Şimdi Ara

► AURIS FAN CLUB ◄ (715. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14.401
Cevap
104
Favori
1.222.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 713714715716717
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben tesekkur ederim. Bende cam tavanli premium auris var. Ben de sizin gibi tereddutte kalmistim cok arastirdim hatta birkac yetkili ve ozel servise cam tavan ile ilgili bir islem yaptiniz mi veya kronik bir arizasi var mi diye sormustum ozellikle ses veya tikirti ile ilgili ve guvenlik olarak. Ustalar kronik bir ariza ile karsilasmadiklarini ve cam tavan deniyor ama camdan degil farkli bir maddeden yapildigi icin kolay kirilmadigini ve kirilsa bile tuz buz olmadigini saglam ve guvenli bir tavan oldugunu soylediler. Ben de cam tavanli aldim ve kullaniyorum. Su ana kadar Allah a sukur bir sikinti ile karsilasmadim. Tabi arada perdenin tekerleklerinin yuvarlandigi citalarin icine silikon sprey sıkıyorum daha rahat hareket etsin diye. Kafam estigi zaman da bezle icini siliyorum ama toz falan cikmiyor camlari acmadigim icin.
    Ozellikle arkada oturan cocuklar icin temiz cama yagmur veya kar dusmesi super eglenceli. Cok ferah oluyor arkada oturanlar icin. Bence premium alin :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2014 yoksa baska model bakin veya en kotu advance skypack bakin bence :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkeriscan

    2014 yoksa baska model bakin veya en kotu advance skypack bakin bence :)
    :)) premium cvt tek model 2013 gordum ( yanliş bir sey yapmadiysam eger)

    2014 itibari ile full olan seri advance geciyor sanîrim.

    Şuan kullandigim 2012 yaris var yine cvt sanziman. Ama gòzüm auriste

    inşallah araç degıstigime degicektir:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaNDaR -- 26 Nisan 2020; 0:10:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaristen sonra auris daha iyi gelecektir emin olun :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkeriscan

    Yaristen sonra auris daha iyi gelecektir emin olun :)
    :))) 2013 sonrasıda premium varmış yanlış bakmışım ama CVT şanzımanmı bilemedim

    Sizin araç kaç model ? CVT mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 lar cvt sadece. 1.33 lerde otomatik vites yok. Benim arac 2013 premium dizel otomatik.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkeriscan

    1.6 lar cvt sadece. 1.33 lerde otomatik vites yok. Benim arac 2013 premium dizel otomatik.
    ilker bey sizide rahatsız ediyorum sürekli hakkınızı helal edin lütfen.

    Dizellerde yada sizin araçtaki şanzımanın adı ne olarak geçiyor ve memnunmusunuz? Perfonmans w.s w.s vites geçişlerinde kararsızlık yaşanıyormu ?

    Son sorum :)) Start stop varmı ? Çogu ilanı anahtarsiz giris ve calistirmayi start stop gibi yaziyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaNDaR -- 26 Nisan 2020; 19:7:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Estagfurullah. Dizellerde multi mode ( m\m ) adi verilen bir sanziman var. Bu sanziman robotize tek kavramalidir. Yani debriyaja bir robot basiyormus ve vites degistiriyormus gibi dusunun.
    Eger arabayi yeni calistirdiginizda motor sogukken gaza fazla basip arabaya ozellikle 1. ve 2. viteste yukkenirseniz o zaman vites gecisleri hissediliyor. Onun harici yuksek viteslerde ve motor sicakken daha az hissediliyor. Ama tabi bir ww dsg veya renault edc sanzimanla alakasi yok. Onlar cift kavramali oldugu icin 2. kavrama her zaman gececegi vitese hazir bekliyor ve saliselik bir farkla gecis tamamlaniyor. kavramanin biri birakiyor oteki devraliyor o yuzden hissedilmiyor.
    Toyota dizel otomatikler hissettiriyor ama sanziman yagi olsun, baski balata olsun veya sanzimanin kendisi tamamen duz sanzimanla ayni gibi. O yuzden fiyatlari ve bakimi daha uygun ve sorun cikarmiyor :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Stop start yani kirmizi isikta durunca stop etme ve tekrar calisma olayi yok. Onu da arastirdim motora zarari oldugu icin hic koymamislar. Mesela frene cok bastiginizda yokus kalkis sistemi devreye giriyor 3 sn arabayi tutuyor. Ama elektronik fren koymamislar el freni var arabada :)) Onu da arastirdim fren mekanizmasina soguk havalarda zarar veriyormus elektronik olunca ve beyine zorlaninca zarar veriyormus vs vs...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kararsizlik bayir yukari cikarken vites kucultme ve tekrar buyultme olarak bazen basima geldi. Onu da manuel moda gecerek cozuyorsunuz veya ayaginizi biraz gazdan cekince dusurdugu viteste kaliyor sikinti olmuyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ilkeriscan İ kullanıcısına yanıt
    Toyotanın sorunsuz imajının altında "sorun çıkartabilecek hiç bir teknolojiyi uygulamaması sanırım" ;)) sizin dizel seçmenizdeki neden , yakıt tasarrufumu'ki yada başka nedenleri varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Japonlar sorun cikartma ihtimali olan seylerden kacmaya calisiyor. Dizel ve otomatik guzel bir ikili. Hem az yakiyor hem cok kaciyor hem de uzun omurlu diye aldim. Allah a sukur gayet memnunum. Arabaya cok seyler ekledim bu arada seviyorum arabayla ilgilenmeyi :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu arada aklima gelmisken ekleyeyim. 2013 yeni kasadan itibaren makyajli kasa dahil mi bilmiyorum ama farlarda sikinti var. 9012 hir2 diye bir ampul kullaniyor ve tek mercek. Yani ayni mercekten bir klape ile uzun kisa yapiyorsunuz. Uzunlar icin ayrica bir ampul ve far yok. O yuzden ben ilk aldigimda uzerinde halojen ampuller vardi ve resmen hicbir sey goremiyordum. Cesitli led ampuller denedim fakat verim alamadim. Yine nispeten halojenden biraz daha iyiydi ama isik dagiliyordu yine de. O yuzden uzagi goremiyordum. Cozum direk xenon. Photon marka xenon kit aldim ve su an cok iyi. Hic ledle falan ugrasmasin auris alacak olan arkadaslar. Direk biraz kaliteli xenon kit takin olay bitiyor. Hatta mumkunse bi xenon mercek degisimi yaparsaniz daha iyi olur ama o da biraz pahaliya kaciyor. Mercekler guzel ve kaliteli oldugu icin xenon taktiginizda bixenon kadar keskin olmasa da gayet guzel ve verimli bir gorus elde ediyorsunuz. Sislere de H16 beyaz led taktim mercek olmadigi icin cok iyi aydinlatiyor. Bu arada sisli havada da denedim beyaz isik sari isiktan daha iyi gosteriyor sisli havalarda. Ayrica sehir icinde cok kullaniyorsaniz dpf zamanla tikaniyor ve motor yagina mazot karistiriyor araba. Bu da tehlikeli bir sey ve uyari veriyor ekranda yag kontrolu diye. Dpf temizligi basladiginda arabada herhangi bir uyari falan yazmiyor. Devir saatinin rolantide 1200 lerde falan calismasindan anliyorsunuz ve ufak bir motor sesi gibi bir ses cikariyor araba. Temizlik bitince ses kesilip devir 800 lere falan dusuyor. Ben de bununla ugrasmaktan biktigim icin dpf yi sokturdum. Su an gayet rahatladi arac ve daha az yakiyor.
    Daha cok sey var aslinda yaz yaz bitmez yasadiklarim :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • arkadaşlar merhaba 2015 1.6 advance otomatik start stop lu aracımda elektrik sıkıntısı çıktı.araba 2-3 gün yattığı zaman çalışırken çok zorlanıyor hatta geçen gün hiç çalışmadı yığılıp kaldı araç tekrar marşa bastığımda çok çok çok zorlanarak çalıştı.3 ay falan oldu bu şikayetim vardı geçen ay artık 5 sene oldu aküden olmalı diyerek aküyü değiştirdim,sıkıntı devam etti hatta hiç çalışmadı geçen gün.sanayiye her zaman gittiğim ustaya gittim baktı baktı bir sürü makine ile en sonunda arabada çok ufak bir elektrik kaçağı olduğu söyledi.araba 2-3 gün yatınca ufak ufak aküyü çektiğini o yüzden zor çalıştığını ama çalıştıktan sonra kendini şarj ettiği için gün içerisinde ilk çalıştırma dışındaki çalıştırmalarda sorun yaşamadığımı söyledi.dünden beri usta inceledi park sensörü veya radyoya kadar kaçağın nerden olduğu konusunda emin olamadı. Böyle bir sıkıntı ile karşılaşan oldumu.




  • Merhaba. Benim basima gelmedi sukur ama birkac isi bilen elektrikciye gosterip bir de servise gosterin bence. Hatta yakinda varsa birkac servise gosterin. Hepsi ayni seyi soyluyorsa bence servise yatirin cok fiyat farki yoksa. Cunku Allah korusun elektrik isi sakaya gelmez. Ben olsam oyle yapardim tabi karar sizin...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir de benim arkadasimin dizel 2013 kia ceed zor calisiyordu bazen. Aku kutup baslari korozyona ugramis ve hafif pas yapmis nemli havalardan dolayi. Biraz zimparayla temizleyince sorun kalmiyordu. Oyle birsey de olabilir kacak yoksa.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Usta bayi servisinde ki arkadaşını aradı bayideki usta Toyota da ilk defa böyle bir şey duyduğunu söyledi. Şaştık kaldık. Çok küçük bir elektrik kaçağı var ama nerede bulunmuyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,

    2016 1.33 auris sahibiyim. Hala fabrika çıkışlı lastiklerini kullanıyorum (Bridgestone 205/55R16 91V T001). Kılcal çatlaklar olduğu için değiştireceğim. Kormoran 205/55 r16 91h road performance almayı düşünüyorum. Aracında kullanan veya tecrübesi olan varsa bilgi verebilir mi? Teşekkürler
  • Nacizane fikrim kilcal catlak durumunu birkac lastikciye sorarim. Cunku kaliteli markalarda yeni baslayan catlaklarin bir onemi yok. Bosuna masraf yapmamis olursunuz eger oyleyse.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhaba,
    2012 Auris Comfort ekstra yarı otomatik sahibiyim. Yavaş böyle yumuşak kalkış yapayım derken. arabada ta ta ta gibi vurma sesi geliyor.
    hani düz araba ile kalkarken debriyaj ayarlamasını yapamazsınız da vurma yapar ya onun gibi.
    Bu benden mi kaynaklı (yani gaza az yada ani çok basıyorum gibi hata mı yapıyorum) yoksa başka birşey mi?
  • 
Sayfa: önceki 713714715716717
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.