Şimdi Ara

Ateri deki ördek vurmada silah nasıl çalışıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
15.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
12 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soru gayet açık mekanizma nasıl çalışıyor o zamanki teknoloji için çok iyi bir şey değilmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar bir çoğumuz küçüklüğümüzde ataride tabancayla duck hunt vb oynamışızdır.peki o tabanca nasıl çalışır hiç düşündünüz mü?

bir örnek üzerinden gidelim. duck hunt adlı oyunumuz açtık, ördek avlayacaz. ördek ağaçların arkasından süzüldü, hedefe kilitlenip tetiği çektik, ekran bir an için siyaha gömüldü, sadece ördekler beyaz kalacak şekilde. sonra ekran normal renk düzenine geçip, viuvv diyerekten aşağı düştü, afferim ilk bölümü geçtiniz. şimdi gelelim işin teknik kısmına.

çoğu kişi tabancadan birşeylerin televizyon ekranına gidip ördeği avladığını düşünür,yani tabancayı verici, tv'yi alıcı olarak. halbuki iş tam tersidir, tabanca, ekrandan gelen ışığı avlar. örneğimizde tam tetiği çektiğimiz anda ekran kararıp, sadece ördeklerin beyaz kaldığını söylemiştik. işte tabanca tetiği çektiğimiz anda beyaz ışıklardan birine hedef alınmışsa, silahın ucundaki fotosel ordaki ışığı absorbe edip, ana makinaya sinyal gönderir, ördeğimiz av köpeğinin ağzına böylece düşer. yani tv ekranı verici, tabancamız alıcıdır. bu durumda tabancayı yanan bir ampule tutup tetiğe çektiğimizde de ördek avlanmış olacaktır (ama ne zevki kalır o zaman tabi).

ALINTIDIR.

Ha birde bu var tabi:

• Bu soru benimde kafamı kurcalamıştı uzun süre önce bende çok merak ediyorum

Red Hot Chili Peppers | Eluveitie
    Muse | Dream Theater | Opeth | Rush
    South Park | Game of Thrones | Blade Runner | Star Wars

• quote:

Orijinalden alıntı: reKLizMa

Gençliğimi yedi bu soru.

Al benden de o kadar ya

bir örnek üzerinden gidelim. duck hunt adlı oyunumuz açtık, ördek avlayacaz. ördek ağaçların arkasından süzüldü, hedefe kilitlenip tetiği çektik, ekran bir an için siyaha gömüldü, sadece ördekler beyaz kalacak şekilde. sonra ekran normal renk düzenine geçip, viuvv diyerekten aşağı düştü, afferim ilk bölümü geçtiniz. şimdi gelelim işin teknik kısmına.

çoğu kişi tabancadan birşeylerin televizyon ekranına gidip ördeği avladığını düşünür,yani tabancayı verici, tv'yi alıcı olarak. halbuki iş tam tersidir, tabanca, ekrandan gelen ışığı avlar. örneğimizde tam tetiği çektiğimiz anda ekran kararıp, sadece ördeklerin beyaz kaldığını söylemiştik. işte tabanca tetiği çektiğimiz anda beyaz ışıklardan birine hedef alınmışsa, silahın ucundaki fotosel ordaki ışığı absorbe edip, ana makinaya sinyal gönderir, ördeğimiz av köpeğinin ağzına böylece düşer. yani tv ekranı verici, tabancamız alıcıdır. bu durumda tabancayı yanan bir ampule tutup tetiğe çektiğimizde de ördek avlanmış olacaktır (ama ne zevki kalır o zaman tabi).

ALINTIDIR.

Ha birde bu var tabi:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bide mario ya lan bütün çocukluğum onun manitayı kurtarmakla geçti.

• sorunun cevabını merak ediyordum repini verdim
    birden sustun.
    düşmemek için saçlarına tutundu dünya..
  • wii nin atası desene
    imzanın sonu güzelmiş gerçekten. Türkiye çok şey kaybetti.
    +repini verdim.(yanlış anlama protesto)
    bu arada imzadaki senmisin?
    İşittim ki bazı arkadaşlar yoksulluğumuzu bahane ederek memleketlerine dönmek istiyorlarmış. Ben kimseyi zorla MİLLİ MECLİSE davet etmedim. Herkes kararında hürdür, bunlara başkaları da katılabilirler. Ben bu kutsal davaya inanmış bir insan sıfatıyla buradan bir yere gitmemeye karar verdim. Hatta hepiniz gidebilirsiniz. ASKER MUSTAFA KEMAL mavzerini eline alır, fişeklerini göğsüne dizer, bir eline de bayrağı alır, bu şekilde Elmadağı&amp;#8217;na çıkar, orada tek kurşunum kalana kadar vatanı müdafaa ederim. Kurşunlarım bitince bu aciz vücudumu bayrağıma sarar, düşman kurşunlarıyla yaralanır, temiz kanımı, kutsal bayrağıma içire içire tek başıma can veririm. BEN BUNA AND İÇTİM.
  • imzadaki de avatardaki de ben değilim

quote:

Orijinalden alıntı: michael j fox

sorgulamayın mouse la vurun işte
    http://www.joshbuhler.com/games/duckhunt/

touchpad ile ölüm bu oyunu oynamak

• quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

imzadaki de avatardaki de ben değilim

quote:

Orijinalden alıntı: michael j fox

sorgulamayın mouse la vurun işte
    http://www.joshbuhler.com/games/duckhunt/

touchpad ile ölüm bu oyunu oynamak

avatardemek istemiştim yanlış yazmışım anladım

• içim rahatladı yaw.
    resmen hafifledim.

demek yıllardır bunun sıkıntısını çekiyormuşum...
  • Arkadaşlar, galiba şöyle çalışıyordu. Kuşta etrafa nazaran farklı bir renk tonu vardı. Ve tabanca sadece bu renk tonunu algılıyordu. Tabancanın önünde de büyüteç var farkederseniz. Büyüteçe denk geldiği zaman o renk algılamış oluyor. Mesela birisi, o rengi halının deseninde yakaladığını (yanlışlıkla) sürekli halının o bölgesine ateş ettiği zaman kuş ölüyormuş. Bi forumda yada bi yerde okumuştum burada da olabilir aklımda kalmış
    İntel Q9550 Core 2 Quad 2.83 Ghz 1333 Mhz###Gigabyte EP45-UD3LR 1366###A-Data Ram DDR2 1066 4 GB Overclock Kit###VTX HD4890 (256BIT) 1GB GDDR5 Dual###Seagate 1TB 7200 Rpm 32MB SATA2 + 120 GB Kingston SSD###Thermaltake VG75021W2E Sopranors 101 500W Psu###Samsung 22X Ide Siyah DVD RW###Logitech S220###Sony HD Ready 32" LCD Tv###Playstation3 60 GB Pal###iPhone 4 16 Gb(5.1.1)

PSN: FBYacan3
  • evet arkadşlar az önce o silahı beyaz bir kağıda tuttum oyun direk bitti

Execute order 66...
  • Ben lamba ya tutuyorum bir şey olmuyo acaba bütün görüntü beyaz olduğundan olabilirmi bu arada rep verenler banami yoksa anlatanlarami verdi:D

• Sizler için az önceki video'daki o ateş etme anını yakaladım, ve bayanlar ve baylar işte o an:

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.