiniz Belçika gibi ülkelerde hissediliyor. Buna tüm Benelüks ülkelerini ve BK ile İskandinavya'yı da ekleyebiliriz. Kısacası Kuzey Avrupa'yı. Güney'de ise Fransa hariç böyle bir durum söz konusu değil. Tabii buna paralel oralarda yaşam olanakları da Kuzey'deki kadar iyi değil. Yine de tabii Türkiye'den çok daha iyi.


    Türkiye komşuluk ilişkileri olsun, yardımseverlik olsun bu tip konularda tabii ki Avrupa'nın çok daha önünde bu da bir gerçek. Keza ulaşım olanakları olsun, dijitalleşme olsun yine bariz biçimde daha iyi. Ama bu kadar. Maalesef bundan fazlası yok. Açıkçası TR'de görece düzgün ekonomik koşullarda yaşayanlar için bile Avrupa kesinlikle gidilesi bir yer değil (özellikle de Kuzey Avrupa) ama diğer kesimin gitmek istemesi de gayet mantıklı.


    Ben şahsen fırsatı olanlara Avrupa'yı değil ama ABD'yi ya da Japonya veya G.Kore'yi öneririm. Zira oraları gerçekten bambaşka bir dünya. Düzen ve gelir anlamında Uzakdoğu, fırsat anlamında ise ABD, insanlara burada (ya da Avrupa'da) asla erişemeyecekleri olanaklar sunuyorlar.





  • ekonomi ile alım gücü ile ilgili bişi okuyan var mı? tabi 2.sınıf muamelesi yapacaklar ten renginden belli ab vatandaşı olmadığın.


    AB kötü diyenler TR İstanbul servera gelsin

  • Ortalama 1 sene çalışıp ve ortalama bir araba alabiliyorsaniz benim için hiç sorun değil.
    Türkiye de hiç yemeden 2500 lira maaşla 3 senede dökük bir araba alabiliyorum
    Bir şeyleri elde etmek için kendimden feragat ederek yaşamaktan sıkıldım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 6 Ocak 2021; 11:19:37 >
  • Dostum avrupada okadar ülke var gide gide en dandigine gitmişsin. Dune kadar iç savaş çıkıp dağılması beklenen bir yerdi belçika hatta helen dağılma ihtimali var . Yanı jeo-politik acıdan bizden kötü durumdalar . Almanya - isviçre- portekiz - fransa - hollanda varken belçika en kötülerden biri bence


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RustyCohle

    Ortalama 1 sene çalışıp ve ortalama bir araba alabiliyorsaniz benim için hiç sorun değil.
    Türkiye de hiç yemeden 2500 lira maaşla 3 senede dökük bir araba alabiliyorum
    Bir şeyleri elde etmek için kendimden feragat ederek yaşamaktan sıkıldım

    arabayı alıp ne yapacaksın burada kimsen olmayacak oyun parkında tur mu atacaksın


    ne mal mülk bağımlısı çıktı bu gençlik ya. Ben burda başımızda ki kanseri övdüğüm falan yok fakat gerçekçilik değerlendirmesi yapmıyorsunuz arkadaşlar. Bu dediğiniz şeyler geçici bugün araba diyorsunuz yarın başka bir şey olur. Bunlar hükümet değişip 5-6 sene içinde ucuz hale - eski hale gelecektir bu kadar kötümser olmayalım

  • EthanHunt81 kullanıcısına yanıt

    peki seçim imkanı mı var ? Önümüze fırsat çıktı gittik , ne aradım ne araştırdım. Sadece bir göreyim dedim insanlar bu kadar gitmek istiyor fakat gidince Türkiye'ye göre öyle hayal ütopya falan olmadığını gördüm. Hallice yani Türkiye'nin 2007 halinden bir farkı yok buranın.


    Bu kadar size etki etmeyen bir şey için tüm düzeni kültürü aileyi arkadaşları bırakmak manalı mı?


    sizin için bir uyduruk araba her şeyi bırakmaya değiyorsa buyrun. Arabayı alırsınız artık 30'la gidersiniz


    https://www.brussels.be/brussels-30-kmh-zone-1-january-2021





  • Bende 1.5 yıl kadar önce geldim Almanya'ya ve bankacılık, evrak işleri, edevlet ve yemek konularında size katılıyorum. Avrupalı değiliz öz eleştirine de katılıyorum, çünkü değilsiniz ve bunu çoğu yerde belli ediyorsunuz. Ben hiç pişman değilim ve gelmek isteyene tavsiye ederim.


    Erit: Sonraki mesajlarını görünce (şehir merkezin de 30 la gitmeyi eleştirdiğine göre) senin zaten oraya ait olma şansın yokmuş. Sen dön orta doğuya. Kırmızı da geç şehir merkezinde 100 yap, ters seride gjr




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMistanbul -- 6 Ocak 2021; 13:38:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MMistanbul kullanıcısına yanıt

    araba kullanmıyorum , burda araba sevdalısı herkes gördüğüm ondan söyledim

    amerika off road mı sanıyorsunuz yani trafik burda da var

  • Pasaport işlemi kötüymüş lan hayatında kaç kere işin oluyor bir ülkeye pasaport almak için


    Kötüledigi şeylere bak haha , birde ırkçılar diyor tipin o kadar kotu ise yapacak birşey yok , Avrupa'da hintlisinden tut afganina Suriyeli Faslı Tunuslu ne ararsan var sen mi yadırgandın?


    Yemekler kötü diyor Türkiye'de bir burger 25 TL Avrupa'da 2.5 para hala ağlıyor konu açmış haha


    Ak troll konusu bunlar yada 10 yaşında çoluk çocuk açıyor konuları




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brother ToLGa -- 6 Ocak 2021; 12:0:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşver avrupayı sen Türkiye cennet

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brother ToLGa

    Pasaport işlemi kötüymüş lan hayatında kaç kere işin oluyor bir ülkeye pasaport almak için


    Kötüledigi şeylere bak haha , birde ırkçılar diyor tipin o kadar kotu ise yapacak birşey yok , Avrupa'da hintlisinden tut afganina Suriyeli Faslı Tunuslu ne ararsan var sen mi yadırgandın?


    Yemekler kötü diyor Türkiye'de bir burger 25 TL Avrupa'da 2.5 para hala ağlıyor konu açmış haha


    Ak troll konusu bunlar yada 10 yaşında çoluk çocuk açıyor konuları

    yav he bilader ak trollmüş 10 yaşındaymış. Hayatımda ne bu cemaatçilerle ne akapelilerle işim oldu dersanelerine çağırırlar gitmezdik biz o zamandan biliyorduk ne bok olduklarını abileri pilavlıları sömestrda gelsin kampa laflarını.


    kendi emeğimizle bu yere geldik ne özelde okuduk ne bir şey.

    Anasını satım ülke öyle bir yere gelmiş ki fikrini belirtince illa bir gruba alıyorlar seni


    yani ya avrupa sömürgesi olalım ya da arap başka yol yok mu size göre, tüküreyim böyle düşünce tarzınıza

    Atatürk görse iki tarafıda içi sızlar





  • Bürokrasinin çok yavaş işlemesi, bankacılık sıkıntıları konusunda haklı. Bunu Avrupa'da çeşitli ülkelerde olan arkadaşlarımdan da duydum. Anlatılanlara göre, biz bürokrasi konusunda teknolojiyi çok daha etkili kullanıyoruz burada. Ama avantajları, dezavantajlarına göre üstün yine de. Ben de Almanya'ya(ülke değişebilir, seçenekler arasında) doktora eğitimi için gideceğim. Belçika'da yaşayan doktora yapan arkadaşlarımız da var, yeni gittiler ama gayet memnunlar. Bu biraz beklentiye bağlı ve neleri göz ardı edebileceğine bağlı. Yurtdışında yaşamak, psikolojik olarak herkese uygun da değil, bu da doğru.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R_DeNiro -- 6 Ocak 2021; 12:9:47 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.