Şimdi Ara

Atatürk camileri yıktı kuranı ezanı türkçe okuttu (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
0
Favori
8.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
143 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Delimi kullanıcısına yanıt
    Atatürkün arap kültüründen nefret ettiğine dair kaynak göstermemişsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RundeLL kullanıcısına yanıt
    "Arabistan yarımadasının kumsal çöllerinden; (Ikre, Bismi, Rabbi) safsatasını esas tutmuş olan Araplar, uygar dünyada, bilhassa Türk zengin uygar bölgelerinde bu ilkel ve cahiliyet devrinin simgesi olan ilkeye dayanarak yapmadıkları tahrifat kalmamıştır. (...) asıl kilise yakınına gelindiği zaman deveye binmek sırası köleye geldiğinden ötürü Ömer’in yürüyerek; Arap ırkından başka ve yüksek ırklardan oluşan ordunun yüksek ve muhteşem huzurunda o ordunun kumandanlarına karşı yerden taş alarak atmak suretiyle gösterdiği çıplak ve çıfıt Araplık malumunuzdur. [Kaynak: wikiquote]
    "Araplar, uygar dünyada, bilhassa Türk zengin uygar bölgelerinde bu ilkel ve cahiliyet devrinin simgesi olan ilkeye dayanarak yapmadıkları tahrifat kalmamıştır [Atilla Oral, Atatürk'ün Sansürlenen Mektubu, Demkar Yayınevi, 1. Basım, 61. sayfa]
    Zaten kaynağa gerek yok yaptıkları işlerden anlarsın nefret ettiğini.
  • Kafalarına belledikleri şeyi ne yaparsan yap değiştiremezsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ms_coskun M kullanıcısına yanıt
    Tao var olmayan bir oyun karakteri. Çin tarihi ise hiç bilmem, türk tarihine ise aşinayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delimi

    Bu mesaj silindi.
    Gördüğüm en boş insan müsveddelerinden birisin. Ban yemeye dahi değmezsin ama yazmadım diye anmadım değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lynxed kullanıcısına yanıt
  • Bugün bu ülkede İslam dini varsa, cami varsa, ezan okunabiliyorsa, insanlar özgürce ibadethanesine gidebiliyorsa, bunu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e borçludur. Amerikan ve İngiliz himayesi altında bunları yapabileceğinizi düşünmüyorsunuz heralde. Yatın kalkın, Atatürk'e şükredin.
  • Anlaşılan forumun sol cenahı aşıcı tayfa baksanız inancla dalga gecmek ve aşılamak ustalık alanları. Batı asıgı bir toplum olmaktan kurtulamayacagız kendimiz olmadıkca. Prof. Fuat Sezgin hoca rahmetliye saygızıklık olacak buradan yazsam. Hic bir batı toplumu gordunuzmu bir topluma yardım etmiş somurmeden refah duzeyini yukseltmiş. Goremezsiniz. Somuruyu bırakırlarsa onlarında refahı kacar biliyorlar. Biz ve bizden daha alttaki toplumları somurmelilerki yasasınlar. Herkes birbirine saygı duymazsa 1990 hatta 1980 lere doneriz ve cocuklarımız daha kotu sartlarda yasam surerler. Konulara bakıyorumda hep kotuluk hep kotuluk asılanıyor topluma. Ne bitmez pompaları varmıs bu kotulerin arkadas.
  • Türk olmak varken bu kadar şanlı bir tarihin varken niye pilavı elle yiyen medeniyet yoksunlarının kültürünü örnek alayım ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: General Tao

    Bunun arap kültürünü kötü yapan, sevilmeyecek yapan tarafı ne onu anlamıyorum. Arap olarak evet halkları oldukça ilkel ona bir şey demiyorum. Ama neden nefret var kültürlerine ? Açıkçası müzikleri, mimarileri, edebiyatları hoş.
    Arap kültürü dediğin en güvenilir kaynağından okursan:

    Cinsiyeti
    Irkçı
    Vahşet ve savaş meraklısı
    Köleliği savunan, hatta savaşta evli kadınları dahi köleleştirmeyi normal gören
    Evlilikte yaşa pek takılmayan(adete gördüğü sürece)
    Homofobik
    Hoşgörüsüz, otoriter
    vb...


    İnsan haklarına zerre saygısı olmayan bir kültürler. Bu kültürü neden sevmediğini sormak, nazileri niye sevmiyorsun diye sormak gibi. Bütün dünyanın Arapları aşağı görmesi, medeniyetsiz yaftalaması tesadüf mü zannediyorsunuz? Bu adamlar kendilerini geliştirememiş, çağ dışı kalmışlar ve bu halleriyle insan hakları ihlallerinde ilk sıradalar, bunu değil sevmek, zerre saygı bile duyamam kusura bakmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delimi

    Bu mesaj silindi.
    Klavye çıktı mertlik bozuldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atiuser

    Arap kültürü dediğin en güvenilir kaynağından okursan:

    Cinsiyeti
    Irkçı
    Vahşet ve savaş meraklısı
    Köleliği savunan, hatta savaşta evli kadınları dahi köleleştirmeyi normal gören
    Evlilikte yaşa pek takılmayan(adete gördüğü sürece)
    Homofobik
    Hoşgörüsüz, otoriter
    vb...


    İnsan haklarına zerre saygısı olmayan bir kültürler. Bu kültürü neden sevmediğini sormak, nazileri niye sevmiyorsun diye sormak gibi. Bütün dünyanın Arapları aşağı görmesi, medeniyetsiz yaftalaması tesadüf mü zannediyorsunuz? Bu adamlar kendilerini geliştirememiş, çağ dışı kalmışlar ve bu halleriyle insan hakları ihlallerinde ilk sıradalar, bunu değil sevmek, zerre saygı bile duyamam kusura bakmayın.

    Alıntıları Göster
    Araplarla ilgili bu genellemeyi çok basit ve gereksiz buluyorum.

    - Batı'nın din kisvesi altında akıttığı kan tüm müslümanların akıttığı kanın rahat 10 katı vardır.
    - Bugün size akılsızca ve absürt gelen bir çok uygulumaya batı medeniyetleri de imza atmıştır.
    - Benzer gaddar yaklaşımları Osmanlı da göstermiştir.

    Dönemin doğası budur. Bugünün gözlüğünü takıp yorumlarsan, her toplumu, her medeniyeti aşağılık bir toplum olarak görebilirsin.

    Haçlı seferleri... Tam bir zalimlik silsilesi. Yahudi ile Müslüman'ın tarihi müttefik olma sebebi. Bakmayın şimdi Yahudi-Hristiyan kardeşliğine. Sıkış o. Tamamen para ile alakalı. Hristiyanlar kovdu Yahudileri, bir ülkede topladı. 500 yıllık hayallerini gerçekleştirdiler, rahata erdiler. Ondan. Yoksa, tarihi olarak, Hristiyan birliklerine karşı Müslüman-Yahudi müttefikliği sanıyorum 600 yıl falan sürmüştür. Dünya hızlı değişiyor. Gene değişiverir, laflarınızı size yutturur. Belli olmaz bu işler.

    Dünyanın düz olmadığını kanıtlayan adamı öldürmek mesela. Hristiyanlık da çok tatliş özetle... Biraz daha ileri git. Protestan-Katolik savaşları var. Bütün Avrupa'da milyonlarca kişinin canını almıştır.

    ---------------------

    Mısır da Arap'tır mesela. Mısır entelektüeli gerek donanım olarak, gerek nüfusen Türk entelektüellerini donunda sallar. Ha şu var, sen bir sistem kurmuşsun. Adam oturmuş bir sistem kuramamış. Sen yobazın sesini kısmışsın. Yapılması gerekeni yapmışsın "haddini bil, şurada takıl" demişsin. Adam yapamamış.

    Türkiye'deki toplumla bunu kendiliğinden yapabileceğimize inanıyorsanız saf olmanız lazım. Bu çok net bir biçimde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş savaşını yöneten kadronun ürünüdür. Halkın değil. Halkın büyük kesimine aykırı gelmemiştir sadece. İddia ediyorum, benzer bir yaklaşım Mısır'da da işler, Suriye'de de işler. Irak'ta da işler. Ha, Suudi Arabistan'da pek işlemez. Doğruya doğru.

    Dolayısı ile toplumumuzda neye bakıp kendinizi üstün, başkasını aşağı gördüğünüzü ben anlamıyorum. Pedofili burada yok mu? Çocuk gelin yok mu? Otoriter eğilim yok mu? Homofobi yok mu?

    ---------------------

    Aynı şekilde, bunların hepsi Batı'da da var. Homofobi, otoriter eğilim... Hiçbir farkı yok. Sadece yobazın sesini daha önce kestiği için, daha ileriki bir safhada adam. Nüfusen daha azlar. O kadar. Pedofili'nin nüfusa oranla çok değiştiğini sanmıyorum. Bir yerde bastırarak yaşıyordur, öbür tarafta 13 yaşında kız "alabildiği" için bastırmaya gerek kalmıyordur.

    Irkçılık konusunda bu işin şiarını yazmış olanlar da batı medeniyetidir. Hem de sadece 85 yıl önce. Bu kocaman coğrafyada renge göre ayrım yoktur mesela. 400-500 yıl önceye git. Ten rengi bir anlam ifade etmez. Siyahi biri otomatikman ikinci sınıf vatandaş değildir. Köle de olabilir. Özgür birey de. Aynı şekilde, beyaz tenli biri de öyledir. Köle de olabilir, özgür birisi de olabilir. Renge göre ayrım yapmak kadar kara cahil, anlamsız, absürt bir şey var mı? Yüzyıllarca yapmış batı. Türkiye'nin, Türk halkının ise ten rangine göre ırkçılıktan haberi bile yok. Öyle gurur duyuyorum ki bu durumdan mesela...

    ---------------------

    Özetle, Araplarda da gayet net bir potansiyel var. O potansiyeli açığa çıkaracak olaylar örgüsü henüz yaşanmamış ki, hala bu haldeler. Her topluma yıldız olmak nasip olur. Zaman enteresan şey. Bizim zamanımız gelmişti. Bir gün gene gelir. İngiliz'in zamanı gelmişti. Bir gün gene gelir. Arap'ın da zamanı gelmişti geçmişte. Bir gün gene gelir. Çünkü aslen ırksal özellik diye bir şey yok. Çalışırsan, şartlar müsaitse, olursun. Bu kadar. O yüzden aslında ırk-millet ayrımı da zır saçma. Günümüzde millet kavramının varlık amacı devletleri bir arada tutmak. Başka bir amacı yok. Çimento. Kapsayabileceğin en geniş nüfusu kapsa, davarı güt. Birlik ol. Yem olma. Geçmişte bu çimento dindi, dün ırk, bugün vatandaşlık...

    Şuraya bir kalemde aklıma gelen, Türk devletlerinin 10 ayıbını yazabilirim. Almanya için de yazabilirim. Arap devletleri için de yazabilirim. İngiltere için de yazabilirim. ABD için de yazabilirim.
    Şuraya bir kalemde aklıma gelen, Türk devletlerinin dünyaya 10 katkısını yazabilirim. Almanya için de yazabilirim. Arap devletleri için de yazabilirim. İngiltere için de yazabilirim. ABD için de yazabilirim.

    ---------------------

    İyilik-kötülük biziz. Hepimizin içinde. Onda çok, bunda az değil. Hepimiz iyi ve hepimiz kötüyüz. Bunu ne kadar çabuk kabul eder, genellemelerden vazgeçmeye başlarsanız, o kadar çabuk yol almaya başlarız. Bizim iyiyi arayıp bulmamız lazım. Millet, ırk, coğrafya bakmadan. Ararsan bulursun.

    Türkiye de özünü bulur yakında. Anti-emperyalist temellere dayandığını hatırlar. Arapların da şu anda ihtiyacı olan damar bu aslında. Anti-emperyalist, yenilikçi bir bağımsızlık hareketi. Coğrafya koşulların yavaş yavaş buna müsade etmeye başlıyor. Burada bizim tutumumuz ne olacak? O çok önemli. Türkiye'de tutum hükümetle çok alakalı. 20 yıla hükümette kim olur bilmem. Ama kararları çok şeyi belirleyecek. Arap coğrafyasında böyle bir hareketin çıkabileceği 3 ülke var: Mısır, Lübnan, Suriye. Lübnan ve Suriye'den şimdilik bir cacık olmaz da, Mısır'dan olur. Araplar Anti-Emperyalist ve ilerici bir damar yakalayabilirse, geriye İsrail'e dönüp, "Bak güzel kardeşim, sonradan geldin vesaire... Ama ülken için savaştığın gün burası senin vatanın oldu. Şimdi artık coğrafyaya ayak uydurman, etrafınla iyi geçinmen gerekiyor. Bunu nasıl yapıyorsan yap, bir şekilde yap." demek kalır.

    ---------------------

    Ancak bunların olacağı yok tabii ki. Belki 200 yıl sürer. Bir ateşleyici fitil olmadan olacak işler değil. Ama potansiyel olmadığı anlamına gelmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 5 Mayıs 2020; 11:7:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Araplarla ilgili bu genellemeyi çok basit ve gereksiz buluyorum.

    - Batı'nın din kisvesi altında akıttığı kan tüm müslümanların akıttığı kanın rahat 10 katı vardır.
    - Bugün size akılsızca ve absürt gelen bir çok uygulumaya batı medeniyetleri de imza atmıştır.
    - Benzer gaddar yaklaşımları Osmanlı da göstermiştir.

    Dönemin doğası budur. Bugünün gözlüğünü takıp yorumlarsan, her toplumu, her medeniyeti aşağılık bir toplum olarak görebilirsin.

    Haçlı seferleri... Tam bir zalimlik silsilesi. Yahudi ile Müslüman'ın tarihi müttefik olma sebebi. Bakmayın şimdi Yahudi-Hristiyan kardeşliğine. Sıkış o. Tamamen para ile alakalı. Hristiyanlar kovdu Yahudileri, bir ülkede topladı. 500 yıllık hayallerini gerçekleştirdiler, rahata erdiler. Ondan. Yoksa, tarihi olarak, Hristiyan birliklerine karşı Müslüman-Yahudi müttefikliği sanıyorum 600 yıl falan sürmüştür. Dünya hızlı değişiyor. Gene değişiverir, laflarınızı size yutturur. Belli olmaz bu işler.

    Dünyanın düz olmadığını kanıtlayan adamı öldürmek mesela. Hristiyanlık da çok tatliş özetle... Biraz daha ileri git. Protestan-Katolik savaşları var. Bütün Avrupa'da milyonlarca kişinin canını almıştır.

    ---------------------

    Mısır da Arap'tır mesela. Mısır entelektüeli gerek donanım olarak, gerek nüfusen Türk entelektüellerini donunda sallar. Ha şu var, sen bir sistem kurmuşsun. Adam oturmuş bir sistem kuramamış. Sen yobazın sesini kısmışsın. Yapılması gerekeni yapmışsın "haddini bil, şurada takıl" demişsin. Adam yapamamış.

    Türkiye'deki toplumla bunu kendiliğinden yapabileceğimize inanıyorsanız saf olmanız lazım. Bu çok net bir biçimde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş savaşını yöneten kadronun ürünüdür. Halkın değil. Halkın büyük kesimine aykırı gelmemiştir sadece. İddia ediyorum, benzer bir yaklaşım Mısır'da da işler, Suriye'de de işler. Irak'ta da işler. Ha, Suudi Arabistan'da pek işlemez. Doğruya doğru.

    Dolayısı ile toplumumuzda neye bakıp kendinizi üstün, başkasını aşağı gördüğünüzü ben anlamıyorum. Pedofili burada yok mu? Çocuk gelin yok mu? Otoriter eğilim yok mu? Homofobi yok mu?

    ---------------------

    Aynı şekilde, bunların hepsi Batı'da da var. Homofobi, otoriter eğilim... Hiçbir farkı yok. Sadece yobazın sesini daha önce kestiği için, daha ileriki bir safhada adam. Nüfusen daha azlar. O kadar. Pedofili'nin nüfusa oranla çok değiştiğini sanmıyorum. Bir yerde bastırarak yaşıyordur, öbür tarafta 13 yaşında kız "alabildiği" için bastırmaya gerek kalmıyordur.

    Irkçılık konusunda bu işin şiarını yazmış olanlar da batı medeniyetidir. Hem de sadece 85 yıl önce. Bu kocaman coğrafyada renge göre ayrım yoktur mesela. 400-500 yıl önceye git. Ten rengi bir anlam ifade etmez. Siyahi biri otomatikman ikinci sınıf vatandaş değildir. Köle de olabilir. Özgür birey de. Aynı şekilde, beyaz tenli biri de öyledir. Köle de olabilir, özgür birisi de olabilir. Renge göre ayrım yapmak kadar kara cahil, anlamsız, absürt bir şey var mı? Yüzyıllarca yapmış batı. Türkiye'nin, Türk halkının ise ten rangine göre ırkçılıktan haberi bile yok. Öyle gurur duyuyorum ki bu durumdan mesela...

    ---------------------

    Özetle, Araplarda da gayet net bir potansiyel var. O potansiyeli açığa çıkaracak olaylar örgüsü henüz yaşanmamış ki, hala bu haldeler. Her topluma yıldız olmak nasip olur. Zaman enteresan şey. Bizim zamanımız gelmişti. Bir gün gene gelir. İngiliz'in zamanı gelmişti. Bir gün gene gelir. Arap'ın da zamanı gelmişti geçmişte. Bir gün gene gelir. Çünkü aslen ırksal özellik diye bir şey yok. Çalışırsan, şartlar müsaitse, olursun. Bu kadar. O yüzden aslında ırk-millet ayrımı da zır saçma. Günümüzde millet kavramının varlık amacı devletleri bir arada tutmak. Başka bir amacı yok. Çimento. Kapsayabileceğin en geniş nüfusu kapsa, davarı güt. Birlik ol. Yem olma. Geçmişte bu çimento dindi, dün ırk, bugün vatandaşlık...

    Şuraya bir kalemde aklıma gelen, Türk devletlerinin 10 ayıbını yazabilirim. Almanya için de yazabilirim. Arap devletleri için de yazabilirim. İngiltere için de yazabilirim. ABD için de yazabilirim.
    Şuraya bir kalemde aklıma gelen, Türk devletlerinin dünyaya 10 katkısını yazabilirim. Almanya için de yazabilirim. Arap devletleri için de yazabilirim. İngiltere için de yazabilirim. ABD için de yazabilirim.

    ---------------------

    İyilik-kötülük biziz. Hepimizin içinde. Onda çok, bunda az değil. Hepimiz iyi ve hepimiz kötüyüz. Bunu ne kadar çabuk kabul eder, genellemelerden vazgeçmeye başlarsanız, o kadar çabuk yol almaya başlarız. Bizim iyiyi arayıp bulmamız lazım. Millet, ırk, coğrafya bakmadan. Ararsan bulursun.

    Türkiye de özünü bulur yakında. Anti-emperyalist temellere dayandığını hatırlar. Arapların da şu anda ihtiyacı olan damar bu aslında. Anti-emperyalist, yenilikçi bir bağımsızlık hareketi. Coğrafya koşulların yavaş yavaş buna müsade etmeye başlıyor. Burada bizim tutumumuz ne olacak? O çok önemli. Türkiye'de tutum hükümetle çok alakalı. 20 yıla hükümette kim olur bilmem. Ama kararları çok şeyi belirleyecek. Arap coğrafyasında böyle bir hareketin çıkabileceği 3 ülke var: Mısır, Lübnan, Suriye. Lübnan ve Suriye'den şimdilik bir cacık olmaz da, Mısır'dan olur. Araplar Anti-Emperyalist ve ilerici bir damar yakalayabilirse, geriye İsrail'e dönüp, "Bak güzel kardeşim, sonradan geldin vesaire... Ama ülken için savaştığın gün burası senin vatanın oldu. Şimdi artık coğrafyaya ayak uydurman, etrafınla iyi geçinmen gerekiyor. Bunu nasıl yapıyorsan yap, bir şekilde yap." demek kalır.

    ---------------------

    Ancak bunların olacağı yok tabii ki. Belki 200 yıl sürer. Bir ateşleyici fitil olmadan olacak işler değil. Ama potansiyel olmadığı anlamına gelmez.

    Alıntıları Göster
    İlk kısmınızda verdiğiniz argümanlara bir cevap vermeyeceğim, çünkü ortada benim sunduğum argüman aleyhine bir şey görmüyorum, sadece "straw man" dediğimiz bilgi saptırması yöntemine(Türkçe'ye "safsata" olarak çevrilmiştir) başvurmuş(ya da istemsizce düşmüşsünüz). Yani karşı argüman oluştururken, daha kolay çürütebileceğiniz şeyleri kendiniz vermiş, ve ben sanki aksini iddia etmişim gibi onları kullanmışsınız. Ben hiçbir yerde batının temiz olduğunu söylemedim örneğin, bu sebeple bu kısma açıklama yapmayacağım, sadece hatanızı belirtip geçiyorum.

    ----

    İkinci argümanınızda ise Red Herring safsatası söz konusu. Ben hiçbir yerde toplumumuzu başkalarından üstün gördüğümü söylemedim, olmayan bir şeyi atıp onun üzerinden argüman oluşturmuş, hatta bu argümanınızı bile varsayımlar üzerinden yapmışsınız, cevap verecek geçerli bir bilgi yine göremiyorum.

    ---

    İlk kısımı tekrar ediyorum...

    ----

    Burada da bir Red Herring safsatası var, ben asla Araplar'a "millet" ya da "ırk" olarak bir ithamda bulunmadım. Hatta bir an şüpheye düştüm sizin bu kadar etnisiteye takılmanıza ve yazımı tekrar okudum, ama asla etnisite üzerinden bir ithamım yok. Konuyu var olmayan sözlerim üzerine çekip oradan argüman yürütmüşsünüz tekrar.

    ---

    Bu kısım bir önceki kısmın devamı gibi, neden ayırdınız anlayamadım? Farklı bir noktaya mı dikkat çektiniz? Eğer öyleyse burada bir önceki paragrafınızdan farklı olan nedir?

    ---

    Benim "Arap kültürünün saygı duyulamayacağı ve sebepleri" diye özetlenebilecek mesajıma bir tane bile karşı argüman göremedim. Buradan dediklerinize katılmadığım anlamı çıkmasın, çoğu yazdığınıza katılıyorum. Ancak ben "Arap kültürü" odaklı eleştiri yaparken("Araplar" derken dahi, bağlama bakıldığında kültürel eleştiri olduğu açık. Zirâ benim cevap verdiğim post Arap kültürünü övüyorken ben "etnisite" üzerinden cevap vererek sizi uyardığım hatalara düşecek birisi olduğumu sanmıyorum), siz sanki ben "Arap milletini" eleştirmişim gibi cevaplar verdiğiniz için katılsam da karşı argüman oluşturacak bir şey göremedim. Bu sebeple bence benim yazdığımı tekrar gözden geçirip, cevap verirseniz; cevap verirken yukarıda bahsettiklerime özellikle dikkat ederseniz bence daha sağlıklı tartışabiliriz. İyi günler.
  • General Tao kullanıcısına yanıt
    Araplarda mimari yok ki? Farslarda dersen bak onlarda var işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JustKiddinGG J kullanıcısına yanıt
    Birkaçını göstersene merak ettim ama sen araştır bul deme. Madem çok var göster

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

  • https://www.youtube.com/watch?v=jXK3hI0Wqyg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi payda -- 5 Mayıs 2020; 13:55:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: General Tao

    Bu arap kültürüne olan nefret nedir merak ediyorum. Mesela sen niye sevmiyorsun?
    1.çanakkale savaşında araplar Türklere hadi Türkiye cumhuriyetini sevmiyor bazı tayfa Çok Sevdikleri osmanlıya ihanet etti(Bu malum tayfanın arapları hala nasıl benimsediğini anlamıyorum hem osmanlı torunuyuz diyorlar hemde ihanet eden arapları benimsiyorlar buda ayrı bir ironi zaten :D )

    2. Hz.muhammed vefat ettikten sonra iktidar hırsına düşüp birbirini katledip mezheplere bölündüler(Hain oldukları bile buradan belliymiş gerçi) İşid de günümüzdeki örneği

    Araplar haindir ve her dönemde görmüşüzdür daha hz.muhammedin vefatından çok geçmeden hemen kendi içlerinde kan dökmeye başlamışlar sunni şia oluşumu ortaya çıkmıştır kuranda mezhep diye bir şey yoktur bu iktidar hırsından çıkma bir olaydır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 5 Mayıs 2020; 14:11:12 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.