Şimdi Ara

audi mi? mercedes mi? bmw mi? (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
469
Cevap
7
Favori
262.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BMW 5.35D ALIN HAYATI YAŞAYIN MERCEDES ÇOK HANTAL (TABİ KENDİ SINIFINA GÖRE YOKSA UÇAK GİBİDE).BMW HER TÜRLÜ GİDER UZUN YOL KALKIŞ...VS VS AUDİ DE ÇOK İYİ.MERCEDES 50 YAŞ ÜSTÜ İÇİN


    EN BASİT ÖRNEKLE AÇIKLAMAK GEREKİRSE


    E 200 CDI 0 100 9.9 SON HIZ 211 E350 6.9 A 250




    5.20D 0 100 8.3 SON HIZ 228 5.30 İ 6.4 250




  • hatırlatmadan edemeyeceğim YILDIZLARDA KAYAR
  • Çakma Alman falan diye hikaye anlatmayın.AUDI almanlar için çok özeldir, safkan Alman kalabilmiş tek markadır çünkü. Evet "Almanlar Mercedes ve BMW yi satmak için AUDI'yi binmek için üretirler " AUDI bir numaradır benim için sonra Mercedes daha sonrada BMW gelir. BMW ne Audi nede Mercedes ayarındadır. Arabam AUDI A4 1.8T QUATTRO
  • Quattro ise Audi; değil ise Audi değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevikism -- 1 Ağustos 2008; 17:48:58 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rocky_m5

    hatırlatmadan edemeyeceğim YILDIZLARDA KAYAR

    Evet yıldız bmw'ye audi'ye kayar
    Mercedes 50 yaş üstüymüş arabadan bu kadar anlıyorsun işte.




  • Ben kesinlikle Audi derim. Ama neden audi derseniz tasarımıyla öne geçtiğini düşünüyorum. Mercedes ve Bmw genellikle sonradan görme işi gibi geliyor. Gerçi bu sonradan görmeler artık Audi almaya başladı ama fazla değil. Şimdi sakın Mercedes ve Bmw sahibi olan arkadaşlar üstüne alınmasın. Benim bahsettiğim kişiler bu forumda takılan kişiler değil.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: asphodel

    Çok sakat bir soru sormuşsunuz :D Şahsi fikirler devreye girerse kavga bile çıkabilir muahuhauha.

    Neyse Mercedes'i gerçekten bilmiyorum. Herhalde BMW ve AUDI den hem prestij hem imaj hemde seviye olarak yukarda sanırım.

    BMW ve AUDI yi karşılaştırabilirim. İç kalite olarak yani nesil audiler kesinlikle daha üstün. Yani bunun fanatikliği yok kişisel zevki beğenisi yok. Adamlar daha iyi malzeme, daha kibar malzeme kullanmışlar. Tabi opsiyona göre değişir, ben eşit seviyeden bahsediyorum. Malum bu arabalar genelde bomboş gelip size opsiyon babında süper fiyat kilitledikten sonra adama dönüyorlar.

    Yol tutuş olarak BMW daha iyi çünkü Çekiş sistemi arka odaklı. Dinamik olarak ben bilmiyorum testlerde Audinin modelleri BMW yi tokatlıyor, Bazı testlerde BMW audiyi tokatladı diyenler var.

    Teknoloji olarak Dizel'de BMW şu an daha önde. Benzinlide ise modele göre değişir. Sanırım motorda BMW bir adım önde tam bilgim yok. Fakat iş vites seçimleri, elektronik ve teknolojik sistemlere gelince Audi biraz daha öne çıkıyor. LED far gibi, Quattro gibi (her ne kadar başka sistemi geliştirip quattro deselerde (sistemin adı aklımda değil)), Multitronic vites, DSG vites gibi. VW grup birlikteliğinin bunda önemi büyük.

    Şöyle düşünebilirsiniz, Yahu Türkiyede BMW > AUDI. Evet doğru, bunun sebebi tüketim çılgınlığımızdan başka birşey değil. BMW nin 2. elde bu kadar para etmesinin başka bir sebebide bu. Kimse 320d alırken yaw bu fazla bağırttınmı conta yakabiliyormuş ne biçim BMW demiyor. BMW diyor, 2.0 diyor, Dizel diyor, full + full diyor, 170hp diyor alalım bari diyor. Veya fiyatlarının önemi bile yok, Devlet bana ne kadar bindiriyor, Borusan bana ne kadar bindiriyor gibi.
    Mesela AUDI de aynı yolda ilerliyor fiyatlar konusunda inşallah bu seviyeyi fazla geçmezler çünkü malum Piyasa ortamların hepsine BMW bir imaj meselesi olmuş kapışamaz bile AUDI

    Şahsi fikrim, AUDI hepsinden güzel. (Mercedesin yeni c serisi en üst model hariç, BMW 'nin Meteor grisi 330cxd'si hariç) tip olarak. Yukarıdaki arkadaş yazmış audinin ön ızgarası demiş mesela, her parçasında ayrı big güzellik var. Hele hele BMW 3 sedanı düşünüyorum ya bu kadarmı rezalet bir tip olabilir. Hele o arka farlar yokmu şahsi fikrim rezalet olmuş. Audi'de de beğenmediğim modeller var tabi, MEsela A5 in kaputtaki o şişkinlik hala garibime gidiyor, 4 kapılı a3 hala hoşuma gitmiyor gibi.
    İç kalite olarak bir sadelik hakim, dolusunda bile bir sadelik var. Plastik döşemesi çok garip böyle okşuyor sanki ellerinizi. Vites seçeneğiniz çok Triptronic, S-Tronic (DSG buydu sanırım), Multitronic seçin. Hele multi muhteşem birşey, düz vitesten her zaman iyi, yakıt tüketimi olarak bile iyi. Led farlar neler neler. Sadece motor olayında biraz geride oda VW grubun halt etmesi. Dizellerde yetişmeye çalışıyor. Allahtan benzinlide TFSI sayesinde sağlam yerler elde etti. Kapışabiliyor.
    AUDI burnunu sokmaya çalıştı, son bir kaç yıldır olaya dahil ve artık yarışmaya başladı BMW ve Mercedesle. Yol tutuş olarak biraz daha çabalaması lazım malum arkadan çekişlilere karşı pek şansı yok. BMW nin 50:50 ağırlık dağılımı devreye girince tabi BMW başka noktadan öne çıkıyor. Audi de artık bu dağılım üzerine hesaplarını yapıyor. Örneğin A5.

    İş kişisel zevke, paraya, göz zevkine kalıyor anlayacığınız. Benim kişisel terchimi şu şartlarda kesinlikle BMW olmaz, hatta hayatımda trilyoner bile olsam BMW asla almam. sevmiyorum bana çok itici bir araba gibi geliyor. Sanırım tipinden ziyade, yolda gördüğüm bmw lerin ve bazılarının içindekilerin etkisi var bunda. Audi daha ciddi gibi duruyor bende. Merso yu katmıyorum bile bazı modelleri ciddi anlamda hoşuma gidiyor.

    3 marka içinde kesinlikle en iyisi bu denmez, paranız 3 ünüde almaya yetiyorsa, size en çok hitap edeni en ucuza hangisi veriyorsa onu alın. Mesela bana hitap eden Saab 93 Aero 1.9TTiD , Zaten süper sporlar (Porche, Lambo, ASton) haricinde 3 markaya hayranım bende. 1 tanesi imzada görüldüğü üzere AUDI diğleri ise çocukluğumdan beridir SAAB ve VOLVO. Niye bilmiyorum mercedesi hep yaşlı üst kesim arabası olarak gördüm :D




    audi audi audi






  • Üçüde birbirinden güzel arabalar.. Hepsinin de bence ayrı bir yeri var ... Allah içlerinden bir tanesini bizede nasip etsin inş... Marka farketmez
  • Yalnız Audi'de sakata düşümüş; geçen hafta Sapanca otobanda B7'ye mazot almak için shell istasyona uğradım, yakıt dolum sırasında bir önümdeki pompada gıcır gıcır mazota susamış a6 3,0 tdi q vardı... sahibi yanıma koşarak geldi aynen aktarıyorum dialoğu:
    - Hemşerim kopele gel ha benim arabada sorun var soğutucu sürekli soğuk üflüyor
    Arabanın yanına gitiğimde iklimlendirme ayarı L konumda ve buğu çözücü sonuna kadar açık, hemen kapattım ve dereceye 222ler getirdim. Adam ısrarla bana "tamamıyla kapat dedi, bende buğ yapar rahatsız olursun ene azında 22-24 derecede oto ayarına alayım dedim... Dinlemedi... yola çıktıktan yarım saat sonra arkamda selektör yakarak beni durdurmak istedi, çok ısrar etti eminiyet şeridine çektim aracı, koştu yanıma geldi bana "dediğin gibi buğ yaptı" dedi... vs vs... İşte Audi'de bunlara satılıyor !!! Kulanmasına bilmeyenlere audi!!!




  • Audi R8, tüm mercedes serisine yeter
  • Öncelikle mersedes artık mersedes tir bu gerçeği değiştirmek zordur.Audinin satışları artsada toplamda mersedesin satışlarını yakalamak uzun yıllar gerektirir.Mersedes daha tecrübelidir.

    Ancak mersedes genelde baba arabadır pek sportiflik gitmiyor kendisine.Çeviklik vs gibi değerlerde veri olarak önde mersedes bulsanızda bmw spor tutkunlarına daha çok hitap eder.

    Mersedes daha çok zenginlerin ağır arabasıdır.

    Audi son yıllarda atağa geçmiş olsada bu artık mersedes gerçeğini değiştirmez.Tıpkı ferrari nasıl artık ferrari ise mersedeste böyledir.

    Teknik olarak ise hepsi yakın ancak şikayet var a bakıldığında mersedeste müşteri memnuniyeti daha fazla !

    Bu kıyaslama mersedes mi bmw mi yoksa audimi denildiğinde

    1.mersedes
    2.bmw
    3.audi
    ..dir...

    ama....

    Model bazında farklı tercihler üstünlük ve özellikler ortaya çıktığında tercihlerde değişebilir...

    Bu ikisi ayrı konu iyi ayırmak lazım.mesela bmw x5 in mersedeste muadili pek yoktur...Ama bir x5 le bmw mersedesten iyidir büyüktür denemez...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: vatan99

    hangisi daha iyi lüks ve güvenli audi:A6,bmw:5 Serisi,mercedes:E Serisi



    bugünün şartlarında audi tek geçerim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: final fantasy


    quote:

    Orjinalden alıntı: vatan99

    hangisi daha iyi lüks ve güvenli audi:A6,bmw:5 Serisi,mercedes:E Serisi



    bugünün şartlarında audi tek geçerim




    Benimde beğendiğim araç audi a8....zira görüntüsü yeter.Özellikleride diğerlerinden güzel yada eşit...

    Ama dediğim gibi genel olarak sorulduğunda mersedes mersedes tir değişmez....Bmw de bmw !!!




  • quote:

    Orjinalden alıntı: daihatsu3259


    quote:

    Orjinalden alıntı: final fantasy


    quote:

    Orjinalden alıntı: vatan99

    hangisi daha iyi lüks ve güvenli audi:A6,bmw:5 Serisi,mercedes:E Serisi



    bugünün şartlarında audi tek geçerim




    Benimde beğendiğim araç audi a8....zira görüntüsü yeter.Özellikleride diğerlerinden güzel yada eşit...

    Ama dediğim gibi genel olarak sorulduğunda mersedes mersedes tir değişmez....Bmw de bmw !!!

    A8'in sınıfındaki S-Class yıllardır sınıfının yegane lideri.
    Bu arada X5'e rakip Mercedes'te ML Serisidir.




  • ߀nce

    1- bmw
    2-audi
    3-mercedes
  • Bunlar tamamen kişisel beğenileriniz....

    Mersedes teknoloji ve yatırım olarak rakiplerinin çok çok önündedir.

    Bmw mersedese oranda daha çok sorun çıkaran bir araçtır.

    Mersedes başka bir araçtır....

    s seriside otomobilde son noktadır

    http://www.sahibinden.com/hic_hatasiz_s_320_full_fullWQQaXQQ10091201WQQpXQQdisplayitem


    1996 model mersedes s....araçta yok yok...Motora bakınca o motor hangi firmada vardı o yıllarda

    Buda işin uzmanından S serisi :D

    Şu anda hiçbir araçta modelde olmayan özellikleri buyrun dinleyin...

    http://www.uzmantv.com/mercedes-s-serisinin-ozellikleri-nelerdir

    Not: Bunun dışında tipini şeklini seversiniz o başka...O zaman bu sınıfın diğerleri olan crsyler 300 serisi ile jaguarıda unutmayalım :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcds3259 -- 1 Eylül 2008; 1:57:19 >




  • çok zor soru ya:)


    bnce;

    bmw
    audi
    mercedes


    nedense bir türlü mercedese alışamadım
  • Mercedes dışında araba bilmem. O bir yana diğer at arabaları bir yana...
  • ben bu kıyaslamayı bir araba dergisinde okumuştumyani audi A6-bmw 5 serisi -mercedes E serisi. öncelikle kıyaslamanın almanyada yapıldığını ve bu serilerin türkiyedekinden çok farklı olduğunu söylemem lazım. heleki görünüşlerinde çok ama çok fark war. karşılaştırma sonucunda 1. mercedes, 2. bmw 3. audi olarak seçilmişti. ama bence 1.bmw 2.mercedes 3. audidir. bu arada daihatsu3159 ve mercedesin teknolojik açıdan bu rakiplerinden çok çok daha üstün olduğunu söyleyen arkadaşlara bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. mercedes ilk esp denemesini kuzey kutbunda yapmışlardı ve bütün basın oradaydı. ama mercedesin esp denemesi tam bir fiyasko çıkıp araba karda devrilmişti. benim amacım hiç bir araba markasını kötülemek diildir. sadece bilgimi paylaşmak istedim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: liarda


    quote:

    Orjinalden alıntı: 4everalman

    Rs6 5.0 litre 580 hp en güçlü motor A6 da suan aralarında


    Dediğiniz station olan modeli.Bu fotolar da olan deil.


    O station'un hastasıyım. Araç 580 Hp ve sürekli 4 çeker. 0-100 Km/de Ferrari ve Porsche'nin çoğu modelini ekiyor. Otomobilden anlayanların alıp kullanabileceği bir wagon!... Türkiye'ye 2 tane ithal edilecekti ama sanırım sahipleri çoktan bellidir. Para olsa bile bize satmazlar!...



     audi mi? mercedes mi? bmw mi?




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.