Şimdi Ara

ATEŞLEME BOBİNİ ARIZASI LPG'YE ETKİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
70.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar LPG'de aracım seyir halindeyken veya rölantade aniden gazı kesiyor ve stop ediyor..BU durum ara ara oluyor..Sanayiye servise götürdüm önce şase almıyor dediler onu hallettik,sonra araç içerisindeki göstergededir dediler onuda değiştirdim beyindedir dediler beyinde saglam çıktı,kesicidedir dediler oda sağlam şimdide servis %90 bobin arızalıdır diyo bobin lpg'ye gelen elektriği kesiyomuş oda aniden aracı stop ettiriyomuş bunu sürekli yapmazmış ara ara yaparmış öte yandan benzinde böyle bi durum söz konusu degilse kesin bobinin degişmesi gerekiyomuş...Servise götürmeden bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim çünkü bi bobini degiştirmek 60-70 tl arasındaymış...Acaba gerçekten sorun bumu yoksa parası sorun degilde aksi halde usta bizi boşa masrafa oturtmasın...:D



  • Aynı sorunları bende yaşadım. Birkaç ay boyunca beyin değişimi, çeşitli ayarlarla falan uğraşılmasına rağmen sorun giderilemedi. Son olarak buji, buji kabloları ve bobinlerin değişmesi gerektiği söylendi. Başta direndim, hatta öncelikle serviste arıza gösteren 2.bobin ve bujileri değiştirdim ama sorunum bitmedi. Diğer 3 bobinde değişince sorun çözüldü.

    LPG'li araçlarda ateşleme sisteminin kusursuz çalışması çok önemli imiş, benzinde hissedilmeyen bu arızalar LPG dönüşümü ile ortaya çıkabiliyormuş. Bende yaşadığım tecrübe sonucu bunu öğrendim ve inandım.

    Aracınızı uzun süreli kullanacaksanız mutlaka bobinleri, buji ve buji kablolarını değiştirmenizi tavsiye ederim. Bu stop etmeler çok sık olmasa da bazen öyle bi yerde araç stop ediyorki yaşadığınız sıkıntının, atlattığınız tehlikenin yanında bobine vereceğiniz paranın lafı bile edilmez.
  • Hoorrrrrtttttt :)

    benim aracı götürdüm gaz ayarlansın diye dip gaz yapınca lpg de hafif bir silkeleme yapıyordu gazcı bobinden dir dedi.

    gaz da bir performans düşüklüğü var araba ısındıkça daha fazla belli ediyor kendisini, bobin arızası başka ne türlü belli eder kendisini.
  • benim araçta da bobin bozuldu hem de 30000 km de iken lpg liydi araç ilk sinyalini tekleyerek verdi yüksek hızda tekliyordu. arıza ışığı filan yanıp söndü. tabii tamirciye gittik lpg yüzünden bobin bozulmuş dediler 5 dk da değiştiler araba düzeldi. lpg ayarı çok iyi değilse ve lpg kitinin montajı düzgün yapılmadıysa yük bobine biniyormuş ve böyle sorunlar ortaya çıkabiliyormuş.

    bence bobini değiştikten sonra aracın lpg sistemini iyice kontrol ettiriniz. doğru montaj edilmiş bir lpg de ne arıza ışığı yanar ne tekler ne de araç stop eder.
  • Ateşleme bobin arızasında bobinlerin değiştirilmesi sonucu daha kötü bir durum ortaya çıktı ve motor tam marş almama sorunu. Usta 4 saat uğraştı ama sonuç alamadı hatta bobin değiştirmek daha sıkıntı yarattı. En iyisi yetkili servise götürmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2001 toyota corolla terra 1.4 aracım geçen ay bobin arızası yaptı orijinal bosch yerine japon yan sanayi taktim şimdi diğer orj bobinde yanlışlıkla 2.vitesle kalkmaya çalışırken stop edince yandı bu kadar basitmi yav yanması? Neyse son orjinal bobinde gitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.