Şimdi Ara

AVRUPA CENNET DEĞİL (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
2
Favori
10.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-B7BA8EA93

    Tamam Türkiye refah seviyesi kötü ama gelişmekte olan hiç bir ülke sizin istediğiniz gibi değil.Bir mesleğin yoksa oraya gidip ayak işleri yapmak çok mantıksız bence oraya adapte olmaya değmez.Her şeyi çok ucuza elde etmek istiyor Türk milleti.
    Ucuzu olan ülkeler varken neden istenmesin?

    5 euro ya kıyma alınıyorsa avrupa da bizde neden olmasın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 11 Mart 2020; 19:33:34 >
  • Cennet değil, onu biliyoruz da şunu merak ediyorum.
    Almanyada, isviçrede, fransada günde 12-14-16 saat çalıştırıp asgari ücret veren işveren oranı %'de kaç?
    Türkiyenin %40'ından fazlası asgari ücret alıyor, bu saydığım ülkelerde asgari ücret alanların oranı kaç?
  • pp_pp kullanıcısına yanıt
  • mercedesv8 M kullanıcısına yanıt
    izin verdiğin için çok sağol
  • 9 yıl aynı dershanede çalıştım.Çalıştığım sürece gelmiş geçmiş tüm idareciler ve patron hep en iyi koşulların kendi kurumlarında oldugunu söyledi, diğerlerini kötüledi. Bir gün yapmadığım bişey yaptım ve zam istedim. İşten çıkardı. Farklı bir kuruma gittim ve şunu gördüm, ben ne kötü şartlarda çalışmışım.
    Kıssadan hisse kendin görmeden söylenenlere aldanma.
  • Şu yorumu yapıpta yurtdışına çalışmaya gitmezsin umarım. 2 ay öncesine kadar İngiltere'de bir restaurantta çalıştım. Çalıştığım restaurantın 10'dan fazla şubesi vardı ve çalışanların %90'ı Bulgaristan göçmeni. 25-35 yaş aralığında çalışanların hepsi 4 yıllık üniversite mezunu fakat Türkiye'de iş bulamayınca çareyi yurtdışına gitmekte bulmuş.
  • Kendisi ve eşi çalışıyor ve youtube geliri var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    Ben sadece vasıfsız olup mercedes hayali kuranları hayal içinde olduğunu söylüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Berlin de de kiralar çok yüksek. Büyük şehirlerin kiraları her ülkede yüksek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • riaz kullanıcısına yanıt
    Bulgaristan dediğin köyde adamlar senin maaşınla alamayacağın kilode et alıyorlar. Herkes cahil avuntusu olan yolları yapmak zorunde değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • degip degmeyecegi kisisel bir karar elbet. ama UK den ornek verirsem;
    a- bir zanaatin olmali ve bunu belgeleyebilmesin. ornegin 4 yillik diploman ve is tecruben yok ve tesisatcisin. genel kabul goren bir sertifika ile bunu belgelersen burada calisabilir ve iyi de para kazanabilirsin. belgeleyemedin diyelim, buradaki bir sertifika programina katilip buna para verip alabilirsin yani yatirim yaparsin kendine.
    b- ornegin 4 yillik bir diploman var ve is tecruben kisitli. oncelikle daha dusuk maasli bir ise baslayabilirsin ya da kontrat yaparak 6 ay 1 yil sureli bir ise girebilirsin. buradaki is tecrubeni cv ne yazdiginda bir sonraki isi bulman cok daha kolay oluyor. atlatman gereken bir sure var yani.
    c- 4 yillik diploman var, 10 yil uzeri is tecruben var (+cv nde bilinen bir turk sirketi ya da global sirket var) ise daha yuksek maasli bir ise baslaman tamamen ingilizce seviyene ve gorusmelerde kendini nasil pazarlayacagina bagli.

    kendi macerami anlatirsam; buraya ilk geldigim 3 ay boyunca o kadar az sirket aradi ki bir ara acaba olmayacak mi diye dusundum. zira arayan herkes uk is tecruben yok diyordu. yukarida bahsettigim c sinifina dahildim ve yuzlerce basvuru yapmistim. bu arada pazarlarda seyyar sosisli ve burger satiyordum gunluk harcamalarimi cikarmak icin. saatine 9 pound ile gunde 10 saat calisip 90 pound kazaniyordum. neyse sonunda biri telefon mulakatinin ardindan yuz yuze gorusmeye cagirdi, ona iyi hazirlandim. ne konusacagimi, hangi sorulara ne cevap verecegimi siir ezberler gibi aklima kazidim. 2 hafta sonra bir daha aradilar ve ikinci gorusmeye cagirdilar, ona da siki hazirlandim cunku elimdeki tek sansti. gorusme guzel gecti ve 2 saat sonra headhunter arayip is teklifini iletti. product manager olarak ise basladim. 8 ay kadar calistim ve son 2 ayimda yeni bir arayayim dedim zira 6 ayi gecen bir is tecrubem olmustu ve daha yuksek maasli bir is yakalabilirdim.
    8. ayin ilk haftasinda baska bir sehirdeki is icin headhunter aradi. once umursamadim 3.5 saat kim gidecek simdi dedim. headhunter support letter hazirla dedi, sadece cv gonderdim. sonra arayip bir azar kaydi bana dedim bari hazirlayayim su support letter i. ikinci hafta icinde gorusmeye cagirdi sirket gittim carsamba idi gunlerden. hemen 2 gun sonra cuma gunu bir daha aradilar ve pazartesi yeniden gelebilir misin dediler ikinci gorusmeye. pazartesi gittim ust yonetim ile gorustum, ciktim tren ile donerken 1 saat sonra headhunter aradi ve daha yuksek maasli isi teklif etti. simdi bu sirkette bir departmani yonetiyorum, bana bagli ingiliz muhendisler var.
    farkedersiniz ki; uk de yuz yuze gorusmeye cagirilma ihtimaliniz dusuktur ama gorusmeler iyi gecerse ayni gun icinde is teklifini yaparlar. tr deki gibi uzun sureler ve haber vermek icin beklemeler yok.




  • Basta guzel olmasada dil ogrendikce duzene girer daha guzel hayatin olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

    Ucuzu olan ülkeler varken neden istenmesin?

    5 euro ya kıyma alınıyorsa avrupa da bizde neden olmasın?

    Alıntıları Göster
    Keşke olsa ama gelişmekte olan bir ülkeyiz.
  • Muhteşem mükemmel abartılacak bir yer olmadığını biliyoruz fakat buradan her türlü daha iyi en az bizden 30 sene önde yaşadıklarını nasıl inkar edelim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cennetlik cehennemlik konusu kişiden kişiye değişir. 3 yıldan fazladır yurtdışındayım, hayatımdan fazlasıyla memnunum. Özel sektörde çalışıyorum, Türkiye'de 6 senede (hiç harcamadan) alabileceğim arabayı şimdi alabiliyorum burda. Sağlık hizmetinden de çok memnunum. Türkiye'de basit bir tendinit sorunu yüzünden doktor doktor gezmiştim. Yurtdışında çözdüler. Türk cerrahları çok daha iyi ama, o ayrı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 6341

    Ben sadece vasıfsız olup mercedes hayali kuranları hayal içinde olduğunu söylüyorum
    Çok doğru. Yukarda da kişiden kişiye değişir dediğim gibi kimin nasıl yaşayacağı. Ayağınız sağlam gelmezseniz iki aya geri dönersiniz.
  • zor olan ne dostun burda 20 senedir hastaneye gitmiyorum zaten gidenlere agri kesici verip gonderiyorlar orda calisarak bir bmw alabilirsin burda calismaya imkansiz suan calman lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya ben hem iş hem aşk sebebiyle gittim yine kendimi rahat hissedemedim. Fırsat vardı istersem yaşardım iyide para kazanırdım ama istemedim. Bana göre değil. Benim kafa biraz kırsalcı. 2 ağacım bir damım olsun yeter. Vatanımız oldukça güzel cenneten bir köşe ah bide yönetim biraz iyi olsa gerçekten daha huzurlu olurdum. Türk halkı tabi biraz geri o ayrı ama zaten kırsalcı olduğumdan az insan çok huzur mantığıyla ülkemden başka hiçbir yeri aramıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flonky kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle ülkemiz gerçekten güzel ama işte insanı biraz daha anlayışlı olsa adam kayırmalar olmasa bilim teknoloji olsa keşke :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya insanlar Arabistan yerine Almanya'ya kaçıyor, kime ne anlatıyorsun?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.