Şimdi Ara

Avcılıkla - Balıkçılıkla ilgilenenler 40 KİŞİ OLDUK! #AVCILAR - BALIKÇILAR# (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
1
Favori
19.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkürler hocam zahmet ettiniz. Biz en iyisi motorsuz bi bot alıp bagajda taşıyalım. Babamın buzdolabı motorundan yaptığı kompresörde var zaten onunla şişiririz. Bağlama ruhsatına falanda gerek kalmaz o zaman heralde. Zaten Ankarada deniz de yok gölde falan turlarız küreklerle. Anca yazın gidebiliriz kıyı bölgelere.
  • Hocam gölde kullanacaksanız elektirikli motor tavsiye ederim temizinden 2. elde olabilir sakin su olduğu için tehlike olmaz deniz olsa mutlaka benzinli olması gerek.Aşağıdaki linki fikir olsun diye örnek verdim hiç kullanmadım o yüzden marka konusunda tavsiyede bulunamam ama fiyatları makul.

    http://www.avmarketi.com/asp/group/471/Omoto-elektrikli-motorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isk0rpit

    Hocam gölde kullanacaksanız elektirikli motor tavsiye ederim temizinden 2. elde olabilir sakin su olduğu için tehlike olmaz deniz olsa mutlaka benzinli olması gerek.Aşağıdaki linki fikir olsun diye örnek verdim hiç kullanmadım o yüzden marka konusunda tavsiyede bulunamam ama fiyatları makul.

    http://www.avmarketi.com/asp/group/471/Omoto-elektrikli-motorlar

    Eğer alırsak şimdilik motorsuz olarak kullanıp ilerde römork + motor yaptırmak daha mantıklı geldi bana. Elektrikli motorlar parasını hak edecek gibi durmuyor çünkü.
  • Makinası kamışı kaliteli bir takım önerirmisiniz acemiliği yeni attık, siparişi yurtdışından verebilirim gerekirse ve fiyat farkı barizse!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ten_don

    Makinası kamışı kaliteli bir takım önerirmisiniz acemiliği yeni attık, siparişi yurtdışından verebilirim gerekirse ve fiyat farkı barizse!


    Rast gele.
    Ne tutmaya gideceksiniz, ona göre kamış önerilerimiz olacaktır.
  • benide ekleyin gruba bende balık avcısıyım her türlü balık itina ile avlanır tabi yasal ölçülerde:D
  • Balık avlamak için ne gibi lisanslar veya belgeler lazım?
  • Merhaba Arkadaşlar.
    bende uzun yıllardır ic sularda balık avlıyorum. özellikle sazan, kefal, turna, karabalık gibi balıkları.tabi bunları yakalarken tek tük farklı türler de yakalayabiliyorum. çoğunlukla olta kullanırım, ama serpme de atabiliyorum. ekosisteme zarar verdiğini idrak etmeden önce germe de kullandım, sonra bıraktım artık sadece olta atıyorum. hepsi kasnaklı ucuz sade ve kendi yapımım. dağcilik da yaptiğım için kendi özel geliştirdiğim bazı düğümler var.eminim sizleriinde vardır oltalarda kullanıyorum ileride sizlerle paylaşmak isterim.
    bu aralar işim nedeniyle eskisi kadar gidemiyorum. yaza bakacağız artık.
    ayrıca tüfek kullanırım. sadece hareketli/hareketsiz cansız hedeflere atıyorum. hatta yakın zamanda bir havalı tüfek almayi planlıyorum. onunla ilgili konu açacağim. yada güzel önerileri olanlar varsa konudan ya da pm'den yardım alabilirim. 400-450 liralik bir bütçe ayırdım.
    herkese iyi paylaşımlar dilerim..
  • bende balıkçılığa merak sardım bir oltam var ama misina vb. parçaları taktırmadım. bunun için tavsiye edebileceğiniz şeyler varsa önerilerinizi dikkate alacağım iyi hafta sonları
  • [Deleted by Admins]
  • Herkeze merhabalar yazın hocam benide gruba Amatör balıkçı olta+zıpkın
  • Bu 30 kişi hiç mi paylaşım yapmıyor?

    Ankara'da balık avlayacağımız yerler arıyorum.ilgili birkaç sayfa buldum ama ayrıntıları az. Öncelikler:

    1. Ulaşımı rahat olsun öyle jipimiz falan yok bildiğiniz binek aracı ile gidilecek,
    2. Özel bölge olmasın, koruma bölgesi avlanma yasakları ile uğraşmayalım,
    3. Rahat, sessiz olsun kafa dinleyelim,
    4. Çevresinde yeşllik olsun gölge bulabilelim,
    5. İyi kötü balık çıksın iki tıngırdatsın en azından

    var mı arkadaşlar öenrileriniz?
  • Son 7 yıldır her yaz Antalya'da avlanıyorum. Fiber teknemiz vardı 3.6 metre, kendi halimizde balıklar tuttuk. Rekorumuz 6 kiloluk Akya ile 105 cmlik barracuda, ayrıca bir seferde 65 adet melanur aldığımız da oldu. Her yaz özlemle antalyaya gitmeyi beklerdim, yaz tatili balık avı demekti benim için. Son yıllarda denizin tadı kalmadı. Hem balık inanılmaz hızlı bir şekilde azaldı, hem de neredeyse yazın tamamı deniz dalgalı olmaya başladı. Neticede geçen yıl tekneyi ve motoru sattık. Zaten artık eskisi gibi 3ay tatilim de yok. Yaz geliyor ama içimde bir burukluk var. Buradaki yazıları okuyunca duygulandım. İleride çocuklarıma anlatabileceğim çok hoş anılarım oldu. Hatta bazılarını ölümsüzleştirdik foto ve videolarla. Balıkların fotolarını ekleyebilirim. Hatta 4 kiloluk tral çekerken videomuz bile var. Güzel günlerdi gerçekten. Allah ömür verse de emekliliğimde hobi olarak ilgilensem... tabi balık kalırsa...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Of Monsters and Men -- 8 Mayıs 2011; 4:41:34 >
  • ekle benide amatör kıyı balıkçısıyız. :)
  • izmirden beni de ekleyebilirsiniz,hem kıyı hem tekne avları yapıyorum.
  • Arkadaşlar ben de balıkcıyım. Balık avı malzemeleri satışıda yapıyorum.Rapala markasının epey bir ürünü piyasada bulamıyacağınız fiyatlardan ulaşabilirisiniz.
    Bir bakmanızı tavsiye ederim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_41369686/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtesla -- 31 Mayıs 2011; 23:11:05 >
  • Merhaba, benimde içimde yıllardır heves var. Ama bir türlü ortamımdan olsun, okuldan olsun ilgilenemedim. Hazır yaz gelmişken ve bulunduğum yerde hem deniz, hem akarsu olsun varken, ufaktan balık işine başlasam hem bir hobim olur en azından, yalnız bilgim sıfır bu konuda. Tecrübeli abilerim, kardeşlerim bana bulundurmam gereken malzelemeler ve bilmem gereken püf noktalar hakkında bilgi verirse, minnettar olurum. Teşekkürler. :)
  • Konu hareketlensin, nedir bu durgunluk
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gıda.mühendisi

    Konu hareketlensin, nedir bu durgunluk

    Konu post vermiyor yoksa uçardı birkaç mesaj yukarıda soru sormusum kimse cevap vermeyince soruyu unutmuşum.
  • Vallahi konuyu ilk 2 sayfada göremeyince silindiğini zannettim
    Kimselerin uğramamasının sebebi belli o zaman
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.