Şimdi Ara

Atanın ve Tutanın İyi Olacak!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konunun başlığı aslında ülkemizin futbol kamuoyunda ki en klişe laflardan birisidir. Ancak bu yazı bu klişeyi tamamen doğrulamak ve 14 haftalık süreçteki performansın gözler önüne serilmesi açısından yazılmıştır.

    Mesela bir klişe laf daha vardır, Fazla transfer takımın ahengini bozar. Ancak bu klişeyi yıkan bir istisna var şu anda ligimizde. Oda İzmir’in gururu Göztepe.
    Tam 15 transfer yaptı bu takım, süper lige çıktığında ve 16. Transfer de teknik direktörlük kariyerine yeni başlayan Tamer Tuna idi.

    Yapılan transferlerde izlenen politikalardan birisi de, alınacak futbolcuların tecrübeli ve deneyimli olması idi. Zira amatörden çıkan Göztepe’de ilk hedef asansör takım olmamak, lige tutunmak bu yüzden de tecrübeli futbolcuların deneyiminden faydalanmaktı.

    Oyuncu kalitesi dendiğinde hemen akla oyuncunun rolünün özellikleri gelir. Mesela kaleci pozisyonu için İlk akla gelen özelliği refleksleridir, yan top hâkimiyetidir. Ancak futbol mental açıdan da önem arz eder ve bu noktada en önemli hususlardan birisi kalecinin önündeki defans hattını yönlendirmesi açısından oyun okuması ve iletişimidir. Buda tecrübe gerektirir.
    İşte Göztepe bunun gibi hususlara dikkat ederek transfer politikası çizdi ve bu doğrultuda NOKTA transferler yaptı.

    Bugün futbol kamuoyuna baktığımızda Muslera’nın performansı, Volkan’ın formu, Kameni’nin varlığı ve Fabri’nin en iyi kalecisi olduğunu konuşuyoruz. Sonra Harun seneye hangi takımda oynayacak onu yazıp çiziyoruz.

    15 tane transfer yapmış, ilk teknik direktörlük deneyimini yaşayan bir takımın 14. Hafta itibariyle 24 puan toplamış bir takım ve bu takımın başarısının sırrında pay sahibi olan Beto ise konuşulmuyor bile.

    4 Maçta kalesini gole kapatan, 2 maçta maçın adamı seçilen, 3 PENALTI KURTARAN bir kalecinin performansı ve başarısı göz ardı edilip, son 2 senenin şampiyon takımının, kalecisini konuşmak? Önünde son yıllarda Türkiye’ye gelmiş iyi hatta çok iyi stoperlerinin, beklerinin olduğu, oyun felsefesinin rakibine önde baskı ile kale önünden uzakta tutan bir takımın kalecisine ne kadar iş düşer ki, performansını sorgulayalım.
    Bence bu sezonun şu ana kadar olan performansları ve isim kalitesini de göz önünde bulundurursak en iyi kaleci Beto’dur. Umarım sezon sonuna kadar bu şekilde de devam eder.
    Gelelim tutana. Okan Buruk Sivas spor kariyerinden beri bu futbolcuyu takip ediyordu, onunla buluşması ise TFF 1. Ligde 2. Sezonuna giren ama hedefi süper lig olan Göztepe oldu. Takıma geç katılmıştı ama ilk haftalarda hiç boş geçmedi ve TFF 1. Ligde 21 Gol atma şansı gösterdi (Gol kralı Pote: 24 gol)

    Bu sene ise geçen sene kaldığı yerden devam ediyor ve geçen sene birlikte oynadıklarından tamamen farklı ve yeni bir takım ve yeni bir oyun anlayışına sahip takımda gollerine devam ediyor. Bugün özellikle 4 büyük takımın golcülerine de bakıldığında ligimizde Etto, Adebayor, Wagner Love gibi golcüleri de eklersek, 13 maçta 12 gollük performans, takımların da içinde bulundukları da değerlendirilince bence muhteşem bir başarı.

    Bu arada Adis’in 4 pen6 golü var diyecek olursa, şu andaki gol krallığındaki ilk 4 ismin istatistiğine bakarsak hepsinin 3’er pen6 golü var. Bir başka istatistik ise ligimizde onca kaliteli golcü, hatta 35 gol atarım diye imza veren futbolcu varken, LİGDE 14 haftada sadece 5 futbolcu hat-trick yapabilmiş (Wagner Love, Hakan Arslan, Soldado, Adebayor, Adis Jahovic)

    İşte atanla tutanın verileri üzerinden bakıldığında ve bu veriler ışığında şu an için ki puan tablosuna da bakarsak, bence ilk 14 haftalık performansta en iyi kaleci ve en iyi forvet Göztepe’de dir.

    Allah nazarlardan saklasın, performansları daim olsun.

    Umarım bu yazım onlara uğursuzluk, getirmez.







  • okumadım ama genel olarak yanlış bir laf. iyi bir orta sahan olmayınca topu atanına götüremezsin. defansında iyi olmazsa tutanın ne kadar iyi olursa olsun gol yersin. mesele tam olarak takım olabilmektedir
  • sçsb kullanıcısına yanıt
    okumadığından zaten bu yorumu yapabiliyorsun.

    TSL de ki 14 haftalık istatistiğe bak,

    kalesine en fazla akın gerçekleştirilen takım? Göztepe Sadece Karabük maçı bunun bir göstergesi. Peki 3 puan tesadüfmü? hadi diyelim tesadüfi olsun, 24 puan?

    Maç / şut istatistiğinde Göztepe 14. 18 takımlı Süper lig içerisinde kaleye en çok şut gönderen 14. ü takım. Gol kralı yarışında şu anda 2. sıradaki takım Göztepe futbolcusu Jahovic.

    Defansı aksıyor, hücuma top taşıyamıyor, Bu takım nasıl süper ligde 24 puan toplamış? 14 hafta sonunda deplasman formu en iyi olan takım nasıl olabiliyor.

    Zaten bu yazı da onu anlatıyor. sadece bu 2 li 24 puana direk katkı etmiş. Beto tuttukları, Jahovic attıkları ile.


    http://www.hurriyet.com.tr/sporarena/goztepede-beto-tuttu-jahovic-atti-40666401




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.