Şimdi Ara

Avantajlı Kablonet 2019 Akıllı Sınırsız Tarifeleri Açıklandı (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
672
Cevap
11
Favori
64.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
109 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gozcelik G kullanıcısına yanıt
    Paso örneğini internet kotasıyla değil, hızıyla mukayese edebilirsin.

    İnterneti ister 100 GB kullan, ister 1 TB kullan, günümüzde bunun İSS nezdinde büyük bir parasal etkisi yok. Yanıldığın nokta tam da burası zaten. Bunun çok değerli bir şey olduğunu zannediyorsun, seni çok güzel aldatmışlar, aldatmaya devam ediyorlar. Onlar camdan kulelerinde keyif çatarken; Almanya'ya, İtalya'ya milyar dolarlık fiber optik altyapı yatırımları yaparken (bknz. Vodafone), bizim internet kullanıcılarını da böyle bir güzel kandırıyorlar. Böyle devam et, İSS'lerin keyfine keyif kat.
  • internette kalite hareketinde bende destek verdim, hem imza kampanyalarına hem de ekşide savundum size karşı çıkanları ama geldiğimiz noktayı kazanım olarak görüyorsanız bunda gerçekten bir sorun var.

    altyapı yetersiz zırvalarına sanırım artık kimse inanmıyordur, telekomünikasyon çalışanları forumlarda ve sözlüklerde sürekli bunu öne sürüyorlar ama artık mesajlarından kendilerini belli ediyorlar, neymiş efendim örnek verilen ülkelerde nüfus azmış arkadaş kimse de demiyor abone sayıları da az senin kadar kar etmiyorlar diye. onu da geçtim artık internet bir ihtiyaç olarak görüldüğü için düşük gelirli bireylere ücretsiz servis sağlıyorlar ve şehir merkezlerine public apn'ler kuruluyor (eskiden taksimde de vardı ama türk telekom açı dava ile kapattırdı).

    uzun lafın kısası başarı ancak kotanın kaldırılması ve en düşük gelir seviyesi baz alınarak hız üzerinden(min 16 mbit) ücretlendirme ile yakalanabilir diye düşünüyorum. doğal gaz,elektrik faturasından yüksek internet faturası mı olur insafsızlar.

    ask'ye gelince eğer İnternet'in gerçekten kullanıldığı saatler değilde gece 02-07 saatleri arasında olsaydı ve bu kadar aşırı hız düşümü yapılmasaydı(100'den 25'e düşürmek nedir aç gözlüler) geçiş süreci için makul sayılabilirdi ama bunların para hırsı gözlerini kör etmiş.

    servis sağlayıcıları savunan arkadaşlar akıl tutulması yaşıyor sanırım, bu adamlar 2 gün arıza sebebiyle hizmet vermeyip ay sonu tam ücret alıyorlar, sözleşmelerini tek taraflı yapıyorlar, şüphesiz ki Türkiye'nin en çirkef en aç gözlü firmaları telekomünikasyon hizmeti verenlerdir görmüyor musunuz?

    ya arkadaşlar en fazla alabildiğimiz hız 80/4 mbit neyini savunuyorsunuz, parasını ödediğim cloud hizmetlerin düşük upload hızları sebebiyle kullanamıyoruz bile. hala 99'da yaşıyormuşmuş gibi dvdye mi yedekleyelim belgelerimizi, evin her yeri hardisk, bellek oldu.

    şuan ki durumda sözleşmem bitince daha düşük hızda( evet düşük hız arkadaşım ben sizler gibi herşeyi indiren adam değilim, istediğim; ihtyacım olan şeyleri ihtiyacım olduğu anda hızlıca indirmek, netflixde beklemeden parasını ödediğim çözünürlükte yayın izlemek), daha yüksek ücret ödemeye mecbur bırakılıyorum( üstelik cihaz kiralarına zam gelmiş ve ücretsiz olan voip hizmeti kaldırılmış) son söz olarak bu noktaya gelmemizde emeği geçen herkesi öpüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alfamega

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    50 Mbps 100 GB AKNli Ekosınırsız kullanıyordum, halen kablonet profilimde bu şekilde yazıyor ve kota sayıyor, acaba bu durum herkes için benzer mi? Henüz profilleri güncelemediklerinden mi böyle görünüyor ki bir bilginiz var mı acaba?
  • diass D kullanıcısına yanıt
    Geldiğimiz noktada kazanımlar elde edilmiştir ancak Türk internet kullanıcıları olarak daha yolun başındayız.

    Kazanımlar:

    Bunların en başında şu geliyor: İnanılmaz bir tüketici bilinci aşıladık. Sadece internet konusunda değil, genel anlamda birçok tüketici derneğinden çok daha faydalı bilinçlendirme çalışmalarımız oldu (özellikle Discord sunucumuzda bu konuda çok şahane bilgi alışverişleri yapılmakta). Bu, çok ama çok değerli bir kazanımdır.

    Bu süreçte TurkNet, Millenicom, Netspeed gibi nispeten daha ucuza daha yüksek hızlar veren İSS'ler ortaya çıktı. Bunu sağlayan şey, kampanyamızı destekleyen yüzbinlerce insandır. Bunu bizzat TurkNet yöneticisi Sinan Kurmuş da belirtiyor:https://youtu.be/_GS3OCK1MCw?t=727

    3 Mbps'ye düşen hızların, 2 sene boyunca oranlı olarak düşürülmesini sağladık, büyük bir dengesizlik ortadan kaldırılmış oldu. 2-8 arası internet, gerçek sınırsızı tattırmaya başladı. Bu geçiş sürecini dahi yeterli bulmamıştık, bir an önce fiyatların düşürülmesi ve gerçek sınırsız internetin getirilmesi için etkinlikler yaptık.

    Çoğu kişi farkında değil ama bu kampanya ve yüzbinlerce destekçi olmasaydı bu gün 3 Mbps'ye düşen 50 GB'lık tarifelere 100 lira gibi ücretler ödüyor olacaktık. Bunu şu tablodan rahatça anlayabiliriz:

    Avantajlı Kablonet 2019 Akıllı Sınırsız Tarifeleri Açıklandı


    Bu fiyatlar, limitsiz internet vermek konusunda isteksiz ve fahiş fiyatların tadını almış İSS'ler istemese bile bu noktaya düşürüldü. Daha da düşürülecektir, hiç merak etmeyin.

    Her zaman olduğu gibi: İnternette kotaya, kısıtlamaya, düşük hızlara, fahiş fiyatlara hayır!

    https://www.change.org/p/internette-kotaya-k%C4%B1s%C4%B1tlamaya-d%C3%BC%C5%9F%C3%BCk-h%C4%B1za-fahi%C5%9F-fiyatlara-hay%C4%B1r




  • alfamega A kullanıcısına yanıt
    Kampanya dahilinde etkinliklerimiz olacak. Çok yakında bilgi edinme, talep, öneri, şikayet gibi konuları da içeren bu etkinlikleri gerçekleştiriyor olacağız. Takipte kalın mutlaka.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 2 Ocak 2019; 23:36:33 >
  • alfamega A kullanıcısına yanıt
    bakanın açıklaması internete sınırlama getirilemeyecekti, yanlış mı hatırlıyorum? şimdi herşeyi geçelim ve tüm bu kota ve ask hikayeleri internete sınırlama olmuyor mu? bakanın söylediklerinin bir önemi yok mu? seçim zamanı bari dinlesinler bizleri.
  • kontratak kullanıcısına yanıt
    tutturmuşsun bi aldatmışlar da aldatmışlar. Kardeşim benim network bilgim gayet iyi merak etme. Paso örneği de cuk oturuyor çünkü otobüs zaten bir yerden bir yere gidiyor yani kaç kişinin bindiği önemli olmadan belediyeye maliyeti aynı. Önemli olan karını sabit tutması. Neyse anlaşamıyoruz uzatmayalım.
  • 31 Aralık günü taahhüt uzattım 24 mbs sınırsız kullanıyorum Teledünya Standart paket ile birlikte 36.99 ödüyorum (engelli tarifesi).

    100 güldüren tarife de çekici geliyor üst paket + sinema kanalları ve 4 kat fazla hız. Biraz kararsız kaldım 72 liraya sürekli 50 mbs sınırsıza geçme hakkım var gece düşmeden tarife içi değişiklik ile. Acaba taahütü iptal edip 3 4 günlük ücret versem ve 100 güldüren tarife mi alsam bilemedim. 25 mbs iken 16'ya düştüğünde bile işimi görüyordu aslında aynı anda 2 netflix hd ve 1 youtube videosu açabiliyordum. HAla da işimi görüyor ama 100 mbs de ismi bile başka çekici....
  • Bu yeni uygulama kablo net kullanıcıları için RESMEN KAZIKOĞLU KAZIK oldu. Bir şey de diyemiyoruz. Yahu ben zaten kotam dolduğunda BEDAVA SINIRSIZ 8MB hızım vardı. Üstelik 24 mb + 75 kota da cabası. Eee şimdi ne oldu?

    Güler misin Ağlar mısın? 24 mb + 75 kota silindi (maalesef öyle oldu! hiiiç boşuna öğlen möğlen demeyin. hee ev hanımı veya ergen mergenseniz bilemem tabi o saatlerde sizler bol bol kullanırsınız artık interneti o hızlarda ama benim kullanamayacağım aşikar?) geriye ne kaldı 8mb + kol gibi internet fiyatı.

    ne desem boş. Tamam iyi güzel bir mücadele oldu hatta fazlasıyla kazanım oldu. Ama ne yazık ki bazı kaçak göçek korsancı arkadaşlarımız sayesinde bu kazanımlarda rüya oldu. Tam türk işi oldu.

    Vay anasını be. Adamlar bize bedava sınırsız verdiği interneti şimdi fahiş fiyatlı paralıya çevirdi ve bazıları ciddi ciddi seviniyor buna. Akıllarınız alınmış, beyinleriniz süngere dönmüş. Cidden mantığınızı kaybetmişsiniz.

    Bu durum sadece ve sadece KAÇAKÇILARA, GÖÇEKÇİLERE VE KORSANCILARA yaradı. O KADAR. Bizim gibi interneti adam gibi kullananlara geçmiş olsun. KULLANMADIĞIMIZ İNTERNETİN FİYATINI DA BİZLERE İTELEDİLER. ELBET BUNUNDA BİR HAK HUKUKU VARDIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.




  • engunaydin E kullanıcısına yanıt
    ben 2 yıl daha akn uzatmadigim icin pismanim dostum bence hic maceraya girme 24 mbit sınırsız kullnacaksiniz oraya o fiyatla bedava hizmet aliyorsunuz diyebilirim ..Ama kanal durumlarını ..vb bilemiyorum tabi...Bence bluray icerik ,4k media yada playstayion oyunları cok indirmiyorsaniz akıllı sınırsızları kaçırdım diye dusunmeyin ..24 mbit sinizrsiz 36 tl resmen turksat'a kazık atmıssınız :D
  • quote:

    2-50GB dar boğaz yaratır demedim ki ben?? Network hakkında yeterince bilgim var merak etmeyin:) Ben burada pazarlamadan ve satıştan bahsediyorum. Yeni sistemde kişiye normale göre daha ucuz internet satın alma yolu kapanmış oldu. Ondan bahsediyorum. Otobüs kartı gibi düşünün. Aylık paso alırsanız 40 binişlik ödersiniz, fazladan bindikleriniz yanınıza kar kalır. Ama bir yandan 5 binişlik ya da tek binişlik bilet de satılmalı. Şu an sanki belediye tek binişlik biletleri kaldırmış da herkes paso alsın demiş gibi oldu. Ayda 10 kez otobüse binecekler hiç yoktan paso alıyorlar.


    İnterneti tükenen bir şey gibi düşündüğünüz için baştan hatalı mantıkla ele alıyorsunuz. Sınırsız paketler makul fiyatlı olmalı ve siz isterseniz 50 GB, isterseniz 500 GB kullanabilmelisiniz. Gerekli yatırımlar yapıldığı takdirde internetin bir sınırı yoktur.




  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.