Bildirim
Ateizmin umudu: 'Bilim her soruyu cevaplayacak' !
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
mesela sana soralim. evrimi kabul ediyor musun veya red ediyor musun? hangisi? _____________________________ Türkiye TürklerindirBaba bana subaru al
PSN : Jeopol -
Bilimin aciklayamadigi en populer sorular nedir ? 1) bigbang nasil oldu, oncesi var miydi, varsa neydi? 2) Ilk canli nasil meydana geldi ?
Bugun en tahsillisinden en hödüğüne kadar hangi dindarla tartisirsan tartiş, dinini dayatacagi nokta bu ikisinden biridir. Kimsenin bilmedigini kendisi biliyormuş gibi yapar.
Bilimin aydinlatamadigi her seyi dinin karanliği örter.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
iste bak, dedigin gibi bilimin cevapladiklarini bile kabul etmiyorsun.
evrim gayet acik bir bilimsel gercekliktir.
_____________________________ Türkiye TürklerindirBaba bana subaru al
quote:
Orijinalden alıntı: Hacı İlbey 1364
quote:
bende evrim bilimsel bir gerçek değil diyeceğim.
bir kac yil sonra bakin su ayet evrimi anlatiyor, bati dunyasindan once biz evrimi biliyoruz diye ortaya cikarsiniz
yani anladigim kadariyla islama ve kurana inandigin icin evrimi kabul etmiyorsun degil mi? yanlis mi anlamisim? _____________________________ Türkiye TürklerindirBaba bana subaru al
Şöyle bir olay var ki dinsizler olarak(ben ateist değilim) bilimsel açıklamalara güveniyoruz.Çünkü hayatı,varoluşu açıklamamız için tek mantıklı yaklaşım bilim.Ve bilimin açıklayamadığı boşlukları asla Tanrı ile doldurmayacağız bu da bir gerçek. _____________________________ -
Bilimin amacı mutlak doğruya ulaşmak değildir, zaten öyle birşey de yoktur. Bilim sizin o noktaya yaklaşmanızı sağlar. Herşey şüpheye açıktır.
Asıl her soruyu cevapladığını iddia edenler dinler ve muhtelif ideolojilerdir. Bunlar şüpheye giden yolu baskıyla kapatırlar ve düşünceyi engellerler. Bu dogmacılıkları dolayısıyla pek çok yanlışı da bünyelerinde barındırırlar._____________________________ -
peki bir gun evrim artik tamamen kanitlacak noktaya gelince ve islam alimleri kuranda bulunan su ayetler evrimi tanimliyormus dediginde, evrimi dolayisiyla kurani red ettigin icin kafir olacak misin? _____________________________ Türkiye TürklerindirBaba bana subaru al
Bilim hiçbir soruyu yanıtlayamiyor olsa dahi bu dinin gerçek olduğunu göstermediği gibi bir Tanrı olduğunun da kanıtı olamaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 
-
quote:
Çok emin konuşuyorsun öyle bişey olmayacak. Birileri bana canlılığın tesadüfen hata sonucu ortaya çıktığını idda eder ve Kurandan ayet getirirse bunu reddettiğim için kafir olmam. Bu asılsız idda sahibine, "bre zalim, ALLAHIN sizleri biz yarattık dediği ayetleri görmüyor musun?" der, onu tevbeye davet ederim.
o zaman nasilsa evrim yok diyorsun ve bu kadar emin konusuyorsun, senden tek birsey bekliyorum. asagidaki yaziyi okuyup buraya yazman.
" eger bir gun evrim kanitlanir ve kuranda yaziyormus denilirse, kuran ayetlerini red ettigim icim kafir olmayi kabul ediyorum"
dedigin gibi, nasilsa evrim yok ve bu yaziyi onaylaman sana hic birsey kaybettirmez.
PSN : Jeopol
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Assyria
Şöyle bir olay var ki dinsizler olarak(ben ateist değilim) bilimsel açıklamalara güveniyoruz.Çünkü hayatı,varoluşu açıklamamız için tek mantıklı yaklaşım bilim.Ve bilimin açıklayamadığı boşlukları asla Tanrı ile doldurmayacağız bu da bir gerçek.
Hayatı ve varoluşu bilim açıklayamaz. Bilim ALLAH tarafından yaratılan bu alemin işleyişini sana açıklar bu sistemi sana açıklar. Nasıl ortaya çıktığını açıklıyorsa bizide aydınlat.
Açıklıyor işte Evrim Teorisi denilen bir şey var.Kanıtlarıyla ortada.Big Bang var kanıtlarıyla ortada.Gayet güzel açıklıyor bence.Bana Kuran bu evrenin nasıl işlediğini açıklamıyor ve tatmin etmiyor.Allah denilen varlığın nasıl yönettiği,nereleri yönettiği,nereden ortaya çıktığı açık değil.Sonra deniyor bazı sorular bizi aşar mesela Allah'ı kimin yarattığı veya nerden ortaya çıktığı gibi? Valla kusura bakmayın ben bana verildiği iddia edilen zekamla bu sonucu çıkarıyorum,benim mantığıma uymuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Assyria -- 10 Nisan 2016; 1:46:07 >_____________________________
-
quote:
Tanrı için bilimsel bir kanıt bekliyorsan daha çok beklersin.
Bilimsel kanıt beklemeyeceksem ne kanıt bekleyecem? Sen ne tür bir kanıta sahipsin mesela? Bilim harici bir şekilde kanitlanabiliyorsa gerek yok tabiki beklememe.
-
" eger bir gun evrim kanitlanir ve kuranda yaziyormus denilirse, kuran ayetlerini red ettigim icim kafir olmayi kabul ediyorum"
eger su cumleyi onaylamiyorsan, bosuna buralara gelip evrim yoktur diye konusma
daha kendini evrim yok mantigina alistiramamissin.
quote:
Din bilimi engellemez. Bilim bu sistemin işleyişini açıklar hayatımızı kolaylaştıracak faydalar elde etmemizi sağlar dinin bununla bir sorunu yok. Eğer sen şuan bilimsel metodu hayatının merkezine yerleştirdiysen ki bunu doğru bulmuyorum, bunu beğenmediğin ideolojilere borçlusun, batı ideologlarına borçlusun. O ideolojinin bu topraklarda vücut bulması hasebiyle sen adeta bilim adamı havasında geziyorsun. Batının şuan maddi anlamda diğer dünya ülkelerinden ileride olması bilim sayesinde değil tamda senin beğenmediğin ideolojileri sayesindedir. Bilim herşeydir iddası şu dünyada tutunacak dal bulamayan ateistlerin hezeyanlarından başka birşey değildir.
Evrime bakış açının canlılığın tesadüfen ortaya çıkmasını söyleyen teori olduğunu düşünürsek ki kesinlikle öyle bir şey söylemiyor din bilime engeldir diyebilir miyiz? Yoksa bu sadece senin bireysel hatadan ve bilgisizliğinden kaynaklanan Islam a yıkılamayacak bir hata mıdır?
-
quote:
Bilimin alanı ve kapsamı hakkında sıkıntınız var bunu gördüğünüzde cevapları kendiniz bulacaksınız zaten.
Bilimin anlamı ve kapsamını çok iyi biliyorum. Çünkü bunlar önceden tanımlı ve değiştirilmesi pek mümkün olmayan ya da çok zor olan şeyler. Bu yüzden bu konuda bir sıkıntım olduğunu düşünmüyorum. Eğer bahsettiğin gibi bir kanıt varsa duymak isterim.
-
quote:
Din bilimi engellemez. Bilim bu sistemin işleyişini açıklar hayatımızı kolaylaştıracak faydalar elde etmemizi sağlar dinin bununla bir sorunu yok. Eğer sen şuan bilimsel metodu hayatının merkezine yerleştirdiysen ki bunu doğru bulmuyorum, bunu beğenmediğin ideolojilere borçlusun, batı ideologlarına borçlusun. O ideolojinin bu topraklarda vücut bulması hasebiyle sen adeta bilim adamı havasında geziyorsun. Batının şuan maddi anlamda diğer dünya ülkelerinden ileride olması bilim sayesinde değil tamda senin beğenmediğin ideolojileri sayesindedir. Bilim herşeydir iddası şu dünyada tutunacak dal bulamayan ateistlerin hezeyanlarından başka birşey değildir.
Batının ileride olmasının sebebi ideolojiler falan değildir, kendimizi kandırmayalım. İdeoloji yüklemesinden beyni sulanan Avrupa ülkelerinin nasıl rezilleştiğini görmemizin üzerinden daha yüz sene geçmedi. Müselmanlar bir zamanlar güçlüyken (batılılar dinden kafayı yemişken) onlar da bunu bilime borçluydular, ideolojilerine değil. Onların çöküşünün sebebi de çeşitli olayların yanı sıra ideolojik olarak bozuk yollara girmeleri idi.
Bilim ve bilimsel yöntem kimsenin tekelinde değildir, evrenseldir. Dolayısıyla bu düşünce yapısınından dolayı kimseye borçlu değilim.
Din bilimi engellemez deyip azıcık yukarıda bilimsel olarak oldukça sağlam bir teoriyi dogmayla uyuşmadığı için "kesin olarak" reddediyorsunuz. Bu da söylediğinizin bir manası olmadığını gösteriyor._____________________________
-
quote:
Evrime göre tesadüfen hata sonucu ortaya çıkmıyor da nasıl ortaya çıkıyor peki?
Bilimin kapsamıyla ilgili bir sıkıntınız var sanırım onu aşarsanız doğru cevabı bulabilirsiniz aslında ama ben yine de söyleyeyim. Canlılığın başlangıcı evrimin kapsamına girmez evrim canlıdaki evrimi yani değişimleri ve türlere ayrılıslarini inceler en basit haliyle. Canlının nasıl oluştuğuyla ilgilenmez. Canlı zaten vardır. O kısımla ilgilenen başka teoriler vardır. Bu yüzden evrim canlının nasıl oluştuğunu cevaplamak zorunda değildir. Bu senin dediğin big bang neden ilk canlıyı açıklayamiyor demekle veya yerçekimi neden ilk maddeyi açıklamıyor demekle aynı şey.
-
Bende evrimi inkar edenlerdendim bi ara :)
Ama evrim var kardeşim, Kuran'da çamurdan yaratıldığımız yazar, çamurdan itibaren bu şekle gelinceye kadar değişimler olmuştur elbet, lök diye bu şekilde insan olduğumuz pek mantıklı değil.
Yine Kuranda Hz.Nuh ve kavminin çok daha uzun süreler yaşadıklarını görüyoruz. Buda eski zamanlardaki bünyelerin farklılıklarına işarettir.
Ancak ben bazılarının dediği; atalarımızın maymun olduğu fikrini kabul etmiyorum mesela , maymunsu insan ise mantıksız değildir. Kuran ile çelişki arz etmez.
Bununla ilgili konu açmıştım ancak nedense kapatılmıştı._____________________________ -
quote:
Editlemişsin mesajı sil baştan yazıyorum.
Canlılığın tesadüfen hata sonucu oluştuğu iddası seni tatmin ediyor ama? Evrenin kendi kendine yok iken sonradan ortaya çıktığı iddası seni tatmin ediyor ama?
Editleme dediğin yanlışlıkla sadece açık yazmıştım sonra düzelttim açık değil diye.Neyse.
Valla ortada tesadüflük bir şey göremiyorum ben.Binlerce yılda nasıl insanların seçimiyle kurtlardan evcil köpekler,yabani lahanadan brokoli,karnabahar olduysa milyonlarca yılda da doğanın seçimiyle bambaşka canlılar oluşabilir.Evrim sadece bazı bölgelerde olan canlıları çok güzel açıklıyor mesela.Senin dinin Galapagos adalarına başka yerlerde görülmeyen türlü kuşların,Avustralya adasına başka hiçbir yerde görülmeyen türde hayvanların,sadece Madagaskar'a ait olan lemur gibi bir hayvan türünün neden sadece o bölgelere has olarak yaratıldığını açıklıyor mu? 4,5 milyar yaşındaki Dünya'da insanlar 100 bin yıldır var.Dinin neden Allah'ın 4,4 milyar sene bu Dünyanın yegane varlığı olan insanları yaratmak için beklediğini açıklıyor mu?_____________________________
En Beğenilen Yanıtlar
|
iste bak, dedigin gibi bilimin cevapladiklarini bile kabul etmiyorsun.
evrim gayet acik bir bilimsel gercekliktir. |
|
eger su cumleyi onaylamiyorsan, bosuna buralara gelip evrim yoktur diye konusma daha kendini evrim yok mantigina alistiramamissin. |
Benzer içerikler
- yumurta teorisi
- kurandaki çelişkiler
- berzah aleminde zaman nasıl geçer
- kimi benden çok seversen onu senden alırım
- türk bilim insanlari
- insan gözü kaç fps
- meridyenlerin özellikleri
- telepatik bağ ne demek
- dünyanın en büyük gemisi kaç metre
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler