Şimdi Ara

Audi A3 kafayi yedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracim Audi A3 8P 3 kapi 2009 model 1.4tfsi otomatik

    Beşiktaş’ta dik bir yokuşu çıkarken araç brake fault arızası verdi. Birde trafik vardi yokusta kaldim. Kalkarken freni cekmemle arac geri kaymaya basladi, yokus kalkis sistemide devre disi kalmis. El freni yardimiyla zar zor cikardim arabayi yokustan. Ayrica esp, abs ve el freni lambalarida yaniyor. Neyse cektim kenara kapadim arabayi, tekrar calistirdim ariza devam ediyor. Daha oncede bu ariza gelmisti 3-4 kere ama arabayi kapatip calistirinca gitmisti, hatta en son 7-8 ay once gelmistir, usta ariza koduna bakip abs beyni degismesi gerekiyor demisti, ama nadiren gelen bir ariza oldugu icin yanasmamistim, 3bin gibi bir ucreti vardi. Ama artik ariza hic gitmiyor :)

    Bir sure ilerledikten sonra aracin hiz gostergesi birden 0 oldu hareket halinde olmama ragmen, ayrica yakitimda 3/4 olmasina ragmen ibre full’e dayanmisti. Bunlarla beraber direksiyon simidi ariza lambasida yandi. Diger gostergelerde anormallik goremedim. Bir sure sonra hiz gostergesi geri geldi ve direksiyon simidi uyarisi sondu. Yakit gostergeside 3/4 seviyesin 15dk bir surede yavas yavas indi.

    Gecenin bir saati yolda kalma korkusuyla sag seritten 60-70le eve gidiyorum. Abs lambasi sondu esp lambasi kaldi ve esp fault mesaji geldi. Sonra tekrar abs lambasi yandi brake fault geldi. Esp ve brake fault bikac kere yer degistirdi. Sag salim eve geldik.

    Bugun araca gectim tekrardan. Kontagi cevirdim ilk kademede brake servo inoperative arizasi geldi. Calistirdim brake fault geldi. Vitesi r’ye aldim frenden ayagimi cektim araba gitmiyor. Gaz verince gidiyor anca. D’ye aldim ayni sekilde gaz vermeden yurumuyor. Sonra arabayi kapat ac yaptim duzeldi bu olay.

    Yani bir gunde basima gelenlerini ozetlersem brake fault, esp fault, brake servo inoperative, hiz gostergesi ve yakit gostergesinin sacmalamasi, yokus kalkisin devre disi kalmasi, direksiyon simidi ariza lambasi, vitesi gecince gaz vermeden aracin yurumemesi.

    Aracin bu kadar sorun cikarmasina bir abs beyni yol acabilir mi? Ben isin icinden cikamadim. Carsamba ustaya goturucem ama hala bir fikrim yok neden boyle oldu.

    Not: 2 gun once lastikleri yeniledim ve rot balans kamber kaster ayari yapildi araca, bir alakasi varmidir bilemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XR9 -- 15 Mayıs 2020; 16:33:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Aynı model araç bende de var esp fault arızası alıyorum beyinci değişecek dedi ama pek yanaşmadım siz bir çözüm bulabildiniz mi bulduysanız yazarsanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogzhnS

    Aynı model araç bende de var esp fault arızası alıyorum beyinci değişecek dedi ama pek yanaşmadım siz bir çözüm bulabildiniz mi bulduysanız yazarsanız sevinirim

    Mayis ayinda Abs beyni degisti ariza gecti ama 2-3 kere daha geldi sonra. ama ariza gidiyor kontak kapa ac ile. Cikma taktirdigim icin olabilir. Brake servoda gidici olabilir. Musait bir zamanda baktiracam yine...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.