Şimdi Ara

## ATi Radeon HD 2900XT Test Sonuçları - Ana Konusu ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
547
Cevap
0
Favori
21.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ## ATi Radeon HD 2900XT Test Sonuçları - Ana Konusu ##

Arkadaşlar yarından itibaren ortalık Radeon HD 2900XT testleri ve konularımdan ile geçilmeyecek. En azından yerli testler ve son kullanıcı testleri yapılana kadar özellikle yabancı kaynaklı tüm test sonuçlarının bu konu altında paylaşılması önemle rica olunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 13 Mayıs 2007; 10:27:01 >

ATi Radeoon HD 2900XT

GeForce 8800GTX

• resimler aynı kartla alınmış bence time lara bakın framelere bakın bu kdr aynı olamaz
    resimlerdede hiç bi fark yok ztn

Orjinalden alıntı: 2fast4u

resimler aynı kartla alınmış bence time lara bakın framelere bakın bu kdr aynı olamaz

Hocam anlaşılan sen hiç image quality testi yapmamışsın

Orjinalden alıntı: Erdemliol

quote:

Orjinalden alıntı: 2fast4u

resimler aynı kartla alınmış bence time lara bakın framelere bakın bu kdr aynı olamaz

Hocam anlaşılan sen hiç image quality testi yapmamışsın

| AMD Ryzen 5 5500 3,6GHz@4,2GHz | MSI B450M Mortar Max | Sunbeam Core-Contact Freezer | Adata XPG Gammix D10 32 GB DDR4 (4x8GB) 3000MHz@3200MHz | MSI GeForce VENTUS 2X RTX4060 Ti 16GB@2,25GHz-18,0Gbps | | Samsung M7 LS43BM700UUXUF 43" 4ms 4K | Corsair Carbide Spec-05 550w | Kingston 500GB A2000 M2 SSD(R:2200-W:2000)|

| Asus TUF A15 | AMD Ryzen 7 7735HS 3,2GHz@4,8GHz | 32 GB DDR5 (2x16GB)4800MHz | GeForce RTX4050 6GB 140W | 15.6" FHD 144Hz AUO | Crucial P3 Plus @1 TB M.2 SSD |

• Hiç bi fark yok gördüğüm kadarıyla
    Daha Fazla Göster
  • yapmadım ne yalan söliim
  • Resimler arasındaki farkı görmek için image qualty testi yapmaya gerek yok. Her iki resmide photo shop veya başka bir fotoğraf işleme programında açın. Her ikisini de 5x (zoom) daha yakından bakın. O zaman aradaki fark daha net görülür. Bu yönteme göre 8800'ün görüntü özelliği çok daha iyi ama o kadar fark olsun bence çok önemli değil. Ben 2900 xt'de karar kıldım.
  • Goruntulerde kalite testi oyle 5x zoomla bakarak olmaz, gercek cozunurlugunde bakman lazim, ayrinti icin de yuksek cozunurluklu resim lazim. Sen bu resmi 5x buyutursen gorucegin jpeg sikistirma formatindan ve interpolasyon sirasinda(nasil bir filitre kullandigin da cok onemli) olusan deformasyonlardan baska birsey olmaz.

Kalite orjinal cozunurlukte oynanmamis resimde ayrica jpeg vs. ile sikistirilmamis raw resim uzerinde saglikli yorumlanabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: kamiloglu

Resimler arasındaki farkı görmek için image qualty testi yapmaya gerek yok. Her iki resmide photo shop veya başka bir fotoğraf işleme programında açın. Her ikisini de 5x (zoom) daha yakından bakın. O zaman aradaki fark daha net görülür. Bu yönteme göre 8800'ün görüntü özelliği çok daha iyi ama o kadar fark olsun bence çok önemli değil. Ben 2900 xt'de karar kıldım.

• Ayrılıklara gerek yok, tüm kartlar kardeştir

Gerçi bende bi fark göremedim ama mutlaka 1-2 bişey vardır, aramaya devam
  • Şu an için orijinal ve yüksek çözünürlükteki resimleri karşılaştırma şansımız olmadığına göre elimizdeki resimleri daha yakından inceleme dışında test etme seçeneğimiz çok fazla yok galiba. Üstelik denildiği gibi deformasyon sözkonusuysa resmin birinde değil her ikisinde de deformasyon oluşmalıdır. Ben sadece en pratik çözümü önerdim ve bu seçeneğin geçerli olduğuna da halen inanıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: RedLabel

Goruntulerde kalite testi oyle 5x zoomla bakarak olmaz, gercek cozunurlugunde bakman lazim, ayrinti icin de yuksek cozunurluklu resim lazim. Sen bu resmi 5x buyutursen gorucegin jpeg sikistirma formatindan ve interpolasyon sirasinda(nasil bir filitre kullandigin da cok onemli) olusan deformasyonlardan baska birsey olmaz.

Kalite orjinal cozunurlukte oynanmamis resimde ayrica jpeg vs. ile sikistirilmamis raw resim uzerinde saglikli yorumlanabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: kamiloglu

Resimler arasındaki farkı görmek için image qualty testi yapmaya gerek yok. Her iki resmide photo shop veya başka bir fotoğraf işleme programında açın. Her ikisini de 5x (zoom) daha yakından bakın. O zaman aradaki fark daha net görülür. Bu yönteme göre 8800'ün görüntü özelliği çok daha iyi ama o kadar fark olsun bence çok önemli değil. Ben 2900 xt'de karar kıldım.

• @fx57 elindeki MSI hd2900xt kartın test sonuçlarını ne zaman verecen yasağın kalkmasınımı bekliyon ? çiğne şu yasakaları

Orjinalden alıntı: er38

@fx57 elindeki MSI hd2900xt kartın test sonuçlarını ne zaman verecen yasağın kalkmasınımı bekliyon ? çiğne şu yasakaları

Yaw 10 kere söyledik o kart bizde yok sadece haberini veriyoruz diye. Bizim elimizde olan AMD'nin kendi yolladığ Radeon HD 2900XT. Testler ise 14 Mayıs'dan itibaren yurt içi ve yurt dışında yayınlanmaya başlanır.

• quote:

Orjinalden alıntı: fx57

quote:

@fx57 elindeki MSI hd2900xt kartın test sonuçlarını ne zaman verecen yasağın kalkmasınımı bekliyon ? çiğne şu yasakaları

Yaw 10 kere söyledik o kart bizde yok sadece haberini veriyoruz diye. Bizim elimizde olan AMD'nin kendi yolladığ Radeon HD 2900XT. Testler ise 14 Mayıs'dan itibaren yurt içi ve yurt dışında yayınlanmaya başlanır.

hadi hadii..vardırda çaktırmıyon dimii..bak yabancı değiliz burdaa..zaten sen hep sevdiğimiz kardeşimizsin..hadi bekliyoz...2-3 test için kırma bizii..

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse

• quote:

Orjinalden alıntı: bonser24

quote:

Orjinalden alıntı: fx57

quote:

hadi hadii..vardırda çaktırmıyon dimii..bak yabancı değiliz burdaa..zaten sen hep sevdiğimiz kardeşimizsin..hadi bekliyoz...2-3 test için kırma bizii..

bende onu diyom şu yasakları çiğne bizim için bir tane göster yeter

• fx hemen öle gaza gelmez...
    aslında yasaklar çiğnenmek için wardır
    yasağın kalktığı ilk saniyede senden sonuçları bekliyoruz fx

Test Sistemi,

Intel Core 2 Quad QX6700 at 3GHz (10 x 300MHz FSB)
    ASUS P5WDG2 WS PRO (Intel 975X)
    4 x 512MB Samsung DDR2-800
    Western Digital 80GB 7200 RPM SATA
    Seventeam 500-watt
    Dell 3007WFP 30” LCD
    Microsoft Windows XP Processional SP2
    Intel INF 8.3.0.1011, ATI Catalyst 7.4 (for X1950 XTX), ATI 8.361 (for HD 2900 XT), ForceWare 158.22 (for 8800 GTX) ve DX9c

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.