Şimdi Ara

ATATÜRK HAVAALANIN'DA GÖNDERE kürt bölgesel bayrağı ÇEKİLDİ (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.010
Cevap
5
Favori
61.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mattiadestro

    cumhurbaşkanının görüşmesi ile gençlik kollarının açıklaması aynı şey mi? tayyip yönetiyor bu ülkeyi chp gençlik kolları değil. allah akıl fikir versin sizin gibilere.

    Pkkda barzaniyi sevmiyor tayyip Erdoğan'ın adami olmakla sucluyorlar. Sayfalarina bakabilirsiniz. Ayni sizede malzeme çıktı saldirin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GasiOr

    O zaman anlaşmadan sonra IHH'nın yaptığı bildiri. Bak bakalım neresinde para az falan demişler.
    https://www.ihh.org.tr/haber/kamuoyuna-duyuru-26-06-2016

    31 Mayıs 2010 tarihinde Mavi Marmara’ya yapılan saldırı sonrasında gerilen Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi için süren görüşmelerde bir sonuca varıldığı bugün resmi olarak açıklanmıştır. Türkiye’nin yapmış olduğu açıklamayla aynı saatlerde İsrail adına da Netanyahu bir açıklamada bulunmuştur. Netanyahu’nun büyük bir zafer edası ile yapmış olduğu basın toplantısında ‘İsrail için muazzam bir ekonomik sonuç alındığı, Gazze’ye ablukanın kesinlikle kalkmadığı ve kalkmayacağı, Türkiye’nin şartları kabul ettiği’ beyan edilmiştir. Özellikle İsrail’in tazminat vermediği, sadece davaların düşmesi karşılığında 20 milyon dolar ödeyeceği ama bunun da bağış olarak yapılacağı, böylelikle İsrail askerlerinin diğer katliamlarına da emsal olmasının önüne geçilmiş olacağı İsrail tarafında en önemli kazanım olarak dile getiriliyor.

    Türkiye’nin açıkladığı mutabakat, kabul etmiş olduğu şartlar özellikle maalesef Gazze ablukasının Türkiye açısından tanınması anlamına geliyor. Oysa Gazze 2005 yılındaki anlaşma sonrası özgürdür ve herkes gibi kimseye muhtaç olmadan seyahat ve ticaret özgürlüğünü kullanmalıdır. Ambargo ise İsrail’in otorite olarak kabul edilip Gazze’ye girecek malzemenin nevi ve miktarı konusunda söz sahibi olması anlamına gelir ki açıklanan mutabakata konu olan husus budur. Ambargonun hafifletilmesi sayılabilecek (birçok yönden muallak bir mutabakat olsa bile) bu mutabakat sadece Türkiye tarafından kısmi izin şeklindedir. Bugün İsrail’in Türkiye’ye bile hangi malzeme ve ne miktar için izin vereceği büyük bir soru işaretidir. Oysa tüm devletler gibi Gazze’ye de mal giriş çıkış serbestisi sağlanmalıdır. Mesele insani yardımın Gazze’ye girmesi değil, Gazze’nin kimsenin yardımına ihtiyaç duymayacak şekilde hürriyetine kavuşmasını sağlamak olmalıdır. Uluslararası hukuk her toprağa ve devlete bu hakkı tanıyorsa neden Filistin bu özgürlükten mahrum bırakılsın ve sadece yardıma mahkum edilsin. Bu kesinlikle kabul edilemez. Bu nedenle İHH olarak Gazze’ye uygulanan hukuksuz ablukanın kalkması için her türlü hukuki, fiili çalışmalarımızı sürdüreceğimiz tekraren ilan ediyoruz.

    Öte yandan şehit ailelerine bağışta bulunulması karşılığında davalardan vazgeçilmesi üzerine bir şartın mutabakatta yer aldığı belirtilmektedir. Davalar sadece şehit ailelerinin ve ya Türkiye vatandaşlarının değil 37 devlet vatandaşı dahil tüm mağdurların davalarıdır. Davalardan vazgeçilmesi söz konusu olmayacaktır. Şehit aileleri davalarından vazgeçmeyeceklerini, ablukanın kaldırılması için mücadelede yer alacaklarını da beyan etmektedir. Ancak İsrail’in küstahça ‘öldürürüm parasını öderim’ tavrı asla kabul edilemez. Bundan sonra uluslararası sularda Türkiye vatandaşlarını İsrail’den kim nasıl koruyacaktır?

    Türkiye hükümeti bir tasarrufta bulunmuş, bu şekilde bir mutabakata varmıştır. Başından beri söylediğimiz gibi uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olarak biz İsrail’le bir anlaşmayı doğru bulmuyoruz. Hiçbir zaman tarafı ya da bir parçası da olmadık. Bugüne kadar uyarı ve önerilerimizi dile getirdik. Bundan sonra yardımlarımızla, ablukayı kırma çabalarımızla, davalarımızla, eylemlerimizle Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Mavi Marmara davaları ise devam edecektir. Umarız ki İsrailli katillerin affedileceği anlamına gelecek olan böyle bir mutabakat TBMM tarafından onaylanmaz.

    Mavi Marmara İslam dünyasında ve ezilen tüm halklara umut olmuştur. İnsanlığın ortak vicdanı haline gelmiş olan bu umudu canlı tutmak mesuliyetimizdir.

    bak ben sana bu kafayı özetleyim çünkü her grubun içlerinde bulundum diyim kısaca sen anla hayat hikayemi yazmayim. ha has insanlar iyi insanlar dürüstler namuslular zararsızlar ama bazı yönden kendilerine ve çevrelerine çok sertler,

    başını örtersin sana derlerki, örtün küçük olmaz. göğüslerine kadar örtü inecek derler, göğüslerine kadar örtesin derler olmaz. pardüsö giyeceksin hatların belli oluyor derler, pardüsö giyersin derler olmaz ışık vurunca belli oluyor siyah olacak derler. yani bu açıklamanın özeti bu. bunlara ne versen yetmez.

    1- 20 milyon tazminat değilde bağışmış. adı neden "bağış" ona takılmışlar. dünya nasıl görüyor bunu sen ona bak. netanyahu heralde israil vatandaşına dize geldik diyemez. putine de sordular türkiye özür diledimi diye "türkiye kusura bakma dedi bunu özür olarak kabul ediyoruz" dedi basın toplantısında. yani dış politikada kelimeler değil netice önemlidir. politikada amaç neticedir hatice değil. bunu anlayan anlar anlamayanda anlamaz yapacak bişey yok.

    2- türk vatandaşı öldürülmüş tazminat alacak yok diğer ülke vatandaşıda alsın diyor. yani daha çok para istemek değilmi bu? hem diğer ülkenin başbakanı yokmu o istesin o zaman git ona itiraz et. türkiye açısından problem değil.

    3- türkiye kendi tarafından gazze ablukasını kaldırıyor, israil demiş sadece türkiyeye müsade var, türkiye kıbrıs gibi düşün, türkiyeye özel gazzeye bazı haklar veriliyor. bu ne demek sadece türkiyeden gazzeye mallar gidecek demek yani gazzeye mal mı göndereceksin gönder problem yok. ama bunlar diyor yok diğer ülkelerede kalksın. tamam kalksın git diğer ülkelere söyle. israil ile görüşsünler. seni tutan yok.

    boş yazılmış bir yazı. dünyayı az bilen bir adam şöyle bir tüm olaylara bakar ve bu bildiriyi yazmaktan vazgeçer. ha dersenki kendi üyelerini sakinleştirmek için böyle yazıldı o da kendi içinde politika yapıyor tamam derim. eğer yok bu yazı ile samimilerse abluka tam kalksın para az tazminat olsun vs diye dünya politikasından anlamıyorlar diye bakarım.




  • 2 günde barzanici oldu adamlar vay be . Barzani ile pkk arasindaki baglanti hep vardi hala da var , adamlar Türkiye topraklarina göz dikmiş be. Gerçi sasirmaya gerek yok habur kapilarini acan da oslo gorusmelerini yapan da silah depolatan da ayni zihniyet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    Niye boş olsun? Adamlar gayet açıklayıcı yazmışlar. Ama sen çok biliyorum havasıyla adamların yazısına yorum katarak okuyorsun. Ne demişler çok bilen çok yanılır.

    İsrail sadece Türkiye'ye müsade ediyor demişsin. Ne demek bu? Fetonun dediği gibi israilden izin alın demek. Hani senin Mavi Marmara yüzünden soğudun cemaat. Yani geldiğiniz noktaya bakın fazla da bir şey yazmak istemiyorum. U dönüşlerine o kadar alışmıssınız ki artık şaşırtmıyor galiba sizi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pemaxs


    quote:

    Orijinalden alıntı: mattiadestro

    cumhurbaşkanının görüşmesi ile gençlik kollarının açıklaması aynı şey mi? tayyip yönetiyor bu ülkeyi chp gençlik kolları değil. allah akıl fikir versin sizin gibilere.

    Pkkda barzaniyi sevmiyor tayyip Erdoğan'ın adami olmakla sucluyorlar. Sayfalarina bakabilirsiniz. Ayni sizede malzeme çıktı saldirin

    ATATÜRK HAVAALANIN'DA GÖNDERE kürt bölgesel bayrağı ÇEKİLDİ
    ATATÜRK HAVAALANIN'DA GÖNDERE kürt bölgesel bayrağı ÇEKİLDİ


    YAV HEE HEE




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ccguven

    Teröristlerden yakınıyorsan neden c.başkanlığı referandumunda fetö teröristleriyle birlik oldunuz.

    ben de derim ki o yıllarda siz niye karşıydınız da sonra değişti? 2013 yılına kadar kendini gizleyebilmiş kriptolu örgütten bahsediyorsun ama deşifre olduktan sonra kim kimin yanında olduğunu söylemiyorsun 2015 yılının c.başkanlığı seçiminde sizin kafalar ve terör örgütü yandaşları bunun içinde fetö de var ekmeleddin için seferber oldunuz bunun nedeni neydi? zaman gazetesi'nde yapılmak istenen aramalara karşı ekrem dumanlının yanında yer alan ana muhalefet değil mi? bank asya kayyuma devredildiğinde o partinin millet vekili mahmut tanal fetöcülerin yanında yer almadımı? eren erdem zaman gazetesinin kapatılmasına zaman gazetesi binasında çıkıp konuşarak izin vermeyeceğiz demedi mi? sokaklarda protesto etmediler mi? hepsini geçtim kılıçdaroğlu bile 1 kasım seçimlerinde zaman gazetesiyle poz verdi hala kalkıp sizde önce yanyanaydınız diyerek zekamızla alay ediyorsunuz kimin kimin yanında olduğu çok açık




  • quote:

    Orijinalden alıntı: subaortik


    quote:

    Orijinalden alıntı: ccguven

    Teröristlerden yakınıyorsan neden c.başkanlığı referandumunda fetö teröristleriyle birlik oldunuz.

    ben de derim ki o yıllarda siz niye karşıydınız da sonra değişti? 2013 yılına kadar kendini gizleyebilmiş kriptolu örgütten bahsediyorsun ama deşifre olduktan sonra kim kimin yanında olduğunu söylemiyorsun 2015 yılının c.başkanlığı seçiminde sizin kafalar ve terör örgütü yandaşları bunun içinde fetö de var ekmeleddin için seferber oldunuz bunun nedeni neydi? zaman gazetesi'nde yapılmak istenen aramalara karşı ekrem dumanlının yanında yer alan ana muhalefet değil mi? bank asya kayyuma devredildiğinde o partinin millet vekili mahmut tanal fetöcülerin yanında yer almadımı? eren erdem zaman gazetesinin kapatılmasına zaman gazetesi binasında çıkıp konuşarak izin vermeyeceğiz demedi mi? sokaklarda protesto etmediler mi? hepsini geçtim kılıçdaroğlu bile 1 kasım seçimlerinde zaman gazetesiyle poz verdi hala kalkıp sizde önce yanyanaydınız diyerek zekamızla alay ediyorsunuz kimin kimin yanında olduğu çok açık

    Valla hocam zekanızla alay ediyoruz diye kızıyorsunuz ama bazen cidden hak ediyorsunuz.

    2003 yılında Milli Güvenlik Kurulunda Gülen Cemaatinin devlet düşmanı olduğu ve acil olarak müdahale edilmesi ile ilgili karar var.
    10 yıl boyunca bunların hiç birini dikkate almamışlarda ne olduda 2013 yılında oldu? Hiç düşündünmü? Neden 2013 e kadar sorunda yoktuda 2013 de işler değişti?

    Bu 2003 MGK kararından sonra TSK yı sanık pkk yı tanık yaptılar, referandum sayesinde TSK nın tüm vasıflı subaylarını attılar ceza evine. Yıllarca yapmayın hukukla oynamayın hukuk herkese lazım olur bir gün dedik hangi fikrimize saygı duydunuz?

    En çok zoruma gidende gizli pkk lı itlerin tanıklıkları ile Genel Kurmay Başkanını çete lideri ilan ettiler. Hangisine itiraz ettin? Aylarca televizyondan masal gibi dinledin dimi? Aynı şuan fetönün yaptıklarını dinleyip vay şerefsizler bunuda yapmışlar diye. Yıllarca sınavlarda bütün soruları çaldılar chp kaç kere önerge verdi akp hangi önergeyi kabul etti? Onlar müslüman yapmaz deyip kapadılar. Kriptolu odalara girip TSK nın tüm gizli bilgilerini öğrendiler, şerefsizce haysiyetsizce iftiralar attılar Fatih Camisi bombalama gibi, hangisine karşı çıktın?

    Kabataş yalanları, camiye ayakkabı ile girme yalanları, camide içki içme yalanları, hangisine yapmayın biz müslümanız iftira atmak günahtır dedin? Hepsini ağzın açık dinleyip vay şerefsiz Kemalist zihniyet diye dinledim dimi?



    Ben 40 yaşında evli 3 çocuklu adamım ve kendimi bildim bileli hem fetöya hem pkk ya küfür ederim.
    Yıllarca akp li arkadaşlarla fetö yüzünden kavgalar ettim, 2 yıl boyuncada açılım ve akil mallar yüzünden kavga ettim.

    Şimdi çıkmış bu arkadaşlar ev senin gibi insanlar bana pkk yandaşı ve fetö ile işbirlikçi diyor.

    EEEE ben senin aklınla değilde neyinle dalga geçeyim ben hacım?

    Sen olsan benim yerimde sen benimle dalga geçmezmiydin?

    Sen olsan 2003 yılında MGK kararı var iktidar neden bununla ilgili bir şey yapmamışta 2013 de yapmış diye sormazmıydın?

    El insaf yahu. Az vicdanınız olsun. Keser gibi hep kendinize yontuyorsunuz. Hiç haklı olabileceğimiz (fetö,suriye,açılım, önceki referandum vb.) hiçmi aklınıza gelmiyor?

    Son söz; Yanlış anlama amacım seni yargılamak değil zaten bu bana düşmez ama lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve geçmişe şöyle bir bakın. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.
    Not: 2003 değil 2004 yılı MGK kararları olacak yanlış hatırlamışım özür dilerim.

    ATATÜRK HAVAALANIN'DA GÖNDERE kürt bölgesel bayrağı ÇEKİLDİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosis -- 1 Mart 2017; 13:26:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baaydin


    quote:

    Orijinalden alıntı: subaortik


    quote:

    Orijinalden alıntı: ccguven

    Teröristlerden yakınıyorsan neden c.başkanlığı referandumunda fetö teröristleriyle birlik oldunuz.

    ben de derim ki o yıllarda siz niye karşıydınız da sonra değişti? 2013 yılına kadar kendini gizleyebilmiş kriptolu örgütten bahsediyorsun ama deşifre olduktan sonra kim kimin yanında olduğunu söylemiyorsun 2015 yılının c.başkanlığı seçiminde sizin kafalar ve terör örgütü yandaşları bunun içinde fetö de var ekmeleddin için seferber oldunuz bunun nedeni neydi? zaman gazetesi'nde yapılmak istenen aramalara karşı ekrem dumanlının yanında yer alan ana muhalefet değil mi? bank asya kayyuma devredildiğinde o partinin millet vekili mahmut tanal fetöcülerin yanında yer almadımı? eren erdem zaman gazetesinin kapatılmasına zaman gazetesi binasında çıkıp konuşarak izin vermeyeceğiz demedi mi? sokaklarda protesto etmediler mi? hepsini geçtim kılıçdaroğlu bile 1 kasım seçimlerinde zaman gazetesiyle poz verdi hala kalkıp sizde önce yanyanaydınız diyerek zekamızla alay ediyorsunuz kimin kimin yanında olduğu çok açık

    Valla hocam zekanızla alay ediyoruz diye kızıyorsunuz ama bazen cidden hak ediyorsunuz.

    2003 yılında Milli Güvenlik Kurulunda Gülen Cemaatinin devlet düşmanı olduğu ve acil olarak müdahale edilmesi ile ilgili karar var.
    10 yıl boyunca bunların hiç birini dikkate almamışlarda ne olduda 2013 yılında oldu? Hiç düşündünmü? Neden 2013 e kadar sorunda yoktuda 2013 de işler değişti?

    Bu 2003 MGK kararından sonra TSK yı sanık pkk yı tanık yaptılar, referandum sayesinde TSK nın tüm vasıflı subaylarını attılar ceza evine. Yıllarca yapmayın hukukla oynamayın hukuk herkese lazım olur bir gün dedik hangi fikrimize saygı duydunuz?

    En çok zoruma gidende gizli pkk lı itlerin tanıklıkları ile Genel Kurmay Başkanını çete lideri ilan ettiler. Hangisine itiraz ettin? Aylarca televizyondan masal gibi dinledin dimi? Aynı şuan fetönün yaptıklarını dinleyip vay şerefsizler bunuda yapmışlar diye. Yıllarca sınavlarda bütün soruları çaldılar chp kaç kere önerge verdi akp hangi önergeyi kabul etti? Onlar müslüman yapmaz deyip kapadılar. Kriptolu odalara girip TSK nın tüm gizli bilgilerini öğrendiler, şerefsizce haysiyetsizce iftiralar attılar Fatih Camisi bombalama gibi, hangisine karşı çıktın?

    Kabataş yalanları, camiye ayakkabı ile girme yalanları, camide içki içme yalanları, hangisine yapmayın biz müslümanız iftira atmak günahtır dedin? Hepsini ağzın açık var şerefsiz Kemalist zihniyet diye dinledim dimi?



    Ben 40 yaşında evli 3 çocuklu adamım ve kendimi bildim bileli hem fetöya hem pkk ya küfür ederim.
    Yıllarca akp li arkadaşlarla fetö yüzünden kavgalar ettim, 2 yıl boyuncada açılım ve akil mallar yüzünden kavga ettim.

    Şimdi çıkmış bu arkadaşlar ev senin gibi insanlar bana pkk yandaşı ve fetö ile işbirlikçi diyor.

    EEEE ben senin aklınla değilde neyinle dalga geçeyim ben hacım?

    Sen olsan benim yerimde sen benimle dalga geçmezmiydin?

    Sen olsan 2003 yılında MGK kararı var iktidar neden bununla ilgili bir şey yapmamışta 2013 de yapmış diye sormazmıydın?

    El insaf yahu. Az vicdanınız olsun. Keser gibi hep kendinize yontuyorsunuz. Hiç haklı olabileceğimiz (fetö,suriye,açılım, önceki referandum vb.) hiçmi aklınıza gelmiyor?

    Son söz; Yanlış anlama amacım seni yargılamak değil zaten bu bana düşmez ama lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve geçmişe şöyle bir bakın. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.

    iyi de 2003 yılındaki mgk toplantısı irtica üzerine toplandı 28 şubatta da bu yapıldı hükümet düşürüldü fetö'nün paralel yapısıyla ilgili konuşulmadı varsa kaynak göster




  • quote:

    Orijinalden alıntı: subaortik


    quote:

    Orijinalden alıntı: baaydin


    quote:

    Orijinalden alıntı: subaortik


    quote:

    Orijinalden alıntı: ccguven

    Teröristlerden yakınıyorsan neden c.başkanlığı referandumunda fetö teröristleriyle birlik oldunuz.

    ben de derim ki o yıllarda siz niye karşıydınız da sonra değişti? 2013 yılına kadar kendini gizleyebilmiş kriptolu örgütten bahsediyorsun ama deşifre olduktan sonra kim kimin yanında olduğunu söylemiyorsun 2015 yılının c.başkanlığı seçiminde sizin kafalar ve terör örgütü yandaşları bunun içinde fetö de var ekmeleddin için seferber oldunuz bunun nedeni neydi? zaman gazetesi'nde yapılmak istenen aramalara karşı ekrem dumanlının yanında yer alan ana muhalefet değil mi? bank asya kayyuma devredildiğinde o partinin millet vekili mahmut tanal fetöcülerin yanında yer almadımı? eren erdem zaman gazetesinin kapatılmasına zaman gazetesi binasında çıkıp konuşarak izin vermeyeceğiz demedi mi? sokaklarda protesto etmediler mi? hepsini geçtim kılıçdaroğlu bile 1 kasım seçimlerinde zaman gazetesiyle poz verdi hala kalkıp sizde önce yanyanaydınız diyerek zekamızla alay ediyorsunuz kimin kimin yanında olduğu çok açık

    Valla hocam zekanızla alay ediyoruz diye kızıyorsunuz ama bazen cidden hak ediyorsunuz.

    2003 yılında Milli Güvenlik Kurulunda Gülen Cemaatinin devlet düşmanı olduğu ve acil olarak müdahale edilmesi ile ilgili karar var.
    10 yıl boyunca bunların hiç birini dikkate almamışlarda ne olduda 2013 yılında oldu? Hiç düşündünmü? Neden 2013 e kadar sorunda yoktuda 2013 de işler değişti?

    Bu 2003 MGK kararından sonra TSK yı sanık pkk yı tanık yaptılar, referandum sayesinde TSK nın tüm vasıflı subaylarını attılar ceza evine. Yıllarca yapmayın hukukla oynamayın hukuk herkese lazım olur bir gün dedik hangi fikrimize saygı duydunuz?

    En çok zoruma gidende gizli pkk lı itlerin tanıklıkları ile Genel Kurmay Başkanını çete lideri ilan ettiler. Hangisine itiraz ettin? Aylarca televizyondan masal gibi dinledin dimi? Aynı şuan fetönün yaptıklarını dinleyip vay şerefsizler bunuda yapmışlar diye. Yıllarca sınavlarda bütün soruları çaldılar chp kaç kere önerge verdi akp hangi önergeyi kabul etti? Onlar müslüman yapmaz deyip kapadılar. Kriptolu odalara girip TSK nın tüm gizli bilgilerini öğrendiler, şerefsizce haysiyetsizce iftiralar attılar Fatih Camisi bombalama gibi, hangisine karşı çıktın?

    Kabataş yalanları, camiye ayakkabı ile girme yalanları, camide içki içme yalanları, hangisine yapmayın biz müslümanız iftira atmak günahtır dedin? Hepsini ağzın açık var şerefsiz Kemalist zihniyet diye dinledim dimi?



    Ben 40 yaşında evli 3 çocuklu adamım ve kendimi bildim bileli hem fetöya hem pkk ya küfür ederim.
    Yıllarca akp li arkadaşlarla fetö yüzünden kavgalar ettim, 2 yıl boyuncada açılım ve akil mallar yüzünden kavga ettim.

    Şimdi çıkmış bu arkadaşlar ev senin gibi insanlar bana pkk yandaşı ve fetö ile işbirlikçi diyor.

    EEEE ben senin aklınla değilde neyinle dalga geçeyim ben hacım?

    Sen olsan benim yerimde sen benimle dalga geçmezmiydin?

    Sen olsan 2003 yılında MGK kararı var iktidar neden bununla ilgili bir şey yapmamışta 2013 de yapmış diye sormazmıydın?

    El insaf yahu. Az vicdanınız olsun. Keser gibi hep kendinize yontuyorsunuz. Hiç haklı olabileceğimiz (fetö,suriye,açılım, önceki referandum vb.) hiçmi aklınıza gelmiyor?

    Son söz; Yanlış anlama amacım seni yargılamak değil zaten bu bana düşmez ama lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve geçmişe şöyle bir bakın. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.

    iyi de 2003 yılındaki mgk toplantısı irtica üzerine toplandı 28 şubatta da bu yapıldı hükümet düşürüldü fetö'nün paralel yapısıyla ilgili konuşulmadı varsa kaynak göster



    Özür dilerim 2004 müş.

    Bu kadar yazdığım yazıdan sadece bunu anlayabilmiş ve buna cevap verebildiğin için ayrıca tebrik ederim.

    ATATÜRK HAVAALANIN'DA GÖNDERE kürt bölgesel bayrağı ÇEKİLDİ




  • Ortada şu görüşme varken hala yok bilmiyorduk yok kandırıldık demek olmaz. Ancak başkalarını kandırmaya çalışırlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baaydin


    quote:

    Orijinalden alıntı: subaortik


    quote:

    Orijinalden alıntı: ccguven

    Teröristlerden yakınıyorsan neden c.başkanlığı referandumunda fetö teröristleriyle birlik oldunuz.

    ben de derim ki o yıllarda siz niye karşıydınız da sonra değişti? 2013 yılına kadar kendini gizleyebilmiş kriptolu örgütten bahsediyorsun ama deşifre olduktan sonra kim kimin yanında olduğunu söylemiyorsun 2015 yılının c.başkanlığı seçiminde sizin kafalar ve terör örgütü yandaşları bunun içinde fetö de var ekmeleddin için seferber oldunuz bunun nedeni neydi? zaman gazetesi'nde yapılmak istenen aramalara karşı ekrem dumanlının yanında yer alan ana muhalefet değil mi? bank asya kayyuma devredildiğinde o partinin millet vekili mahmut tanal fetöcülerin yanında yer almadımı? eren erdem zaman gazetesinin kapatılmasına zaman gazetesi binasında çıkıp konuşarak izin vermeyeceğiz demedi mi? sokaklarda protesto etmediler mi? hepsini geçtim kılıçdaroğlu bile 1 kasım seçimlerinde zaman gazetesiyle poz verdi hala kalkıp sizde önce yanyanaydınız diyerek zekamızla alay ediyorsunuz kimin kimin yanında olduğu çok açık

    Valla hocam zekanızla alay ediyoruz diye kızıyorsunuz ama bazen cidden hak ediyorsunuz.

    2003 yılında Milli Güvenlik Kurulunda Gülen Cemaatinin devlet düşmanı olduğu ve acil olarak müdahale edilmesi ile ilgili karar var.
    10 yıl boyunca bunların hiç birini dikkate almamışlarda ne olduda 2013 yılında oldu? Hiç düşündünmü? Neden 2013 e kadar sorunda yoktuda 2013 de işler değişti?

    Bu 2003 MGK kararından sonra TSK yı sanık pkk yı tanık yaptılar, referandum sayesinde TSK nın tüm vasıflı subaylarını attılar ceza evine. Yıllarca yapmayın hukukla oynamayın hukuk herkese lazım olur bir gün dedik hangi fikrimize saygı duydunuz?

    En çok zoruma gidende gizli pkk lı itlerin tanıklıkları ile Genel Kurmay Başkanını çete lideri ilan ettiler. Hangisine itiraz ettin? Aylarca televizyondan masal gibi dinledin dimi? Aynı şuan fetönün yaptıklarını dinleyip vay şerefsizler bunuda yapmışlar diye. Yıllarca sınavlarda bütün soruları çaldılar chp kaç kere önerge verdi akp hangi önergeyi kabul etti? Onlar müslüman yapmaz deyip kapadılar. Kriptolu odalara girip TSK nın tüm gizli bilgilerini öğrendiler, şerefsizce haysiyetsizce iftiralar attılar Fatih Camisi bombalama gibi, hangisine karşı çıktın?

    Kabataş yalanları, camiye ayakkabı ile girme yalanları, camide içki içme yalanları, hangisine yapmayın biz müslümanız iftira atmak günahtır dedin? Hepsini ağzın açık dinleyip vay şerefsiz Kemalist zihniyet diye dinledim dimi?



    Ben 40 yaşında evli 3 çocuklu adamım ve kendimi bildim bileli hem fetöya hem pkk ya küfür ederim.
    Yıllarca akp li arkadaşlarla fetö yüzünden kavgalar ettim, 2 yıl boyuncada açılım ve akil mallar yüzünden kavga ettim.

    Şimdi çıkmış bu arkadaşlar ev senin gibi insanlar bana pkk yandaşı ve fetö ile işbirlikçi diyor.

    EEEE ben senin aklınla değilde neyinle dalga geçeyim ben hacım?

    Sen olsan benim yerimde sen benimle dalga geçmezmiydin?

    Sen olsan 2003 yılında MGK kararı var iktidar neden bununla ilgili bir şey yapmamışta 2013 de yapmış diye sormazmıydın?

    El insaf yahu. Az vicdanınız olsun. Keser gibi hep kendinize yontuyorsunuz. Hiç haklı olabileceğimiz (fetö,suriye,açılım, önceki referandum vb.) hiçmi aklınıza gelmiyor?

    Son söz; Yanlış anlama amacım seni yargılamak değil zaten bu bana düşmez ama lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve geçmişe şöyle bir bakın. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.
    Not: 2003 değil 2004 yılı MGK kararları olacak yanlış hatırlamışım özür dilerim.

    ATATÜRK HAVAALANIN'DA GÖNDERE kürt bölgesel bayrağı ÇEKİLDİ

    Abi onu bırak bizzat açıklama var fetöye karşı olan kararı uygulamadık diye- tabi o dönem cemaate merak etmeyin tarzı demeçler bunlar.
    http://www.sabah.com.tr/gundem/2013/11/30/2004-mgk-karari-yok-hukmundedir

    Ben de 90lardan beri karşı kere karşıyım her türlü cemaat yapılanmasına. Hatta refah ibb'yi kazanınca sadece Bank Asya'ya öyle kıyaklar çekildi ki-bittik dedim. Boğaz köprüsünde kartlı geçiş sistemi için tek banka stand kurdu devletin binasının içinde iyi mi.
    Bir baktım kgs veriyor, üstüne hesap açıp kredi kartı da eline tutuşturuyor.
    Hesap açmadan ve kart almadan mümkün değil mi dedim. Mümkün dedi. o şekil hallettim. O gün kart eline tutuşturulmayan tek kişiydim o zaman aralığında o binada. Millet bütün bu peşkeşleri unutmuş belli ki. Palazlandıkça palazlandı bunlar sonra hakim adayı genç kızımızın intihar ettiği, milletin hapishanede kanserden öldüğü günleri de gördük.


    Yav bu insanların hiç hafızası yok mu valla anlamıyorum. Benim hatırladıklarım bile deli ediyor beni, bunlar hala koşulsuz biatta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 1 Mart 2017; 13:36:2 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GasiOr

    Niye boş olsun? Adamlar gayet açıklayıcı yazmışlar. Ama sen çok biliyorum havasıyla adamların yazısına yorum katarak okuyorsun. Ne demişler çok bilen çok yanılır.

    İsrail sadece Türkiye'ye müsade ediyor demişsin. Ne demek bu? Fetonun dediği gibi israilden izin alın demek. Hani senin Mavi Marmara yüzünden soğudun cemaat. Yani geldiğiniz noktaya bakın fazla da bir şey yazmak istemiyorum. U dönüşlerine o kadar alışmıssınız ki artık şaşırtmıyor galiba sizi.

    hala hatice ile uğraşıp esas meseleden uzaklaşıyorsun. burada amaç dünya gözünde imajımızı kurtarmak 1, 2.si ölenlere tazminat almak 2, 3.sü gazzeye Allah rızası için mal göndermek. bunların 3ünede ulaşılmış görünüyor neticede anlaşma anlaşmadır buna şaşırmayın. israil bunu uygular.

    bu bitti şimdi şuraya gelelim israilin bu anlaşmadan faydası ne? israil neden bunları kabul etti? yoksa türkiye diğer taraftan başa anlaşmayımı israile sundu, yoksa israilin kıbrıs rum kesimi ile ortaklaşa petrol aramasına çıkarmasına itirazını geri mi çekti. bunları sorun. detaylarla uğraşmaktan esas şeyleri gözünüzden kaçırmayın. şimdi kıbrısı birleştirmeye çalışıyor avrupa "yahudi basını". Neden? yoksa israil ile türkiyenin çıkarları kıbrısta şans eseri kesişiyormu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: captain_turkiye

    Ortada şu görüşme varken hala yok bilmiyorduk yok kandırıldık demek olmaz. Ancak başkalarını kandırmaya çalışırlar.

    Sorunda bu ya zaten hep kandırılmışlar hep mağdurlar.
    Seçmenleride buna inanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosis -- 1 Mart 2017; 13:50:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cabriyo

    şaka gibi gerçekten ) 90lı yılların tümü hemde. cebimizde dolarla ayakkabı alıyorduk. rüşvetsiz devlette iş yapılmazdı. otobanda ücret ödersin adam fiş vermezdi. otoban mafyası vardı, otoban gişelerini ihale ile satan, resmi memur maaşını alacak, ihaleden parasını alacak, ihaleyi kazanan kişi gişeye oturup devleti dolandırabildiği kadar kazanacak, mafyada ihaleden komisyonunu alacak. gerçekten şaka gibi bu yıllarda daha önde olmak.

    şaka gibi gerçekten ) 90lı yılların tümü hemde. cebimizde dolarla ayakkabı alıyorduk.
    Dolarla ayakkabi aliyordunuz derken? Toptanciysaniz belki. Biz kunduracidan TL ile alirdik.

    rüşvetsiz devlette iş yapılmazdı.
    Cok degisen bir sey yok. Halk seviyesindeki rusvet biraz azaldi.

    otobanda ücret ödersin adam fiş vermezdi.
    Otoban devletindi genelde. Gise memuru devleti soyardi. Koprulerde falan da olmustu. Simdi ozel sektorde oldugu icin memur ozel sektoru soyamiyor. Bir de bilgisayar ve kayit sistemleri gelisti. Kolay degil eskisi gibi hirsizlik.

    otoban mafyası vardı, otoban gişelerini ihale ile satan, resmi memur maaşını alacak, ihaleden parasını alacak, ihaleyi kazanan kişi gişeye oturup devleti dolandırabildiği kadar kazanacak, mafyada ihaleden komisyonunu alacak. gerçekten şaka gibi bu yıllarda daha önde olmak.

    Devleti dolandiran simdi yok mu saniyorsunuz? Artik yasal yollarla yapiliyor ve caplari cok buyuk. Bugun bakkal acsaniz zarar riskiniz vardir. Yapilan koprulerin, yollarin hangisinin zarar riski var? Devlet baba ben verecegim zarar edersen demis. Bundan buyuk dolandiricilik olur mu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baaydin


    quote:

    Orijinalden alıntı: subaortik


    quote:

    Orijinalden alıntı: baaydin


    quote:

    Orijinalden alıntı: subaortik


    quote:

    Orijinalden alıntı: ccguven

    Teröristlerden yakınıyorsan neden c.başkanlığı referandumunda fetö teröristleriyle birlik oldunuz.

    ben de derim ki o yıllarda siz niye karşıydınız da sonra değişti? 2013 yılına kadar kendini gizleyebilmiş kriptolu örgütten bahsediyorsun ama deşifre olduktan sonra kim kimin yanında olduğunu söylemiyorsun 2015 yılının c.başkanlığı seçiminde sizin kafalar ve terör örgütü yandaşları bunun içinde fetö de var ekmeleddin için seferber oldunuz bunun nedeni neydi? zaman gazetesi'nde yapılmak istenen aramalara karşı ekrem dumanlının yanında yer alan ana muhalefet değil mi? bank asya kayyuma devredildiğinde o partinin millet vekili mahmut tanal fetöcülerin yanında yer almadımı? eren erdem zaman gazetesinin kapatılmasına zaman gazetesi binasında çıkıp konuşarak izin vermeyeceğiz demedi mi? sokaklarda protesto etmediler mi? hepsini geçtim kılıçdaroğlu bile 1 kasım seçimlerinde zaman gazetesiyle poz verdi hala kalkıp sizde önce yanyanaydınız diyerek zekamızla alay ediyorsunuz kimin kimin yanında olduğu çok açık

    Valla hocam zekanızla alay ediyoruz diye kızıyorsunuz ama bazen cidden hak ediyorsunuz.

    2003 yılında Milli Güvenlik Kurulunda Gülen Cemaatinin devlet düşmanı olduğu ve acil olarak müdahale edilmesi ile ilgili karar var.
    10 yıl boyunca bunların hiç birini dikkate almamışlarda ne olduda 2013 yılında oldu? Hiç düşündünmü? Neden 2013 e kadar sorunda yoktuda 2013 de işler değişti?

    Bu 2003 MGK kararından sonra TSK yı sanık pkk yı tanık yaptılar, referandum sayesinde TSK nın tüm vasıflı subaylarını attılar ceza evine. Yıllarca yapmayın hukukla oynamayın hukuk herkese lazım olur bir gün dedik hangi fikrimize saygı duydunuz?

    En çok zoruma gidende gizli pkk lı itlerin tanıklıkları ile Genel Kurmay Başkanını çete lideri ilan ettiler. Hangisine itiraz ettin? Aylarca televizyondan masal gibi dinledin dimi? Aynı şuan fetönün yaptıklarını dinleyip vay şerefsizler bunuda yapmışlar diye. Yıllarca sınavlarda bütün soruları çaldılar chp kaç kere önerge verdi akp hangi önergeyi kabul etti? Onlar müslüman yapmaz deyip kapadılar. Kriptolu odalara girip TSK nın tüm gizli bilgilerini öğrendiler, şerefsizce haysiyetsizce iftiralar attılar Fatih Camisi bombalama gibi, hangisine karşı çıktın?

    Kabataş yalanları, camiye ayakkabı ile girme yalanları, camide içki içme yalanları, hangisine yapmayın biz müslümanız iftira atmak günahtır dedin? Hepsini ağzın açık var şerefsiz Kemalist zihniyet diye dinledim dimi?



    Ben 40 yaşında evli 3 çocuklu adamım ve kendimi bildim bileli hem fetöya hem pkk ya küfür ederim.
    Yıllarca akp li arkadaşlarla fetö yüzünden kavgalar ettim, 2 yıl boyuncada açılım ve akil mallar yüzünden kavga ettim.

    Şimdi çıkmış bu arkadaşlar ev senin gibi insanlar bana pkk yandaşı ve fetö ile işbirlikçi diyor.

    EEEE ben senin aklınla değilde neyinle dalga geçeyim ben hacım?

    Sen olsan benim yerimde sen benimle dalga geçmezmiydin?

    Sen olsan 2003 yılında MGK kararı var iktidar neden bununla ilgili bir şey yapmamışta 2013 de yapmış diye sormazmıydın?

    El insaf yahu. Az vicdanınız olsun. Keser gibi hep kendinize yontuyorsunuz. Hiç haklı olabileceğimiz (fetö,suriye,açılım, önceki referandum vb.) hiçmi aklınıza gelmiyor?

    Son söz; Yanlış anlama amacım seni yargılamak değil zaten bu bana düşmez ama lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve geçmişe şöyle bir bakın. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.

    iyi de 2003 yılındaki mgk toplantısı irtica üzerine toplandı 28 şubatta da bu yapıldı hükümet düşürüldü fetö'nün paralel yapısıyla ilgili konuşulmadı varsa kaynak göster



    Özür dilerim 2004 müş.

    Bu kadar yazdığım yazıdan sadece bunu anlayabilmiş ve buna cevap verebildiğin için ayrıca tebrik ederim.

    ATATÜRK HAVAALANIN'DA GÖNDERE kürt bölgesel bayrağı ÇEKİLDİ

    yine aynı yere geliyoruz konu irtica ve bu yapılanma 15 yıllık yapılanma değil geçmişte de aynı konuda uyarılıyordu kimse de ''bunlar yarın darbe yapar meclisi bombalar devleti ele geçirir'' demedi diyemedi askeri okullara 2002 den sonra mı girdiler öncesi neydi? evet bu hükümetle önleri açıldı ama öncesinde de devlete sızıyorlardı peki niye önceden önlenmedi? bence nedenini sende biliyorsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: subaortik


    quote:

    Orijinalden alıntı: baaydin


    quote:

    Orijinalden alıntı: subaortik


    quote:

    Orijinalden alıntı: baaydin


    quote:

    Orijinalden alıntı: subaortik


    quote:

    Orijinalden alıntı: ccguven

    Teröristlerden yakınıyorsan neden c.başkanlığı referandumunda fetö teröristleriyle birlik oldunuz.

    ben de derim ki o yıllarda siz niye karşıydınız da sonra değişti? 2013 yılına kadar kendini gizleyebilmiş kriptolu örgütten bahsediyorsun ama deşifre olduktan sonra kim kimin yanında olduğunu söylemiyorsun 2015 yılının c.başkanlığı seçiminde sizin kafalar ve terör örgütü yandaşları bunun içinde fetö de var ekmeleddin için seferber oldunuz bunun nedeni neydi? zaman gazetesi'nde yapılmak istenen aramalara karşı ekrem dumanlının yanında yer alan ana muhalefet değil mi? bank asya kayyuma devredildiğinde o partinin millet vekili mahmut tanal fetöcülerin yanında yer almadımı? eren erdem zaman gazetesinin kapatılmasına zaman gazetesi binasında çıkıp konuşarak izin vermeyeceğiz demedi mi? sokaklarda protesto etmediler mi? hepsini geçtim kılıçdaroğlu bile 1 kasım seçimlerinde zaman gazetesiyle poz verdi hala kalkıp sizde önce yanyanaydınız diyerek zekamızla alay ediyorsunuz kimin kimin yanında olduğu çok açık

    Valla hocam zekanızla alay ediyoruz diye kızıyorsunuz ama bazen cidden hak ediyorsunuz.

    2003 yılında Milli Güvenlik Kurulunda Gülen Cemaatinin devlet düşmanı olduğu ve acil olarak müdahale edilmesi ile ilgili karar var.
    10 yıl boyunca bunların hiç birini dikkate almamışlarda ne olduda 2013 yılında oldu? Hiç düşündünmü? Neden 2013 e kadar sorunda yoktuda 2013 de işler değişti?

    Bu 2003 MGK kararından sonra TSK yı sanık pkk yı tanık yaptılar, referandum sayesinde TSK nın tüm vasıflı subaylarını attılar ceza evine. Yıllarca yapmayın hukukla oynamayın hukuk herkese lazım olur bir gün dedik hangi fikrimize saygı duydunuz?

    En çok zoruma gidende gizli pkk lı itlerin tanıklıkları ile Genel Kurmay Başkanını çete lideri ilan ettiler. Hangisine itiraz ettin? Aylarca televizyondan masal gibi dinledin dimi? Aynı şuan fetönün yaptıklarını dinleyip vay şerefsizler bunuda yapmışlar diye. Yıllarca sınavlarda bütün soruları çaldılar chp kaç kere önerge verdi akp hangi önergeyi kabul etti? Onlar müslüman yapmaz deyip kapadılar. Kriptolu odalara girip TSK nın tüm gizli bilgilerini öğrendiler, şerefsizce haysiyetsizce iftiralar attılar Fatih Camisi bombalama gibi, hangisine karşı çıktın?

    Kabataş yalanları, camiye ayakkabı ile girme yalanları, camide içki içme yalanları, hangisine yapmayın biz müslümanız iftira atmak günahtır dedin? Hepsini ağzın açık var şerefsiz Kemalist zihniyet diye dinledim dimi?



    Ben 40 yaşında evli 3 çocuklu adamım ve kendimi bildim bileli hem fetöya hem pkk ya küfür ederim.
    Yıllarca akp li arkadaşlarla fetö yüzünden kavgalar ettim, 2 yıl boyuncada açılım ve akil mallar yüzünden kavga ettim.

    Şimdi çıkmış bu arkadaşlar ev senin gibi insanlar bana pkk yandaşı ve fetö ile işbirlikçi diyor.

    EEEE ben senin aklınla değilde neyinle dalga geçeyim ben hacım?

    Sen olsan benim yerimde sen benimle dalga geçmezmiydin?

    Sen olsan 2003 yılında MGK kararı var iktidar neden bununla ilgili bir şey yapmamışta 2013 de yapmış diye sormazmıydın?

    El insaf yahu. Az vicdanınız olsun. Keser gibi hep kendinize yontuyorsunuz. Hiç haklı olabileceğimiz (fetö,suriye,açılım, önceki referandum vb.) hiçmi aklınıza gelmiyor?

    Son söz; Yanlış anlama amacım seni yargılamak değil zaten bu bana düşmez ama lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve geçmişe şöyle bir bakın. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.

    iyi de 2003 yılındaki mgk toplantısı irtica üzerine toplandı 28 şubatta da bu yapıldı hükümet düşürüldü fetö'nün paralel yapısıyla ilgili konuşulmadı varsa kaynak göster



    Özür dilerim 2004 müş.

    Bu kadar yazdığım yazıdan sadece bunu anlayabilmiş ve buna cevap verebildiğin için ayrıca tebrik ederim.

    ATATÜRK HAVAALANIN'DA GÖNDERE kürt bölgesel bayrağı ÇEKİLDİ

    yine aynı yere geliyoruz konu irtica ve bu yapılanma 15 yıllık yapılanma değil geçmişte de aynı konuda uyarılıyordu kimse de ''bunlar yarın darbe yapar meclisi bombalar devleti ele geçirir'' demedi diyemedi askeri okullara 2002 den sonra mı girdiler öncesi neydi? evet bu hükümetle önleri açıldı ama öncesinde de devlete sızıyorlardı peki niye önceden önlenmedi? bence nedenini sende biliyorsun

    2002 öncesinde 100 kişi girdiyse gizli saklı olarak (dergilerini bile saklı satıyorlardı) akp döneminde 100 bin kişi girmiştir.
    o ilk giren 100 kişi akp döneminde öyle yerlere geldilerki diğer 100 bin kişi ellerini kollarını sallıya sallıya girdi.

    hükümetten açıklama kandırıldık :)

    peki hocam şuanda da kandırılıyorsanız ilerde telafisi nasıl olacak?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ceqa


    quote:

    Orijinalden alıntı: cabriyo


    quote:

    Orijinalden alıntı: 17Scorpion

    Allah aşkına Almanya ile Türkiye'yi karşılaştırma fikri sana nasıl geldi ? :)



    Lütfen sanayileşmiş, üretimi olan ve hayat standartlı belli bir seviyede olan ülkeler ile ülkemizi kıyaslama marjinalligine bir son verelim. Komik duruma düşüyorsun.

    dediğin doğru almanya bir afrika değil heralde ama sende şu 80 li yıllardaki çuvallarla almanyaya gidenlerin kafasıdan kurtul lütfen. aradaki fark eskisi kadar değil onu belirtiyorum. 10 yaşında mersedesle gelip iki parmak çukulata getirip hava atmalar bitti. almanyada ne varsa türkiyede de var. şehirler arasında büyük fark yok açık ve net söylüyorum, esas büyük fark köyler arasında. gidip avrupada bir yerde kaldıysan konuş. yoksa hayat hikayemi yazdırma buraya.

    almanyanın bütçe açığı -%4,4 bilgin olsun. türkiyenin -%1 gibi. almanya ile türkiye farkının kapanacağı açık ve net.

    Şaka mısınız ? Ulkelerin gelişmısligine bakarken butce açığına bakmak ne alaka ABD veriyor butce açığı gelismislige bakarken asıl kişi başına gayri safi yurtiçi hasılalarına (GSYİH) bakılır.



    Almanya 44.000 $



    Türkiye 10.000 $ ki bu 2015 verileri.

    madem şaşırdın dediklerime aşağıyı uzunda olsa oku.

    senin market zincirin var 10 adet. 11. yi açıyorsun ama her yıl -%4,4 zarar ediyor şirketin. o halde sen gelişiyorsun gelişmesine ama fakirleşiyorsun aynı zamanda. yani bankadan borç alıp dükkan açtın sonra borç ödeme vaktin geldi dükkan aldığın borcu kar edemedi -%4,4 hep geriye gitti. yani aslında burada mal bankanın almanyanın değil, italya yunanistan gibi gün gelecek ben borcumu ödeyemiyorum diyeceksin ve banka mala el koyacak demektir bu.

    o yüzden diyorlar ya yahudiler dünyayı yönetiyor diye borçlandınmı yahudiye ipin ucunu verdin demektir ve her ülkenin borcu var değil işte rusya ile çine bak bakalım ne kadar borcu var?

    zaten avrupada abd de kriz neden oldu. şu anda borç ödeyemediklerinden değil. ileride bir noktada ödeyemeyecekler bu ortaya çıktığı için avrupada abd de kriz var deniyor, avrupa batıyor abd batıyor deniyor, yunanistan bunun örneği oldu. ingiltere cari açık -%3,3 . kaçıyor avrupadan batan gemiden atlayarak. yoksa abd deki almanaydaki memur türkiyeden kötü yaşıyor demiyor kimse. yani ülkenin ekonomisini memura indirgeyemezsin. asgari ücrette yaşayanların hayat standartları ayrı konu, ülke ekonomisinin ileri/geri gittiği ayrı konu. genelde bu tip konularda bunu karıştırıyorlar. bizim asgari ücret almanyadan aşağıda, bizim ekonomi nasıl iyide almanyanınki kötü vs... ekonomi böyle karşılaştırılmaz.

    derslerde ekonomide 3 e ayrılır. gelişmişlik, kalkınmışlık ve zenginlik diye. 3 ü birbirinden bağımsızdır. mesela arabistan zengin ama gelişmemiş ülkeye örnektir. çin gelişmiş ama kalkınmamış ülkeye örnek, yunanistan kalkınmış ama zengin değil. türkiye gelişmiş ama kalkınmış değil. mesela kırsal kalkınma derler ya işte köylerinin hepsinde asfalt varsa yunanistan gibi almanya gibi avrupa gibi kalkınmışsın demektir. asgari ücrette kalkınmaya girer, gelişmişliğe değil. yoksa ırak türkiyeden daha iyi asgari ücret daha yüksek gibi saçma yorum çıkar.

    avrupa ekonomisi yüksek lisans yapmış biri olarak derslerden sana örnek verdim. türkiye bazı yönlerden geride bazı yönlerden ileride. tutupta kamyon arabadan fazla benzin yakıyor diye kıyaslanmaz. türkiyedeki cari açığın almanaydan iyi olması ayrı almanyadaki asgari ücretin iyi olması ayrı konu. iyiye iyi kötüye kötü diyelim.




  • ATATÜRK HAVAALANIN'DA GÖNDERE kürt bölgesel bayrağı ÇEKİLDİ


    ATATÜRK HAVAALANIN'DA GÖNDERE kürt bölgesel bayrağı ÇEKİLDİ















    http://arsiv.takvim.com.tr//2008/10/09/gnb114.html



    Siayset oyle birseyki rekabet icin bastakini kallesce indirmek icin seytan ile bile anlasma yapiliyor!


    Gecmiste olan bu ornekler simdi niye olmasin ?


    Apo katilini astiramayan esi de MIT ajani olmasina ragmen oldurememis olmasi akla teroru kim besliyor ? Kuklalar ile medya ile vatandasin gazini mi aliyorlar ezelden beri ?



    Bahceli APo yu asmak icin mitinglerde halat atarak show yapiyordu ama APo yu astirilmayacak imzaya da atti ! Bari imza atmamak icin istifa etseydi ya ! Durusu geregi !

    Bahceli gibi teroru kani parti siyaseti yapan bir kagit ustunde lider gorulmemistir ...


    Mesut Yilmaz da bir ara milletvekili olmasi kendisine gelecek hukum kararlarina karsi kalkan olarka dokunulmazlik adiyla bagimsiz milletvekili olmustu yillarca sonra da islerini rayina sokmus kosesine cekilmis anlasilan ! Yoksa baska turlu aktif midir kamuoyunda birsey yok !


    http://www.haberaktuel.com/yilmaz,-apoyu-olumden-kurtardi-mi-haberi-154917.html


    Gecmiis dogru ve objektif ele alamayan gelecegi olamaz . Ozellikle yakin tarihi hatirlamayan oldugu surece.







    ATATÜRK HAVAALANIN'DA GÖNDERE kürt bölgesel bayrağı ÇEKİLDİ

    https://istihbarat.wordpress.com/2009/01/12/yalcin-kucuk-kimdir/



    Yalcin Kucuk gibi bircok kisiler medyaya internete carsaf carsaf sizan belgeler hatta kitapcilardan alinip okunabilecek kitaplardaki ibarelere ragmen bu adam suan DISARDA elini kolunu salliyor medya da yer yer aktif demecleri de var ...


    UYANIN ...

    Yazim ortaya ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baaydin


    quote:

    Orijinalden alıntı: subaortik


    quote:

    Orijinalden alıntı: baaydin


    quote:

    Orijinalden alıntı: subaortik


    quote:

    Orijinalden alıntı: baaydin


    quote:

    Orijinalden alıntı: subaortik


    quote:

    Orijinalden alıntı: ccguven

    Teröristlerden yakınıyorsan neden c.başkanlığı referandumunda fetö teröristleriyle birlik oldunuz.

    ben de derim ki o yıllarda siz niye karşıydınız da sonra değişti? 2013 yılına kadar kendini gizleyebilmiş kriptolu örgütten bahsediyorsun ama deşifre olduktan sonra kim kimin yanında olduğunu söylemiyorsun 2015 yılının c.başkanlığı seçiminde sizin kafalar ve terör örgütü yandaşları bunun içinde fetö de var ekmeleddin için seferber oldunuz bunun nedeni neydi? zaman gazetesi'nde yapılmak istenen aramalara karşı ekrem dumanlının yanında yer alan ana muhalefet değil mi? bank asya kayyuma devredildiğinde o partinin millet vekili mahmut tanal fetöcülerin yanında yer almadımı? eren erdem zaman gazetesinin kapatılmasına zaman gazetesi binasında çıkıp konuşarak izin vermeyeceğiz demedi mi? sokaklarda protesto etmediler mi? hepsini geçtim kılıçdaroğlu bile 1 kasım seçimlerinde zaman gazetesiyle poz verdi hala kalkıp sizde önce yanyanaydınız diyerek zekamızla alay ediyorsunuz kimin kimin yanında olduğu çok açık

    Valla hocam zekanızla alay ediyoruz diye kızıyorsunuz ama bazen cidden hak ediyorsunuz.

    2003 yılında Milli Güvenlik Kurulunda Gülen Cemaatinin devlet düşmanı olduğu ve acil olarak müdahale edilmesi ile ilgili karar var.
    10 yıl boyunca bunların hiç birini dikkate almamışlarda ne olduda 2013 yılında oldu? Hiç düşündünmü? Neden 2013 e kadar sorunda yoktuda 2013 de işler değişti?

    Bu 2003 MGK kararından sonra TSK yı sanık pkk yı tanık yaptılar, referandum sayesinde TSK nın tüm vasıflı subaylarını attılar ceza evine. Yıllarca yapmayın hukukla oynamayın hukuk herkese lazım olur bir gün dedik hangi fikrimize saygı duydunuz?

    En çok zoruma gidende gizli pkk lı itlerin tanıklıkları ile Genel Kurmay Başkanını çete lideri ilan ettiler. Hangisine itiraz ettin? Aylarca televizyondan masal gibi dinledin dimi? Aynı şuan fetönün yaptıklarını dinleyip vay şerefsizler bunuda yapmışlar diye. Yıllarca sınavlarda bütün soruları çaldılar chp kaç kere önerge verdi akp hangi önergeyi kabul etti? Onlar müslüman yapmaz deyip kapadılar. Kriptolu odalara girip TSK nın tüm gizli bilgilerini öğrendiler, şerefsizce haysiyetsizce iftiralar attılar Fatih Camisi bombalama gibi, hangisine karşı çıktın?

    Kabataş yalanları, camiye ayakkabı ile girme yalanları, camide içki içme yalanları, hangisine yapmayın biz müslümanız iftira atmak günahtır dedin? Hepsini ağzın açık var şerefsiz Kemalist zihniyet diye dinledim dimi?



    Ben 40 yaşında evli 3 çocuklu adamım ve kendimi bildim bileli hem fetöya hem pkk ya küfür ederim.
    Yıllarca akp li arkadaşlarla fetö yüzünden kavgalar ettim, 2 yıl boyuncada açılım ve akil mallar yüzünden kavga ettim.

    Şimdi çıkmış bu arkadaşlar ev senin gibi insanlar bana pkk yandaşı ve fetö ile işbirlikçi diyor.

    EEEE ben senin aklınla değilde neyinle dalga geçeyim ben hacım?

    Sen olsan benim yerimde sen benimle dalga geçmezmiydin?

    Sen olsan 2003 yılında MGK kararı var iktidar neden bununla ilgili bir şey yapmamışta 2013 de yapmış diye sormazmıydın?

    El insaf yahu. Az vicdanınız olsun. Keser gibi hep kendinize yontuyorsunuz. Hiç haklı olabileceğimiz (fetö,suriye,açılım, önceki referandum vb.) hiçmi aklınıza gelmiyor?

    Son söz; Yanlış anlama amacım seni yargılamak değil zaten bu bana düşmez ama lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve geçmişe şöyle bir bakın. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.

    iyi de 2003 yılındaki mgk toplantısı irtica üzerine toplandı 28 şubatta da bu yapıldı hükümet düşürüldü fetö'nün paralel yapısıyla ilgili konuşulmadı varsa kaynak göster



    Özür dilerim 2004 müş.

    Bu kadar yazdığım yazıdan sadece bunu anlayabilmiş ve buna cevap verebildiğin için ayrıca tebrik ederim.

    ATATÜRK HAVAALANIN'DA GÖNDERE kürt bölgesel bayrağı ÇEKİLDİ

    yine aynı yere geliyoruz konu irtica ve bu yapılanma 15 yıllık yapılanma değil geçmişte de aynı konuda uyarılıyordu kimse de ''bunlar yarın darbe yapar meclisi bombalar devleti ele geçirir'' demedi diyemedi askeri okullara 2002 den sonra mı girdiler öncesi neydi? evet bu hükümetle önleri açıldı ama öncesinde de devlete sızıyorlardı peki niye önceden önlenmedi? bence nedenini sende biliyorsun

    2002 öncesinde 100 kişi girdiyse gizli saklı olarak (dergilerini bile saklı satıyorlardı) akp döneminde 100 bin kişi girmiştir.
    o ilk giren 100 kişi akp döneminde öyle yerlere geldilerki diğer 100 bin kişi ellerini kollarını sallıya sallıya girdi.

    hükümetten açıklama kandırıldık :)

    peki hocam şuanda da kandırılıyorsanız ilerde telafisi nasıl olacak?

    yok yok 1-2 kişi girmiştir :) adamlar general rütbesinde yani işin ucu 80'li yıllara kadar uzanıyor kalkıp 100 kişi 200 kişi diyebiliyorsan bence daha fazla boşa tartışmayalım

    90'yıllar da da sızıntı dergisi büfelerde satılıyordu yalan konuşmayın bari

    kılıçdaroğlu'nu da kandırmışlar demekki baş danışmanı ve belediye başkanı fetö'den tutklandı :)

    sen şuan onlara hizmet ediyorsan yarın ne olacak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: carretera


    quote:

    Orijinalden alıntı: cabriyo

    şaka gibi gerçekten ) 90lı yılların tümü hemde. cebimizde dolarla ayakkabı alıyorduk. rüşvetsiz devlette iş yapılmazdı. otobanda ücret ödersin adam fiş vermezdi. otoban mafyası vardı, otoban gişelerini ihale ile satan, resmi memur maaşını alacak, ihaleden parasını alacak, ihaleyi kazanan kişi gişeye oturup devleti dolandırabildiği kadar kazanacak, mafyada ihaleden komisyonunu alacak. gerçekten şaka gibi bu yıllarda daha önde olmak.

    şaka gibi gerçekten ) 90lı yılların tümü hemde. cebimizde dolarla ayakkabı alıyorduk.
    Dolarla ayakkabi aliyordunuz derken? Toptanciysaniz belki. Biz kunduracidan TL ile alirdik.

    rüşvetsiz devlette iş yapılmazdı.
    Cok degisen bir sey yok. Halk seviyesindeki rusvet biraz azaldi.

    otobanda ücret ödersin adam fiş vermezdi.
    Otoban devletindi genelde. Gise memuru devleti soyardi. Koprulerde falan da olmustu. Simdi ozel sektorde oldugu icin memur ozel sektoru soyamiyor. Bir de bilgisayar ve kayit sistemleri gelisti. Kolay degil eskisi gibi hirsizlik.

    otoban mafyası vardı, otoban gişelerini ihale ile satan, resmi memur maaşını alacak, ihaleden parasını alacak, ihaleyi kazanan kişi gişeye oturup devleti dolandırabildiği kadar kazanacak, mafyada ihaleden komisyonunu alacak. gerçekten şaka gibi bu yıllarda daha önde olmak.

    Devleti dolandiran simdi yok mu saniyorsunuz? Artik yasal yollarla yapiliyor ve caplari cok buyuk. Bugun bakkal acsaniz zarar riskiniz vardir. Yapilan koprulerin, yollarin hangisinin zarar riski var? Devlet baba ben verecegim zarar edersen demis. Bundan buyuk dolandiricilik olur mu?

    dediklerinde doğrular var ama abartıyorsun. halk seviyesindeki rüşvet biraz azalmadı epey azaldı. tutupta bunu küçümsemeyin. akp ye oy verenler bile hapse atıldı rüşvet alıyor diye ki örnek verim, bir kurumda bir dilekçe yazman gerekiyor form hazır sadece dolduracaksın, oradaki memur sana soruyor senin yerine dolduruyordu, karşılığındada mesela 10-20tl alıyordu. ki faydalıydı bu adam sen bir şeyi yanlış yazsan sorun çıkıyordu. bu adam içeri atıldı akpye oy veren biriydi.

    polis kurumu %70 ile rüşvette birinciydi, en son polise "yardım" ettiğin diyim ne zamandı hatırlıyor musun? eskisine kıyasla rüşvetsiz birçok iş yapılıyor. %90 derim ben. bana en son ettiğin "yardım" ı örnek göster mesela? kaç kuruma gittin kaçında "yardım" ettin?

    elektronik zaten arttı diyorsun. 2013de madrid ten barcelonaya gidiyorum bak düşün dünya futbolu, madrid, turizm, olimpiyat merkezi, barcelona... otobanda nakit para vererek geçtim ve 44€ verdim sonra merak ettim baktım bu fiyatlara indirimle uçakla gidebiliyorsun. ama türkiyede 1 köprü 15 dolar diye ortalık yıkılıyor. arabistana git orada bedava otoban. italyadan ingiltereden örnek verim mi? oralara henüz elektronik gitmemişti ben oralardayken. ve fiyatlar böyle.

    tamam mafya halen var o halde ahmet necdet sezer gibi otursun, kimse taş üstüne taş koymasın. sonrada 40 milyon tasarruf ettim diye gezsin tamam mı? benim şehirde her cumhurbaşkanının adına bir bulvar var sezerin adına hiçbirşey yok. ne kültür merkezi ne üniversite hiçbirşey. sen bunu mu istiyorsun? sen ticaret yapmıyorsun anlaşılan. zarar edecem diye kork, hiç iş yapmayim daha iyi de, gider bir yerde işe girersin buda bir tercih ama burası ülke hiçbirşey yapmadan oturamaz cumhurbaşkanı. ben mükemmel yapıyorlar demiyorum ama eskiye nazaran 10 kat iyi. en basiti aç yapılan stadyumlara bak, sadece izmire 3 stadyum yapılıyor.

    geçen hafta fayansçı çağırdım evde biraz iş var. fayansçı ben sana rakam veremem yaparım biter öyle rakamı söylerim dedi. şimdi masrafı kestiremedikten sonra sana en basit usta bile fiyat söylemez. bu tip masrafı kestirilemeyen işlerde, fiyat söyleyen ya zarar edecektir farkında değildir yada zarar etmemek için 10 liralık işe 15-20 lira fiyat çekmiştir, ama belkide iş 8 liraya biter. mesela yaş meyve sebze sektörü böyledir. adam tarlayı tartmamış ama 100 ton karpuz diye oturup pazarlık ediyor, satan adam 100 ton karpuzu 80 ton diye 80 liradan mesela satıyor buna önceden razı zaten. ama karpuz 150ton çıkıyor bunlar bilinen şeyler. şimdi bu işin doğası, bunu tartışmak yerine acaba bu köprü kaça mal olacaktı bizimkiler kaç lira verdi bunu tartışalım.




  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.