Şimdi Ara

Ateist, Deist gençlerin günbegün artış göstermesi. (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.339
Cevap
3
Favori
36.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İslamı Caner Taslaman gibi bilim bilen insanların değil de Cübbeli gibi adamların anlattığı gibi sandıkları için deist veya ateist oluyorlar. Müslümanım ve islamın bilimle ters düşen bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Kurana uymayan hadislerin hepsini reddediyorum.

    Zaten müslümanım diyenlerin:

    a) “Peygamber otuz erkeğin cinsel gücüne sahipti.” (Buhari, Muhtasar Tecıîd-i Sarih, hadis no: 192)

    b) “Peygamber bir gecede dokuz hanımıyla ayrı ayrı cinsel ilişki kurardı.” (Buhari, Muhtasar Tecrid-i Sarih, hadis no: 192)

    c) “Cebrâil bana bir çömlek getirdi de ben ondan içtim ve bunun üzerine bana cinsî münasebette kırk erkek gücü verildi.” (İbn Sa’d, et-Tabakatu’l- Kübra, s.374)

    d) "Peygamber nerede güzel bir kadın görse hemen eve koşar, hanımı Zeynep’le cinsel ilişkiye girerdi." (Buhari, Hibe, 8)


    şöyle hadislere inanması kadar saçma bir durum olabilir mi?


    Müslümanım ve benim inanacağım kişi kimdir? Allah ve peygamberleri öyle değil mi? Fakat said nursiye inanmıyorum diye bana müslüman değilsin diyorlardı. İnsan olan kimsenin yazdığı, çizdiği dini kuralların hiçbirine inanmıyorum. Mesela akla mantığa ters düşen şeyleri de kabul etmiyorum. İbadetin ve ezanın insanın kendi dilinde olanını makbul buluyorum. İslam ile gösteriş yapılmasını veya herhangi bir şeye alet edilmesini doğru bulmuyorum. Gönül ister ki böyle alıştırılmasaydım ve ibadetleri Türkçe yapsaydım fakat doğrusu insana kolay geleni yapmaktır. Ayrıca hac gibi ibadetler için insanın para biriktirmesini, yediğinden arttırmasını doğru bulmuyorum. Ticarete dönüşmüş bir ibadeti yapmak saçma geliyor. Resmen parayla sevap satın alıyorsun böyle bir şey olabilir mi? Başörtüsü konusu var mesela ama ben bunu akla mantığa uymayan bir şey olarak görüyorum. Kuranda da net olarak ifade edilmediği için örtünmeyi doğru bulmuyorum. Bir kadının saçının kime ne zararı olabilir? Arabistan oldu ülke ya vallahi billahi üzülüyorum. Lisedeyim okulun yarısı başörtülü fakat konuşsan her küfürü eder her şeyi konuşurlar. Bunları kim kapattı? Aile baskısı tabiki. Neyse hayırlı günler.

  • Hergün konuştuğumuz korona virüsünün mutasyonununda bir evrim olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • baskı ters teper çünkü, yani genelde, kendini baskı yapanlardan saymayanlar çoğunluğu oluşturunca, giderek toplumdaki payları büyüyor

  • yanlış yoldalar bunu bil yeter

  • nasıl yani

  • stableRevulation kullanıcısına yanıt
    Virüsün mutasyona uğraması bir evrimdir, evrimin olduğunun kanıtıdır. Değil mi yani?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 28 Aralık 2021; 21:55:10 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yeterli bilgim yok

  • bir kaç sebebi vardır.


    bir tanesi şu;


    • islam dini diye, arap kültürünün dayatılması.
    • ne kadar çok araplara benzersen, o kadar müslümansın.
    • zannedersin ki, Allah dünyayı araplaştırmak için islam dinini gönderdi.
    • dünyada islam dini yayılmıyor. yayılan arap kültürü.
    • Allah evrensel bir din gönderdi diyorlar fakat tüm ırklara, kültürlere ve coğrafyalara arap dili, kültürü, yaşam şekli dayatılıyor.
    • Araplaşmak istemeyenler, İslamın evrensel tüm çağlara, tüm coğrafyalara, tüm ırklara ve tüm kültürlere hitap eden o saf, katışıksız, değişmez kurallarını arayıp bulup onlara uymak yerine, arap kültürünü, yaşam tarzını, dilini, kültürünü, alfabesini vb. tamamını islam diniyle birlikte reddediyor.


    bence sebeplerden bir tanesinin bu olduğunu düşünüyorum.

  • Beyacun Çekmezoğlu B kullanıcısına yanıt

    İslam Caner Taslaman'ın anlattığı gibi değil, tam olarak Cübbeli gibi adamların anlattığı gibidir. Ben şu an müslüman değilim ama eskiden koyu müslüman biri olarak söylüyorum, İslam asla bilimle bağdaşmaz. Üstelik direkt Kuranda da eleştirdiğiniz hadisler kadar absürd ayetler var. Onu da geçtim hadisleri yok saydığınız an Kuran yine kendi içinde yetersiz kalır ki bu da Kuranın ''her şeye yeten, tek,mucizevi kitap'' anlayışına aykırıdır. Yani kendi içinde bir açmaza girer. Ben mantıklı olanı alayım, gerisi zaten anlamsızdır kafası bence yanlış. Caner Taslaman gibi insanların yaptığı şey tüm birikimi çöpe atıp kendi kafalarına ve rahatlarına uygun bir din anlayışı oluşturmaktır ki bunun dinsizlikten pek farkı yok diye düşünüyorum. Kalıplaşmış dini düşüncelere eleştiriler yöneltmişsiniz ama sizi bu eleştirileri yapmaya zorlayan şey de esasında ''ben müslüman kalmalıyım'' düşüncesidir. Ki bu da bağnaz bir düşünce yapısıdır diyebiliriz. Sonuçta mantıksızlıkları görüp ''bu mantıksızmış,buna neden inanıyorum?'' demek yerine mantıksız noktaları yok saymak ya da kendi düşünce yapınıza uygun hale getirmektir bu. Ama din buna müsade etmez. Yani cübbeli gibilerden farkı bir noktada daha da modernize olmaktır. Ama inanç noktasında durum aynı. Saygılar.

  • Evrim konusunda, çoğu kişiler izler izlemiştir ama neil degrasse Tyson ın cosmos bir uzay serüveni isimli belgeselini tavsiye ederim. Nat geo da yayınlandı seneler önce. Uzay hayat hayatın doğuşunu çok güzel anlatır, 7 8 bölümlü bir dizi belgesel. tavsiye ederim izlemediyseniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 28 Aralık 2021; 22:13:26 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu mantıksızmış buna neden inanıyorum diyebilirim fakat ben yok saymıyorum direk öyle bir şey geçtiğini kabul etmiyorum. Kim kuranda başörtüsünün geçtiğini ispatlayabilir ki?

  • koca harvardlı profalrın belgesellerinde artık pandemi çağını geride bıraktık avrupa ve batı pandeminin en az etkilendiği yer olur bizde bilim çok önde, çünkü zengin moderniz her türlü imkan var diyolardı viruse parayı bastırırız gider diyorlardı , ne ilginçtirki bu bilimsel laflara nazaran en çok tahtalı köye giden avrupalılar oldu. 

    o varyantlarda parayı put yapıp tapmaya ve metaryallere tapmaya başlayan azıtan insanoğluna allahın azabı top one deki ülke kim ha? üzerine $ bilim serpip yenebildilermi? bekleyin bunlar daha çok iyi günler bir kaç sene sonra bugünleri mumla arıycaksınız derdiniz $ zenginlik yerine karnınızı doyurmak kıtlık çözümü olucak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Aralık 2021; 22:34:53 >
  • adolf1 kullanıcısına yanıt

    Aslında bahsettiğiniz İslam değil sünnilik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KlavyeKlavye K kullanıcısına yanıt

    İyi de sen de müslüman değilmişsin ki ? Atasının dinine uyan bir sünniymişsin. Sünnilik İslam değildir

    Öncelikle bunu kavrayıp cübbelinin hangi dine mensup olduğunu anlamalısın. Sonra İslamı konuşabiliriz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Battlefield Maşuku B kullanıcısına yanıt

    evet arap kültürü sünnilik olabilir.

    fakat sünni mezhebine has bir durum değil bu.

    şiilikte de aynısı var. hatta şiilik, pers milli islamı desek doğru olur.

    mezheplerini farklılaştırarak, arap-türk-kürd sünniliğinden kendilerini ayrıştırdılar ve eriyip gitmekten kurtardılar kendilerini.

    ama mezheple ilgili değil.

    islam diye anlatılan şeylerin belki %90 ı arap kültürü. sünnet-hadis üzerinden.


    neler Allah'ın gönderdiği islamın değişmez kurallarıdır sorusunun cevabını aramak gerekir.

    örneğin, arap yarım adasından değil de, iskandinavya'dan çıksaydı peygamber, neler aynı kalırdı?

    işte bunun cevabı, Allah'ın gönderdiği katışıksız islam dinidir.

    hiç bir yerde ve zamanda değişmeyen kurallar.....

    namaz olurdu

    kurban olurdu,

    cilbab giymek olmazdı,

    sakal bırakmak olmazdı,

    misvak olmazdı ama diş temizliği olurdu

    oruç olurdu fakat süresinin belirlenmesi güneşin hareketine göre olmazdı. çünkü kutuplara yaklaştıkça 20 saat gün 4 saat gece olan yerler var. kutuplarda 6 ay gündüz 6 ay gece...


    gibi gibi gibi

  • Ataist deistler gerçek müslümanlar 👌 yanlızca ismi farklı. Asıl gavurlarsa malesef ki " müslümanım " diyen kitle. tamamen tersine çabalayan kitle müslüman kesim. Yüz kızartıcak,kargaşayaratıcak,inancı sarsıcak her hareket müslümanlardan geliyo.Bir tane ataist,deist de çıkıp yapmıyor nedense 🤷‍♂️

  • Kerimcem in ayarlarıyla çok oynamamak lazım, bir cümlemle tüm devreleri yandı garibimin. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 28 Aralık 2021; 22:41:46 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Battlefield Maşuku B kullanıcısına yanıt

    Mezhepler kendi içlerinde farklı kurallara sahip olsalarda ve yanlış olduğunu düşünsekte kabul edilmesi gereken bir doğru vardır; mezhepsel din anlayışı kurana en yakın din anlayışıdır. Zaten din dediğimiz şey büyük oranda tarihsellikten ibarettir, bundan dolayı sen müslüman değildin sünniydin demek doğru olmaz. İslamı bu tarz kavramlardan ayırdığında direkt Kuranla baş başa kaldığını sanıyorsun ama durum kesinlikle böyle değil. Kuranın kendi içinde yazanlar bile tamamen kendi döneminin koşulları bünyesindeyken, bunların gündelik hayata uyarlanışını nasıl mezheplerden ya da hadislerden arındırabilirsin ? Bir müslüman olarak namaz kılmanın farz olduğunu kabul edersin ama nasıl kılacağını tam anlamıyla kurandan öğrenemezsin. Buna benzer örnekler çoğaltılır. Zaten dediğim gibi ben inanmadığım için bunların tümü benim için anlamsız. Ama bu hayatta bir çok şeyin temel kuralı olduğu gibi dinin de var. Bu kuralların dışında kendini bulduğun an zaten gereksiz ve boş bir fikir havuzuna düşersin. Sonuçta işin başlangıç noktası bu. Mezhepsel bakış açısı ise dinin en temel kuralına bir noktada uyar, yani sorgulamaz ve tamamen kabul eder. Mesela Kuranda dövmekle ya da şiddetle alakalı bir ayet varsa ''evet döveceğiz ve şiddet uygulayacağız der''. Orda döv demek istemiyor öp,sarıl demek istiyor demez. Din ise zaten budur sorgulamamaktır, inanmaktır. Üstelik şunu da belirtmek gerekir ki, sözde bilimsel din anlayışının mezheplerle benzer tarafları vardır. Öyle çok özgür ve bağımsız bir düşünce yapısı değildir. Biraz düşünerek bu anlaşılabilir.

  • Memleketin hayri icin daha da artmali.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.