Şimdi Ara

AVERMEDİA TRİNİTY (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
16.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakın ben hayatımda ilk defa tv kartı kullanıyorum.Bu kartta Trinity gerçekten zor bir kart.Benim attığım postlardaki linkler ve söylediklerime bakarak birçok şeyi yapabilirsiniz.Birazda kendiniz uğraşacaksınız.2 sayfaya baktım birşey görmediyseniz boşa uğraşmışız demektir.

Verdiğim linklerde hazır kanal listeleri verilmiş.Siztelere üye olup çekin kanalları pcnize.Birde okuyun satır satır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penryn -- 18 Şubat 2010; 10:12:29 >
  • ben de yakın zamnada trinity aldım. alttaki linkten en üstteki win 7 destekli "AVer MediaCenter : 1.7.3" driveri indirmenizi öneririm.
    http://www.avermedia.com/avertv/TR/Product/ProductDetail.aspx?Id=433&device=1&tab=APDriver
    ben üstteki driver ile bütün türksat ve hotbird kanallarını buldum.

ayrıca türksat frekans listesi üstteki driverda güncelleşmiş mi bilmiyorum ama ben taratmadan önce allttaki linkteki türksat yamasınıda kurmuştum.
    http://www.avermedia.com/avertv/tr/Press/NewsDetail.aspx?Id=196

şuanda kendi programını kullanmıyorum.
    tek çanak kullananlara dvbdream öneririm.
    çift çanak kullananlara progdvb 6xxx.
    ben her ikisinide kullanıyorum, türksat için dvbderam, hotbird için progdvb.

dbvdreamde bda seçilecek ama bda driveri trinity için çoklu çanak desteklemiyor sadece lnb1 bağlantılı çanağı görebilirsiniz.
    bende türksat lnb1, hotbird lnb2 olduğundan türksat kanalları sorunsuz ama hotbird yok.
    ayrıca bda yı seçtikten sonra altından dvbs seçmeliniz yoksa ilk seçenek dvbt olarak ayarlı.
    sinyal sorunu yaşamıyorum, bazı kanallar %100.

• Ben dbvdream de kartı tanıtamamıştım bir tülü kartı görmedi program.Ancak Progdvb 4.92 ve DVbViewer sorunsuz çalıştı.Ben birşey önereceğim tv kartı bilmeyen bu kartı pek almasını tavsiye etmeyeceğim.Çok uğraştıran bir kart.İyi ve kaliteli olmasına rağmen kusursuz değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penryn -- 19 Şubat 2010; 14:07:29 >
  • Bu kartı hala kullanabilmiş değilim. Tüm ayarları programları düzgün bir şekilde tekrar kurdum. Ekrana tv görüntüsü geldikten 7-8 saniye sonra PC donuyor. Hiç bir şeye cevap vermiyor. Mecburen reset atmam gerekiyor. Bu sorunun bir çözümü var mı? Bu olay hem kendi programında hemde progDVBde oluyor...
  • Gün itibari ile TV kartını iade ettim. Media Markt hiç sorun çıkarmadan geri aldı ve parayı geri ödedi. Media markt'ın bu davranışı çok takdirimi kazandı.
    Konuyla ilgili yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ederim.
  • MediaMarkt'ı bu davranışından ötürü tebrik etmek lazım.
  • arkadaşlar programlardaki device options bölümünden dvb-s i seçmeniz lazım aksi takdirde uydu görüntülerini alamazsınız.kullanıdığınız codeclerde önemli.ben bu kartı yaklaşık 2-3 aydır kullanıyorum.ilk aldığımda 1-2 siteye baktım sağolsun Penryn ve oLgan arkadaşlarda yardımcı oldular ilk günde herşeyini çözdüm(ilk digital tv kartım)gayet sorunsuz ve her istediğinizi yerine getiren bir kart.kumandasınıda attım bluetooth la cep telefonundan yönetiyorum ve çok işime yarıyor.iyi ki almışım.uğraşmadan vazgeçmeyin başarınca sonucu görüceksiniz.
  • @Ratumix

Sağol ne demek.Kart iyi ama gerçektende uğraştırıcı.Ee yaptınmıda tadından yenmiyor.Parasının fazlasıyla hakediyor.Benimde ilk kartım bu ne diyelim.Kısmet.
  • progdvb kullanan arkadaşlar şöyle bir sorun vardı onu çözdüm aktarmak istedim;
    video codec ayarlarında video renderer seçeneğinde EVR custom presenter (windows 7 ve vistada bu seçenek mevcut xp yi bilmiyorum) kullanırsanız net framework ile çalışan oyun ve uygulamalar başlatıldığında progdvb nin hata vermesini engelleyebiliyorsunuz.

evet katılıyorum uğraştırıcı bir kart ayrıca şu kumandayı yapabilseydik progdvb ile güzel olacaktı.. bu konuda da hatırlatma yapayım windows media center da turksat 3a uydusu bulunmasada kendiniz özel sevdiğiniz kanalların tplerini tek tek taratıp liste yaptıktan sonra kumandayı wmc ile sorunsuzca kullanabiliyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Penryn

@Ratumix

Winlirc bul ve indir.

WinLIRC exe ye tıkla

Gelen ekranda öncelikle uzaktan Kumandanızı bağlamış olduğunuz COM PORT yolunu 1 olarak seç.

Daha sonra BROWSE tuşuna basarak b2c2.cf dosyasını bul ve OPEN tuşuna bas.

Dvbviewer açın ;

DvbViewer da Üst sekmelerde Settings ordan da ayarlara tıkla.Uygulanan diliniz türkçe olsun.Bunu genel sekmesinden yapabilirsin.Giriş ana sekmesinde bulunan giriş eklentilerinde winlirc eklentisinin pasif olduğunu göreceksin.Onu aktif et.

Aslında işin en can alıcı hatta bazen benimde takıldığım kısım da bu bölüm oluyor.Giriş ana sekmesinde Bazı ayarlar göreceksin.Burda sanırım önce hangi yeri ayarlayacaksan üstüne geleceksin ve öğren e tıklayıp kumadayı etkin hale getireceksin.Aslında bende bir forum dan yapmıştım orda benden daha güzel bir anlatım vardı. :)))

Google winlirc yaz ordan da bazı bilgilere ulaşabilirsin.

b2c2.cf dosyası nerde tam olarak bulamadım?

• @SiYaH

İndirdiğin dosyada olması lazım.

Ben yinede upload edeyim size " -" işaretini kaldırın : http://www.4-shared.com/file/240942898/d7d5db2c/winlirc.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penryn -- 14 Mart 2010; 13:27:54 >
  • 12525-12729 frekans arasındaki kanalları bir türlü çıkaramıyorum ne yapmam lazım? Atv Avrupa Show TURK gibi kanallar çıkmıyor
  • win7 64 bit sistemde driver tanımada sorun yaşıyorum,
    avermedianın verdigi driver cd si bir şeye yaramıyor.
    hengi driver ve programı bilgisayarıma kurmam gerekir???
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan1900

win7 64 bit sistemde driver tanımada sorun yaşıyorum,

avermedianın sitesinde win7 64 bit için driver var onu çekip yükle.sorunsuz çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiYaH

12525-12729 frekans arasındaki kanalları bir türlü çıkaramıyorum ne yapmam lazım? Atv Avrupa Show TURK gibi kanallar çıkmıyor

hangi programı kullanıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onko83

Bu kartı hala kullanabilmiş değilim. Tüm ayarları programları düzgün bir şekilde tekrar kurdum. Ekrana tv görüntüsü geldikten 7-8 saniye sonra PC donuyor. Hiç bir şeye cevap vermiyor. Mecburen reset atmam gerekiyor. Bu sorunun bir çözümü var mı? Bu olay hem kendi programında hemde progDVBde oluyor...

muhtemelen kart arızalı çıkmıştır.tv kartını değiştirmeyi deneseydin keşke...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ratumix

quote:

avermedianın sitesinde win7 64 bit için driver var onu çekip yükle.sorunsuz çalışıyor.

aynen avermedia sitesinden driver yükledim tanıdı sorun yok bilgine teşekkürler
    bir şey soracağım
    uydu alıcısı ile ilgili hangi programları kullanmam gerekir???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan1900 -- 18 Mart 2010; 16:30:22 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ratumix

quote:

aynen avermedia sitesinden driver yükledim tanıdı sorun yok bilgine teşekkürler
    bir şey soracağım
    uydu alıcısı ile ilgili hangi programları kullanmam gerekir???

progDVB ve DVB Viewer kullanabilirsin.

• bilgine teşekkürler progdvb sitesinden herhalde indireceğim!!
  • quote:

bilgine teşekkürler progdvb sitesinden herhalde indireceğim!!

aynen öyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratumix -- 19 Mart 2010; 13:29:02 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.