Şimdi Ara

Atatürk camileri yıktı kuranı ezanı türkçe okuttu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
0
Favori
8.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
143 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • General Tao kullanıcısına yanıt
    Hadi Abicim Seni Donanım haberde zorla tutan yok, Nefret ettiğim ırkın kültürünü neden sevip benimseeyim ve bu kültürün ülkem insanına empoze edilmesini isteyeyim. Bence Senin sıkıntın var, arap sevmem ama kültürünü severim.

    türkler adamdır araplar, kürtler, ermeniler, batı vs hain hepsi kâfir"diye ağlamam mı lazım sizin gibi? bu söyleminde anca bizim ülkemizdeki arap sempatizanlarında bulunur. Dünyada Bütün ırklar kendi ırkını üstün görür, birtek bizim ülkemizde kendi ırkını değil arap ırkını üstün görenler çıkar,

    Bu dünyada Sevip saygı duyduğum 5 arap var gerisi zerre umrumda değil hatta diğer bütün ırklar bu araplar dan üstte benim için.

    Son olarak Atamın sözleri ile bitireyim.

    Benim yaradılışımda bir fevkalâdelik varsa, o da Türk olarak dünyaya gelmemdir.

    Mustafa Kemal Atatürk




  • storm350 S kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal ile hata yapıyorum yazmak ile ama şunu belirteyim, hiç de milliyetçi birisi değilimdir. Kendi kültürümü üstün görecek ve diğer milletlerde var olmayan bir şey göremiyorum. Eğer herkes sevmediği ırkın kültürünü kullanmasaydı batılılar gibi giyinmezdik en basitinden. Veyahut bir sami geleneği olan selamun aleykum benzeri sözler bizde söylenmez, diğer arapça sözcükler kullanılmadı. Ayrıca ben arap kültürü empoze edilsin diye bir tabir kullandım mı ? Neden sevmediğinizi sorup ben neden sevdiğimi söyleyince türk kültürü ile değişelim falan mı dedim nerden çıkardın bunu?

    Hiç uzatmıyorum ve şunları diyorum, hiç bir millet birbirinden üstün değildir. Sosyal ayrımı değil, bütünlüğü savunurum ki insanlık daha iyi yerlere anca böyle gelebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • storm350 S kullanıcısına yanıt
    Ben de Müslüman değilim.velev ki Atatürk Müslüman değil. Bu onu değersiz mi yapar
    Sizin gibi sözde Atatürkculer yüzünden Türkiye bu halde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96DE7F07E -- 6 Mayıs 2020; 11:41:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mobidik kullanıcısına yanıt
    Bu kadar uzun uzun yazmaya gerek yoktu bence.
    Tekbbir hata bile kuranın tümünü hatalı yapar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

    Asırlardır bir kısım yönetici konumundaki Türklerin, arapçılık yapmasından geliyor.Covid19 bahane edilip, her akşam 10 dakikalık arapçaya maruz kalıyoruz.
    Seni İslam düşmanı. Yeni bahaneniz bu mu? Çok acınası durumunuz var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NadirŞah

    Türk olmak varken bu kadar şanlı bir tarihin varken niye pilavı elle yiyen medeniyet yoksunlarının kültürünü örnek alayım ?
    İslamiyet sana göre bu demekse. Kusura bakma da İslam'ın Allah'ın sana ihtiyacı yok. Kimseye yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Türk_o

    Seni İslam düşmanı. Yeni bahaneniz bu mu? Çok acınası durumunuz var.

    Alıntıları Göster
    Dedi cahil.Kuranda, covid sırasında sela, dua okunsun diye ayet mi var? akpnin uydurması hepsi.
  • kimin müslüman olup olmadığının karar merci sen değilsin, kimsenin imanını bilip sorgulayamazsın ve hala müslüman değil diyorsun gerçekten çok garip.

    Bak yine aynı şey sizin gibi Atatürkçüler yüzünden bu halde demişsin, Asıl ülke senin gibi Kendini Türk sananlar yüzünden bu halde, Atama 2 ayyaş denip, tüm milli bayramların yasaklanmasına, bu ülkenin kurucusuna hakaret edildiğinde, Türküm demenin suç sayıldığı açılım zamanların da, Atatürk ilke ve inkilapları çiğnendiğinde ve ülke laiklik ekseninden çıkıp siyasal islam eksenine kaydığında ses çıkartmadığınız için bu halde.
  • storm350 S kullanıcısına yanıt
    Ne dediğini anlamıyorum. Ben kalkıp mesela Nicola Tesla müslüman değil desem bana onun imanını sorgulama mi diyeceksin. Adamın kendisi Müslüman olmadığına işaret eden onlarca sözler söylüyor.

    Kendini Türk sanan ne demek. Kafayı benim Turklugume neden taktın anlamadım. Sana ateistim diyorum sen bana siyasal İslamı savunuyorsun diyorsun.
    Siyasal İslam sizin gibiler yüzünden devam ediyor. Adama siyasal İslamı anlatıyorum. Eksiklerini artıklarını anlatıyorum. İkna oluyor. Sonra bakıyor ki kurucu lider Müslüman şimdiki lider Müslüman sonra dönüp düşünüyor tekrar siyasal islamın kucağına gidiyor.

    Bugün bir şeyleri yanlış temellendirdiğimiz için bu haldeyiz. Ben Atatürke Müslüman değil demişim de onun imanını sorgulamisim. Atatürk Osmanlıda doğdu. Doğduğu topraklarda hilafet hüküm sürüyordu. Atatürk'ün bildigi islamın zerresini ne sen ne ben bilebiliriz.
    Atatürk'ün okuduğu kitapların çeyreği ikimizin okudugunun toplamından fazla eder.
    Atatürk Müslüman idiyse neden mecelleyi kaldırıp da medeni hukuk getirdi. Mecelle nedir biliyor musun İslam'a göre düzey edilmiş hukuk bütünü. Bunu kaldırıp neden modern hukuku getirdi. Bugün İran Arabistan Afganistan Pakistan hepsinde üç aşağı beş yukarı bu islami hukuk vardır.

    Şimdi sen bana diyorsun ki Atatürk İran Arabistan Afganistan ve Pakistan gibi olmayı istiyordu.
    Hadi ordan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Yani arabın müslümanlık diye yaşadığı zırvaları bu ülkeye getirmediği için müslüman değil öylemi
  • storm350 S kullanıcısına yanıt
    Işte arabin zirvalarini ülkeye getirmedi. Ama sen Arap zirvalarini derken neyi kast ediyorsun.
    Ya hu okuma yazman var çok basit bir soru soracağım eğer vicdanlı isen eğer demagoji yapmaya aksan eğer lafı dolandirmayacaksan söylemen gerekir. Ama dürüst ol dürüst.

    Şimdi Osmanlıda bahsettiğim gibi İslami hukuku egemendi.Havada kalmasın çok çok çok basit bir örnek veriyorum. Mesela kadınlara mirastan 1 pay erkeklere 2 pay verilirdi. Kanun bu şekilde. Peki neden bu şekilde Çünkü Osmanlı'da hilafet var çünkü Osmanlı İslam'a uygun hareket etmeye çalışan bir devlet ve çünkü Kuranda kadına 1 erkeğe 2 pay miras verin diyor.
    Atatürk'ün kurduğu düzen egemen olunca gayet modern bir şekilde bu verdiğim örnek dahil islam'da olan hemen hemen her şey kaldırıldı. Bugün erkek de kadın da mirastan eşit pay alıyor.

    Şimdi tekrar ediyorum dürüstce cevap ver. Kuranda var olan bu şey Arap zirvasi mıdır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • General Tao kullanıcısına yanıt
    Arap kültürü diye bişey yok ki, müslümanlıkta yok onlarda. Eskiden beri kölelik, kadın, şarap, sonrasında petrol, hacdan para kazanma, farklı ülkeden gelen insanların pasaportunu alıp köleleştirme, dini sadece araç olarak kullanma, halkın eğitimini mağara seviyesinde tutmaya çalışma vs vs çok şey sayılır..
    "Oku, yaradan rabbinin adıyla oku" diye başlayan ve Alinin 1 harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum dediği dönemden sonra, devşirme anadolu halkı düşmanı osmanlılar da dahil okuma öğrenme ve bilim düşmanı olmuştur. Hep araplar örnek alındığı için.
    Hacca gitmekte arap milliyetçiliğidir, putlar kaldırıldıktan sonra pazarlıkla anlaşılmış, kaybolan geliri telafi etme anlaşması. Tarihte yazar bu ama adı anlaşma değil tabi, öyle yazmak yasak.
    Bugün insanca yaşayan herkesin üzerinde Atatürk düşmanı da olsa Atatürkün hakkı vardır, insanoğlu kusursuz değildir, normaliyle herkesin yanlışı kusuru olur. Doğruların yanlışın bin katıysa ihmal edilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Çocuk badeleyenlere bu kadar kızıyor musun? Torunla ilgili frtva yayınlayanlara sinirleniyor musun? Kendince mezhep uydurup dini çarpıtanlara tepki gösteriyor musun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • waRRioR kullanıcısına yanıt
    Bu nasıl bir usluptur bu nasıl bir ithamdir. Ben neyim yada ben kimim de bunlara laf söylediğimde etkisi olsun.
    Beni bir Müslüman neden dinlesin önemsesin ben Müslüman değilim ki.
    Çocukları istismar edenleri savunabilecegimi nasıl düşünürsün anlamıyorum bunu ima eden bir şey mi dedim. Yada ne bileyim tarikatleri vs ben mi açtım neden buradan bana yürüyorsun.
    Ben kalkıp Hz. Muhammed 9 yaşında kızla evlendi dediğimde hayır efendim evlenmedi diyenler Atatürkcu zevatın kendisi. Ben islam'da şu var bu var dediğimde bana karşı çıkan yine bunlar.

    Atatürkcu deyip de Atatürkún adını bu insanlarla anmaktan dahi utanıyorum ama kendilerine böyle diyorlar. Neyse.

    Ben Atatürk diyaneti kurdu ama asıl amacı ilerde mümkün olduğunda onu kaldırmak isteğindeydi dediğimde diyanete dokunulmasin diyenler de bu Atatürkculer değil mi.

    Kendince kim mezhep uydurmuş. Uydurmuşsa da benim sözümün hükmü onlar üzerine var mıdır. Müslüman bile değilken mezhepler hakkında bu anlamda bana söz düşer mi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ağlama hemen, soru sorduk sadece. Ayrıca her yazdığın mesaj alakasız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • waRRioR kullanıcısına yanıt
    Acaba sordugu soru alakasız olduğu için olabilir mi.
    Hemen de ağlama demiş üsluba gel

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Türk'üm" deyince bana ırkçı diyene kizmamak elde degil !.. üstünlük taslayan da yok,ama Türk üm ben,arap değilim,bu kadar basit,ne diyecektim? "Türk üm,bizim irkimiz üstündür,digerlerine on basariz vesselam"gibi bir kelime ibare var mi yazdiklarimda?ayrica o arap dediklerin Türkleri zerre sevmez, ırkcinin alasidir..kurtuluş savaşında top mermilerini sırtında cepheye taşıyanlar arap kadinlari değildi bu arada.. Müslüman olmak başka şey,arap olmak bambaşka..iman etmis olmak için onlari kopyalamamiza gerek yok..bunu anlatmaya çalışıyoruz..yazdiklarin arasindaki hristiyan,ermeni, kürt,yahudi zirvaliklarina cevap vermeye gerek görmüyorum..o BARBAR dedigin atalarimiz at binip kılıç kusanirken dünyanın geri kalani nasıl yaşıyordu saniyorsun? ellerinde tabletleri forumlarda bunlari mi tartisiyordu acaba?
    ben Türk üm arkadas !! ne ırkçıyim ne de arap,elestiremeye dahi yeltenmeyin !! arap olsaydim arap im ,ermeni olsaydim ermeniyim,japon olsaydim japon um derdim !! bunun nesi ırkçılık ? !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sub182 -- 6 Mayıs 2020; 14:27:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.