Ben atatürkü hayatımda öğrendiğimden beri hep deli gibi merak etmişimdir.atatürk neden osmanlının avrupadaki ortadoğudaki ve afrikadaki topraklarının bölgelerinin tamamını geri alamadı? atatürk neden balkanlar orta avrupa ortadoğu arap yarımadası ve kuzey afrikadaki önceden osmanlılara ait olan yerleri geri alamadı? herkes gelsin bence güzel bir tarih ve muhabbet konusu.saygı çerçevesinde konuşup tartışalım. |
Atatürk neden osmanlının fethettiği tüm bölgeleri ve yerleri geri alamadı? (herkesi bekliyorum)

Atatürk neden osmanlının fethettiği tüm bölgeleri ve yerleri geri alamadı? (herkesi bekliyorum)
(En Son Oy Tarihi: 10.7.2024)
-
-
abdlilerle atatürkün ve türkiyenin ne alakası var?
büyük resim derkenede ne demek istedin anlamadım.ironi mi yapıyorsun biraz açıklayıcı konuş.
-
Osmanlı İmparatorluğu, 19. yüzyılın sonlarına doğru zayıflayan merkezi otorite, askeri ve ekonomik gerileme, milliyetçi hareketler ve dış müdahaleler nedeniyle toprak kaybetti. Ayrıca, Balkan Savaşları ve I. Dünya Savaşı sırasında aldığı yenilgilerle önemli ölçüde toprak kaybına uğradı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
biz bunları zaten biliyoruz bende biliyorum.benim sormak istediğim atatürk 1. dünya savaşından sonra cumhuriyeti kurduğunda 1920 li ve 1930 lu yıllarda neden önceden osmanlıların olan tüm bölgelere saldırıp geri almadı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reallyboy -- 9 Temmuz 2024; 23:24:26 > -
ww1 sonrası sömürgecilik bile para getirmemeye basladı. o kadar toprağı ne yapıcaksın
-
Hocam halk ve ordu tabiri caizse açlık çekiyordu güç yoktu yani bunlar bizim günümüzdeki şartlarla anlayacağımız şeyler değil nüfus zaten çok azdı
Hocam nasıl alsın Allah aşkına Osmanlı da güneş batmiyormus bir uçtan bir uca bizimmis. Nasıl almasını bekliyorsun? Kaldı ki çoğu ülkenin sınırı çizilmiş medeniyetler kurulmuş, Osmanlidaki gibi hadi biz burayı aldık durumları kalmamış ki. Şuan nasıl zor , ayni şekilde dusunun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hearts of iron mı oynuyordu adam? öyle ha diyince alınan bir şey mi bu? hatay için bile ne mücadeleler verildi
-
madem öyle adolf hitler nasıl nazi ordusuyla tüm avrupayı ve baltık ülkelerini fethetti? bunu nasıl açıklayacaksın?
-
Baskan. Avrupa tek bir ülke mi? Kaç ülke var? Ne diyorsun kendi kendine cevap vermişsin zaten
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ne demek istediğini anlamadım ama adolf hitler tüm avrupa ülkelerini tek tek fethedebiliyorsa ki fethetti peki atatürk neden aynısını yapamasın?
-
Gerek yok.
nasıl gerek yok? 3 kıtada toprağının olmasıyla sadece anadolu yarımadasına sahip olmak bir mi?
-
Amerika örneği var. Bir kaç ülke hariç her yerde cirit atabiliyor.
Birde bir cok savaşı büyük imkansızlıklarla kazanmissin,milyonu bulan şehidin var. Ülkeyi geliştirmek için uğraşıyorsun. Bunların meyvelerini toplamadan böyle işlere kalkışılmaz. Adam akıllı ilerlemeleri devam ettirseydik şuan bambaşka bir Türkiye olurdu.
Yahu sovyetten yardım gelsin diye Batumu belese vermisiz
Mondrostan sonra isgal edilen musulu hatayi alamamisiz
Sen de diyon ki toprak alak
2. Balkan harbinde enver pasa edirneyi zar zor aldi adama edirne fatihi dedik yahu
Bitik devlet bitik 93 harbinde aslinda ulke çoktan bitmişti
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
iyide hamzacım 1923 te cumhuriyet kurulduğunda 1920 li ve 30 lu yıllarda türkiye ordusu son derece güçlüydü.hatta araplar hz. muhammedin mezarını yıkmak istediklerinde atatürk eğer o mezara dokunursanız ordumla üzerinize gelirim demişti.ben 93 harbini falan değil 20 li ve 30 lu yılları soruyorum.
Benzer içerikler
- sweatcoin güvenilir mi
- hıçkıra hıçkıra ağlatan şarkılar
- 22 yaşında boy uzar mı
- öz türkçe kız isimleri
- yeni aldığım lens gözüme batıyor
- penis nakli
- prompt mühendisliği nedir
- en ilginç rekorlar
- huawei boykot mu
- google çizim yap
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X