Şimdi Ara

Atık Yemek Yağlarını Lavaboya Dökmeyin! (Geri Dönüşüm Tavsiyeleri) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
11
Favori
12.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
628 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Just_brtsh kullanıcısına yanıt

    Bazen yarım litrelik pet şişe bazen 1 litrelik pet şişe fark etmiyor hocam onlar sizi gelmeden arıyorlar zaten evdeyseniz gelip alıyolar.

  • goodorevil kullanıcısına yanıt

    Dostum bende de durum aynı zaten kızartma pek yemiyorum. Ama örneğin et yaptım çok az yağ koysam bile pişirdikten sonra tavayı devirip o yağı bi kaba dolduruyorum sonraki yaptığım yemekleri de o kapta biriktiriyorum sonrasında pet şişeye alıp veriyorum. Üşenmeyip bunu yapmak lazım tavayı ters çevirin bırakın altına bi kab alıp bütün yağ o kapta birikiyor on dakikada zaten.

  • BèRuTTì kullanıcısına yanıt

    Aman hocam naptın :( o kadar yağ lavaboya dökülür mü? Hangi il ilçedesin söylersen sana ilgili birimin numarasını aktarayım.

  • Yıllardır şişede biriktirip belediyenin atık yağ kutusuna atıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel konu, yağ çevre için çok tehlikeli, bizde biriktirip atık yağ kutularına atmaya çalışıyoruz.

    Gelişmiş ülkelerde bu tarz konulara çok dikkat ediliyor, çöpleri daha evde kağıt/plastik/organik diye farklı kutulara atıyorlar, yağları/pilleri vs özel atık kutularına bırakıyorlar. Hatta plastik şişeler için toplayıp para ödeyen otomatlar var..


    Bizde de umarım bu bilinç yayılır..

  • Ben sıcak suyla yağ sökücüyle daha da inceltip döküyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok dikkat ettiğim bir şeydir bu. Konu sahibine ayrıca teşekkür ederim böyle bir konu açtığı için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok birşey fark etmiyor zaten bu tarz kimyasalların kullanılması da çok faydalı değil bunlar da suları kirletiyor çünkü aslında mümkün olduğunca yağlı kabı ters çevirip bi kaba doldurma yolunu izlemek daha mantıklı bulaşığı da yine makinede yıkamak daha faydalı. Hem daha az su kullanılıyor hem daha az su kirletiliyor.

  • 👏🏼👏🏼👏🏼

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hiç bilgim yoktu teşekkürler. Gerçi belediyenin aldığından şüpheliyim. Daha önce 50 den fazla 5lt şişe ve 30 dan fazla maden suyu şişesi için aramıştım geri dönüşüm yerini gelmediler. Tek istediğim evin önünden geçsin araç inip verecektim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BèRuTTì kullanıcısına yanıt

    Hangi suyu içilmicek hale getiriyor. Lavabodan çıkan atık su toprağa karışıyor.

    Zaten atık su içilmez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belediyelerde hayrına yapıyordur tabi canım hiç uğraşamam bu ülkede olumlu birşeyler yapacak istek vs kalmadı kısaca


    Atık Yemek Yağlarını Lavaboya Dökmeyin! (Geri Dönüşüm Tavsiyeleri)
  • Bu kadar tehlikeli olduğunu bilmiyordum artık bende biriktireceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • laylaylom07 L kullanıcısına yanıt
    Hangi il ilce belediyesi hocam ? Petleri belediyelet almiyor pek camlari da bulundugunuz belediyelerin kumbaralari oluyo heryerde ben biriktirip oraya atiyorum. Aklinizde olsun elektronik atik ( ampul kablo eski telefon priz elektrik elektronikle ilgili hersey ) belediye aliyor gelip kapinizdan bunlari geri donusumcu firmalara satiyor. Bunlar da cevreyi kirletiyo. Piller de cok sakincali belediyenin pil kutulari var bunlari da oraya atmak gerek.

    Keske avrupadaki gibi bu sekil geridinusum yapanlara odullendirme olsa.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Topraga karisan o suyla sulama yapılıyor topragi zehirliyor bitkilerde curume yapiyor hocam. Ayrica lavabodan cikan atik suyun belli bir kismi belediyenin atik su temizleme merkezlerinde temizlenip tekrar sebekeye aktariliyor yag ise bunu imkansiz hale getiriyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cahilliğimi maruz görün, belediyenin böyle bir hizmeti olduğunu ilk kez duydum. Bende eşimle çok fazla kızartma tüketmiyoruz, yılda bir litre anca atığımız oluyordur. Çevremde ise çokça tüketen insanlar var, bu konuda onları da bilinçlendireceğim, hatta firmamdaki çalışanlarıma da bunu aktaracağım. Gayet faydalı bir paylaşım, teşekkür ederim böyle bir paylaşımda bulunduğunuz için..


    Aslında bu tarz durumları belediyeler sosyal medyadan arada televizyondan halka duyurmalı, izah etmeli diye düşünüyorum. Mesela dizilerde, tv programlarında çaktırmadan kamu spotu gibi izah edebilirler. Dizinin bir bölümünde bu konuya değinilse insanların direkt aklına kazınır, örneğin mastercheff adlı program ülkemizde çok izleniyor, doğrudan bunu izah etseler eminim çok fazla insanı bilinçlendirmiş olurlar...

  • Kıyamet Senfonisi kullanıcısına yanıt
    Belediye bu atiklari firmalara satiyor hocam. Tabiki hayrina yapmiyor. Bu atik toplayan firmalar size 1 litrelik yag icin gelmez ama belediye tonlarca biriktirip satiyor bazi belediyeler kendi tesislerinde geri dknusum yapiyor. Duyarli olmak lazim hocam bu is bizi etkiliyor basimizdaki hangi siyasi irade olursa olsun bu bi gorev olmali. Ormanlar yaninca tum siyasi partilere mensup bir nsanlar uzuluyor degil mi ? Bu da oyle bir konu. Toptagi zehirlersek gidamiz zehirlenir sonunda sevdigimiz herkes zehirlenir buna dur demek elimizde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Klise Adam kullanıcısına yanıt
    Malesef oyle hocam bazi belediyeler topladigin miktar icin hediyeler de veriyor belediyeni arayip sorabilirsin ayrica pilleri de atik pil kutularina atmak camlari da yinr cam geri donusum kutularina atmak iyi bi cozum ayrica aklinda olsun elinde artik elektrik elektronik her turlu parcayi belediye elektronik atigim var dersen kapina gelip aliyo, eski telefon bozuk anakart ampul priz vs aklina ne gelirse bunlar da geri donusturuluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bırakın yağ toplama işini, bu işi yapabilen belediyeler sınırlı, her bireyin biriktirip ilgili yerlere bırakması maalesef mümkün değil. Biz istiyoruz ama yardımcı olan yok.


    Belli lokasyon veya firmaların toplaması veya ilgili toplama noktalarına bırakılması güzel olur. Mahallede illaki markalaşmış süpermarket var, cam toplma noktaları var yağ depoları neden olmasın ?


    Tabi ki duyarlı olmak gerekiyor atık yağ konusu hassas fakat vatandaş'a destek önemli.

  • lisede bir konferans verilmişti atık yağlar hakkında. sormuşlardı bize peki siz atık yağlarınızı ne yapıyorsunuz diye.


    arkadan birinin ağzından hafif bağırır şekilde şu sözler döküldü:


    ehmeh banıyoz.


    anıra anıra gülmüştüm :D hocalar kızmıştı bana. bu da böyle bir anımdır.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.