Şimdi Ara

Audi A3 1.0 TFSI S-Tronic 116 hp PI (ANA KONU) (182. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.207
Cevap
134
Favori
842.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • pops44 P kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam

    bende aracı alana kadar çevreme bolca dsg uyarısı yapmış biriyim.7 ileri kuru versiyonlarda sorun olasılığı var.büyük konuşup çok keyifli ama altımda patlamaya hazır bombayla gezemem bile

    demiştim ama sonuç uygun fiyatı görünce aldım geçtim.2 yıl garanti uzatmayı aracı teslim almadan yaptırdım.garanti süresi içinde oluşacak arızalarda sorun çıkaracaklarını zannetmiyorum.hoş

    geçen a4 forumunda mekatroniğin uzatılmış garantiye girmediğine dair bir şey okudum ama açıp bakmadım poliçeye.garanti bitse de servis kullandığımız sürece indirim yada sade işçilik

    almak gibi aksiyonlarla yardımcı olunacağını düşünüyorum.tabi o işte de bir standart yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuCuK -- 12 Aralık 2017; 22:54:49 >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Ekim ortasında aldığım 1.0 Dynamic paket hakkında tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.
    Aldıktan sonra forumu takip etmemiştim , 3 saattir yazılanları aralıksız okuyorum.Genelde fiyat konuşulmuş.
    Aracı İstanbuldaki tanıdık bir bayiden aldım.Burada yazılanlara göre bana güzel hediyeler vermişler. Kauçuk paspas+Boya Koruma+ilk bakım işçiliğinde %30 indirim ve Maket A3 aldım.Ek olarak Hız sabitleyici taktırdım.İşçiliğinde de indirim yaptılar.Anlaştığımda kur 4.19 du ve arabayı bana 15 gün ayırmışlardı paramı bankadan bozmak istememiştim.Fakat o gece kur 4.35 e çıkınca koşarak ödemeyi yapmaya gittim.Çok mırın kırın etti satış görevlisi ama yöneticiyi tanıdığımdan genel müdür izniyle satın aldım. Neden anlattım, sanki 1990lardaki gibi hissettim.Torpille araba aldım.Üstelik beyaz istiyordum fakat muson grisini alabildim.Renginden memnunum açıkçası.

    Oradakilerle konuştuğumda Doğuşla Audinin geçmiş satışlara bakarak insanların ne isteyip istemediklerini analiz edip genelde boş da olsa audi olsun, nasıl olursa olsun mantığında olduklarına karar verip A3 lerden birçok ekstra donanımı çıkarmışlar.Bu sayede vergi dilimi düşmüş.Hız sabitleyiciyi bile insanlar talep etmiyorlarmış.Hiç şaşırmadım açıkçası.Bence her araçta olması gereken bir özellik, duyunca gerçekten inanamadım.Bir önceki aracım corsa D kasa Dizeldi.(Ortalama 4.5 litre mazot yakıyordum).Hız sabitleyicisi bile vardı, bana depolaraca yakıt tasarruf ettirmiştir. Konfor kalite vesaire konularına girmeyeceğim.Zira çok alakasız bir karşılaştırma olur.

    Yaklaşık 2500 km yol yaptım.Ortalama tüketimim 5.8 görünüyor. Bu yolun 1.000 kmsi kış lastiği ile, (Conti TS860)Çok yoğun trafiklere girmedim 1500 km uzun yol yapmışımdır, genelde istanbul Bursa arası eski dağlık yoldan.
    Kurtköyde oturuyorum pek şehir içi trafiğe girmiyorum.Kendi tüketim rekomu Kurtköy moda arasında 4.6 ile kırdım. Mesala pendik-bursa arası ortalamam 4.9-5,0 arasında her gidişimle.Ama şehir içi sıkışık trafikte benzinli motorlar sinsidir.8-9 litreye kadar çıkıyordu.

    Yakıt tüketiminden beklediğim kadar memnunum, motor performansı da boyutuna göre muhteşem. Bursada kardeşimin Golf 6 1.4 122 bg manuel aracı var.Aynı koşullarda ortalamada neredeyse 2 litreye yakın şehir içinde fark ediyor. Genelde sakin kullanırım, çok hızlı gitmem.Taktırmadıysanız hız sabitleyiciyi taktırmanızı şiddetle öneririm. Benim gibi küçük eski ve gürültülü dizelden geçenler muhtemelen kaç km hızla gittiklerini anlayamıyorlardır. Çok işe yarıyor.Hız sınırına uymada bayağı işe yarıyor.

    Bagaj havuzu olarak da plastik olanlar çok dandik, yps plasttan aldığım da çok ufak boyut farkı oldu, iade ettim sonra fiyatlarını arttırdılar.En kaliteli plastik o idi.Ama halı bagaj havuzu aldım, sanki bagajda yok gibi duruyor, tavsiye ederim.
    Aldığım günden bu yana tek bir sorun yaşadım.Hız sabitleyiciyi takarken silecek kolunun kablolarını takmayı unutmuşlar. Araç uyarı vermiyordu üstelik.Yol yardım gelip direksiyonu sökerek halletti. A6 avant ile gelerek yeni hayalim oldu.Merak ettikleriniz varsa bildiğim kadarıyla yanıtlarım.

    Herkese kazasız, belasız günler ve gönlüne göre bir araç diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candova -- 12 Aralık 2017; 23:30:14 >




  • fozix F kullanıcısına yanıt
    Hocam ızgaralar için ne kadar masraf yaptınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CuCuK kullanıcısına yanıt
    Aman hocam korkutmayın beni, aslı astarı var mıdır bu mekatronik işinin, öyleyse garantiyi uzatmaya vs. gerek kalmaz çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pops44 P kullanıcısına yanıt
    Yok hocam oyle bir durum olmasi soz konusu degil.Ya arac servis disina cikmistir veya alttan vs.Bir darbe almistir.2012 senesin aldigimiz 2 tane 1.6TDİ stronic araclarin biri garanti suresi icinde 25binde kavramasi degisti digeri 52.000KM’de aldiktan 3.5 sene garanti bittikten sonra degisti.Uzatilmis garanti bitmesine ragmen bir kurus odemeden degistirildi.

    Benim basima mekatronik sorunu gelmedi kavrama problemi cikti sadece.Yani mekatronicte kolay kolay sorun cikarmiyor zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fozix F kullanıcısına yanıt
    Hocam hayirli olsun cok tatli olmus.

    Hayalimi gerceklestirmissin en kisa zamanda ben de planliyorum. Rica etsem bu kodlara nerden ulastigini paylasabilir misin? Ben arka tampona nikelaj cita siparisi de dusunuyorum.

    Simdiden tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar

    Ben de 1.0 hb dynamic aracimi bugun teslim aliyorum. Muson gri 114.000 bilginize.



    16jant icin kislik lastik onerileriniz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pops44 P kullanıcısına yanıt
    M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/audi-a4-b9-ana-konu--115802187-143



    Burada yazmış bir forumdaş hocam.kavrama-mekatronik yanlışı yapmışım.dedigim gibi servisin sorun çıkaracağını sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuCuK -- 13 Aralık 2017; 23:8:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hkrm H kullanıcısına yanıt
    Hayırlı oldun hocam, şu anki güncel fiyat mı bu? Selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dtertac kullanıcısına yanıt
    Sadece Auto-Hold aktif durumdayken el frenini otomatik çekip-bırakır.
  • volcano V kullanıcısına yanıt
    Aıto hold normalde ışık yandığındamı aktif yoksa söndüğündemi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gri renkler arasında en çok tutulanı, aracı en klas göstereni hangisi arkadaşlar? Muson gri mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: colorsm61

    Aıto hold normalde ışık yandığındamı aktif yoksa söndüğündemi

    Yandığında 🙂.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snoppy

    Gri renkler arasında en çok tutulanı, aracı en klas göstereni hangisi arkadaşlar? Muson gri mi?

    Bende metalik flore gümüş var. Muson gri bana çok koyu geldi. Zevk meselesi diyelim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fozix F kullanıcısına yanıt
    Benim de düşündüğüm bir proje.Masraflar hakkında bilgi verebilirseniz seviniriz.Ön gri ızgara derken tampon köşelerindeki parçalardan mı bahsediyorsunuz?
  • Arkadaşlar krom egzoz ucu arayışına girdim eski aracım golf 7’de kendim alıp alyanla sıkarak takmıştım, fakat bizim araçlar için vidalı egzoz uçları mevcut değil diye duydum. Egzozu kestirmeden biçtirmeden nereden temin edebiliriz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snoppy

    Gri renkler arasında en çok tutulanı, aracı en klas göstereni hangisi arkadaşlar? Muson gri mi?

    Bence Siyahtan sonra en güzel renk Muson Gri. Bende siyah var çok memnunum ama baya kir tutuyor temiz kullanmak şart. Muson Gri kiri de göstermez fazla ve çok çok güzel duruyor. Şahsen ben Floret Gümüş rengini beğenmedim ama mesela Passata o rengi çok yakıştırıyorum ama bizim arabaya Muson daha şık duruyor..Beyaz da film çekersen çok güzel oluyor.
  • arkadaşın birisi genelde fiyat konuşulmuş demiş al benden de o kadar ya 10 tane entry den 9 tanesi şu karadara aldım , bu kadar zam oldu , fiyat soran var mı ....vs



    biraz araçla ilgili faydalı bilgiler verseniz çok daha makbule geçecek
    normalde burada yazmak adetim değil çünkü benden bir sonraki entry yine fiyatla ilgili olacak ! o nedenle yurtdışı forumlarda daha gerekli bilgilere ulaşabiliyorum





    neyse dileyen aşağıdaki linkten , etka varsa bilgisayardan yada audi bayi yedek parçaya gidip oturacaksın karşısına ( satıcının sabır sahibi olması lazım ki doğuştakiler yoğunluktan sabırları kalmamış ) başlayacaksın kodu bulup siparşi yazmaya



    ben bu ızgaraların kodunu biliyordum parça bölümündeki saolsun daha önce taktığı araçlar olmuş ( sport donanımlı kaza yapmış ve tamire girmiş araçlar ) onlardan teyt etti



    fiyatına gelince ikisi 400 tl gibi rakam ( bence çok ) ama yinede aldım hatta kasko sigortasına da zeyil yaptırdım olurda tampon kazası olursa kasko aynısını taksın diye :) ( zeyil işleminde 50000 tl lik ek donanım için 150-200 tl alıyorlar o nesenle 5-10 tl lik zeyilden kaçınmayın zira yakında led arka sinyal düşünüyorum onları da kesin zeyil yaptıracağım)



    buradan parçaları bulabilirsiniz



    umarım yardımcı olabilmişimdir



    http://nemiga.com/cat_spares/etka/audi/a3/890/


    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fozix -- 13 Aralık 2017; 20:14:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gokhan99747 kullanıcısına yanıt
    Avek sevisten alismstm orjinal 100 tlye 1 sene once.Gecmeli olarak takiliyo egzosa




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokhan99747 kullanıcısına yanıt
    Bugün avekte krom eksoz ucu sordum 210 tl fiyat verdiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.