Şimdi Ara

AutoCAD-3Dmax vs. için MSI PX60 6QE-293TR GTX 960 uygun mudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, daha önce bir kaç kere dizüstü alma girişiminde bulunup neyse şimdilik yetiyor diye vazgeçtim. Artık hali hazırda bulunan dizüstüm yetmiyor ve ne yazık ki yükseltme yapmaya elverişli bir alt yapısı yok.
    MSI PX60 6QE-293TR GTX 960 bu model sizce uygun mudur? Uzun ömürlü olur mu? Ve daha iyi bir alternatifi var mıdır?
    Dizüstünden beklentim, bir iç mimarlık öğrencisi olduğum için AutoCAD, 3Dmax gibi programlarda rahat ettirsin. Çok kalın ve hantal olmasın. Bu model sanki iyi gibi geldi ama pek bi inceleme bulamadım.
    http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-px60-6qe-293tr-gtx-960m-notebook-pmu349895

• Aldınmı bilmiyorum ama ben de bu modeli düşünüyorum. Kalın olmasa Asus N55x serisi almayı düşünüyordum ama hantal bir şey olmasını da istemiyorum ben de. Sana fazlasıyla yeterli olacağını düşünüyorum. Fiyatı biraz tuzlu olması beni düşündürüyor.
    Yok hocam almadım. Bende kalın ve hantal bir notebook istemediğim için buna yöneldim. i7 6. nesil işlemci (bilmiyorum 5ten 4den ne kadar farklı ama) en az 16 gb ram ve iyi bir ekran kartı bekliyorum. Bundan daha iyi hangi alternatif olur bilemiyorum. Ama ciddi ciddi kitlenmiş durumdayım.
    O fiyata o bilgisayarı alana kadar en kral masaüstü bilgisayarı kurarsın. Bu konudada sana yardımcı olurum. Render konusunda hız istiyorsan işlemcin güçlü olmalı ve render sonucunu iyi algılaman için ekran kartında iyi olmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi id-trancer -- 25 Mart 2016; 12:42:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • id-trancer İ kullanıcısına yanıt
    Hocam söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Süper anlayan bir insan değilim ama masaüstünün işlem gücünü vermesini beklemiyorum zaten. İnanın çok arada gidip geldim bu konuda. Hani herşeyi geçtim ilerde ihtiyaçlar doğrultusunda gelişitirmeyede çok açık masaüstleri. Fakat şuan öğrenciyim ve kendi memleketimde değilim. Okulda yada başka mekanlarda çizim yapmam gerekiyor bazen, veyahut staj dönemi lazım olacak. Sırf bu yüzden masaüstünden vazgeçmek zorunda kaldım.
    Hatta bir ara masaüstü kurayım şuan ki hazır dizüstümlede mobil işlerimi hallederim dedim ama ne yazık ki o da kafayı yemiş durumda. Anlıyacağınız el mahkum.
    Ama elinize kolunuza sağlık emek verip yazmışsınız o kadar, çok teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • senmahmut S kullanıcısına yanıt
    http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/asus-n551vw-fy273t-i7-6700hq-16gb-1tb-4gb-gtx960m-156-win-10-P105747286?cid=604001&gclid=CjwKEAjww9O3BRDp1tq0jIP023YSJAB0-j1SKfYcG3EIGbAjv0GU1fT9IcNPntzYeHl559PLN___GRoC55Pw_wcB&gclsrc=aw.ds
    Buyur dostum hafif kalın gibi ama gidip vatanda bir bakabilirsin istersen donanım olaraksa gayet yeterli bence senin için.

• quote:

Orijinalden alıntı: senmahmut

Yok hocam almadım. Bende kalın ve hantal bir notebook istemediğim için buna yöneldim. i7 6. nesil işlemci (bilmiyorum 5ten 4den ne kadar farklı ama) en az 16 gb ram ve iyi bir ekran kartı bekliyorum. Bundan daha iyi hangi alternatif olur bilemiyorum. Ama ciddi ciddi kitlenmiş durumdayım.

Prestige serisinin özelliği, %100 sRGB renkleri sunan panel ve alüminyum gövdeye sahi olması. Seçtiğin modelde i7-6700HQ + 16GB ram var ve AutoCAD, 3Dmax gibi yazılımlarda, dizüstü standartlarına göre çok daha fazla performans alırsın. Bu arada i7-6700HQ 6. nesil işlemci ve 4 ve 5. nesile göre daha iyi.
    Çok sağolun hocam Peki hocam size gs60 (http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-gs60-ghost-6qd-216xtr-gtx-965m-notebook-pmu348662 ) bunun karşısında nasıl bir seçenek olur? Limitimi biraz aşıyor ama işlem gücü olsun, kasası olsun ekranı olsun bilginiz var mı?
    İşlemci + RAM + Ekran boyutu + SSD + HDD, her iki modelde de aynı. GS60'da fazladan GTX965 ekran kartı, renkleri ayarlanabilir arka aydınlatmalı Steelseries klavye (PE'de sadece beyaz renk) var. Ağırlık olarak daha hafif. Bütçen yeterse GS60 daha mantıklı bir seçim olur.
    Arka arkaya sıkıştırıyorum gibi olacak ama sizce bu model daha mantıklı olabilir mi? Açıkcası kasa yönünden gs60 gönlümü çaldı ama bunda gtx970m bulunuyor ve benim için ne kadar bir fark yaratır bilemiyorum. Gs60 ı karşılayabilirim ama duygusallık yapıp daha iyisinide elimin tersiyle itmek istemiyorum.http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-ge62-apache-pro-6qf-096xtr-gtx-970m-notebook-pmu349007
    GS60'ın kasası, en ince ve en hafifi, ekran kartı GTX965. Buraya kara iyi ama daha ucuza GTX970 alabileceksen hiç düşünmeden GE62'yi seçebilirsin. Çünkü ekran kartına vereceğin fazladan para kesinlikle boşa gitmez.

Her ikisinde de i7-6700HQ var, yani AutoCAD ve 3Dmax'de aynı performansı alırsın.
    Ben oyuncu değilim açıkcası ve zamanımın olacağınıda düşünmüyorum. Ekran kartı bana ciddi bir fark yaratır mı sizce? Ki arada oyun oynayacak olsam dahi gtx965m ile gtx970m arasında çok ciddi fark var mıdır? Birkaç siteden performanslarına (8.7vs7.8) baktım ama konuya yabancı olduğum için pek anlayamadım.

http://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphics-Cards.13849.0.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.