Şimdi Ara

Ateist, Deist gençlerin günbegün artış göstermesi. (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.339
Cevap
3
Favori
36.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar arkadaşlar. Yıllardır bu forumdayım. DH adminlerinin bu konuyu kapatacağına adım gibi eminim. Konu başka yere saptı çünkü. Bence vaktinizi kaybedip tartışmayın daha fazla.

  • Alakası yok. Hayal kurmayın. Dinler hiçbir zaman bitemez. İnsanlar her zaman inanmaya muhtaç hissetti kendini. Üstün bir güç olduğuna inanması psikolojik anlamda rahatlamasını sağlıyor.
    A dini gider B dini gelir. İnsanoğlu, primat döneminden beridir inanç ekseninde. Dinler sadece şekil değiştiriyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İnanmamak gayet normaldir.


    Dinlere inanmayan insanlar öncelikle "tanrı veya temsilcileriyle iletişim kurdum" diyen insanlara inanmazlar.


    Mitra rahipleri de "iletişim kurdum, şöyle yapmalısın" diyorlardı kendilerine bir soru sorulduğunda. Hiç kimse kendilerine inanmıyor bu günlerde. İletişim kurduğunu söyleyen Mitra rahibine, "inanmıyorum iletişim kurduğuna" diyen bir insan düşünelim. Bu kişiye "yok maya bile rastlantıyla olmuyor, yok kumda araba iz bırakır, yok sanat sanatçısız olmaz "diye kafasına kakıldı denmedik şey bırakılmadı. E ne oldu?

    Bugün kimse inanmıyor.


    Böyle iddialarda bulunan kişilere inanmamak gayet normaldir. İnsanların dinlere inanmaması gayet olağandır, doğaldır. Saygı duyun geçin. Şaşıracak bir şey yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 28 Aralık 2021; 19:40:32 >
  • aschil kullanıcısına yanıt

    Elbette ki öyle. Benim yazdığım cevap tartışılan rastlantı konusundaki bağlamdı. Benim dinlerden herhangi bir soruya herhangi bir beklentim yok. Ama ateistlerden her soruya cevap verilmesi isteniyor. Eğer birisi evrenin tesadüfen(ki bu kavram çok muallak) oluşamayacağını, bu yüzden yaratıcının var olmak zorunda olduğunu söylüyorsa, bu kişi yaratıcının nasıl var olduğunu ve neden tesadüfen oluşamayacağını, onu yaratan başka bir tanrının neden olamayacağını söylemesi gerekiyor mantıksal olarak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC35A5D76 -- 28 Aralık 2021; 19:46:5 >
  • Bir zamanlar hiç gitmediğim fakat muhafazakarlığıyla bilinen bir şehre karşı beslediğim sempati, o ile tayinimin çıkması ve 12 yıl bilfiil içlerinde bulunmam neticesinde kaybolmuştu ve geçmişte nasıl bir yanılgı içinde olduğumu anlamıştım.

    İslami argümanlarla otağ kuranların eylem ve söylemlerindeki çelişkiler deist, ateist, agnostik sayısındaki artışın sebebidir.

  • sen işine geldiği yerden herşeyi birbirine salça ediyon, bilimin görevi tanrıyı ıspatlamak veya ispatlamamak değildir,bilim tanrı vardırda demez, yokturda demez ilgi alanı değil çünkü bilimin o,bilim her saat her saniye kuralları değişebilen esnek bir kuramdır sizin gibi tiplere kalırsa bilim sadece "allah yoktur" silahı olarak kulanılıyor oyle birşey yok onu siz uyduruyorsunuz kübradan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Aralık 2021; 20:11:22 >
  • Galiba yanlış anlaşıldım. Bilime, bilim insanlarına büyük saygım var.

    Ateist deist vs tayfa bilimle kandırılıyor derken, bilim, yaratıcının tasarlayıp yarattıklarını keşfeder onun içinde bilim ve din birbiri ile ters düşmez demek istedim.

    Mağara duvarına cizilen cin ali benzeri bir eser orada bir kaç bin yıl once yaşamış bir insan evladının varlığına delil oluyorda, bir atomun içindeki elektronun saniyede 2200 km hız ile durmaksızın dönmesi neyin varlığına delil oluyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah akşam heryerde, her işe Allah'ı karıştırırsan, insan merak edip okuyor haliylen, gençken arkadaş ortamlarında insanlar daha cesur eleştiriler yapıyor. Şuan islama inanan kişilerin %80'i hala inandığı kitabı okumayan kişilerden oluşuyor. Birçoğuna da 100-200 lira bandında tercümesini okutabilirsin. Bunların birçoğu da okumamasına rağmen, okudum deyip parayı cukkalayacak tipler. 35 yıldır namaz kılan ve birçok sureyi yanlış okuyan insanları görüyor gençler. İman dolu dayıların Allah kelamına yüz çevirip, tarikatlarda şeyh badesi aldığını da görüyor. Tüm bunlara rağmen hala çok yavaş değişiyorlar. %90ı toplum ve aile baskısından korktuğundan, düşüncelerini töbe töbe diyerek geçiştiriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mariachi Vaquero -- 28 Aralık 2021; 20:16:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bizimkiler akp falan diyorda asıl sebep o değil bütün dünyada gençlerde dine inanma azalıyor internetin büyük etkis var bunda bence
    Ateist, Deist gençlerin günbegün artış göstermesi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Bilimin görevi bilinmeyeni bilinir kılmaktır. Eğer tanrı varsa tanrının varlığının izlerini bulmak da bilimin görevidir. Bu izlere varsa insanlık ulaşabilir mi bilinmez. Ama bilim aramaya devam edecek. Bilimin kuralları vardır, nettir ve değişmez. Bu kuralları öğrenmek isterseniz araştırın, öğrenilmesi kolay bir şey. Bilimi "allah yoktur" silahı olarak kullanmıyoruz. Bilimin henüz böyle bir keşfi olmadığı için tanrı yoktur olarak kabul ediyoruz. Bir anoloji kurarak anlatayım. Bir kişinin hayatı boyunca suç işlememiş olduğunu asla bilemezsin. Ama bu kişinin hiç suç işlemediği varsayarsın ve ona göre davranırsın. Bu kişinin bir suç işlemiş olduğu ispatlandıktan suçlu muamelesi yapabilirsin ancak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC35A5D76 -- 28 Aralık 2021; 20:46:1 >
  • Ateist, deist, seksist, nihilist vs.vs.

    Bunlar boş ayrımcılıklar.

    İşin özü iyi insan olmaktır.

    Savunmasız, gücünün yettiği bir çocuğa eziyet eden ister müslüman ister ateist olsun yüreği ziftli bir insandır. Karanlıkta kimsenin görmediği bir yerde sadece inandığı Allah'la baş başa iyilikler için dua eden, namaz kılan kişi iyi insandır.

  • halil altın H kullanıcısına yanıt

    Bilimin din ile ters düştüğü noktada bilimi reddediyorsunuz zaten (evrimi kabul eden bir müslümansanız kusura bakmayın). Binlerce bilim insanının hergün üzerine çalıştığı ve sınadığı ve hiçbir şekilde yanlışlanamamış bir olguyu reddediyorsunuz.


    Maalesef kötü bir analoji yapmışsınız. Resim çizebilen tek canlının insan olduğunu bildiğimiz için(aksini gösteren birşey olmadığı için) mağara duvarındaki resmin bir insana ait olduğunu biliyoruz. Tanrı diye birşey bilinmediği için 2200 km/sn hızla hareket eden bir elektron tanrının varlığına delil olamaz. Var olan herşeyin bir varedicisi olması gerektiği gibi bir olgu keşfedilmedi.


    Şu bir şeyin illa ki yaratıcısı olmak zorunda olması mantığından kurtulmanız gerekli. Kendinizle çelişiyorsunuz. Çünkü sizin mantığınıza göre yaratıcının da bir yaratıcısı olmak zorunda. Sonra onun da bir yaratıcısı olmak zorunda. Bu sonsuza kadar böyle gider. Eğer tanrı yaratılmadı hep vardı derseniz bunun evren için de geçerli olmamasının bir nedeni yok.

  • adı üstünde evrim "teorisi" teori neye denir git öğren daha ondan haberin yok, bir 50 yıl sonra bambaşka bilimsel gerçekliklerle karşılaşçağının garantiside yok albert bile birçok konuda yanıldı, bilim değişir gelişir, senin gibi tek düze değil o,ve bilimin yaratıcı ıspatlamak gibi görevide yok sizin gibiler onu kulp olarak kullanıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Aralık 2021; 20:52:18 >
  • Valla müslümanları gördükce iyice soğdum dinden. Nerde dürüst insan var saygılı seviyeli onurlu hepsi ateistti bundan yola çıkarak araştırdım ve Ateist olmaya karar verdim.Çoğu insan gerçek islam o değil die kendini ve bizi kandırıyor birtane görmedimki yalan söylemeyen kötülük yapmayan bir Müslüman illaki vardır biyerlerdede ben hiç şait olmadım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bak canım, evrim teorisi Darwin'in evrim teorisinin kısaca söyleniş halidir. Şu an evrim gerçeğini en iyi açıklayan kuramdır. Daha kapsamlı bir kuram bulunursa şimdiye kadar edinilen bilgiler değişmeyecek. Yani yeni bir evrim teorisi bulunduğunda bu Darwin'in evrim teorisini içine alan yeni bir teori olacak. Sizin adınıza üzgünüm ama evrim yanlışlanmayacak. Çünkü canlı türlerinin zaman içinde çevrenin etkilerine göre değiştiği kesin olan bir gerçektir. Bunun en net örneği evcilleştirdiğimiz hayvanlardır. Albert'in ağzından çıkan sözcükler teori olmuyor. Bir şeyin teori haline gelmesi için geçmesi gereken önemli aşamalar var.


    Kerimcem, bu konular hakkında hiçbir bilgin yok. Rica ediyorum fikrin de olmasın. Dunning-Kruger sendromundan müzdaripsin. Hiçbir şey okumadığın, hiç araştırma yapmadığın belli. Her şey hakkında fikrinin olmasına gerek yok. Bu konular hakkında bir yazacaksan bin okuman gerekir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC35A5D76 -- 28 Aralık 2021; 21:11:31 >
  • vicuk ben spaydi. Ateist, Deist gençlerin günbegün artış göstermesi. 

  • aykut291 A kullanıcısına yanıt
    Valla mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dijital tek dünya devletine doğru evriltiliyorlar.Biraz ezoterizme kafayı yorsalar çok farklı düşünmeye başlayacaklar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir malum din bilimle çeliştiği ve geri kaldığı için ateist/deist olanlar var, bir de dinin sorumluluklarını yerine getirmeye üşendikleri ve haram kılınan şeyleri yapmak istedikleri için olanlar var. Çoğu arkadaşım ateist/deist oldu ama çok az bir kısmı bilim nedeniyle oluyor. Bir de lol oynamaktan düşünemeyen çakma müslüman, bu kaşığın bile bir yaratıcısı varsa diye gezinen oyun arkadaşlarım vardı. Allahtan lol oynamıyorum da artık uğraşmıyorum öyle tiplerle. Ateist, Deist gençlerin günbegün artış göstermesi. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle amarım bu rakamlar dahada çok artar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.