Şimdi Ara

Atatürk Malatyalı mıydı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
4.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: El Fuego

quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

quote:

Orijinalden alıntı: alpay86

Bende az önce bir televizyon kanalında gördüm bu haberi. Çok önemsedim açıkçası. Selanikli değilde Malatyalı olmasının neyi değiştireceğini pek kestiremedim.

Bu haber doğruysa tek sonucu şu olur. Milyonlarca insanı bir güzel kandırdıkları ve isterlerse, belki başka ne yalanlar üretilip üzerine bir tarih, ideoloji ve kimlik inşaa edildiği yolunda insanların ciddi endişeleri ortaya çıkar ve devlete ve resmii ideolojiye olan itibar daha da azalır. İkincisi Atatürk'ün Kürt kökenli bir insan olması, ulusalcı ve türkçü tarih tezini yerle bir edebilir..

Yoksa Atatürk'ün Selanikli değil'de Malatya'lı olması çoğu insanı daha çok sevindirmeli diye düşünüyorum.. Aslında nereli olduğu ile bende ilgilenmiyorum ama bizim ülkede bunu önemseyen çok kişi var..

senin gibi bir Atatürk düşmanı için ne farkeder?

Atatürk ''Türk'' idi. soyu, sopu belli... soysuzlar düşünsün

Alıntıları Göster
    II. Abdülhamid'in okullarında eğitim alan ve bilinçli yetiştirilen devleti kuran kadrolar sen ve senin türevlerine nasıl bir hazımsızlık yapmışsa; kus kus bitmiyor. İmlan da düzelmiş, Türkçeyi söküyorsun

eferim lem

• quote:

II. Abdülhamid'in okullarında eğitim alan ve bilinçli yetiştirilen devleti kuran kadrolar sen ve senin türevlerine nasıl bir hazımsızlık yapmışsa; kus kus bitmiyor. İmlan da düzelmiş, Türkçeyi söküyorsun

eferim lem

Alıntıları Göster
    Haberin neresi çarpıtılmış, CNN'den olduğu gibi alıntıladım. Benim için Atatürk'ün nereli olduğu umurumda değil, ben kimsenin etnik kökenine bakmam., insani tarafi önemlidir.. Bazı yazılı ve görsel medya ile özellikle Sosyal medyada bu haber 2 gündür tartışılıyor, kültür bilime'de konu açılmamsı garip değil mi ? Öküzün altında buzağı aramak ta nedir. Soyu sopu belli diyen mi ararsın, lafa bak, M.Kemal Malatya'lı olsaydı soysuz mu olacaktı, Nedir bu aşağılık kompleksi, nedir bu savunma refleksi anlamış değilim, Kemalistlerin bu ülkede ağır bir travma yaşadıklarını biliyorum, her çıkan haberi aleyhlerine yorumlamaya başladılar ve karşılığında verdikleri cevap ya hakaret yada sığ ve zayıf bir savunma, çoğnlukla birincisi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 20 Ağustos 2012; 10:07:46 >

• Toros Dağları'nın tepelerinde tek bir TÜRKMEN evinin
    bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten
    umudumu kesmem ; bayrağımı göğsüme sarar,
    milletimin istiklali uğruna ölürüm!

Mustafa Kemal ATATÜRK

Dağılın...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Lath.Crusader

Toros Dağları'nın tepelerinde tek bir TÜRKMEN evinin
    bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten
    umudumu kesmem ; bayrağımı göğsüme sarar,
    milletimin istiklali uğruna ölürüm!

Mustafa Kemal ATATÜRK

Dağılın...
    sağolsun yine sansür görevini ifa etmiş.

soysuzluk zordur. konu başlığuına bakarsanız anlarsınız.

sağolsun yine sansür görevini ifa etmiş.

soysuzluk zordur. konu başlığuına bakarsanız anlarsınız.

Alıntıları Göster
    http://www.samanyoluhaber.com/gundem/Ataturk-Malatyali-iddiasini-o-da-dogrulamis/821852/

Ülkü de aynı şeyi söylemiş. Atatürk ün memleketi değişirse Atatürk değişecek değil ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

http://www.samanyoluhaber.com/gundem/Ataturk-Malatyali-iddiasini-o-da-dogrulamis/821852/

Ülkü de aynı şeyi söylemiş. Atatürk ün memleketi değişirse Atatürk değişecek değil ya.

Alıntıları Göster
    Nereli olduğunun pek önemi yok.Sanırım burada resmi tarihe bir gönderme var...

• quote:

Orijinalden alıntı: KISKANIYORLAR

Alıntıları Göster
    Bilimsel bir araştırma yapılıyorsa mesele yok.

Hemen bu konuda bile acaba ne artniyet var diye düşünenler var. İddia doğru çıkarsa gerçekten resmi tarih anlayışı tartışılır duruma gelir.

Malatyalı olduğunu gizlenmesi neden devlet için yararlı olsun. Nasıl bir mantık. Şimdiye kadar benzeri haberler yorumlar canımı sıktı. Bu farklı görünüyor.

Bilimsel bir araştırma yapılıyorsa mesele yok.

Hemen bu konuda bile acaba ne artniyet var diye düşünenler var. İddia doğru çıkarsa gerçekten resmi tarih anlayışı tartışılır duruma gelir.

Malatyalı olduğunu gizlenmesi neden devlet için yararlı olsun. Nasıl bir mantık. Şimdiye kadar benzeri haberler yorumlar canımı sıktı. Bu farklı görünüyor.

Alıntıları Göster
    Malatyalı olduğu dorulanır,resmi tarih değişirse Başbakan'ın 10 Kasım törenleriyle ilgili düşüncelerine nasıl ve ne şekilde yansır acaba?Anma törenlerinde protokoldeki yerini alır mı?Ayrıca GSMH üzerinde olumlu anlamda etkisi olabilir diye düşünüyorum!Her şey değişecek!İyi bir şey,ne güzel!

• quote:

Orijinalden alıntı: erom?

Malatyalı olduğu dorulanır,resmi tarih değişirse Başbakan'ın 10 Kasım törenleriyle ilgili düşüncelerine nasıl ve ne şekilde yansır acaba?Anma törenlerinde protokoldeki yerini alır mı?Ayrıca GSMH üzerinde olumlu anlamda etkisi olabilir diye düşünüyorum!Her şey değişecek!İyi bir şey,ne güzel!

Alıntıları Göster
    Başka neler yalan yazıldı diye tartışmalar başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 21 Ağustos 2012; 0:47:57 >

Başka neler yalan yazıldı diye tartışmalar başlar.

Alıntıları Göster
    Atatürk yaptıklarıyla ön plana çıkmıştır doğdu yer soyu vs pek önemli deil bence itibar etmeyin böyle haberlere.

Orijinalden alıntı: kuantum21

Atatürk yaptıklarıyla ön plana çıkmıştır doğdu yer soyu vs pek önemli deil bence itibar etmeyin böyle haberlere.

Alıntıları Göster
    Atatürk, karaman bölgesinden selanike göç ettirilen yörük bir aileye mensuptur(Tahrir defterleri). e tabi, zaten türkiyede türk yoktu dimi, ülkenin yüzde kırkı kürttü hatta atatürk bile kürttü.
    Her doğuluya kürt deme anlayışından vazgeçin artık. AtaTÜRK türktür, hepimizden daha fazla belkide.
    Şimdi buraları türk yokçular sarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: eypenseypen

Atatürk, karaman bölgesinden selanike göç ettirilen yörük bir aileye mensuptur(Tahrir defterleri). e tabi, zaten türkiyede türk yoktu dimi, ülkenin yüzde kırkı kürttü hatta atatürk bile kürttü.
    Her doğuluya kürt deme anlayışından vazgeçin artık. AtaTÜRK türktür, hepimizden daha fazla belkide.
    Şimdi buraları türk yokçular sarar.

Alıntıları Göster
    atatürk ve cumhuriyet'e olan düşmanlığınızı gizlemiyorsunuz artık. saldırın saldırabildiğiniz kadar. ikiyüzlü takılanlardan daha onurlu bir davranış. kimin ne olduğunu görmek daha tercih edilesi bir durum aslında. ha bir de eskiden ona deccal falan diyordunuz, hala var mı bu söylem taraftarlarınız arasında?

• quote:

Orijinalden alıntı: TNTB

malatyalıydı->demek ki resmi tarih baştan aşağı yalan->o halde atatürk de bir yalancıydı-> yalanlar üstüne kurulu bir cumhuriyet kabul edilemez.

Orijinalden alıntı: Timurlénk

quote:

malatyalıydı->demek ki resmi tarih baştan aşağı yalan->o halde atatürk de bir yalancıydı-> yalanlar üstüne kurulu bir cumhuriyet kabul edilemez.

Alıntıları Göster
    ha bu arada şimdiden söyleyeyim gün boyu ulusal kanalı izleyen vatandaşlardan değilim. oluşturduğum favori kanal listemde her zaman dışarda kalan bir kanaldır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

quote:

Alıntıları Göster

1931 yılında Malatya'da Belediye'nin Hoparlör teşkilatı var mıydı acaba? Kesin kanıt olabilecek bilgisi olan var mı acaba bu konuda?

Elektriğin 3-4 eve 1902-4 yıllarında tesadüfen ancak aydınlatma için gelebildiği Osmanlı İmparatorluğunda 1931'de Belediye Hoparlöründen anons yapılması bana fantazi gibi geliyorda merak ettim?

@Ar-tryk;
    Siz " uzun Hamdi "' yi tanıyormusunuz?

@Timurlenk;
    Tuvalet kağıdına " tanınmış bilimi insanı " muamelesi çekilen yerlerde beni en çok siz ararsınız eminim!

Yukardaki yazıda çok sayıda defo var, ilk bakışta taa yazarın kişiliğinden başlıyan, size burdan ekmek çıkmaz gibi gardaşlar, Atatürk düşmanlığınızı başka yerlerde daha başka palavralarla destekleyin bence!

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

1931 yılında Malatya'da Belediye'nin Hoparlör teşkilatı var mıydı acaba? Kesin kanıt olabilecek bilgisi olan var mı acaba bu konuda?

Elektriğin 3-4 eve 1902-4 yıllarında tesadüfen ancak aydınlatma için gelebildiği Osmanlı İmparatorluğunda 1931'de Belediye Hoparlöründen anons yapılması bana fantazi gibi geliyorda merak ettim?

@Ar-tryk;

@Timurlenk;
    Tuvalet kağıdına " tanınmış bilimi insanı " muamelesi çekilen yerlerde beni en çok siz ararsınız eminim!

Yukardaki yazıda çok sayıda defo var, ilk bakışta taa yazarın kişiliğinden başlıyan, size burdan ekmek çıkmaz gibi gardaşlar, Atatürk düşmanlığınızı başka yerlerde daha başka palavralarla destekleyin bence!

Alıntıları Göster
    Adamı rahat bırakın ya ne farkeder nereli olduğu.

• quote:

@Ar-tryk;

@Timurlenk;

Alıntıları Göster
    Yazıda yanlışlar olabilir. Atatürk ün Malatyalı veya Ankaralı veya Samsunlu olması farketmez. Malatyalı diyenler Atatürk e düşman Selanikli diyenler dost diye birşey yok.

Eminim Malatyalılar ın çoğu Atatürk ün hemşehrileri olmasını arzu ederler. Neommy mantığına göre bu arzuda olanlar aynı zamanda Atatürk e düşman olma durumundadırlar.

• quote:

Yazıda yanlışlar olabilir. Atatürk ün Malatyalı veya Ankaralı veya Samsunlu olması farketmez. Malatyalı diyenler Atatürk e düşman Selanikli diyenler dost diye birşey yok.

Eminim Malatyalılar ın çoğu Atatürk ün hemşehrileri olmasını arzu ederler. Neommy mantığına göre bu arzuda olanlar aynı zamanda Atatürk e düşman olma durumundadırlar.

Ben Malatyalı'yım. Ama Darende değil, Doğanşehir. Çok yakın arkadaşlarım var Darende'li olan ve eğer böyle bir durum varsa, devlet nezdinde küçük ve duyguslar bir torpil durumu oluşur umarım.

Alıntıları Göster
    @Ar-tryk;
    Alakasız cevap!
    Benim mantığıma göre saçmalıkla başlıyan bir yazının sonucu da saçmadır!
    Uzun Hamdi yi tanıyormusunuz?
    Malatya da 1931 de Belediye hoparlör sistemi varlığına dair bir kanıtınız var mı?

• quote:

@Ar-tryk;
    Alakasız cevap!
    Benim mantığıma göre saçmalıkla başlıyan bir yazının sonucu da saçmadır!
    Uzun Hamdi yi tanıyormusunuz?
    Malatya da 1931 de Belediye hoparlör sistemi varlığına dair bir kanıtınız var mı?

Alıntıları Göster
    Atatürk ün Malatyalı olmsı veya olmaması tartışılabilir. Bilim adamları gerçeğe ulaşır. Yazı saçmadır veya doğruları olabilir.

Malatyalı olmasını istemek neden Attatürk düşmanlığı oluyor anlayamadım. Biri izah etse. Samimiyim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.