Şimdi Ara

<< Atatürkçüler Birliği - Atatürkçü Düşünce Topluluğu>> (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.278
Cevap
95
Favori
263.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ekleyin
  • Atatürk'ün Sesinden Genel Devrim

     << Atatürkçüler Birliği - Atatürkçü Düşünce Topluluğu>>
     << Atatürkçüler Birliği - Atatürkçü Düşünce Topluluğu>>
     << Atatürkçüler Birliği - Atatürkçü Düşünce Topluluğu>>
     << Atatürkçüler Birliği - Atatürkçü Düşünce Topluluğu>>lüfen burda ki yazıyıda okuyunuz.




    http://rapids*hare.com/files/27415561/2001_Atatuerk_-_Kendi_Sesiyle_45lik_www.main-board.de.tc.zip

    ARADA Kİ YILDIZI KALDIRIN

    Sana Hasret Sana Vurgun Gönlümüz
    Neredesin Mavi Gözlüm
    Nerde Nerde Nerdesin Dost
    Bu Gemi Bu Karadeniz
    Sarı Saçlım Mavi Gözlüm
    Nerde Nerde Nerdesin Dost
    Ararım İzini Dolmabahçeden
    Bir Daha Dönmezmi Bu Yola Giden
    İçimde Sen ,Gözümde Sensarı Saçlım Mavi Gözlüm
    Nerde Nerde Nerdesin Dost
    Kurban Olam Yürüdüğün Yollara
    Kara Peçe Yakışmıyor Kullara
    Uyan Bak Bizim Hallara
    Sarı Saçlım Mavi Gözlüm
    Nerde Nerde Nerdesin Dost
    Bulutlar Terinden, Dağlar Kokundan
    Sarhoştur Sevdiğim Mahsuni Bundan
    Bir Daha Gel, Gel Samsundan
    Sarı Saçlım Mavi Gözlüm
    Nerde Nerde Nerdesin Dost


    kotalı arkadaşlar için simage yaptım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüso58 -- 21 Ocak 2009; 13:46:08 >




  • @BlackPeac3, @Çöl Tilkisi;
    Teşekkür Ederim, Ekledim.

    Atatürk'ün orjinal sesi Konunun ilk mesajına eklenmiştir. İsteyenler indirebilirler. Hüseyin'e (hüso58) sonsuz teşekkürler.
  • Bir de fotoları simage olarak ekleseniz süper olacak. Hem kotalı arkadaşlar için faydalı olur hem de sayfanın şaftı kaymaz.
  • Mé®t 1.sayfa şimdi çok harika oldu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .TaneR.

    Bir de fotoları simage olarak ekleseniz süper olacak. Hem kotalı arkadaşlar için faydalı olur hem de sayfanın şaftı kaymaz.

    Evet lütfen resimleri eklerken, [simage][/simage] kodlarını kullanınız arkadaşlar.


    quote:

    Orjinalden alıntı: hüso58

    Mé®t 1.sayfa şimdi çok harika oldu

    Gerçekten güzel oldu.




  • benide ekle dostum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: by-onur

    benide ekle dostum

    Ekledim, Teşekkürler.

    Not: Arkadaşlar şu imzalara da bi el atarsak. Sadece link olsa bile yeter, daha hızlı yayılmamızı, forumun konudan haberdar olmasını sağlar.
  • TEBRİKLER GÜZEL Bİ KONU OLMUŞ BİLGİLENDİRME VE PAYLAŞIM İÇİN OLDUKÇA HOŞ. DESTEKLİYORUM BUTÜR KONULARI.İNŞALLAH SİYASET GİRMEZ SİZ,BİZ KAVGASI BAŞLAMAZ
  • quote:

    Orjinalden alıntı: astra06

    TEBRİKLER GÜZEL Bİ KONU OLMUŞ BİLGİLENDİRME VE PAYLAŞIM İÇİN OLDUKÇA HOŞ. DESTEKLİYORUM BUTÜR KONULARI.İNŞALLAH SİYASET GİRMEZ SİZ,BİZ KAVGASI BAŞLAMAZ

    Desteğiniz için teşekkürler. Temennimiz bu yönde.
  •  << Atatürkçüler Birliği - Atatürkçü Düşünce Topluluğu>>



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüso58 -- 21 Ocak 2009; 14:11:04 >
  • ATATÜRKÇÜLÜK ve ATATÜRK İLKELERİ

    Atatürkçülük, Türkiye'nin gerçeklerinden doğmuş bir düşünce sistemidir. Türk milletinin iradesiyle oluşmuş, tarihi bir gelişmenin ürünüdür. Atatürkçülük, her şeyden önce millete haklarını tanıma ve tanıtmadır; millet egemenliğinin ifadesidir. Atatürkçülük bir kurtuluştur, milletçe bağımsızlığa kavuşmadır.

    Atatürkçülük, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmadır, batılılaşmadır; bir diğer anlamda da modernleşmedir; hür düşünceyi temsil eder, hürriyet ve demokrasi anlayışıdır.

    Atatürkçülük, modern bir toplum hayatı yaşama demektir; laik bir düzen kurma, müsbet bilim zihniyetiyle devleti yönetmedir. Bu iki anlamıyla Atatürkçülük, Türk toplumuna uygun sosyal ve siyasal kurumları kurma ve modern toplum olma demektir.



    Atatürkçülük ilkelerini “Temel İlkeler” ve “Bütünleyici İlkeler” olmak üzere iki grupta değerlendirmekteyiz.


    “Temel İlkeler” :
    Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve İnkılapçılıktır.


    “Bütünleyici İlkeler” :
    Milli Egemenlik, Milli Bağımsızlık, Milli Birlik ve Beraberlik, “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh”, Çağdaşlaşma, Bilimsellik ve Akılcılık, İnsan ve İnsanlık Sevgisidir.





  • quote:

    Orjinalden alıntı: Photoshop ®

    yalnızenes, senin amacını ve ne olduğunu bilen biliyor, rica ediyorum bir daha yazma şuraya, yazacaksanda milleti kışkırtmaya çalışmadan yaz, Atatürkçüymüş gibi gözüküp birşeyler yapmaya çalışma.


    arkadaşlar böyle çürük yumurtalar her zaman çıkacaktır, tartışmaya girmemeye çalışalım, bırakın takılsınlar, zaten 3-4 gün sonra karne alıyorlar, biraz sabredin.

    Ben Atatürk'ü tanrılaştırmam.Atatürk gelmiş geçmiş en büyük türk liderlerindendir.Tartışmaya girmeyin diyorsun da yazacak bir şey mi bulamıyorsun öyle kafadan yok bursa nutku yok bilmem neler...

    Ben Atatürk'ü sizden daha çok anlıyorum emin olun.

    Ayrıca milleti kışkırtma demişsin.Neden bu kadar korkuyorsunuz? Benim bir yorumum (bursa nutku ve dincliler) sizi neden bu kadar çok ilgilendiriyor?

    Asıl siz böyle resimler/yazılar koyarak zaten milleti kışkırtyorsunuz...

    Bende o zaman doğru/yanlış ifadeleri konuya koyarım kimse de bir şey diyemez zaten tartışma yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mega Therion -- 22 Ocak 2009; 14:36:30 >




  • I. TEMEL İLKELER



    Cumhuriyetçilik:

    ATATÜRK devrimleri arasında siyasi bir devrim niteliğindedir. Çok uluslu bir İmparatorluktan Türkiye ulus devletine geçiş gerçekleştirilmiş. Böylece modern Türkiye'nin ulusal kimliği kazandırılmıştır. Kemalizm Türkiye için yalnızca Cumhuriyet rejimini tanımaktadır. Atatürk bunun yolunu, kısaca halkın kendi kendisini idaresi, yani demokrasi demek olan Cumhuriyet’te görmüştür.



    Milliyetçilik:

    ATATÜRK devrimleri ayrıca milliyetçi bir devrim idi. Bu milliyetçilik ırkçı bir yapıda değildir; yurtseverlikle sınırlıdır. Bu devrimin amacı, Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığının korunması ve ayrıca Cumhuriyetin siyasal yönden gelişmesidir. Bu milliyetçilik, tüm diğer ulusların bağımsızlık haklarına saygılıdır; sosyal içeriklidir; yalnızca emperyalizm karşıtı olmayıp, aynı zamanda gerek hanedan yönetimine, gerekse herhangi bir sınıfın Türk toplumunu yönetmesine de karşıdır ve nihayet bu milliyetçilik Türk devletinin vatanı ve halkı ile bölünmez bir bütün olduğu ilkesine inanmaktadır.



    Halkçılık:

    Gerek içeriği gerekse hedefleri açısından bakıldığında, Cumhuriyet Devrimi ayrıca bir sosyal devrim niteliği de taşır. Bu devrim seçkin bir grup tarafından genel olarak halka yönelik bir biçimde gerçekleştirilmişti. Başta İsviçre Medeni Kanunu olmak üzere, Batı kanunlarının Türkiye'de uygulamaya konulmasıyla birlikte kadınların statüsünde köklü değişiklikler olmuş, 1934 yılında kabul edilen bir kanun ile kadınlar seçme ve seçilme hakkını almışlardır. Atatürk çeşitli ortamlarda, Türkiye'nin gerçek yöneticilerinin köylüler olduğunu söylemiştir. Aslında bu durum Türkiye için bir gerçek olmaktan çok bir hedef niteliğindedir. Halkçılık ilkesi sınıf ayrıcalıklarına ve sınıf farklılıklarına karşı olmak ve hiçbir bireyin, ailenin, sınıfın veya organizasyonun diğerlerinin daha üzerinde olmasını kabul etmemek demektir. Halkçılık, Türk vatandaşlığı olarak ifade edilen bir fikre dayanır. Gurur ile birleşen vatandaşlık fikri, halkın daha fazla çalışması için gerekli psikolojik teşviki sağlar, birlik fikrinin ve ulusal bir kimliğin kazanılmasına yardımcı olur.


    Devletçilik:

    Mustafa Kemal ATATÜRK yapmış olduğu açıklamalarda ve politikalarında Türkiye'nin bir bütün olarak modernizasyonunun ekonomik ve teknolojik gelişmeye önemli ölçüde bağlı olduğunu ifade etmiştir. Bu bağlamda, devletçilik ilkesinin de devletin ülkenin genel ekonomik faaliyetlerini düzenlenmesi ve özel sektörün girmek istemediği alanlara veya özel sektörün yetersiz kaldığı alanlara veya ulusal çıkarların gerekli kıldığı alanlara yine devletin girmesi gerektiği anlamında yorumlanmaktadır. Ancak, devletçilik ilkesinin uygulanmasında, devlet yalnızca ekonomik faaliyetlerin temel kaynağını teşkil etmemiş, aynı zamanda ülkenin büyük sanayi kuruluşlarının da sahibi olmuştur.



    Laiklik:

    Laiklik yalnızca devlet ve dinin birbirinden ayrılması anlamına gelmez ayrıca eğitim, kültür ve yasama alanlarının da dinden bağımsız olması anlamını taşır. Laiklik, düşünce özgürlüğü ve kuruluşların dini düşünce ve dini kuruluşların etkisinden bağımsız olmaları anlamına geliyor. Devrimlerin birçoğu laikliği gerçekleştirmek amacıyla yapılmış ve diğerleri ise laikliğe ulaşılmış olması sayesinde gerçekleştirilebilmiştir. Laiklik ilkesi akılcı ve dini siyasetin dışında tutan bir ilkedir. Osmanlı döneminde matbaanın geciktirilmesinde olduğu gibi dinin yenilikler karşısında nasıl tutucu bir silah haline geldiğini yaşamış olan Türkiye Cumhuriyeti kurucuları açısından dinin din dışı sivil yapı üzerinde yaratabileceği baskıları önlemenin bir aracıdır. ATATÜRK'ün laiklik ilkesi Tanrı karşıtı bir ilke değildi. Bu akılcı ve dini siyasettir dışında tutan bir ilke idi. Bu ilke aydınlanmış İslam'a değil, çağdaşlığa karşı olan Müslümanlığa karşısındaydı.



    Devrimcilik:

    ATATÜRK'ün ortaya koyduğu en önemli ilkelerden birisi de reformculuk veya devrimcilikti. Bu ilkenin anlamı Türkiye'nin devrimler yaptığı ve geleneksel kuruluşlarını modern kuruluşlar ile değiştirmiş olduğu idi. Geleneksel kavramların iptal edildiği ve modern kavramların benimsendiği anlamına geliyordu. Devrimcilik ilkesi, yapılmış olan devrimlerin tanınmalarının çok ötesine geçti.





    II. BÜTÜNLEYİCİ İLKELER



    1-Milli Egemenlik:

    Yeni Türkiye devletinin yapısının ruhu milli egemenliktir; milletin kayıtsız şartsız egemenliğidir. Toplumda en yüksek hürriyetin, en yüksek eşitliğin ve adaletin sağlanması, istikrarı ve korunması ancak ve ancak tam ve kesin anlamıyla milli egemenliği sağlamış bulunmasıyla devamlılık kazanır. Bundan dolayı hürriyetin de, eşitliğin de, adaletin de dayanak noktası milli egemenliktir. (1923)



    2-Milli Bağımsızlık:

    Tam bağımsızlık denildiği zaman, elbette siyasi, mali, iktisadi, adli, askeri, kültürel ve benzeri her hususta tam bağımsızlık ve tam serbestlik demektir. Bu saydıklarımın herhangi birinde bağımsızlıktan mahrumiyet, millet ve memleketin gerçek anlamıyla bütün bağımsızlığından mahrumiyeti demektir. (1921)

    Türkiye devletinin bağımsızlığı mukaddestir. O ebediyen sağlanmış ve korunmuş olmalıdır. (1923)



    3-Milli Birlik ve Beraberlik:

    Millet ve biz yok, birlik halinde millet var. Biz ve millet ayrı ayrı şeyler değiliz. (1919)

    Biz milli varlığın temelini, milli şuurda ve milli birlikte görmekteyiz. (1936)

    Toplu bir milleti istila etmek, daima dağınık bir milleti istila etmek gibi kolay değildir. (1919)



    4-Yurtta Sulh (Barış), Cihanda Sulh:

    Yurtta sulh, cihanda sulh için çalışıyoruz. (1931)

    Türkiye Cumhuriyeti’nin en esaslı prensiplerinden biri olan yurtta sulh, cihanda sulh gayesi, insaniyetin ve medeniyetin refah ve terakisinde en esaslı amil olsa gerekir. (1919)

    Sulh milletleri refah ve saadete eriştiren en iyi yoldur. (1938)



    5-Çağdaşlaşma:

    Milletimizi en kısa yoldan medeniyetin nimetlerine kavuşturmaya, mesut ve müreffeh kılmaya çalışacağız ve bunu yapmaya mecburuz. (1925)

    Biz batı medeniyetini bir taklitçilik yapalım diye almıyoruz. Onda iyi olarak gördüklerimizi, kendi bünyemize uygun bulduğumuz için, dünya medeniyet seviyesi içinde benimsiyoruz. (1926)



    6-Bilimsellik ve Akılcılık:

    a) Bilimsellik: Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici bilimdir, fendir. (1924)

    Türk milletinin yürümekte olduğu ilerleme ve medeniyet yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet bilimdir. (1933)

    b) Akılcılık: Bizim, alık, mantık, zekayla hareket etmek en belirgin özelliğimizdir. (1925)

    Bu dünyada her şey insan kafasından çıkar. (1926)



    7-İnsan ve İnsanlık Sevgisi:

    İnsanları mesut edeceğim diye onları birbirine boğazlatmak insanlıktan uzak ve son derece üzülünecek bir sistemdir. İnsanları mesut edecek yegane vasıta, onları birbirlerine yaklaştırarak, onlara birbirlerini sevdirerek, karşılıklı maddi ve manevi ihtiyaçlarını temine yarayan hareket ve enerjidir. (1931)

    Biz kimsenin düşmanı değiliz. Yalnız insanlığın düşmanı olanların düşmanıyız. (1936)






    ATATÜRK’ÜN KENDİ İFADESİYLE İLKELERİNİN TANIMI

    I. TEMEL İLKELER
    Cumhuriyetçilik:

    Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir. (1924)

    Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemiyle devlet şekli demektir. (1933)

    Cumhuriyet, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir... (1925)

    Bugünkü hükümetimiz, devlet teşkilatımız doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet ve hükümet teşkilatıdır ki, onun adı Cumhuriyet’tir. Artık hükümet ele millet arasında geçmişteki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millet ve millet hükümettir. (1925)
    Milliyetçilik:

    Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türk halkına Türk milleti denir. (1930)

    Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı hep bir soyun evlatları ve hep aynı cevherin damarlarıdır. (1932)

    Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur. (1923)
    Halkçılık:

    İç siyasetimizde ilkemiz olan halkçılık, yani milletin bizzat kendi geleceğine sahip olması esası Anayasamız ile tespit edilmiştir. (1921)

    Halkçılık, toplum düzenini çalışmaya, hukuka dayandırmak isteyen bir toplum sistemidir. (1921)

    Türkiye Cumhuriyeti halkını ayrı ayrı sınıflardan oluşmuş değil fakat kişisel ve sosyal hayat için işbölümü itibariyle çeşitli mesleklere ayrılmış bir toplum olarak görmek esas prensiplerimizdendir. (1923)
    Devletçilik:

    Devletçiliğin bizce anlamı şudur: Kişilerin özel teşebbüslerini ve şahsi faaliyetlerini esas tutmak; fakat büyük bir milletin ve geniş bir memleketin ihtiyaçlarını ve çok şeylerin yapılmadığını göz önünde tutarak, memleket ekonomisini devletin eline almak. (1936)

    Prensip olarak, devlet ferdin yerine geçmemelidir. Fakat ferdin gelişmesi için genel şartları göz önünde bulundurmalıdır. (1930)

    Kesin zaruret olmadıkça, piyasalara karışılmaz; bununla beraber, hiç bir piyasa da başıboş değildir. (1937)
    Laiklik:

    Laiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Bütün yurttaşların vicdan, ibadet ve din hürriyeti de demektir. (1930)

    Laiklik, asla dinsizlik olmadığı gibi, sahte dindarlık ve büyücülükle mücadele kapısını açtığı için, gerçek dindarlığın gelişmesi imkanını temin etmiştir. (1930)

    Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz. (1926)
    İnkılapçılık / Devrimcilik

    Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz inkılapların gayesi Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş ve bütün anlam görünüşüyle uygar bir toplum haline ulaştırmaktır. (1925)

    Biz büyük bir inkılap yaptık. Memleketi bir çağdan alıp yeni bir çağa götürdük. (1925)

    II. BÜTÜNLEYİCİ İLKELER

    1. Milli Egemenlik:

    Yeni Türkiye devletinin yapısının ruhu milli egemenliktir. Milletin kayıtsız şartsız egemenliğidir. (1923)
    Toplumda en yüksek hürriyetin, en yüksek eşitlik ve adaletin sağlanması, istikrarı ve korunması ancak ve ancak tam ve kesin anlamıyla milli egemenliği sağlamış bulunması ile devamlılık kazanır. Bundan dolayı; hürriyetin de eşitliğin de, adaletin de dayanak noktası milli egemenliktir. (1923)

    2. Milli Bağımsızlık:

    Tam bağımsızlık denildiği zaman, elbette siyasi, mali, iktisadi, adli, askeri, kültürel ve benzeri her hususta tam bağımsızlık ve tam serbestlik demektir. Bu saydıklarımın herhangi birinde bağımsızlıktan mahrumiyet, millet ve memleketin gerçek anlamıyla bütün bağımsızlığından mahrumiyeti demektir. (1921)

    Türkiye devletinin bağımsızlığı mukaddestir. O, ebediyen sağlanmış ve korunmuş olmalıdır. (1923)

    3. Milli Birlik ve Beraberlik:

    Millet ve biz yok, birlik halinde millet var. Biz ve millet ayrı ayrı şeyler değiliz.

    Biz milli varlığın temelini, milli şuurda ve milli birlikte görmekteyiz. (1936)

    Toplu bir milleti istila etmek, daima dağınık bir milleti istila etmek gibi kolay değildir. (1919)

    4. Yurtta Sulh (Barış), Cihanda Sulh:

    Yurtta sulh, cihanda sulh için çalışıyoruz. (1931)

    Türkiye Cumhuriyeti’nin en esaslı prensiplerinden biri olan yurtta sulh, cihanda sulh gayesi, insaniyetin ve medeniyetin refah ve terakkisinde en esaslı amil olsa gerektir. (1933)

    Sulh milletleri refah ve saadete eriştiren en iyi yoldur. (1938)

    5. Çağdaşlaşma:

    Milletimizi en kısa yoldan medeniyetin nimetlerine kavuşturmaya, mesut ve müreffeh kılmaya çalışacağız ve bunu yapmaya mecburuz. (1925)

    Biz Batı medeniyetini bir taklitçilik yapalım diye almıyoruz. Onda iyi olarak gördüklerimizi, kendi bünyemize uygun bulduğumuz için, dünya medeniyet seviyesi içinde benimsiyoruz. (1926)

    6. Bilimsellik ve Akılcılık:
    Bilimsellik: Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici bilimdir, fendir. (1924)

    Türk milletinin yürümekte olduğu ilerleme ve medeniyet yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale müspet bilimdir. (1933)
    Akılcılık: Bizim, akıl, mantık, zeka ile hareket etmek en belirgin özelliğimizdir. (1925)

    Bu dünyada her şey insan kafasından çıkar. (1926)

    7. İnsan ve İnsanlık Sevgisi:

    İnsanları mesut edeceğim diye onları birbirine boğazlatmak insanlıktan uzak ve son derece üzülünecek bir sistemdir. insanları mesut edecek yegane vasıta, onları birbirlerine yaklaştırarak, onlara birbirlerini sevdirerek, karşılıklı maddi ve manevi ihtiyaçlarını temine yarayan hareket ve enerjidir, (1931)

    Biz kimsenin düşmanı değiliz. Yalnız insanlığın düşmanı olanların düşmanıyız. (1936)

    Kaynak: Atatürkçü Düşünce Derneğiwww.add-berlin.de/?idcat=52

    “Tarihi yaşadığımız gibi yazdık, fakat geleceği cumhuriyete inananlara, onu koruyanlara ve yaşatacaklara emanet etmek lazımdır.”

    Mustafa Kemal ATATÜRK



    “Benim Türk milletine, Türk cemiyetine, Türklüğün istikbaline ait ödevlerim bitmemiştir, siz onları tamamlayacaksınız. Siz de, sizden sonrakilere benim sözümü tekrar ediniz.”

    Mustafa Kemal ATATÜRK




  • halkçılık bir yerde sosyalizm ile bi olgu ama bugün sosyalizm denince akla marxizim - leninizim gibi siyasi kollar geliyor oraya farklı bir açıdan bakmak lazım vatandaşların hepsinin eşit olması açısından bakmak lazım... yani halkçılık ilkesine göre yeni türkiyede hiç bir sınıfın diğer sınıftan üstünlüğü yoktur...
  • Ekle kardeş
  • benide ekle
  • beni de ekle
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .TaneR.

    Bir de fotoları simage olarak ekleseniz süper olacak. Hem kotalı arkadaşlar için faydalı olur hem de sayfanın şaftı kaymaz.

    simage oluncada aynı kotayı yer

    çünkü aynı resim yüklenir sadece biz küçük görürüz optimize edilmez resim
  • Huso58; paylasimlarina çok tesekkur ediyorum.

    O ilkelere, olumune bagli kalacagiz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heathen -- 21 Ocak 2009; 17:44:27 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.