Şimdi Ara

Autocad İçin Genel Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar. Bundan yaklaşık 1 ay önce sizlerinde yardımıyla pc topladım. Başlangıçta oyun pc'si düşünerek 3000 tl bir bütçe planlamıştım. Sonrasında ise en komplike yapacağım işin Autocad ve civil 3d kullanmak olduğunu düşününce, 1500 t bütçe ayırdığım işlemci+ekran kartını, 300 tl lik AMD APU A8-9600 ile güncelledim.

    Genel olarak burada bazı arkadaşların "autocad vs kullanacağım pc tavsiyesi istiyorum" diye konularını gördüğümden bilgilendirme yapmak istedim. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki almış olduğum a8-9600 apu son derece yeterli performansı veriyor. Bu konuyu biraz araştırınca, halihaızrda autocadin multicore processi desteklemediğini, tek çekirdek üzerinde çalıştığını öğrendim.
    https://knowledge.autodesk.com/support/autocad/learn-explore/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Support-for-multi-core-processors-with-AutoCAD.html

    Şimdi single thread işlemci performasnlarını kıyasladığımızda da neden Apu işlemcinin yeterli geldiği anlaşılıyor. Aşağıdaki linklerde sırasıyla A8-9600 ile Ryzen5-1600 işlemcilerin benchmarklarını göreceksiniz
    https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+PRO+A8-9600&id=2860
    https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Ryzen+5+1600&id=2984

    İşlemcilere baktığımızda a8 işlemcinin single thread de 1620, ryzenin ise 1829 puan aldığını görüyoruz. Ben şuan işlemcime overclock yaparak 3.8 ghz'de stabil olarak çalıştırıyorum. Yaptığım benchmarkda ise skorum 1900.

    Daha önce autodesk tarafından yayınlanan bir yazıda ayrıca GPU'nun kritik bir role sahiplenmediğine ilişkin bir bilgi okumuştum. Konuyla ilgili yazıyı bulabilirsem tekrardan yazacağım.

    Açıkcası bundan 1-2 ay öncesinde 300 tl lik işlemci çöptür diye düşünürken, şuan ne kadar da gereksiz bir şekilde işlemcilere para döktüğümüzü düşünüyorum.
    CAD programları kullanan arkadaşlara tavsiyem ise ram leri 16 gb almaları. Ben başlangıçta 8 almış idim ama bazen darboğaz yapıyordu, bu sebeple 16'ya yükselttim.

    Konuyla ilgili atladığım vs noktalar olabilir. Bununla ilgii sizde bilgilendirme yapabilirseniz forum için yararlı olacaktır. Genel olarak kurmuş olduğum sistem gündelik işlemlerde resmen akıyor diyebilirim ama :) Kabaca sistemi aşağıya yazıyorum


    B350M-A Anakart
    A8-9600 APU
    2X8 GB Kingsten Hyperx 2400MHZ Ram
    SU800 256 GB SSD



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prestor -- 10 Ekim 2017; 23:22:6 >



  • Bu devirde autocad kaldirmayan bir pc hic birseyi kaldirmaz, bir ise yaramaz. Autocad icin i7 oneren mi oldu yoksa? Autocad icin sistem onerisine denk gelmedim. Win10 da evet 16gb ram gerekli.. 8 yeterciler kusura bakmasin ama malesef oyle. SSD de olmazsa olmaz. Ssd icin fps e katkisi yok diyenler karsi cikanlar vardi zamaninda ama bence bazi seyler fpsden daha onemli pc kullaniminda :)

    Autocad de sessizlik(pc) ve duzgun klavye mouse hatta mousepad ayri bir oneme sahiptir. Monitorde gozu yormayan cinsten olmali. Oturdugunuz koltuk bile islemciden daha onemlidir diyebilirim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mukarnas

    Bu devirde autocad kaldirmayan bir pc hic birseyi kaldirmaz, bir ise yaramaz. Autocad icin i7 oneren mi oldu yoksa? Autocad icin sistem onerisine denk gelmedim. Win10 da evet 16gb ram gerekli.. 8 yeterciler kusura bakmasin ama malesef oyle. SSD de olmazsa olmaz. Ssd icin fps e katkisi yok diyenler karsi cikanlar vardi zamaninda ama bence bazi seyler fpsden daha onemli pc kullaniminda :)

    Autocad de sessizlik(pc) ve duzgun klavye mouse hatta mousepad ayri bir oneme sahiptir. Monitorde gozu yormayan cinsten olmali. Oturdugunuz koltuk bile islemciden daha onemlidir diyebilirim :)

    Başta bende 8 gb yetebilir diye düşündüm ama sadece autocad biraz yüksek boyutlu dosyalar açınca 3-4 gb ram yemeye başlıyor, haliyle de yetmiyor

    Burada sistem öneren bazı arkadaşlar kullanılan programın detayını bilmeden yüksek kapasiteli ekran kartı ve işlemci önerebiliyor. Özellikle işin içizne çizim girince vs, ekran kartı çok önemli algısı yaratılabiliyor. Amacım sadece buna dikkaet çekmekti.

    Belirttiğiniz üzere koltukta, monitörde işlemciden daha önemli
  • Güzel toplamışsınız FAKAT Ben İşlemci + GPU'yu (Hele 3000TL'lik bir bütçe ile) APU'ya değişmem, tercih meselesi tabiiki AUTOCAD için güzel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Michael Townley

    Güzel toplamışsınız FAKAT Ben İşlemci + GPU'yu (Hele 3000TL'lik bir bütçe ile) APU'ya değişmem, tercih meselesi tabiiki AUTOCAD için güzel.

    Tabi sistem apu ya dönünce bütçede 2000 mertebesine indi. Gelecek sene belki zen2 mimarili işlemcilerden alabilir diye düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prestor


    quote:

    Orijinalden alıntı: Michael Townley

    Güzel toplamışsınız FAKAT Ben İşlemci + GPU'yu (Hele 3000TL'lik bir bütçe ile) APU'ya değişmem, tercih meselesi tabiiki AUTOCAD için güzel.

    Tabi sistem apu ya dönünce bütçede 2000 mertebesine indi. Gelecek sene belki zen2 mimarili işlemcilerden alabilir diye düşünüyorum

    Olabilir, performansa bağlı. 8. Nesil inteller veya yeni 10NM işlemcilerle kapışabilecekmi acep
  • Autocad gerçekten tek çekirdek mi kullanıyor? 2B, 3B mevzuları vardı diye biliyordum ben. Millet autocad çalışıyorsan o zaman ryzen al filan da diyordu. E boşuna mı diyorlardı?
  • Autocad için ssd şart, işleri çok hızlandırıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.