Şimdi Ara

Ateist, Deist gençlerin günbegün artış göstermesi. (54. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.339
Cevap
3
Favori
36.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EjderLefLef kullanıcısına yanıt

    Bu seferde başka sorun var.


    Konuda da görüldüğü inanç ile insanların kandırılmasını fark edemeyen ya da bir neden uğruna(parti fanatizmi, kişisel çıkar...vs) bu durumu görmezlikten gelenler dolu.


    Bu kişiler eleştiri yapanlara doğrudan "din düşmanı" falan deyip işi başka tarafa çekiyorlar ve sonuçta o tartışma bir yere varmıyor.

  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    her iki taraf içinde genelleme yapanlar zaten bunu mantıklı olarak düşündüklerinden değil tamamen savundukları şeyi ölümüne savunduklarından oluyor. bir konuyu savunabilirsin ama oradaki noksanları görüp görmemezlikten geliyorsan hatta daha kötüsü bunu bilerek çıkarların için görmüyorsan orada artık objektif bir durumdan bahsedemeyiz.

  • EjderLefLef kullanıcısına yanıt

    Fanatizm işte. Her konu için bu çok tehlike. Spor gibi basit şeyde bile ne karmaşa yaratıyor biliyoruz.

  • Veronicaa kullanıcısına yanıt

    Evet bazı insanların fikirlerine tahammül edemiyorum.

  • Adamın bilimsel olarak söylediği şeylerde o kadar şey varken bir tek orası mi dikkatini çekti?


    Kaldı ki bu adam kendi anlattigina bakılırsa bu işlere yıllarını vermiş. Orda söylediği yada kastettiği durumun olmadığını (eğer bu kadar basit ise) bilmeyecek kadar da bilgisiz mi? Mantıksız bir iddia seninki. Büyük ihtimal orda kastettiği durum senin anladığın şeyden çok farklı bir şeydir. Ben çok anlamamam bu konuları ama (senin tepkine bakarak: çok basit bir hususta yanlis konuşuyormuş gibi ) senin tepkinin de mantıksız olduğu açık.


    Kaldı ki adamın video boyunca söylediği diğer hiç bir konuya surda 2 kelam edebilen olmadı. Gayet mantıklı ve bilimsel açıklıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tayfalari da bilimle kandırıyorlar.
    Sanki bilim kendiliğinden oluştu!
    Yada bilim kullanılarak bir şekilde çözülen sırları, onları formulize edenler haşa yarattı!
    Bu evren sonsuz sırlar ile yaratıldı. Peki insanlar tarafından bu sırların ne kadarı çözüldü?
    Bunları hesaba katmazlar, haşa kendilerini yaratana bile inanıp inanmamakta tereddüt ederler.
    Dikkat edin bir yaratıcı vardır diye net ifade kullanmazlar!
    Onlar dünyada böbürlenerek günlerini bir bir tuketiyorlar!

    19. Asır başlarında bulunan termodinamigin birinci yasasında (enerjinin korunumu kanunu) derki: Bir enerji yoktan var edilemez. Vardan da yok edilemez. Ancak bir enerji başka enerjiye dönüşebilir. Bilim bu yasayı da kesin olarak ispatlayamamistir. Yapilan gözlemler ve matematiksel sonuçlar bu şekilde ifade etmeye yönlendirir. Çünkü insan aklı ve yapabilecekleri belli sınırlar içinde yaratılmıştır.

    Öyleyse bu evrenin bir yaratıcı olmadan sıfır enerji ve akilla var olabilmesi mümkün mü?

    Yada ezelden (sonsuzluktan) gelen bir enerji varsa, ahiret denilen gelecekteki sonsuzluğa giden aşamayı anlamak cokmu zor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    yaratıcı olabilir fakat yaratıcı var dedikten sonra alakasız şekilde islamı ispatladığını sanmak dar bir bakış açısının sonucudur. argümanlar da şunlar oluyor; yaratıcı varsa işaret(peygamber, vahiy, din) göndermek zorundadır, işaret gönderdiyse de bu işaret en mantıklı din olan islamdır. neden işaret göndermek zorunda olsun? genel olarak söylüyorum, deist argümanlarıyla bir dini kanıtlamaya çalışmayı bırakmalısınız. hatta bir dini kanıtlamaya çalışmayı her şekilde bırakmalısınız. kuran bir bilim kitabı değildir, bilimle zıt olmasında sakınca yoktur. ve dinler sorgusuz sualsiz inanmayı gerektirir. ayetleri eğip bükmeden olduğu gibi kabul edin, bilime uydurmaya çalışmayın, inandığınız gibi yaşayın kafanız rahat olsun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hala daha kendi dinlerini 'deist' bakış açısıyla ispatlamaya çalışanların konuda olması ne kadar ilginç...Bunun aynısını hrıstiyanlarda yapıyor.''Bunca şey kendiliğinden oluşmuş olamaz bu nedenle muhakkak bir tanrı vardır'' diye söze başlarlar ardından ''Bu tanrıda isa mesihi yani oğlunu insanları cennetin krallığına doğru yönlendirsin diye göndermiş ve isa mesih insanların günahlarının kefareti olarak kendini feda etmiştir'' şeklinde sonlandırırlar.


    Yani deist argümanlarıyla yola çıkan her teist ne hikmetse deist argümanların hemen arkasından kendi dini inanışınıda araya sıkıştırarak kendi dini inanışını ispatladığını sanar.Halbuki gerçekte sadece bir yaratıcının var olabileceğini ifade etmiştir.Aslında inandığı dinin gerçekliğine dair birşey söylememiştir.Yaratıcının var olabilmesi üzerinden kendi dinini 'gerçek' olarak göstermeye çalışmıştır.


    Dünya üzerinde sadece ortadoğuda çıkan ilahi dinler yok.Yüzlerce belki binlerce farklı inanış biçimi var.Özellikle Afrika'da ki kabilelere gitsek herhalde her kabilenin kendisine ait bir tanrısı ve dini inanışı vardır.Yani inançların ve dinlerin sonu yok.Bunca inanış ve din içinde sırf doğduğunda mensup olduğu ailenin inancını benimseyerek büyüdükleri içinde bu inanışlarını insanlara 'deist' argümanlarla gerçek diye göstermeye çalışmamalı zira bir anlamı yok.


    Madem yaratıcının var olduğuna inanıyorsun o halde bu yaratıcı neden senin inandığın dini insanlara göndermiş olsun?Buna açık ve doyurucu birşekilde cevap verebilen bir teistti bugüne kadar görmedim.Zira deist argümanlarından sonra sadece kendi inanışları doğrultusunda inanmanızı istiyorlar.''Neden inanayım?'' diye soruyorsunuz verdikleri cevap ''Zira inanman gerekir.'' şeklindedir.Yani ortada bir delil bir kanıt olmaksızın inanmanızın istemeleri gerçekten anlamsız.Deist argümanlarla tanrının var olduğunu ispatlayıp hemen ardından kendi inandığı inanışı gerçek diye sunmanın bir anlamı yok.Aynısını hrıstiyanlar da yapıyor.Neden bu mantıkla hrıstiyan dini doğru olmasın?Ya da budizm?Ya da hinduizm?Hangisinin gerçekten tanrıya ait olduğunu nereden bileceğiz?


    İşte burada 'inanma' faktörü devreye giriyor.Yani sorgulamadan kabul etmen gerekiyor.Zaten bunların youtube'de ki videolarında ve buraya yazan teist arkadaşların argümanı şu;''Sen inanmak istersen inanırsın.İnanmak istemediğin için inanmıyorsun''...Böyle bir mantığı nasıl yürütüyorlar anlamak güç.Zira bu mantıkla hareket edersek onlarda mesela hrıstiyanlığa inanmamayı tercih ediyorlar.Hrıstiyanlığa inanmak isteseler demek ki hrıstiyan olabilecekler.Ya da budist veya hindu vs...Yani ortada kendi inanışlarının gerçekliğini ispat edebilecek bir delil olmaksının kendi inanışlarına sadece 'inanmanızı' isterler.


    Tüm mesele aslında bu...Sorgulama,çelişkileri görme,diğer alternatifleri umursamam sadece 'inan'....Hepsi bu...

  • halil altın H kullanıcısına yanıt

    Hocam senin tanrının varlığına dair getirebileceğin tüm argümanlar tanrının yokluğu için de geçerlidir.

    Madde ya da enerji sonsuz olabilir mesela. Sonuçta bu evreni oluşturan enerji bu evrenin içindeki kurallara bağlı değildi. Çünkü enerji varken evren yoktu zaten. Ayrıca termodinamik diyorsun. Madde yoktan varolamaz, vardan yok olamaz değil mi. Bu da maddenin ezeli ve ebedi olabileceğini gösteriyor zaten.

    Daha ne gibi bir delil istiyorsun maddenin ezeli ve ebedi olması için.

    Ha diyelim ki ezeli olan madde değil tanrı olsun. Tanrı nasıl ezeli oluyor, tanrı nasıl kendi kendine oluşuyor sorularını bırakalım ve tanrı yüzde yüz var diyelim.

    Bu da sizin dininizin ispatı olmuyor. Arkadaşlar anlatmış zaten. Sizin tanrının varlığını değil, kuranın söz konusu tanrıdan geldiğini ispat etmeniz gerekiyor.

  • Hakiki Osmanlı Torunu kullanıcısına yanıt

    Dinci zekasina asiri yuklenmeden dolayi yangina sebebiyet verebilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O değilde tipimi nerden gördün?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • korsan067 K kullanıcısına yanıt

    Sen bildiğin ile devam et.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakiki Osmanlı Torunu kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Madde yoktan varolamaz, vardan yok olamaz


    evrim ağacı
    Kuantum Dalgalanma: Enerji Yoktan Var Olabilir mi? - Evrim Ağacı
    https://evrimagaci.org/kuantum-dalgalanma-enerji-yoktan-var-olabilir-mi-2894

    "...Ancak bu yapıların çok ilginç özellikleri vardır: İlk olarak, fiziğin temel ilkelerini ihlal edebilmektedirler. Örneğin zamanda geriye hareket edebilmektedirler, enerji korunumuna tabi değilmiş gibi davranmaktadırlar ve hatta ışıktan hızlı hareket edebilmektedirler. Bunların hiçbiri, gerçek parçacıklar tarafından yapılamaz..."

  • serkaneker kullanıcısına yanıt

    Bilim boşluk doldurur mu? Bu seriyi herkes izlemeli.


    Kafileyoutube
    Kırmızı Asa 3 : Bilim Boşluk Doldurur Mu? - Boşlukların Tanrısı | Osman Bulut swap Bilim Neyi Açıklar? Kırmızı Asa Bilim Gerçekten "Nasıl" sorusunu açıklar mı? "Bilimin Açıklayamadığı Yerlere Tanrı yı Koymak" argümanı doğru mudur? Müslümanlar Boşlukların ilahına mı inanırlar? #kırmızıasa #bölüm3 Bu içerik özgün bir içeriktir. Ve diğer özgün içeriklerimizde olduğu gibi referans verilmesi ve içeriğin Kırmızı Asa ilgili videosundan alındığı açıkça belirtilmesi şartıyla, tüm içerik dilenen her yerde kullanılabilir. Kaynaklar ve İleri Okuma: Risale-i Nur Külliyatı Yamina Bougeneya - Bilimin Marifetullah Boyutları (Özellikle Neden?/Nasıl? klişe konusu için) Russell ve David Hume'un nedensellik eleştirilerinin olduğu metinler (Kaynaklar ve ileri okuma kitaplarını listelememiz, oradaki her görüşe katıldığımız manasına gelmez. Ama yine de oradaki bilgilerle bu videonun dikkat çektilerine bir bağ kurmanızı sağlayabilir.) Özellikle Risale-i Nur'daki iktiran konuları ile birlikte özellikle “nasıl” ve “neden” soru kökleri ile ilgili ileri okuma için Yamina Bougeneya’nın Bilimin Marifetullah Boyutları kitabını tavsiye ederiz. Kırmızı Asa T-Şhirt Tasarımları: https://drive.google.com/drive/u/4/folders/1sJSHwzrVS9BNsN2tXNt8A4bvmsmUlQUd (Ticari Olarak Kullanılması Kesinlikle Yasaktır) İçindekiler: 1:21 Bilim gerçekten boşlukları dolduruyor mu ? 4:51 Bilim bize neyi açıklıyor ? 6:57 "Boşlukların Tanrısı" ifadesi ne kadar gerçek ? 7:37 Bilimin sürekli gelişmesi neyi ifade ediyor ? Her Bölümün yorumlarını okuyarak o bölümü daha ayrıntılı ele alıyoruz. O videolar Osman Bulut kanalında.Buradan abone olabilirisiniz: https://goo.gl/wWuZsw Fen Öğretmenleriyle Organik Bilim hareketi için Kırmızı Asa Instagram Hesabı: @kirmiziasam 'e DM atabilirsiniz. Müzikler: Cinematic Rising - Climax 10511 https://www.instagram.com/kirmiziasam ╚►Kafile'nin Diğer Sosyal Medya Adresleri: https://www.facebook.com/kafiledeyizbiz https://twitter.com/kafiledeyiz https://www.instagram.com/kafiletr
    https://www.youtube.com/watch?v=0EVOvraUi7M&list=PLD4cFlbKVT9eY5lDVETqE-W-IlTF98slg&index=4
  • Hakiki Osmanlı Torunu kullanıcısına yanıt

    Arkadaş hicbirseyi ispatlamaya çalışmıyorum. Zaten bu tayfayı forum sayesinde baya tanıdığımı düşünüyorum. Dikkat ederseniz, bir kaç kişi haricinde islam hakkında atılıp tutulanlara bile çoğu kişi cevap vermiyor.

    Ama gerçek hayatta islam hakkında burada yazılanların toplum içinde söylenmesi günümüzde zor. Gelecekte nasıl olur onuda Allah bilir.

    İnandığım hesap gününde buradaki gördüklerine niye tepkisiz kaldın dendiginde, yazmış olduğum bir kaç kelime bari olsun düşüncesi var.

    Yoksa, umrumda bile değil. Herkes yolunu çizmiş.


    "senin tanrının varlığına dair getirebileceğin tüm argümanlar tanrının yokluğu için de geçerlidir."

    Onceki mesajlarimda tamda bu konu üzerinde durmuştum. Bu iş haşa kurana hata bulma, Peygambere kusur bulma ile başlayıp, Yaradanı ret ile sonlaniyor.

    Görmek istemeyene neyi ispatlayabilirsin?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ateistim tanrisizligi kült haline getiren çok yobazin dini olmaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kuasar.p kullanıcısına yanıt

    Zamanında izlemiştim.Deist argümanlar dışında ortaya koydukları hiçbir şey yok.Bugüne kadar neden kendi dinlerinin Dünya üzerinde var olan onlarca,yüzlerce ve belki binlerce din içerisinde doğru 'din' olduğunu anlattıklarını görmedim.


    Tek argümanları 'deizim'...Bunun üzerinden de dolaylı olarak kendi inanışlarının gerçek olduğunu empoze etmek...


    Tamam tanrı var diyelim o halde bu tanrı neden mesela hrıstiyanların anlattığı ve inandığı şekilde olmasın?Yahudilerin anlattığı ve inandığı şekilde olmasın?Budistlerin anlattığı ve inandığı şekilde olmasın?Hinduların anlattığı ve inandığı şekilde olmasın?Şamanistlerin anlattığı ve inandığı şekilde olmasın?


    Göreceğin üzere Dünya üzerinde tanrının varlığını kabul eden ancak kendi inanışlarının tanrıya ait olduğunu söyleyen çok sayıda din ve inanış var.Bunca din ve inanış içinde neden bu videoyu çekenlerin inanışı doğru olsun?


    Tekrar diyorum deist argümanlarla ancak tanrının var olabileceği yönünde fikir yürütürsünüz.Herhangi bir dini veya inanışı ispatlamazsınız.

  • halil altın H kullanıcısına yanıt

    1400 yıl önce arap çölüne bir tane kitap indirdim. Bu dünyada istediğin kadar iyilik yap umrumda değil. Bu kitabı benim gönderdiğime inandın inandın, inanmazsan yandın diyen bir tanrıya inanıyorsun hocam. Çocuk musunuz siz.

  • Hakiki Osmanlı Torunu kullanıcısına yanıt
    Öyle deme öbür tarafta huriler bekliyor onları. Bu dinin en büyük çelişkisi bu dünyada yasak olanları öbür tarafta ödül olarak vermesi. Hepsi de basit arzuları tatmin eden şeyler üstelik. Seks, içki, ölümsüzlük. Ben cennete gidecek kadar zihnimi mükemmel şekilde eğitebilmiş biriysem eğer ne yapayım bunları öbür tarafta? Azıcık sorgulamayla onlarca saçmalık bulunur şu dinlerde. Felsefenin, pozitif bilimlerin neden kısıtlı veya yasak olduğunu insan şimdi daha iyi anlıyor. Fizikle, matematikle uğraşacağına gidip hafız oluyor, genç dimağını kısıtlı beyin kapasitesini yüzlerce yıl önce yazılmış olan bir kitapla dolduruyor. Üstelik çoğu kez bu kitapta ne yazdığını da bilmiyor, anlamıyor. Resmen zeki insanları kontrol altında tutmak için yapılmış bir sistem. Düşünün milyonlarca kısıtlanmış, gücü boş yere akıtılan parlak zihinleri. İslam bu topraklara gelmiş olan en kötü şeydir açık ara. Üstelik Avrupa gibi üzerimizden de atamıyoruz bu zinciri.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.