İ7 3770 ve gtx 780ti kullanıyorum 1440p 120 fps haricindekiler sıkıntısız izlenebiliyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Forumdaki uydu alıcıları başlığında, Netflix'in AV1'i duyurduğu dönemden beri AV1'den bahsedilmeye başlandı. Ama editörler, AV1 başlığını 15 Ekim'de açabilmiş. Editörlerin gelişmeleri daha iyi takip etmesi gerekir. |
2K asgari olmak üzere 4K ve üzeri çözünürlüklerin 50 inç ve üzerindeki tv ve monitörlerde olması gereken minimum çözünürlüktür 1080p Full HD görüntü yetersiz kalmakta kimi zaman bitrate seviyesi düşük ise. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
av1'i destekleyen herhangi bir tv media player var mı acaba? Şu an kullandığım samsung tv youtube taki bazı 4k vp9 videoları bile düzgün gösteremiyor o yüzden iyi bir media player bakıyorum. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Oha, Donanımhaber'de aytfon bunu yaptı, samsun şunu yaptı haberleri haricinde harbiden DH haberi paylaşılmış iki ay önce ve ben bunu kaçırmışım. :D Youtube'da arada denk geliyor AV! videolar. Şimdilik bilgisayarda ciddi bir kasma yok. :) |
kendimce basit bir test yaptım. işlemci ryzen 7 3700x. youtubeda av1 desteğini aktifleştirdim ve av1 sample'ı denedim. 1080p av1 video cpu kullanımı %5 civarı 4k av1 video cpu kullanımı %10-20 civarı 8k av1 video cpu kullanımı %45 civarı |