Şimdi Ara

AVG Bedava sapıttı. Başka önerisi olan ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARkadaşlar, AVG'nin bedava sürümü sapıttı ve kullanıcı kodu istiyor. Tekrar yükleyince de aynı sıkıntı, başka bir önerisi olan var mı bedava ya da eczanesi bol olan ?

    Avast yüklesem, P4 3.0 , 1GB RAM olan sistemi yavaşlatır mı ?



  • Sanki bir ay kadar önce Nod32 verilmişti ama emin değilim. Aklımda öyle kalmış.
    ___
    Pardon verileli baya olmuş. Arkadaş mesajı Temmuz başında girmiş. Belki kodu yeni girdiğin için sıfırdan sayar. Şansını dene istersen.

    http://forum.donanimhaber.com/m_24568681/mpage_1/key_nod32%2Cyasal//tm.htm#24568681



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 6 Ekim 2008; 19:55:46 >
  • İmzamdan kampanyaları takip edebilirsin.Avast 1gb ram ile kasmaz.Tavsiyem Avira Premium kampanyasından yararlanman
  • p4 3.0ghz, 512 mb... avast hiç kasmıyor.kullanım kolaylığı, birşeyleri(kötü kodları) engellediğini hissettirme,türkçe menülü ve sistem sömürmeyen bir prog.tavsiye ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Frost_Nova

    p4 3.0ghz, 512 mb... avast hiç kasmıyor.kullanım kolaylığı, birşeyleri(kötü kodları) engellediğini hissettirme,türkçe menülü ve sistem sömürmeyen bir prog.tavsiye ederim.



    Sağol hocam, kurdum şimdi. Hakikaten fazla kasmadı makinayı. Zaten antivirüsle de çok işim olmaz. İndirdiğim dosyaların yerleri belli, internette yaptığım işler belli. Ama işi sağlama almak adına benim ki...
  • bende kaspersky vardı 7 sürümü fakat anahtardan dolayı sildim şu an nod 32 eset smart olanı kullanıyorum yanlız avast iyi bir antivirüs programı değildir haberiniz olsun gene işi sağlama almak istiyorsanız kaspersky yada nod 32 kurunuz ama kaspersky hafif kasar özellikle bilgisayara yüklendiğiniz anda dosyaları taramaya girişiyor o zaman kasıyor ama rahat kulandığınızda sorun teşkil etmiyor.
    nod32 ise arkaplanda çalışıyor o yüzden kasıntı yoktur ilk başta biraz oluyor ama hemen geçiyor.
  • Avast şu an Nod32 den daha fazla zararlı tanımlamasına sahiptir,boot taraması nod32 den daha iyidir.Silme konusunda yetersiz biraz ancak Avast şu an Nod32 den daha iyi bir programdır.Yapılan son 4 testte de Nod32 nin çok düşük sonuçlar aldığını ve basit trojanları silemediğini gördük.Avast ise bu konuda daha gayretli ve daha çok kendini geliştiriyor.Eski Avast olsa aynen sizin dediğinizi derdim ama şu anki Avast artık laf yeme aşamasını geçti.Ama Kaspersky tabiki daha iyidir bunlardan.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BrooklynZU

    Avast şu an Nod32 den daha fazla zararlı tanımlamasına sahiptir,boot taraması nod32 den daha iyidir.Silme konusunda yetersiz biraz ancak Avast şu an Nod32 den daha iyi bir programdır.Yapılan son 4 testte de Nod32 nin çok düşük sonuçlar aldığını ve basit trojanları silemediğini gördük.Avast ise bu konuda daha gayretli ve daha çok kendini geliştiriyor.Eski Avast olsa aynen sizin dediğinizi derdim ama şu anki Avast artık laf yeme aşamasını geçti.Ama Kaspersky tabiki daha iyidir bunlardan.


    tek kötü yanı spy görmemesi diyecektim ama 4.8.1229 sürümünde eklenen özellikler


    • Anti-RootKit ve Anti-Spyware modülleri de yazılıma entegre edilmiş. Böylece çeşit çeşit olan zararlı yazılımlardan korunmak için gereken ek yazılım ihtiyacı azaltılmış.
    • Avast'ın zararlı yazılımlar tarafından kapatılmasını veya dosyalarının değiştirilmesini engellemek için alınan önlemler artırılmış.
    • Tarama sırasında işlemin yüzde olarak ilerleme durumunun gösterilmesi sağlanmış.
    • Avast 4.8 versiyonu Windows Vista SP1 ve Windows XP SP3 ile uyumlu hale getirilmiştir.


     AVG Bedava sapıttı. Başka önerisi olan ?


    http://www.inndir.com/program.php?id=19173




  • Önceki sürümde de vardı bu özellik ancak menü olarak belirtilmemişti.Yine de spyware tanımlamaları vardı.Doctus ta Avast yetkilisi bunu açıklamıştı zaten bu konuyu.Herkes eski versiyonlarda yok biliyor ama var yani.Bu versiyonda hem ayrı tuttular hem de tanımlamaları geliştirdiler.Şu an Avast ın 2 eksik yanı var başka da sorunu yok.

    1.Silme yeteneği
    2.Heuristic Koruma

    Eğer bunlar düzeltilirse çok ciddi ve ücretsiz bir rakip gelecek.Özellikle Heuristic çok önemli.Silme yeteneği zayıf ama normalde silemedikleri Boot taraması yaptırılırken temizleniyor.Bu da benden bir ekleme olsun.Avast şu an kötü değildir aksine her gün kendini geliştiren bir yazılımdır ve ev kullanıcısına yeterlidir.Autorun.inf ve amvo ya karşı da etkilidir.(bu 2 sinir bozucu zararlıyı bilmeyen yok sanırım)
  • Sağolun dostlar emekleriniz için, çok sağolun.
  • Dediğin gibi avastı kullandım sadece 4,7 sürümü vardı bende 4,8 hiç kullanmadım ondan pek bilgim yok ama kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum..

    4,7 sürümü o kadar iyi bir antivirüs değildi prof.sürümü vardı halbuki bende şmidi kaspersky aşamasındayım şimdilik kurmayacam sanki gibi.
    bişe olursa kurcam ama avastı araştıracağım daha.

    4.8.1047 sürümü hakkında uzun bir yorum yapabilecek arkadaş varmı aranızda? ona göre arşivime ekleyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 7 Ekim 2008; 23:34:04 >
  • birde usb virüslerini tamemen engelliyebilseler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Se_co

    Dediğin gibi avastı kullandım sadece 4,7 sürümü vardı bende 4,8 hiç kullanmadım ondan pek bilgim yok ama kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum..

    4,7 sürümü o kadar iyi bir antivirüs değildi prof.sürümü vardı halbuki bende şmidi kaspersky aşamasındayım şimdilik kurmayacam sanki gibi.
    bişe olursa kurcam ama avastı araştıracağım daha.

    4.8.1047 sürümü hakkında uzun bir yorum yapabilecek arkadaş varmı aranızda? ona göre arşivime ekleyeceğim.


    antivirüs programlarını diğer programlar gibi düşünmeyin.ne kadar güncelini bulunudururanız o kadar iyi.güncelleme taramalarını otomatik yapın ve sık sık güncelleme yapmasını sağlayın.zaten mesela avast'ta 4.8'in -belki 4.7 belki de 4.6- hangi sürümünü bulundurursanız bulundurun, güncellemeleri otomatik yaptığınızda en güncel haline kavuşacaktır, -zaten öyle olması gerekir- yeter ki lisans süresi kurtarsın.avast'ta hem virüs veritabanı güncellemesi hem de program güncellemesi var.

    önemli bir tavsiyede bulunayım antivirüs programlarını diğer programlar gibi arşivde bulundurmayın(ilaçlı kullanıcılar için söylüyorum).sebebini bir örnekle açıklamak gerekirse elinizde diyelim 4.8 pro avast kurulum dosyası var.siz bu sürümünü kullandınız.fakat bir gün format atmanız gerekti (elbet birgün format atacaksınız).tekrar herşeyi kurdunuz internete girmeden elinizin altında bir antivirüs programı var bunu kurayım dediniz ama sizi yeniden satın almanızı isteyen veya yeni bir sürümünü kurmanızı bekleyen bir antivüs karşıladı.aynı şekilde nod32'de de bunu yaşamıştım hatta kaspersky'da da.hatta bir ara forumda nod32'li bir arkadaş konu açmıştı, demişti "bu program niye güncelleme yapmıyor?" diye.

    BrooklynZU dediğin gibi avast'ın bu eksikleri var,şu silme özelliğini geliştirmeleri gerekiyor.heuristic koruma olmasa da olur benim için.hatta olmasın böyle bir özellik veya olsa bile bu özelliği devredışı bırakma olsun. ya avira ya da nod32 tam hatırlamıyorum bunlardan birinde ya da her ikisinde de vardı bu özellik çok uyuz ederdi beni her şeye tepki verirdi.bir antivirüs programı herşeye tepki vermemeli,kullanıcı ona değil o kullanıcıya ayak uydurmalı,kullanıcıyı durdurmaktansa zararlıyı önlemeli,güvenli olsa dahi herşeye tepki vererek kullanıcıyı çileden çıkarmamalı.tecrübeli ve hazırlıklı pc kullanıcıları için gerekmeyen bir özellik şahsen ben nefret ettim kapatmıştım o özelliği.virüs veritabanları daha objektif bence.




  • @Frost_Nova
    Heuristic koruma,normal korumadan çok daha önemlidir çünkü yeni çıkan zararlıları bu modül tanıyor.Proaktif koruma bu sayede ayakta kalıyor ki Avast ın proaktif koruması bu yüzden iyi değil.Bu korumaya sahip olmayan bütün programlar,proaktif testlere geldiklerinde kendilerini bırakıyor.O yüzden her antivirüste mutlaka olması gereken bir modüldür.Program sana değil sen programa ayak uyduracaksın çünkü kullanan sensin.Tehlikeli kod gördüğünde elbet uyarı verecek ki sen de ne yapacağını bileceksin.Hiç uyarı vermezse zararlı kodların hepsi bilgisayarının içinde olur ve iş işten geçer.Gereksiz modül olsa eklemezler zaten.
  • @frost_nova
    açıklamaların için teşekkür ederim yeni sürümler çıktıkça yeni özellikler ekleniyor mesala 4,7 de bu iki özellik yokken 4,8 de eklenmiş o yüzden biraz daha dikkat etmek gerekiyor örnek kasper 7 2009 sürümü ile hemen hemen aynı.. değişmiyor bazıları değişiyor arayüzü falan önemli değil.
    en önemli etkeni koruma yapabilmesi,otomatik güncellenmesidir.
    virüsleri,spyleri falan bulabilmesidir.

    bu arada kullanıcınında dikkat etmesi gerekiyor bu konularda her antivirüs en iyi değildir her türlü virüslere karşı başarılı olabildiği de vardır olamadığıda vardır değişiyor.

    6 puan..

    @brooklynZU
    sanada teşekkür ederim açıklamaların veya yardımların için elinesağlık zaten yorum yazsam belirtiğim şekilde aynı olacak.

    ve verdiğin başlığıda okuyacağım sağol.

    5 puan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 8 Ekim 2008; 18:25:37 >
  • tamam bu özellik gelsin ancak çok büyük olasılıkla devredışı bırakacağım.zaten acronis ile temiz yedeğim kenarda duruyor, bootable CD'de hazır.
  • Ücretsiz bir Güvenlik istiyorsanız

    Antivirüs olarak
    1)antivir personal
    2)avast home
    3)avg

    Bence ücretsiz olarak maksimum güvenlik bunlarla sağlanır: antivir personal+avast+comodo firewall(alternatifi zone alarm)
    +spybot+windowsdefender+comodo Antivirüs

    antivir kuşkusuz ücretsiz en iyi antivirüs ama spyware koruması yok %80 spyware koruması avastta olduğu için bu ikili ve güvenlik duvarı işinizi görecektir..
    paralı olması gereken ama paralı olmayan bir antivirüs var oda COMODO ANTİVİRÜS ,spyware & antivirüs özelliği var ayrıca beta 2.0 olduğu için bedava ilerde 3.0 çıkıcak...zipli dosyalardaki virüsleride buluyoır heuristik(sezgisel) var tek kötü yani avast gibi direk siliyor virüslü dosyayı,temizleyemiyor,ama çoğu programdan iyi...

    benim serüvenim böyle,en kötü şey HACKLENMEKTİR bu yüzden windowstaki oyuncak duvara aldanmayın düzgün bir duvar kurun,pişman olmayın!...4 şey kesinlikle olmalıdır 1)antivirüs 2)spyware koruma 3)güvenlik duvarı 4)internetiniz varsa web koruma
    -------------------------------------------------------------------
    paralı tam koruma olarak
    antivir security suite+kaspersky+panda 2009 i.s+nod32+diğerler iyi markaları tavsiye ederim..




  • ZoneAlarm Firewall + Avira AntiVir + bir adet antispyware
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.