Şimdi Ara

Avea nezaman düzelecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Neyin düzelmesini bekliyorsunuz ki ? Aveada hiç bir problem yok. Şimdi buraya kadar okuyanlar muhakkak bana kızacaktır. Olay şundan ibaret; Elinize bir tane "her yöne sınırsız" tarifesinde telefonla bir tanede başka bir tarife örnegin "mobil öğrenci" tarifesinde telefon alın. Iki telefondanda 10kadar arama yapın turkcell ya da vodafone yonune. Sonuç

    Mobil Ogrenci : 10 aramanın 9unda ulaşılıyor, ulaşılmayan bir diger aramada ekranda "Şebeke Meşgul" ibaresi beliriyor
    Heryone sınırsız: 10 aramanın 10unda da ulasşılmıyor, ve ekranda "Şebeke Meşgul" ibaresi BELIRMIYOR. Yani avea öyle bir uyanıklık yapmıs ki, her yöne sınırsız abonelerinin baz istasyonlarından turkcell abonelerine cıkısları kökten kapatılmıs, sebeke mesgul meselesi falan degil bu bambaska bir sey. Nasıl kontorunuz olmadıgında numarayı cevirir
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • avea müşteri hizmetlerine hastayım. masal servisi gibi canlı bağlantı yok. herşeyi banttan anlatıyorlar. derdini dinleyen yok. çalıntı hat için arayıp konuşabiliyoruz. onlarda başka yere yönlendiriyorlar.. şunun için 1i bunu için 2 yi ..... için 9 u tuşlayın tuşluyoruh. tekrar başlyor... şunun için 1i bunun için 3 ü ... eeee hikaye. telefonu yere çalacağım valla. sizinde konuşturacağınızın da...
  • kamunun ortağı olduğu gsm operatöründen medet umanın vay haline.. ses gidip geliyor.... amaç aceba başka operatörleri güçlendirmek mi?..
    niye mi? yıllarca telekom ve avea neden gsm sektörüne girmedi? neden bi zamanlar 522 ile başlayan araç telefonları köreltildi. hesabını soran yok...
  • hakikaten hayretler içerisinde okuyorum.

    dün gece 22 civarı sabiha gökçen havalimanı ndan yola çıktım, yaklaşık 60 km yol kat ederek avrupa yakasındaki evime geldim.

    bu süre içinde avea sınırsız her yöne hattımdan, turkcell yönüne yaptığım arama, bir kez otobanda, bir kez de 1. köprüye bağlantı yolunda kesildi. bunun dışında bütün yol boyunca telefon görüşmesi yaptım.

    bunun dışında bırakın şebeke meşgul ü, arama tuşuna bastığım anda hat bağlandı.

    bu sabah Bayrampaşa dan, beylikdüzü, beylikdüzü nden esenyurt, oradan kağıthane güzergahında sürekli telefon görüşmesi yaptım.

    yaptığım aramaların 1 tanesi avea, bir tanesi vodafone, 3 tanesi turkcell yönüne. ne şebeke meşgul, ne bağlantı hatası aldım.

    fakat 10 gün kadar önce bu kadar rahat değildi görüşme yapmak. bi şeyler yapıyorlar mutlaka, ama bölgesel olarak eksiklikler var.

    umarım bulunduğunuz bölgedeki sorunlar bir an önce çözülür...

    not: bütün görüşmeler kulaklıkla yapıldı...




  • bende hayretler içinde yazıyorum; günde 1000 defa turkcelli (el alışkanlığı oldu psikolojik olarak son numarayı tıklama tikim oluştu) araıyorum 1 defa düşüyor onda da ses gelip gidiyor.
  • evet mesaj bazen gitmiyor, aranmıyor şebeke meşgul diyor genelde zaten böyleydi, arandığında telefon açık ve çekiyor olduğu halde ulaşılamıyor diyor
  • ben antalyadayım yanımda polis hattına sahip bir arkadaşım var kendisi tüm turkcell ve vodafone luları rahatlıkla arıyor ben sınırsız tarifede olmama rağmen 30 kere çevirdiğimde ancak numaraya ulaşıyorum:müşteri hizmetlerine defalarca bu durumu sordum cevap veremediler en son görüştüğüm kişi baz istasyonlarında her yöne sınırsız tarife ile konuşanların baz istasyonuna bilgilerinin geldiğini ve ancak tüm baz istasyonlarında numaranızın resetlenmesi gerektiği belirtildi.Ayrıca aramaları 1-2 dakika aralıkla denersem baz istasyonu tafaınca bloke edilmeyeceğimi söledi.Şimdi şunu merka ediyorum avea yı iletişim özgürlüğümüze engel olduğu için dava edebilirmiyiz.Tarifeye geçtiğimden beri toplam 720 dk görüşmüşüm faturamın kesilmesine 10 gün var nerde 10.000 dk nerde 720 dk.
  • o halde avea kesinlikle bana özel muamale yapıyor, başka açıklaması yok...

    bu bir fark yaratır mı bilmiyorum ama, ben turkcell numaramın aynısını avea dan farklı ön kod ile aldım.

    yani bana bir avea numarasına bağlı sim kart verilmedi. bana verilen sim karta, istediğim turkcell numara 553 kod ile bağlandı. zaten bu sebepten açılması 3 gün sürdü.

    sizin adınıza üzgünüm arkadaşlar, dediğiniz kadar/süre arama yapamasam, ben de sizin gibi serzenişte bulunurdum...

    umarım en kısa sürede bulunduğunuz bölgedeki problemler giderilir...
  • Ofiste kullandığımız iki adet hattımız var. Avea sınırsız tarifesinin çıktığı ilk günlerde turkcellden numara taşıyarak sınırsız tarifeye geçtik. İlk hafta nadiren şebeke meşgul sinyalleri alsakta bizim için bir problem teşkil etmiyordu çünki ayda 66 ytlye tüm görüşmelerimizi yapabiliyorduk. Ne olduysa ilk haftadan sonra olmaya başladı avea ve sabit hatları aradığımızda hiçbir problem yaşanmıyor ancak vodafone'a doğru yaptığımız aramalarda 30 aramada 1 Turkcelle yaptığımız aramalarda 200 aramada 1 defa belki düşürebiliyoruz. Sürekli olarak şebeke meşgul uyarısı alıyoruz. Ancak iki arkadaşımız daha sınırsız tarifesine geçiş yaptı onlarda hiç bir problem yok çok nadiren şebeke meşgul uyarısı alıyorlar aynı bölgede aynı baz istasyonunda aynı tarifeli 4 sınırsız hat ile deneme yapıyoruz arkadaşların hatları çatır çatır turkcell numaraları arıyor bizim hatlarda çatır çatır şebeke meşgul sinyali veriyor. Çıldırmamak elde değil. Avea müşteri hizmetlerini en az 100 defa aradık her aramamızda sabit metini okumaya çalışıyorlar zorla durdurup aynı tarifede aynı baz istasyonunda 4 hattın ikisinin arayıp ikisinin sürekli şebeke meşgul sinyali almasının sebebini açıklamalarını istiyoruz yine metin okumaya çalışıyorlar ve elle tutulabilir hiç bir cevap veremiyorlar.
    Cevabı buradan ben vereyim Avea sınırsız tarifedeki aboneleri kasten kısıtlıyor.
    Uzun lafın kısası yine yol göründü turkcelle...




  • iyi de diğer arkadaşlar arama yapabiliyor diyorsunuz?

    onlar da sınırsız tarifede, e nasıl bi ayrım yapıyor avea?
  • baba tamamda su avea bır zaman solesın su gun duselecek desın yogun sekılde calısıyoruz dıolar ! ama zaman yok musterıyı kandırmak nukadar kolay mı ?
  • Arama yapamadığınızda telefonu açıp geri kapatın. Aradığınız numaraların başına +90 ekleyin.
    Ben rehberime +90 ekleyerek kaydediyorum numaraları. Şebeke arama ayarını manuel'e getirin.
    Müşteri hizmetleri bunları tavsiye ediyor genelde, bir bildikleri vardır diye bende uyguluyorum.
  • İşe yarıyor mu bari :)
    quote:

    Orjinalden alıntı: cu.01

    Arama yapamadığınızda telefonu açıp geri kapatın. Aradığınız numaraların başına +90 ekleyin.
    Ben rehberime +90 ekleyerek kaydediyorum numaraları. Şebeke arama ayarını manuel'e getirin.
    Müşteri hizmetleri bunları tavsiye ediyor genelde, bir bildikleri vardır diye bende uyguluyorum.
  • Yarıyor olmalı ki, sürekli m.h. bunları öneriyor.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Ege_Aşığı

    İşe yarıyor mu bari :)
    quote:

    Orjinalden alıntı: cu.01

    Arama yapamadığınızda telefonu açıp geri kapatın. Aradığınız numaraların başına +90 ekleyin.
    Ben rehberime +90 ekleyerek kaydediyorum numaraları. Şebeke arama ayarını manuel'e getirin.
    Müşteri hizmetleri bunları tavsiye ediyor genelde, bir bildikleri vardır diye bende uyguluyorum.


  • faturası 80 tlden az gelen oldu mu? Bu tarifeyi kullanarak acaba merak ediyorum :)
  • haklısın aynen öyle sana katılıyorum
    quote:

    Orjinalden alıntı: AmigaOS

    Avea düzelmez. Turkcell'i de mahvettiler.

    Turkcell faturalı kullanıyorum, son 1 haftada Turkcell numaralarını aradığımda sorun çıkmaya başladı. Turkcell'de Limon diye bir tarife çıkarttı muhtemelen daha da kötü olacak.

    2 tane Turkcell hattım var, 1. Turkcell hattımdan 2. Turkcell hattımı arıyorum aradığınız numaraya ulaşılamıyor diyor oysaki telefon açık. Vodafone hattımdan 2. Turkcell hattımı arıyorum bu sefer sorunsuz bağlanıyor.

    Bu sınırsız tarifeler operatörlerin işine yaramadı, sevgilisi olan arkadaşların telefonları kulaklıklarına yapıştı bu gidişle baz istasyonu yetmeyecek.
  • abı turkcell ara ara oluyorda sen bır aveayı dene su saatte yıne aramıyor :D

    bence operatorlr de ona gore onlemını alsın artık ıletısımın sart oldugu bır donemdeyız hepımız ! ayrıca turkcellın kampanyasıda ole herkesın gecıpte kullanacagı cınsten degıl sanmıyorum kı cok fazla yogunluk yaratsın
  • Mobil Öğrenci kullanıyorum

    Bir ara sorun vardı ama şu an gitti diye biliyorum. Dün kız arkadşaımı aradım sorunsuz konuştum.Ses kaliteside gayet iyiydi..
  • arkadaşlar bu avea tamamen bizi kazıklıyor biraz önce müşteri hizmetlerini gene aradım ve dedımkı bana sunu acıklayın aynı odada iki hat var biri sınırsız biri polis hattı polis hattı turkcell i arıyor ama sınırsız aramıyor kem küm ettiler.Dedimki basında çıkıp turkcell i sucluyosunuz ayrıca vodafone tüm çağrı taleplerimizi karşılıyor diyorsunuz peki bana şunu açıklayı vodafone neden aranmıyor cevap yok.
    ben de dedim şimdi turkcell ve vodafone müşteri hizmetlerini arıycam avea size suc atıo aslında sınırsız tarife ile yapılan aramaları engelliyolar sizde bir port sorunu yok basın önünde adınızı temizleyin.ardından akşam gazetesine mail atıcam ki bu gazete çukurova grubunundur oraya da bu durumu yazıcam arkadaşlar gelin birlikte şikayet edelim.Görevli bu sizin hattınıza yönelik değil genel bir problem dedi.Ona şunu söledim ben hattımı ticari amaç ile kullanıyorum 25 gündeki görüşmem 720 dakıka bunu turkcell in ve vodafone nun arandıkça kontör kazan kampanyasına karşı yapıyosunuz açıklama yapın ve bu hatları ayırın ben anneme babama ulaşamıyorum numaramı taşımak suç mu dedim?
    Ve ilk defa standart metinden farklı olarak şikayetinizi ilgili biirmlere ileticez dendi




  • Arkadaşlar ayrıntılı faturam geldi, paylaşıyorum.

    14 şubat-22 şubat arası avea sınırsız tarifem ile yaptığım arama dökümü.

    telekom............. 44,09 dk
    avea................. 24,07 dk
    turkcell.... 2 saat 47,52 dk
    vodafone........... 22,59 dk

    150 mesaj peketiyle e yurtdışından geldiği için ücretlendirilen mesaj ile birlikte, herşey dahil 38,40 tl fatura geldi.

    turkcell den hediye dakikalarım olduğundan ve turkcell aramalarımı oradan yaptığımdan biraz düşük kalmış turkcell yönüne aramalar.

    edit: başında +90 olan numaralar ihmal edilmiş, düzeltildi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greentooth -- 13 Mart 2009; 15:46:57 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.