Şimdi Ara

Ateistler hayata nasıl motive oluyorlar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deniztns


    quote:

    Orijinalden alıntı: mr.police


    quote:

    Orijinalden alıntı: Deniztns

    Ben gerekceleriyle dusuncemi acikladim. Sizden de aynisini bekliyorum.

    uğraşamam araştır.

    Arastirdim, dersini aldim senelerce ve size soyleyebilecegim sudur ki dinler uygarlik tarihinin gelisiminde buyuk rol oynamislardir. Bunlari ilahi olan veya olmayan olarak ayirmiyorum. Inanislar, ogretiler, dinler uygarlik tarihinin vazgecilmez unsurlaridir.

    Dinlerin gercek veya yalan olmasi, ogretilerin dogrulugu bu gelisimde gercek etkenler degildir. Onemli olan inanirligi dogrultusunda gudumlenen kitleler ve olusturduklari duzenlerdir. Bu duzenlerin hakkaniyetle yonetilmesi uygarliklara cag atlatmistir. Ustte paylastim.

    Bakin ben bunlari objektif olarak degerlendiriyorum. Zira bir din mensubu degilim. Ama fikirlerim yaratim surecinin olasiliklarini hesap eden yonde.

    Bakin tepkinizi su acidan anliyorum. Ronesans oncesi Avrupa dinle baya bir uyutulmustur. Gunumuz orta dogu cografyasi muslumanlikla ayni durumu yasiyor.

    Ama tum bunlar bir medeniyetin kurulmasi ve gelismesi hususunda inanc sistemlerinin ve dinin rolu olmadigi sonucunu dogurmaz.

    Not: Bu arada yazilarima pekcok kez cevap yaziyorsunuz. Ama ben sizinle yazistikca aslinda pekcok konuda hem fikir oldugumuz sonucuna vardim. Elbette gorus ayriligimiz olan yerler var. Ozellikle birkac yorumunuzu (baska konuda) tasvip etmedigimi soyledim (bencil buldugum noktalar var) . Buna muteakip oyle yada boyle benimle fikirlerinizi paylastiginiz icin tesekkur ederim.

    Hocam yanılıyorsunuz. dinler uygarlıkların gelişmesinde rol oynamazlar. bilakis gelişmesine engel olurlar. söylediğiniz şey mantıksız.




  • Motive olduğumuzu kim söyledi ? Bazı uğraşlar bularak zaman geçiriyoruz işte aslında her şey boş yapsakta yapmasakta boş, ama yalanlarla tatmin olmaktansa gerçekleri bilerek yaşamak daha güzel diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.