Şimdi Ara

AVİS, BUDGET, SİXT, HERTZ vb. firmalardan araç kiralayanlar deneyimlerini paylaşıyor (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.237
Cevap
47
Favori
213.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Budgettan ilk araç kiraladıktan sonra iki kez daha kiraladım farklı havaalanından şimdiye kadar ne bir sıkıntı nede ek ücret için geri dönüş olmadı. Uçaktan iner inmez ofise uğrayıp işlemleri yaptım hatta depozito bile alınmadığını not düşmek isterim, getirilen araçlarda en ufak çizikleri dahi not aldırdım. Her kiralamada mini hasar sigortası olduğunu da belirteyim, araçları hep aynı tür fiat egea kiraladım, iki araçta yaklaşık 50bin km ile teslim edildi biri ile bayram dönemi olduğundan yaklaşık 3bin km yol yaptık sıkıntı olmadı. tekrardan tavsiye ederim internetten rezervasyon yaptığınızda o güne araç ayrılıyor zaten ancak araç garantisi verilmiyor yani fiesta kiralayıp clio verebilirler :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erkankoc61

    Arkadaslar izine almanyadan izmire geliyoruz ailecek.ilk kez arac kiralayacagim.almanyadan alman firmasindan arac kiraladim araci adnan menderes havalaninda alacagim parasinida odedim 3 ay once alman firmasina..alman firmasi onayi gonderdi e mail ile..arac alacagim firma garenta...yorumlari okuyunca tirstim vallahi..full sigorta ve 0 tl kaza olunca kendi odemem gereken tutar..



    Araci alirken neler yapmam gerek.300 tl kapora yaziyor kredi karti gerekli yaziyor..ben parayi 340 euro yu odedim..300 tl ne icin gerekli ?kredi kartimin sifresini orda girmem gereklimi?300 tl bloke olup nezaman hesabima yatiyor?kredi kartimin bilgilrrini postlami cekiyorlar sifre girmem gerekiyormu? Tskller

    Merhaba, kredi kartınla normal alışveriş yapıyor gibi depozito alacaklar, siz arabayı teslim edince iade ederler ancak süreci konusunda bilgim yok. Bahsettiğiniz firmadan şikayetçi birçok kişi görünce bende tercihimi başka firmadan yana yapmıştım.
    Kredi kartı bilgilerinizin yazılı olduğu bir kağıdı imzalayacaksınız, bu bilgiler kart numarası, son kullanma tarihi ve güvenlik numarasıdır.
    Bu bilgileri vermekten korkuyorsanız kart limitinizi küçük tutmanızda fayda var. Rezerve yaptığınız kartınız olmazsa büyük ihtimal araç teslim etmezler.




  • arkadaşlar temmuz başında avisten araç kiraladım (1 temmuz - 8 temmuz arası)

    300 lira çektiler deposizto vs çeşmede küçük bir hasar aldı araba 2000 liraya kadar sigortalatmıştık. sonuc daha sonra belli olur dediler teslim sırasında. sigorta bedeli yetecekmi vs diye. dün parayı yatırdılar kredi kartına. acaba yatırdıklarına göre karta parayı hasar bedeli sigorta bedelini karşılamış mı demek oluyor. yoksa daha sonra mı belli olacak ?
  • Herkese Merhaba ,

    Kayınpederim için 45 gün kadar araç kiralamamız gerekiyor. Merdiven altı bir yerde istemiyoruz.
    Bu konuda uygun fiyatlı olacak şekilde ne önerebilirsiniz?
    Kayınpederin üzerine işletmesini de yaptığı bir fırın var. Kısa dönemli filo gibi imkanlar var mıdır?

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • İzmir'de 1 haftalık araç kiralayacağım, hangi firmayı tavsiye edersiniz?

    İlk kez araç kiralama yapıyorum, konuyu genel olarak okudum ancak yine de tavsiye vermek isteyen olursa dinlerim.
  • "Kiralık araçla kaza yaparsak ne olur?" diye merak edenler için başımdan geçenleri anlatayım.

    28.07.2017 tarihinde Kırıkkale - Gebze arası kullanmak üzere Sabiha Gökçen Budget'tan Ford Focus marka 4900 km'de araç aldım. Aracı alırken nokta hatası yoktu.

    29.07.2017 günü Kırıkkale'de bir sokakta ilerlerken sağa dönmek istediğim anda arkamdan gelen Tofaş Doğan marka araç sağ arka çamurluğuma çarptı. Hasar küçük de olsa araç kiralık olduğundan tutanak tutmak istedim. Dönerken sinyal verdiğimi hatırlamadığımdan hatamı kabul ederek "Sağa dönüş kuralına uymamak" olarak işaretledim. Diğer araç arkadan çarptığı için o da "Aynı istikamette giderken öndeki araca arkadan çarpmak" olarak işaretledi ve ayrıldık.

    30.07.2017 günü aracı Sabiha Gökçen Budget'a teslim etmek üzere yola çıkmışken, Güney yan yoldan caddeye bağlanmak üzere durup yolu kontrol ettiğim esnada arkamdan gelen araç hiç frensiz arka tamponumun sağ köşesinden vurdu. Yine aynı şekilde tutanak tuttum, bu sefer kabahatim olmadığından sadece karşı taraf "arkadan çarpmak" olarak işaretledi.

    2 kazada da karşı tarafın "ehliyet, ruhsat ve trafik sigortası" evraklarının okunaklı fotoğraflarını çektim, kaza tutanaklarının ıslak imzalı nüshalarını yanıma aldım.

    Aracı ofise götürüp teslim ettim. 2 adet kaza yaptığımı söyledim, 2 adet "hasar beyan formu" doldurdum. Tutanaklarım ve beyan formlarımla ofise çıktım. Karşı tarafa ait "ehliyet, ruhsat ve trafik sigortası" evraklarının fotoğraflarını anında mail olarak kendilerine attım ve başka hiç bir işlem yapmadan çıktım.

    "Araç yattı parası, tamir parası, değer kaybı vs." kesinlikle yok. Kaza anında hatalı olmanız veya olmamanız farketmiyor. Eğer karşılıklı kaza ise muhakkak tutanak tutarak evrakları eksiksiz vermeniz yeterli.

    Ben kiralama esnasında günlük 20 TL gibi bir fark vererek ekstra kaza başına 2.000 liraya kadar sigorta ekletmiştim. Ofisteki çalışan kaza fotoğraflarına bakıp "bunların hiç biri 2.000 lirayı geçmez, hiç tutanak tutmadan da gelebilirdiniz" dedi.

    İşin özü; araç kiralamasını mutlaka kurumsal firmalardan yapın. Eğer karşılıklı kaza ise kesinlikle tutanak tutup karşı tarafın evraklarının fotokopisini/fotoğrafını alın. Kiralama esnasında kesinlikle ek sigorta yapın.

    Eğer evraklarınız tam olursa, alkollü değilseniz ve diğer kiralama şartlarına uyduysanız size masraf yükleyemezler.




  • Centralden araç kiraladim parasını öderken mini hasar sigortasıda ekletmistim ama sözlesmeye baktıgımda kiraliyan kişi o seçeneği secmemis ve aracı bugun sürtmüsüm tamponun altindan resim eklicem

    Durum ne olur bilgi verir misiniz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StyleSlayer -- 31 Temmuz 2017; 23:36:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gecmis olsun



    bende bugun kaldirima ciktim polis cagirip ttutanagini tutturdum ama tarafima herhangi bir ucret cikartirmi avis normalde 500 liralik ek mini hasar sigortasi yapardim param yok diye yaptirmadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ''112 tl lik kiralama bedeli kartınızdan tahsil edilmiştir'' sms alınca Avis den bilgi istedim. Ne ücreti bu? kimin adına benim kartımdan tahsilat yapılıyor* hangi ofisden yapıldı bu işlem, dedim. Araştırıp dönecez denilince bankaya harcama itirazında bulunup kartı iptal ettirdim.

    (AVİS Daha önce de kartımdan kart bilgilerimi kullanıp alakasız ücret kestiler. kartı kapattırdım ve Avis,den bilgi istedim. noluyoruz diye.. cevap gelmemişti. bu 2. olay yani )

    Avis 4 -5 gün sonra anca döndü. 2015 temmuz ayında 2 günlük kiralamama ek bi günlük kir uzatması yapmışım. fakat öyle bişey yok Yalan.. onu kesmişler tahsil etmişler.. 26 aydır kartımdan tahsil edilememiş de mişmiş...
    yok öyle bişey, 26 ay önceki Avis.e şikayet maillerime baktım. fazla tahsilat yapılmış deyip düzeltme istemişim. 112 tl iade etmişler işlem düzelmişti. şimdi 26 ay sonra aynı 112 tl yi tahsile kalkışıyorlar.. Nasıl iş anlamadım

    Savcılığa şikayette bulunmak için hazırlanıyorum..

    k. kart bilgilerimiz sistemlerinde 26 ay geçse de saklanıyor yani..

    Benzer durumla karşılaşan oldu mu hiç?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nabiaga -- 20 Eylül 2017; 1:18:46 >




  • Jiraiya kullanıcısına yanıt
    İzmirde birçok firma mevcut ancak kurumsallardan şaşmayın. Benim şahsi sıralamam şu şekilde;
    1-Budget, 2-Sixt, 3-Avis, 4-Garenta
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StyleSlayer

    Centralden araç kiraladim parasını öderken mini hasar sigortasıda ekletmistim ama sözlesmeye baktıgımda kiraliyan kişi o seçeneği secmemis ve aracı bugun sürtmüsüm tamponun altindan resim eklicem

    Durum ne olur bilgi verir misiniz



    Hocam firma tarafından geri dönüş nasıl oldu? Bende bütün kiralamalarımı central'den yaptım, bugüne kadar çok şükür kiralamalarımda çizik dahi olmadı fakat olduğun da nasıl karşılıyorlar aktarırsanız sevinirim.




  • Antalya'dan araç kiralayacağım. İlk kez araç kiralayacak biri için tavsiyeleriniz nelerdir? Enterprise Side'den 1-2 günlük kiralayacağım.
    Bir de Vodafone Red Budget kampanyasında gerçekten %50 indirim oluyor mu, deneyen oldu mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nabiaga

    ''112 tl lik kiralama bedeli kartınızdan tahsil edilmiştir'' sms alınca Avis den bilgi istedim. Ne ücreti bu? kimin adına benim kartımdan tahsilat yapılıyor* hangi ofisden yapıldı bu işlem, dedim. Araştırıp dönecez denilince bankaya harcama itirazında bulunup kartı iptal ettirdim.

    (AVİS Daha önce de kartımdan kart bilgilerimi kullanıp alakasız ücret kestiler. kartı kapattırdım ve Avis,den bilgi istedim. noluyoruz diye.. cevap gelmemişti. bu 2. olay yani )

    Avis 4 -5 gün sonra anca döndü. 2015 temmuz ayında 2 günlük kiralamama ek bi günlük kir uzatması yapmışım. fakat öyle bişey yok Yalan.. onu kesmişler tahsil etmişler.. 26 aydır kartımdan tahsil edilememiş de mişmiş...
    yok öyle bişey, 26 ay önceki Avis.e şikayet maillerime baktım. fazla tahsilat yapılmış deyip düzeltme istemişim. 112 tl iade etmişler işlem düzelmişti. şimdi 26 ay sonra aynı 112 tl yi tahsile kalkışıyorlar.. Nasıl iş anlamadım

    Savcılığa şikayette bulunmak için hazırlanıyorum..

    k. kart bilgilerimiz sistemlerinde 26 ay geçse de saklanıyor yani..

    Benzer durumla karşılaşan oldu mu hiç?


    Kredi kartınızın mail order sistemini kapattırın.

    Mail order en büyük dolandırıcılık türüdür, büyük ihtimalle bir çalışan cebe para atmaya çalışmış ve başarılı olamamış.

    Savcılığa suç duyurusunda bulunun geç kalmadan.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackBaron71

    gecmis olsun



    bende bugun kaldirima ciktim polis cagirip ttutanagini tutturdum ama tarafima herhangi bir ucret cikartirmi avis normalde 500 liralik ek mini hasar sigortasi yapardim param yok diye yaptirmadim

    Hocam rapor varsa hiçbir ücret ödemezsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Catalcalii


    quote:

    Orijinalden alıntı: StyleSlayer

    Centralden araç kiraladim parasını öderken mini hasar sigortasıda ekletmistim ama sözlesmeye baktıgımda kiraliyan kişi o seçeneği secmemis ve aracı bugun sürtmüsüm tamponun altindan resim eklicem

    Durum ne olur bilgi verir misiniz



    Hocam firma tarafından geri dönüş nasıl oldu? Bende bütün kiralamalarımı central'den yaptım, bugüne kadar çok şükür kiralamalarımda çizik dahi olmadı fakat olduğun da nasıl karşılıyorlar aktarırsanız sevinirim.

    geri dönüş olmadı.
    mini hasar sigortası olduğu için baktı böyle kardeş bir tutanak tut sana zahmet dedi. a4 kağıda sağa dönerken sol tarafı sürtmüsüm hafif çizikler oluştu yazdım.
    mini hasar sigortası kurtardı beni.




  • Elit Car Rental den sık sık araba kiralıyorm ve çok memnunum.
  • Eğer promosyonları iyi tutturursanız GARENTA diğerlerine göre fiyat açısından biraz daha iyi.
    Sınırsız kilometre ve her daim yeni araç vermeleri de ekstradan artıları.
  • Arkadaşlar selam Dalaman alış Atatürk teslim şeklinde drop ücreti ödemeyeceğim tavsiye edeceğiniz bir firma var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese selam. yaşım ve ehliyet sürem tutuyor ancak kredi kartım 500 tl limitli. trabzon havalimanından araç kiralamam lazım. babamın kredi kartıyla vs. halledemez miyim? illa kendi kredi kartım mı olması lazım?
    teşekkürler.
  • Rena34 kullanıcısına yanıt
    ben kart sahibinin kiralaması şart diye biliyorum şöyle yapabilirsiniz babanızla gidip babanızın adına kiralayın, ek sürücü olarak da kendinizi yazdırın.
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.