Şimdi Ara

autorun inf virüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba bu benim bu foruma ilk mesajım, daha önce de dışardan takip ediyordum ama üye olmak bu virüse nasipmiş.

autorun.inf diye bir virüs/trojan var biliyorsunuzdur. internette Türkçe-yabancı aramadığım kurmadığım yapmadığım şey kalmadı. flashdiskten bulaştı ve 3 sürücümden de ne yaptıysam silemiyorum, dosyalarımı gizliyor. pc oldukça yavaşladı ve çok zor durumdayım tam vaktinde.

nod32 antivirüs yazılımım vardı bir işe yaramadı
    avast öyle
    dracula antivirüsü denedim siliyor 5 saniye sonra yine siliyor yine yine..
    acaba bana mı çok bulaştı diye arkadaşın bilgisayarına flashı taktık hemen silmeye çalıştık aynı yöntemle ama silemedik onu da yaktım.
    nette ufak programlar var sil.exe bilmemne.exe diye, hatta pcnette bile gördüm onu da denedim hiç bir işe yaramadı.
    bunları güvenli kipte yaptım.
    vbs uzantılı dosyalar önermişler ama vbs yi benim pc çalıştırmıyor işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum
    ms dostan silin demişler attrib yapıp silmeye çalıştım yine bana mısın demedi.

bu meretten kurtulan bir arkadaş varsa kesin çözümü söyleyebilir mi?
    format atsam bu sefer windowsun yüklü olmadığı diğer sürücülerden c ye yine bulaşmaz mı?

lütfen yardım edin minnettar olurum..

• _____________________________
  • http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe Kesin Çözüm. Masaüstünden Combofix.exe yi çalıştır otomatik virüsü temizleyecektir
    Bu arada sırf bu autorun virüsü yüzenden bilgisayarımdan nod32 yi kaldırıp tavsiye üzerine Avira AntiVir Personal kurdum. Autorun virüslerinden eser kalmadı, anında yakalıyor. Şiddetle tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanswf2 -- 8 Ağustos 2008; 1:14:13 >

• hemen cevap gelmiş teşekkür ederim. deejay sizin konunuza da cvp yazdım hemen çünkü denemiştim ve işe yaramamıştı.
    combofixi bulamamıştım onu da deneyeceğim off of.. teşekkürler avira ya da bakayım.. bende şans yok ya bakalım hayırlısı :)
    Donanım Haber büyüksün diyorum ve Hasan Bey size tekrar teşekkür ediyorum tavsiyeniz üzerine avirayı da buldum kuruyorum..

deejay sizin konuyu da direkt değiştirip comboyu da yazın bence, çünkü oraya yazdığım gibi her bilgisayar içindeki o yama.vbs dosyasını açamıyor.. ama virüsün çeşidine göre değişebilir de tabi.. bundan 6 ay önce aynı illetten işyerimde sizin yöntemle kurtulmuştuk orada çalışmıştı bende çalışmamıştı.. ilginiz için çok minnetarım teşekkürler..

• rica ederim
    195.85.201.84:28960 = CodTurk Only Rifle
    195.85.201.84:28961 = Hardcore Mix Server
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Chrome.exe virüsü
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmet59

sadece kaspersky herşeye yeter

+8

Benim başımada geldi.Kaspersky hemen hallediyor
  • kaspersky bilgisayarı çok kasıyor diye duyduğum için hiç denemedim. devamlı autocad 3dmax gibi ağır yazılımlar kullanıyorum ve bunların teklemesini istemediğimden kasperi hiç düşünmedim. yoksa bu dezavantajdan kurtuldu mu bu kaspersky?

Orjinalden alıntı: merci

kaspersky bilgisayarı çok kasıyor diye duyduğum için hiç denemedim. devamlı autocad 3dmax gibi ağır yazılımlar kullanıyorum ve bunların teklemesini istemediğimden kasperi hiç düşünmedim. yoksa bu dezavantajdan kurtuldu mu bu kaspersky?

ağır programlar kullanıyorsan makinen iyi demek kaspersky hiç olmazsa kur sil virüsü kaldır
    195.85.201.84:28960 = CodTurk Only Rifle
    195.85.201.84:28961 = Hardcore Mix Server
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmet59

quote:

Orjinalden alıntı: merci

kaspersky bilgisayarı çok kasıyor diye duyduğum için hiç denemedim. devamlı autocad 3dmax gibi ağır yazılımlar kullanıyorum ve bunların teklemesini istemediğimden kasperi hiç düşünmedim. yoksa bu dezavantajdan kurtuldu mu bu kaspersky?

ağır programlar kullanıyorsan makinen iyi demek kaspersky hiç olmazsa kur sil virüsü kaldır

Benim sistemde o kadar iy ideğil.amd sempron 2500+ 512 ram 128 ekran kartı.
    İtunes gibi programlar falan çalışıyor.Ara sıra kasıyor.Ama yinede kasperskydan memnunum

• benim telefonda varmış autorun inf pc ye bağlayınca avira hemen buldu sildim.Hemde avira pc yi kasmıyo.
  • usb bellekten zararlı yazılım bulaşmasını önlemek için USB DISC SECURITY kullanabilirsiniz. Küçük boyutlu olup sistemi yormaz. Belleklerin pc'ye takılınca otomatik çalışmasını önlüyor ve, otomatik olarak çalışmak isteyen dosyaları görüntülüyor..

http://www.download.com/USB-Disk-Security/3000-2239_4-10708708.html
    yine başıma bir iş gelirse kaspersky yükleyeceğim, şimdilik idare ediyoruz. umutlu42 sizin verdiğiniz programı da attım flashdiske, eskiden mp3 çalarım vardı kilitleniyordu dışarıdan virüs girmesini engelliyordu ama bu kingstonlarda ve diğer flashbelleklerin çoğunda bu kilit özelliği yok ondan mahvediyor bu virüsler. ben de ozalitçiden çıktı almak isterken zilyon tane bu çeşit virüs kapıyorum, bu kilitleme özelliğini koymaları lazım flashbelleklere.

herkese yorumları ve tavsiyeleri için çok teşekkür ederim cidden minnettarım. ilk mesajımda bu kadar yardım alacağımı düşünmemiştim varolun

• nod32 ve bircok program denedim ama bunun gibisi yok Kaspersky

haklisiniz arkadaslar Kaspersky çok kasiyor :)

hiç kasmayan programlar var ViRUSlerle kardes kardes oturup duruyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.