Şimdi Ara

Ateistler hayata nasıl motive oluyorlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öldükten sonra yeni bir yaşam yok sevdiklerini asla bir daha göremeyeceksin. Haksızlık yapanın yanına kar kalıyor öldükten sonra ahiret sorgusu yok. Bunları düşünmek vicdanlı insanı çileden çıkartır. Bununla nasıl baş ediyorsunuz?

    İnançlı biri hayata motivasyonunu tanrıya dua ederek sağlayabilir. Ateistler nasıl yapıyor?



  • hepsi aynı şeyi düşünmüyor ki. biri doğmadan önce nasıl yoksak öldükten sonra da yok olacağız diyor. diğeri başka bir yere gitcez diyor. Bi diğeri belki böcek oluruz diyor. Bi diğeri başka bedene geçeriz diyor. Diyor da diyor.
  • Bilim, Merak, Hayattan zevk almaya çalışmak, kötülüğün insan kaynaklı olduğunu düşünmek, ölümün huzura ermek olduğunu düşünmek. Hayatın bir şans olduğunu Sansizliga karşı güçlü bir irade sahibi olmak. En önemlisi İnananların inanç altında dünyada neler yaptığını görmek.

    Motive olmak için Din şart değil. Din, bilim, yada herhangi başka bişey yaşamak için Motive edebilir insanları. Aksi takdirde din mensuplarinin hiç intihar etmemesi gerekirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şahsen motive filan olmuyorum sabahları işe gidip akşamları playstation,maç izliyorum dünya umrumda değil artık bıktım birşeylere anlam katmaya çalışmaktan varız yaşıyoruz işte çok kasmayın
  • Bu hak arama, kötülük yapanın cezasını bulması gibi cümleleri anlayamıyorum. Sanki inandığınız din olmasa siz de o insanlara dönüşecekmişsiniz gibi konuşuyorsunuz. Hak yemek, birini üzüp kendini mutlu etme, insanları kendi çıkarı için kandırmak gibi davranışları din olmasa herkes yapıyor mu olurdu? Bir insan bunları yapıyorsa zaten kendi hayatını, geleceğini seçmiş demektir ve kendi kendini cezalandırmıştır. Her şeyi sevap, günah, vicdan vb. şeyler üzerine kurduğunuz için inancınız olmasaydı ne yapardınız nasıl yaşardınız diye düşünemiyorsunuz. Bu durumda sizi bu konuyu açma sebebiniz olan soruyu sormaya getiriyor.
    Ateistler nasıl yaşıyor?
  • Bu arada agnostik düşünceye sahibim. Soruyu sormaktaki amacım kendi fikirlerimden farklı fikirler duymaktı.

    Sonuçta bir insanın dinlerden sıyrıldıktan sonra yaşadığı zorluklar vardır. Mesela kötü zamanlarda dua edemez, sığınacak güçlü bir tanrısı yoktur. Ölen yakınlarını bir daha asla göremeyeceğini düşünür vs gibi.

    Kasmadan yaşa deniyor ama her zaman da öyle yapamıyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VibeZero

    Ben şahsen motive filan olmuyorum sabahları işe gidip akşamları playstation,maç izliyorum dünya umrumda değil artık bıktım birşeylere anlam katmaya çalışmaktan varız yaşıyoruz işte çok kasmayın

    PlayStation'da oyun oynarken, maç izlerken ve muhtemelen daha yazmadığın birçok eylemi yerine getirirken motive olmuyor musun? Olmuyorsan bu eylemleri neden gerçekleştiriyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Ölümü beklerken boş boş oturucak değiliz ya bişeyler yapmak lazım diyorum kendime.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VibeZero -- 19 Temmuz 2017; 16:21:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VibeZero

    Ölümü beklerken boş boş oturucak değiliz ya bişeyler yapmak lazım diyorum kendime.

    Bana başkasının sevdiği ama senin sevmediğin bir aktivite söyle. Sonra senin yapmayı çok sevdiğin bir aktiviteyi söyle, en sevdiğin etkinlik hangisi? Edit sadece etkinlik olması şart değil, sevdiğin bir kişi bir hayvan da olur. Bir nesne de olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 19 Temmuz 2017; 16:25:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iste bu yüzden diyoruz zaten Dinler gücsüz insanlardir. Herkes dinsizligi kaldiramaz, dinsiz olmak zordur, bu yüzden bazilari gercekleri inkar edip bir dine bagli oluyorlar.

    Evet sevdiklerimi birdaha göremeyecegim, hayat böyle ne yapalim yani ? Gercekler aci diye bize duymak istedigimiz pembe masallara mi inanalim ?

    Haksizlik yapanin yanina Islamda da kar kaliyor. Islam Cennet ve Cehennem konusunda insanlari iyi ve kötü diye degil, inanan ve inanmayan diye ayiriyor. Oldukca vicdanlik sahibi bir insanim beni cileden cikartmiyor.

    Nasil bas ediyorum ? Gercekleri kabul ediyorum. Evet ölümden sonra birsey yok, evet sevdiklerinizi birdaha görmeyeceksiniz. Bu gercekler ile bas etmenin en iyi yolu onlari kabul etmektir, bunlar doganin kanunudur, karsi gelecegimiz, ona karsi birsey yapabilecegimiz kavramlar degiller zaten. Bu yüzden sevdiginiz insanlarin degerlerini bilin, bol bol vakit harcayin onlar ile ve kimseyi kirmayin. Simdi bir dine inanmaya baslasam, o din bana sonsuza kadar cennete beraber yasayacaksiniz gibi pembe masallar anlatsa bu ama gercekleri degistirecek mi ?


    Dua etmek simdiye kadar neye yaradi ki beni motivasyon etsin ? Batida bir atosözü vardir, iki calisan el binlerce dua eden elden daha fazla is görür diye ve gercektende aynen öyle. Bir insani motive eden binlerce farkli sey var, bunlardan birini bulmak gerekir.


    Yukardaki "ölümü bekliyorum" diye arkadasida anlamiyorum, hayat bos degil arkadaslar sizi dolduracak, hayatiniza anlam katacak birsey herzaman bulunur.




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Playstation(Genelde Fifa),Maç İzlemek,101 okey,Halı saha(Gidecek adam bulursam tabi pek arkadaşım yok),Motor sürmek bunlar hocam aslında daha da sevdiğim aktivite var ama pek arkadaşım olmadığı için yapamıyorum insan olarak ta Noel Gallagher(Oasis) hayranıyım.
    Sevmediğim aktivite şuan aklıma gelmedi ama basketbol pek sevmem seven bir kaç tanıdığım var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VibeZero -- 19 Temmuz 2017; 16:37:24 >
  • mistik varlıklar kutsal görevler hayata anlam katacak diye beklemeyin. hayata kendiniz anlam katın. yaşayabildiğiniz her dakikada keyif almaya çalışın.
  • Acepi A kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize %100 katılıyorum hocam da ben hayattan çok kendi varlığımı anlamlandırıcak bişey bulamadım öyle söyliyim size sonuçta herkesin hayata karşı bir bakışı,duruşu var hayatın anlamı bizim kattığımız kadar oluyor o yüzden.Ben sadece biraz pasif kalıyorum hayata o kadar.
  • Dinlerin ve benzeri ogretilerin hayata gelis noktalarini incelerseniz aslinda neye hizmet ettiklerini de anlamaya baslarsiniz. Bakin pekcok ateist su gercegi bu yuzyilda gormuyor. Dinlerin eski caglarda dogduklari zamanda uygarligi gelistirmis oldugu gercegi. Dinler pek tabi kanun ve duzen minvalinde sosyal gruplarin gelisim gostermeleri icin ortaya konmus olgulardir. Bu olgular insan kontrolunu korku ve umut ile teget keserek duzeni saglar ve grubun zenginlesmesini saglar. Grup icerisindeki din baslari ne kadar hakkaniyeti korursa zenginligin gruba dagilimi o kadar cok olur ve o din cercevesinde uygarliklar pek dogal olarak cag atlayabilir. Ama bakin aslinda burada belirleyici unsur o din baslari dedigimiz insan kitlesidir. Yani aslinda toplum bir yalana da inaniyor olsa basinizdaki coban her ne kadar bu yalanlarin yalan oldugunu bilse de eger iyiyse siz sonucta cag atlayan bir cografyaya ulasabilirsiniz. Islama baktiginizda , gercek islam bu degil, simdiki muslumanlar musluman degil vs gibi muhabbetlere gark olursunuz. Sonucta arkadaslar olay islam da degil. Islam bayragini tasiyan adamin hakkaniyetinde bitiyor. Eger ki o kisi veya kisiler otoriteyi yitirme korkusuyla dinin kontrol mekanizmalarini kendilerine yontmaya baslarlarsa iste islamin gunumuzdeki noktasinda oldugu yere gelirsiniz. Insanlarin okumamasi icin elinden geleni yapan din adamlari ve bas olmus ayaklar vardir artik orada.... Bu islam olur baska din olur degismez. Ferrari'yi kim suruyor ona bakin.

    Benim kendime gore bir inancim var. Herhangi bir din mensubu degilim. Okudukca ve ilgilendikce organik olarak dinin nasil gelistigini cok iyi algiladigimi soyleyebilirim. Ateist oldugumu ileri surmuyorum ama. Okumaya , dusunmeye , sorgulamaya devam ediyorum. Bir baska konuda tartisiyorduk, pekala simulasyon icerisindeki bir sims olabilirim. Ust evrenler olabilir. Bir veya birden fazla yaratici da olabilir. Ama bu evrenin yaratilma sebebi insanoglu olmayabilir pek rahatlikla. Biz sadece bir toz zerresiyiz nitekim. Kendi kibrimizden bunca devran bizim icin donuyor(evren dine gore sorgu odamizdir) dememiz ondan olabilir.

    Ama inandigim birsey var ve bilimle zamanin otesine gecebilecegimiz noktaya varacagimizi dusunuyorum. Insanin bilincini vucudu disinda elektronik ortama aktararak olumsuz olabilecegine inaniyorum. Dahasi bu yazdiklarimi bundan 1000 sene sonra degil 20 sene icerisinde olacagini dusunuyorum.




  • Zeus'a inananların varlığı benim motivasyonumu düşürüyor

    Hayata motive olmak için sevgi bile yeter zaten ki bu sevginin de öyle büyük düşünceler olmasına gerek yok. Sadece sevgilin veya annen bile seni hayata motive edebilir veya para kazanma isteğin ya da eğlenceli hayatın; kitaba, filme düşkünlüğün.

    Büyük anlatılar olmadan da insanoğlu bu dünyada var oldu ve olmaya da devam edecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroyer39 -- 19 Temmuz 2017; 17:49:23 >
  • E ateistlere göre tek dünya burası da ondan. Ben daha çok bu 'yalan dünyada' müslümanların nasıl motive olduğunu merak ediyorum. Madem askere yazılıp şehit olmaya gitseler ya?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meurglys -- 19 Temmuz 2017; 18:5:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deniztns

    Dinlerin ve benzeri ogretilerin hayata gelis noktalarini incelerseniz aslinda neye hizmet ettiklerini de anlamaya baslarsiniz. Bakin pekcok ateist su gercegi bu yuzyilda gormuyor. Dinlerin eski caglarda dogduklari zamanda uygarligi gelistirmis oldugu gercegi. Dinler pek tabi kanun ve duzen minvalinde sosyal gruplarin gelisim gostermeleri icin ortaya konmus olgulardir. Bu olgular insan kontrolunu korku ve umut ile teget keserek duzeni saglar ve grubun zenginlesmesini saglar. Grup icerisindeki din baslari ne kadar hakkaniyeti korursa zenginligin gruba dagilimi o kadar cok olur ve o din cercevesinde uygarliklar pek dogal olarak cag atlayabilir. Ama bakin aslinda burada belirleyici unsur o din baslari dedigimiz insan kitlesidir. Yani aslinda toplum bir yalana da inaniyor olsa basinizdaki coban her ne kadar bu yalanlarin yalan oldugunu bilse de eger iyiyse siz sonucta cag atlayan bir cografyaya ulasabilirsiniz. Islama baktiginizda , gercek islam bu degil, simdiki muslumanlar musluman degil vs gibi muhabbetlere gark olursunuz. Sonucta arkadaslar olay islam da degil. Islam bayragini tasiyan adamin hakkaniyetinde bitiyor. Eger ki o kisi veya kisiler otoriteyi yitirme korkusuyla dinin kontrol mekanizmalarini kendilerine yontmaya baslarlarsa iste islamin gunumuzdeki noktasinda oldugu yere gelirsiniz. Insanlarin okumamasi icin elinden geleni yapan din adamlari ve bas olmus ayaklar vardir artik orada.... Bu islam olur baska din olur degismez. Ferrari'yi kim suruyor ona bakin.

    Benim kendime gore bir inancim var. Herhangi bir din mensubu degilim. Okudukca ve ilgilendikce organik olarak dinin nasil gelistigini cok iyi algiladigimi soyleyebilirim. Ateist oldugumu ileri surmuyorum ama. Okumaya , dusunmeye , sorgulamaya devam ediyorum. Bir baska konuda tartisiyorduk, pekala simulasyon icerisindeki bir sims olabilirim. Ust evrenler olabilir. Bir veya birden fazla yaratici da olabilir. Ama bu evrenin yaratilma sebebi insanoglu olmayabilir pek rahatlikla. Biz sadece bir toz zerresiyiz nitekim. Kendi kibrimizden bunca devran bizim icin donuyor(evren dine gore sorgu odamizdir) dememiz ondan olabilir.

    Ama inandigim birsey var ve bilimle zamanin otesine gecebilecegimiz noktaya varacagimizi dusunuyorum. Insanin bilincini vucudu disinda elektronik ortama aktararak olumsuz olabilecegine inaniyorum. Dahasi bu yazdiklarimi bundan 1000 sene sonra degil 20 sene icerisinde olacagini dusunuyorum.



    çok yanılıyorsun. dinler gelişmeyi sağlamadılar. bilakis engellediler.aşırı derecede yavaşlattılar.




  • Ben gerekceleriyle dusuncemi acikladim. Sizden de aynisini bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deniztns

    Ben gerekceleriyle dusuncemi acikladim. Sizden de aynisini bekliyorum.

    uğraşamam araştır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.police


    quote:

    Orijinalden alıntı: Deniztns

    Ben gerekceleriyle dusuncemi acikladim. Sizden de aynisini bekliyorum.

    uğraşamam araştır.

    Arastirdim, dersini aldim senelerce ve size soyleyebilecegim sudur ki dinler uygarlik tarihinin gelisiminde buyuk rol oynamislardir. Bunlari ilahi olan veya olmayan olarak ayirmiyorum. Inanislar, ogretiler, dinler uygarlik tarihinin vazgecilmez unsurlaridir.

    Dinlerin gercek veya yalan olmasi, ogretilerin dogrulugu bu gelisimde gercek etkenler degildir. Onemli olan inanirligi dogrultusunda gudumlenen kitleler ve olusturduklari duzenlerdir. Bu duzenlerin hakkaniyetle yonetilmesi uygarliklara cag atlatmistir. Ustte paylastim.

    Bakin ben bunlari objektif olarak degerlendiriyorum. Zira bir din mensubu degilim. Ama fikirlerim yaratim surecinin olasiliklarini hesap eden yonde.

    Bakin tepkinizi su acidan anliyorum. Ronesans oncesi Avrupa dinle baya bir uyutulmustur. Gunumuz orta dogu cografyasi muslumanlikla ayni durumu yasiyor.

    Ama tum bunlar bir medeniyetin kurulmasi ve gelismesi hususunda inanc sistemlerinin ve dinin rolu olmadigi sonucunu dogurmaz.

    Not: Bu arada yazilarima pekcok kez cevap yaziyorsunuz. Ama ben sizinle yazistikca aslinda pekcok konuda hem fikir oldugumuz sonucuna vardim. Elbette gorus ayriligimiz olan yerler var. Ozellikle birkac yorumunuzu (baska konuda) tasvip etmedigimi soyledim (bencil buldugum noktalar var) . Buna muteakip oyle yada boyle benimle fikirlerinizi paylastiginiz icin tesekkur ederim.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.