Şimdi Ara

AUDİ A3 SPORTBACK 1,6 ALINIRMI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
23.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar gecen audiye gittim ve 1,6 manuel sportback icin 19.900 euro fiyat verdiler. bu attraction model ve bu fiyata ekstra mp3 calar, arka park sensoru, orta kol dayama, ışık paketi felan dahil. fiyatı bana uygun geldi. bu konuda sizin düşünceleriniz nelerdir? motor hakkında her turlu yorumu yaparsanız sevinirim ama sakın 1.4 tsı al demeyın alamıyoruz :D performans beklentimiz yok aynı motorlu passat alacaktık bulamadık. sizce o fiyata daha iyi ne alınabilir?

• golf bakın o da a3ün sınıfında bi araba
  • 1.6SR canınızı yakar yakıt yönünden söyleyeyim,hem ikinci elde fazla rağbet görmez.Tamam performans beklentiniz yok ama 1.4Tsi zaten çok performanslı bir motor değil(Motora lafım yok,1.4Tsi A3'e yakışacak en güçsüz motor.1.6SR hiç yakışmıyor bence hele SportBack'e hiç...).Düşünsenize altınızda Audi var hem de spor binek sınıf 1.6'lardan tokat yiyorsunuz.Dizeller yanınızdan tır tır tır geçiyor.İnanın çok pişman olursunuz Tsi almadığınıza,şimdi bilinçsiz halkın gözünde Tsi büyülü bir motor gibi görünüyor izlenimlerime göre.Hani VW yaptı ya ovvv!Yapmıştır abi Vw uçak uçak!İkinci elde büyük önem kazandı şimdi bu Tsi.Artık 1.6SR Golf,Passat görmez oldum.Hep Tsi...Bu arada Passat ve A3 sportback düşündüyseniz size hemen hemen her araba uygun gibi...Belki biraz ağır kalır ama Skoda SuperB çok güzel araç bir inceleyin derim...Avensis'i de inceleyin,İnsignia'yı da,Mondeo'yu da...Seçenek çok...

• quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

1.6SR canınızı yakar yakıt yönünden söyleyeyim,hem ikinci elde fazla rağbet görmez.Tamam performans beklentiniz yok ama 1.4Tsi zaten çok performanslı bir motor değil(Motora lafım yok,1.4Tsi A3'e yakışacak en güçsüz motor.1.6SR hiç yakışmıyor bence hele SportBack'e hiç...).Düşünsenize altınızda Audi var hem de spor binek sınıf 1.6'lardan tokat yiyorsunuz.Dizeller yanınızdan tır tır tır geçiyor.İnanın çok pişman olursunuz Tsi almadığınıza,şimdi bilinçsiz halkın gözünde Tsi büyülü bir motor gibi görünüyor izlenimlerime göre.Hani VW yaptı ya ovvv!Yapmıştır abi Vw uçak uçak!İkinci elde büyük önem kazandı şimdi bu Tsi.Artık 1.6SR Golf,Passat görmez oldum.Hep Tsi...Bu arada Passat ve A3 sportback düşündüyseniz size hemen hemen her araba uygun gibi...Belki biraz ağır kalır ama Skoda SuperB çok güzel araç bir inceleyin derim...Avensis'i de inceleyin,İnsignia'yı da,Mondeo'yu da...Seçenek çok...
    alınmaz

• quote:

1.6SR canınızı yakar yakıt yönünden söyleyeyim,hem ikinci elde fazla rağbet görmez.Tamam performans beklentiniz yok ama 1.4Tsi zaten çok performanslı bir motor değil(Motora lafım yok,1.4Tsi A3'e yakışacak en güçsüz motor.1.6SR hiç yakışmıyor bence hele SportBack'e hiç...).Düşünsenize altınızda Audi var hem de spor binek sınıf 1.6'lardan tokat yiyorsunuz.Dizeller yanınızdan tır tır tır geçiyor.İnanın çok pişman olursunuz Tsi almadığınıza,şimdi bilinçsiz halkın gözünde Tsi büyülü bir motor gibi görünüyor izlenimlerime göre.Hani VW yaptı ya ovvv!Yapmıştır abi Vw uçak uçak!İkinci elde büyük önem kazandı şimdi bu Tsi.Artık 1.6SR Golf,Passat görmez oldum.Hep Tsi...Bu arada Passat ve A3 sportback düşündüyseniz size hemen hemen her araba uygun gibi...Belki biraz ağır kalır ama Skoda SuperB çok güzel araç bir inceleyin derim...Avensis'i de inceleyin,İnsignia'yı da,Mondeo'yu da...Seçenek çok...
    güzel kaliteli bir otomobil, zayıf yanı yok, motoru da sanılanın aksine oldukça performanslı, ayrıca audi de ki vites kutusu işini mükemmel yapıyor, 150-160 a kadar hiç bir performans eksikliği yaşamazsınız, ama ondan sonrasında kelimenin tam anlamıyla motor benden bu kadar diyor.

benim gözlemim rüzgar ve yol sesi yalıtımı çok iyi hatta mükemmel ama motor sesini fazlasıyla içeriye alıyor, audi diye çok sessiz olacağını beklemeyin.

yol tutuşu güzel, ama bir focus değil, hatta esp'li haliyle bile değil, yol tutuş için süspansiyonu çok sert ayarlanmış bu da bazı yollarda hem konfor hem de yol tutuş zaafı yaratabiliyor.

içi ayrıntılara inildikçe aslında o kadar da iyi değimiş dedirtiyor, ama orta konsol, direksiyon vs yani göz önünde olan yerler insanı mutlu ediyor.

19900 euro eder mi diye sorarsanız, bana göre markasıyla beraber maksimum 40 bin tl eder günümüz piyasa şartlarında, yani aynı motora sahip bir passat'a tercih edilebilir bence.

Ama 43 çok, ben olsam o paraya s40 1.6 dizel alırdım, a3 ten hem motor hem de diğer pek çok konuda açık şekilde üstün bana göre, ayrıca yakıt masrafı yarı yarıya desek yanlış olmaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

güzel kaliteli bir otomobil, zayıf yanı yok, motoru da sanılanın aksine oldukça performanslı, ayrıca audi de ki vites kutusu işini mükemmel yapıyor, 150-160 a kadar hiç bir performans eksikliği yaşamazsınız, ama ondan sonrasında kelimenin tam anlamıyla motor benden bu kadar diyor.

benim gözlemim rüzgar ve yol sesi yalıtımı çok iyi hatta mükemmel ama motor sesini fazlasıyla içeriye alıyor, audi diye çok sessiz olacağını beklemeyin.

yol tutuşu güzel, ama bir focus değil, hatta esp'li haliyle bile değil, yol tutuş için süspansiyonu çok sert ayarlanmış bu da bazı yollarda hem konfor hem de yol tutuş zaafı yaratabiliyor.

içi ayrıntılara inildikçe aslında o kadar da iyi değimiş dedirtiyor, ama orta konsol, direksiyon vs yani göz önünde olan yerler insanı mutlu ediyor.

19900 euro eder mi diye sorarsanız, bana göre markasıyla beraber maksimum 40 bin tl eder günümüz piyasa şartlarında, yani aynı motora sahip bir passat'a tercih edilebilir bence.

Ama 43 çok, ben olsam o paraya s40 1.6 dizel alırdım, a3 ten hem motor hem de diğer pek çok konuda açık şekilde üstün bana göre, ayrıca yakıt masrafı yarı yarıya desek yanlış olmaz...

Alıntıları Göster
    Araba iyi güzel de artık o tarihi, mükemmel LPG uyumu olan motor yakışmıyor A3'e. Performansı çok kötü değil ama yakıyor.

Bence bu yüzden alınmaz. A3 1.4 TSI da alamıyorsanız bence başka alternatiflere yönelin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Araba iyi güzel de artık o tarihi, mükemmel LPG uyumu olan motor yakışmıyor A3'e. Performansı çok kötü değil ama yakıyor.

Bence bu yüzden alınmaz. A3 1.4 TSI da alamıyorsanız bence başka alternatiflere yönelin.

Alıntıları Göster
    1.4 t alamıyorsanız bence hıc 1.6 almayın a3 için 2009 model cok gereksız olur. arkadasın onerdıgı gıbı bencede s40 alın yollar a3 doldu zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Audi a3 1.6 tdi vs Bmw 116d
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Larkyn

1.4 t alamıyorsanız bence hıc 1.6 almayın a3 için 2009 model cok gereksız olur. arkadasın onerdıgı gıbı bencede s40 alın yollar a3 doldu zaten

Alıntıları Göster
    yaw arkadaslar su 1.6 motoru bi suremedim gitti hem passatta hem a3 de arac yoktu ellerinde test sürüşü yapamadım. hafta içi gelecekmiş. dayımda aynı motor bora var. o fena degil diyor performans olarak kotu degil diyor. ama ben hiç surmedim işte. volvoyada baktım 20,500 euro dizel olan oda cok guzel arac ama 2. eli yok diyorlar. satarken cok zarar edersin diyorlar. gorunus olarak saydıgınız butun araclar icinde en guzeli A3 oda bir gercek.

• quote:

Orijinalden alıntı: cooler

yaw arkadaslar su 1.6 motoru bi suremedim gitti hem passatta hem a3 de arac yoktu ellerinde test sürüşü yapamadım. hafta içi gelecekmiş. dayımda aynı motor bora var. o fena degil diyor performans olarak kotu degil diyor. ama ben hiç surmedim işte. volvoyada baktım 20,500 euro dizel olan oda cok guzel arac ama 2. eli yok diyorlar. satarken cok zarar edersin diyorlar. gorunus olarak saydıgınız butun araclar icinde en guzeli A3 oda bir gercek.

Alıntıları Göster
    Havada karada alınır...
    1.4 tsi gelmeden önce satılmıyordu sanki bu motor a3'te, dağ taş a3 1.6 dolu.
    Birde 1.4 tsi sanki çok performanslı ve az tüketen bir motor sanki...
    1.4 tsi alınır 1.6 alınmaz standart laf olmuş, yarın 1.6 fhjeh motor gelse daha iyi o zaman da 1.4 tsi alınmaz olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: playmaker

Havada karada alınır...
    1.4 tsi gelmeden önce satılmıyordu sanki bu motor a3'te, dağ taş a3 1.6 dolu.
    Birde 1.4 tsi sanki çok performanslı ve az tüketen bir motor sanki...
    1.4 tsi alınır 1.6 alınmaz standart laf olmuş, yarın 1.6 fhjeh motor gelse daha iyi o zaman da 1.4 tsi alınmaz olur.

Alıntıları Göster
    arkadaslar fiyat konusunda ne dusunuyorsunuz degermı degmezmi, birde daha iyi ne alınabilir? motor konusuna gelince; bu motor golf,jetta passat,leon,A3 ve daha birsuru otomobilde var ve 2-3 sene once tsı yoktu bildigim kadarıyla :D piyasada hiç yokusta yıgılan ve cekmeyen bu araclardan gormedim o yuzden ne kadar kotu olabilecegi konusunda suphelerim var. tsı ya gore mutlaka kotudur ama binilmicek kadar kotumudur acaba? bunuda test sürüşünden sonra sizlere yazıcam. eger kullanan arkadaslar örneklerle acıklama yaparsa cok memnun eder benı

• quote:

arkadaslar fiyat konusunda ne dusunuyorsunuz degermı degmezmi, birde daha iyi ne alınabilir? motor konusuna gelince; bu motor golf,jetta passat,leon,A3 ve daha birsuru otomobilde var ve 2-3 sene once tsı yoktu bildigim kadarıyla :D piyasada hiç yokusta yıgılan ve cekmeyen bu araclardan gormedim o yuzden ne kadar kotu olabilecegi konusunda suphelerim var. tsı ya gore mutlaka kotudur ama binilmicek kadar kotumudur acaba? bunuda test sürüşünden sonra sizlere yazıcam. eger kullanan arkadaslar örneklerle acıklama yaparsa cok memnun eder benı

Alıntıları Göster
    Tabi ki binilmeyecek kadar kötü değil, ama artık çok eskidi. Sorunsuzdur ve LPG'ye uyumludur, ama artık çağın çok gerisinde.

Alternatif olarak Bravo, Leon, Golf, 308 ve Civic'e bakabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Tabi ki binilmeyecek kadar kötü değil, ama artık çok eskidi. Sorunsuzdur ve LPG'ye uyumludur, ama artık çağın çok gerisinde.

Alternatif olarak Bravo, Leon, Golf, 308 ve Civic'e bakabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    alinir tabi niye alinmasin.. a3 ile bahsedilen diger muhtemel araclari ( Leon, Golf, Bravo, 308 vs vs) yanyana koymam ben.. 1.6lar yolda mi birakiyor sanki.. ama tabi yakit olayina bir sey demem, tsi yeni teknolojidir az yakabilir vs vs..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuuberk

alinir tabi niye alinmasin.. a3 ile bahsedilen diger muhtemel araclari ( Leon, Golf, Bravo, 308 vs vs) yanyana koymam ben.. 1.6lar yolda mi birakiyor sanki.. ama tabi yakit olayina bir sey demem, tsi yeni teknolojidir az yakabilir vs vs..

Alıntıları Göster
    ekonumik durumunuz anca buna el veriyorsa bence alınır

o 1.6 motor üst devirlerde canlanan bir motordur.ama yinede uçmasını beklemeyin

yakıt konusa can sıkıcı ama

• quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

Alıntıları Göster
    ekonomik durum elvermiyorsa bence kardeşinin daha donanımlısına bakılabilir.Golf seçimi iyi olur.Ha tam donanım isterim dersen de leon tsi bakılabilir 20bin euroya fullu alınır.

• quote:

Alıntıları Göster
    o fiyata başka araç alacağına audi al derim.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: V.K.

Akisne 16v'e göre üst devirlerden ziyade alt devirlerde canlı üst devirlerde cansız bir motordur hacmine göre.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: cooler

Göremezsin zaten benimen lazım,pek fazla anlamıyorsun arabadan sanırım...Amacımız kafanı karıştırmak değil ileride pişman olmazsın bizi dinlersen.Bizim Corolla da(1.3LPG'Li,75hp)yokuşta bayılmıyordu ama bir 5k devire gelmen lazım.Yığılmaktan kastımız konforu,ekonomiyi bozmadan yokuş çıkabilen araçtır.Yani 3200-3300 devirde vites attığında araba hızlanıyorsa sorun yok ama bundan ötesi pek sağlıklı değil.

• quote:

quote:

Akisne 16v'e göre üst devirlerden ziyade alt devirlerde canlı üst devirlerde cansız bir motordur hacmine göre.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kadango

quote:

benim izlenimim niyeyse yazdığım gibi olmuştu ama sese kaptırıp yanılmış olabilirim

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cooler

Göremezsin zaten benimen lazım,pek fazla anlamıyorsun arabadan sanırım...Amacımız kafanı karıştırmak değil ileride pişman olmazsın bizi dinlersen.Bizim Corolla da(1.3LPG'Li,75hp)yokuşta bayılmıyordu ama bir 5k devire gelmen lazım.Yığılmaktan kastımız konforu,ekonomiyi bozmadan yokuş çıkabilen araçtır.Yani 3200-3300 devirde vites attığında araba hızlanıyorsa sorun yok ama bundan ötesi pek sağlıklı değil.

Alıntıları Göster
    madem öyle 1.6 102 beygir passat alsın, krallar gibi oh

• quote:

Orijinalden alıntı: *Overdose*

madem öyle 1.6 102 beygir passat alsın, krallar gibi oh

Alıntıları Göster
    A3 elbette alınır,hem fiyatıda düşürmüşler.Ama passat yok diye gidipde A3 alınmaz.Neticede bulunmaz hint kumaşı değil.2-3 bin ytl pahalı alırsın istediğini alırsın.Bu motoru bende çok eleştiriyorum ama bütçe bu kadarsa diyecek bir şey yok.Arkadaşım yeni aldı,Passat 1.6 102 hp.Daha önceki aracı Golf plus 1.6 115 hp fsi idi.Performans olarak çokda fark etmediğini söylüyor.Üstelik ileride düşünürsen bu motorun çok güzel lpg uyumu var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.