Şimdi Ara

<< Atatürkçüler Birliği - Atatürkçü Düşünce Topluluğu>> (209. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.279
Cevap
95
Favori
263.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Enver Paşa'nın Mustafa Kemal'e vermek istediği görev neydi, bilir misiniz? Kendisinden dinlemiştim: "Sana bir alay veririz. İran sınırını geçince Müslüman katıla katıla çığ olup Hindistan üzerine inersin!"
    Mustafa Kemal gülümseyerek demiş ki: "Yoo, sizden niçin bir alay asker alayım? Kendim İran'a girer, çığ olup Hindistan'a gider ve zaferimi de kimseye borçlu olmam!"

    - Falih Rıfkı Atay, Kurtuluş, 1966.
  • Aşar ki Anadolu köylüsünü yüzyıllarca inletmiştir, kıvrandırmıştır. Bütçenin başlıca geçim kaynağıyken Atatürk bir kalemde Türk köyünü bu beladan kurtarmıştır. Hocalar halka: "Bir din borcuydu o... Kalktığı için tarlanızdan da bereket kalktı." diyorlardı. Aksi gibi havalar da kurak gidiyordu.

    - Falih Rıfkı Atay, Kurtuluş, 1966.
  • 22 Mart 2001'de yitirdiğimiz kahraman Türk kadını Sabiha Gökçen'i saygıyla anıyoruz.

  • "Ben ömrümde hiçbir edebiyat eserinde, ordulara ilk hedeflerinin Akdeniz olduğunu bildiren günlük emri okurken duyduğum zevki duymadım. Bu, bütün heyecanların üstünde bir heyecan veren, bütün şiirlerin üstünde bir şiirdi. Ne olmuştuk, biliyor musunuz? Kurtulmuştuk.
    Ah Mustafa Kemal, Mustafa Kemal, sana ölünceye kadar o günün sevincini ödeyebilmekten başka bir şey düşünmeyeceğim."

    - Falih Rıfkı Atay, Çankaya, 1961.
  • Hasan Âli Yücel gündem olmamıştı. Falih Rıfkı Atay gündem olmamıştı. Sabiha Gökçen gündem olmadı. İki gün sonra Şevket Süreyya Aydemir de gündem olmayacak.
    Ülkücü Ülkücüyü, komünist komünisti, dinci dinciyi anarken, bizim Atatürkçüler de Atatürkçülerden başka herkesi anar. Acı.
  • "Ey millet! Ey 600 senelik çarşafa bürünmüş 5000 senelik açık alınlı Türk kadını! O beş bin senelik gelenekleri bugünkü subayların kumandası altına verdiğin evlatlarına beşiklerinde iken şarkılarla anlattın mı? O şarkılarınla onlarda bir karakter yarattın mı?..
    Ey genç subay, ey bügünün genç kumandanları! Galiba analarımızın sesleri, saçları gibi namahremdir. Bu sorularımıza cevap vermiyorlar."

    - Mustafa Kemal Atatürk, Zabit ve Kumandan ile Hasbıhal, 1914.
  • Ekleyin lutfen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bize değerli biyografik eserler bırakan, "Suyu Arayan Adam" Şevket Süreyya Aydemir'i ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyoruz.
  • "Hem komünist, hem Atatürkçü olacaksın! Ha Mekke'de entelijans servisten (Gizli İstihbarat Örgütü) sarıklı İngiliz, ha bizim bu Kuvayı Milliyeci komünist!
    Köprüyü geçinceye kadar ayıya dayı demek!"

    Falih Rıfkı Atay, Kurtuluş, 1966.
  • Organismus O kullanıcısına yanıt
    Sağ olun.
  • 31 Mart 2015'te uğradığı alçak terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı saygı ile anıyoruz.
  • "Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!"

    Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk, 1927.
  • Senden önce ölmek ne bahtiyarlıkmış.

  • "Türkiye'de ilerici demek, Atatürkçü demektir.
    Onun solunda bir çeşit ideoloji sapıtkanları, sağında da başka çeşit ideoloji sapıtkanları vardır, ideoloji sapıtkanlığı bir fikir akımı değil, bir akıl hastalığı türüdür. Şok tedavisi ister!"

    Falih Rıfkı Atay, Atatürk Ne İdi?, 1968.
  • "Atatürk, kendisini unutmayanlar için, tükenmez bir enerji ve optimizm (iyimserlik) kaynağıdır ve onu unutturmamak hepimize kutsal bir vatan borcudur."

    Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Atatürk, 1946.
  • Mirliva (Tümgeneral) Mustafa Kemal, 1916.

  • "Gerçi, bir Bursa milletvekili, yasama görevi boyunca, hiçbir zaman kürsüye çıkmamış ve hiçbir zaman Meclis’te milletin ve Cumhuriyet’in çıkarlarını savunmak için ağzına bir tek kelime bile almamış olan Bursa milletvekili Nurettin Paşa, yalnız şapka giyilmesinin aleyhine uzun bir önerge vermiş ve bunu savunmak için kürsüye çıkmıştır. Şapka giydirilmesinin 'temel haklara, millî hâkimiyete ve kişi dokunulmazlığına aykırı bir işlem' olduğunu iddia etmiş ve bunun 'halka uygulanmamasını sağlamaya' çalışmıştır. Fakat Nurettin Paşa’nın millet kürsüsünden alevlendirmeyi başarabildiği taassup ve gericilik duyguları, sonunda birkaç yerde, o da yalnız birkaç gericinin, İstiklal Mahkemeleri’nde hesap vermeleriyle söndü."

    Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk, 1927.
  • "Bizden öncekiler Osmanlı veya Müslümandırlar. Türklüğü kimse üstüne kondurmaz. Frenklerin ve onlara uyan Osmanlı alafrangalarının edebiyatı hepimizin ruhunda onulmaz bir aşağılık duygusu yaratmıştır. Yavaş yavaş kendimizi bulmak istiyorduk. Edebiyat-ı Cedide romancılarından birinin hikâyesinde 'Türk' kelimesini görünce âdeta sevinirdik. Bir Osmanlı efendisinin yazısında ırkımızın adının geçmesinden şeref duyardık. Bu aşağılık duygusu Mustafa Kemal'in tarih ve dil üzerine çalıştığı günlere kadar sürdü. Hatta Mustafa Kemal'in tarih ve dil üzerindeki çalışmaları; bu gururlu adamın, nasıl Şark'ta hanedan kuranlar bilginleri toplayıp kendilerine bir asillik kütüğü icat ettirirlerse, kendi ırkına bir üstünlük yaratmak için yaptığı zorlamalar gibi gösterilmek istenmiştir."

    Falih Rıfkı Atay, Ali Suavi "Baş Veren İnkılâpçı", 1954.




  • 
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.