Şimdi Ara

Atanamayan Öğretmen VS AKP'li Vekil Kızı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
2
Favori
27.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
173 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aksinaletinsan

    Simdi o ogretmenligi yazan kisi net olarak bombos bir adamdir. Neden? Cunku atama kontenjani belli. Sinava giren sayisi belli. Sen bunlara bakmayipta universite tercihlerinden ogretmenlik yazarsan bu duruma dusersin. Bu konu bu forumda yilda 2 kez sayfalarca tartisilir. Akil var mantik var. Domates bile alirken butun kasayi elden geciriyorsunuz ama kariyeriniz olunca yaz ogretmenligi... oldu. Kpss ye girenlerin %35 i ogretmenlik mezunu. 450bin kisi demek.

    Ayrica, daha bu yil mezun olacak dunya kadar potansiyel ogretmende var.

    Kabaca, bu hesabi yapamayan adam kimsenin gelecegini sekillendiremez. Ogretmen filan olamaz. Adam kendi gelecegini sekillendirememis.



    Milletvekili falani filani. Delikanli gibi cevap verin. Sizin babaniz MV olsa siz ne yapardiniz. ?

    Sonucta bu adamlar aramizdan cikiyor. Uzaydan gelmiyor.
    Radyasyonla fazlamı haşırneşirsiniz. Kafa yapmış galiba.

    Üniversiteye idealist olarak gidipte bölümde aradığını bulamayan yada aradığını bulupta sonrasında iş bulamayan çopk arkadaşım var. Bölüm tercihi yaptığı sırada popüler olupta sonrasında kontejanı çok düşen yada devlet politikası değişmesi sebebiyle bir anda çöp olan bölümler var. Siz nekadar plan program yapsanızda bazen bu şansızlıklar sizi bulabiliyor. Bu arkadaşı yargısız infaz yapıp diğerini siz olsaydınız yapmazmıydınız diye savunmanız akla ziyan olmuş.




  • Sayin uye, konudaki diger 3 mesajimi okuyup oyle yorum yapin. Su forum sadece ilk sayfayi okuyup konuyu ve kisileri elestirmekten bir kurtulamadi. Bakin siz ayni seyi yapan 2. Kisisiniz. Mobilde 3 sayfa olmus bir konuda ilk mesajlara gore yorum yapilmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orcnd kullanıcısına yanıt
    Bakin daha once ne yazmisim,

    **Dedigimi anlamamakta israr ediyorsunuz. Gencecik insan. Yazik gunah. Bu ayri bir konu.

    atama bekleyen 28bin tane sinif ogretmenligi mezunu var. Her yil 4000 bin tanesi ataniyor. Suan sinava giren herkesin atanmasi icin yaklasik 7 sene lazim. Ayrica hic mezun vermemesi lazim. Bu hesaba gore, kardesiniz yaniniza gelse, sinif ogretmenligi yazacam dese, ne dersiniz? Tabi yaz mi dersiniz?
    Gelecegini planliyorsun sen. Hicmi dusunmuyorsun bunlari. Yok.
    Sonrada devlet atamiyor diye depresyona giriyor.**

    Konuyu butun olarak degerlendirin. Ilk mesaja bakmayin sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 18 Ekim 2018; 23:37:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yapacaksın biliyor musun? Ona rapor veren dokturun elinden diplomayı alacaksın. Bak sonra doktor nasıl dökülüyor kanunsuzluğu..

    Aksi halde raporluyken bir şey yapsalar haksız duruma düşerler. Ama şu kedi işinden bir yakayı kaptırma şansı var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schneeflocke

    Bu şerefsizler yüzünden türbanlılar tepki çekiyor ona yanıyorum.
    Günahı olmayan insanları genellememek lazım , ülkemizin en büyük problemi genelleme.
    He şunu dersen anlarım hocam, ''AKP'Lİ TÜRBANLILAR'' de eyvallah..
    Bunlar müslüman değil süslüman başlarındaki de dini değil siyasi bir imge ha akıllı olsaydınızda engel olsaydınız dünya olsun senin halkın olsun bunu görür.Başörtüsü sanki güvenli bir liman günahları örten birşeymiş gibi kullanılıyor.Yani bir sembol oluyor.Ben kapalıyım dediğinde biri anlarsınız neyi farzettiğini.Sokakta bile ne derece intiba bıraktığını sorsan gözlerinle görürsün.Kadın gider fuhuş yapar onla bunla kimse öyle birşey demez.Malum kimse böyle birşey beklemez bu sadece bir örtüdür öyle izlenim bırakır ama bunun arkasına saklanarak bir ton fındık kırar sonra haberlerde gerek fuhuş gerek uyuşturucuda görürsünüz haberlere dikkatli bakın çoğu böyle dikkat edersiniz.Bunun neden duygu sömürüsü bunun nedeni aymazlık.Baştaki ünlü sanatçılar bile normalde al açık gezenler sırf ona buna yaranayım diye eşarplı tülbentli poz kesiyorlar bunlarda en acı tablo din ayaklar altına alındı hayatın bir parçasından öte bir statü göstergesi oldu insanlar ayrıştırıldı bunuda tepedekiler yaptı maalesef yozlaşma böyle oluyor.




  • o da bir şey mi?

    18-19 yaşlarında bilkent üniversitesi'nde 2017 model porsche panamera'ya binen türbanlı bir kız görmüştüm geçen sene. araç 1.5 milyon lira olması lazım. sonradan öğrendim ki malum parti yandaşı bir iş adamının kızıymış. başka bir yandaş, iş adamının oğlu da her gün farklı bir lüks spor araçla geliyor. muhtemelen ben hayatım boyunca tek bir tanesine bile sahip olamayacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dakath

    o da bir şey mi?

    18-19 yaşlarında bilkent üniversitesi'nde 2017 model porsche panamera'ya binen türbanlı bir kız görmüştüm geçen sene. araç 1.5 milyon lira olması lazım. sonradan öğrendim ki malum parti yandaşı bir iş adamının kızıymış. başka bir yandaş, iş adamının oğlu da her gün farklı bir lüks spor araçla geliyor. muhtemelen ben hayatım boyunca tek bir tanesine bile sahip olamayacağım.
    Öğrenci olduğun halde 150 binlik sıfır araca biniyorsun bir de kendini acındırır gibi mesaj atmışsın kanka. Okuyacak parası olmayıp da devletin burs yerine KYK kredisi verdiği öğrenciler ne olacak? (Genel olarak konuşuyorum)
  • oy verenler eserinizle gurur duyuyor musunuz?
  • Bakalım o parayı çocuğunun kursağına nasıl sokacak mezarında nasıl yatacak...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadığım yıllardır bu atanamayan öğretmen muhabbeti var. Peki öğretmen bolluğu varsa neden üni.’deki öğretmen fakültelerini bir süreliğine kapatmıyorlar. böylelikle yığılma olmaz. Emeklilik hakkı gelenleride zorunlu emekli etsinler genç nesili koysunlar yerine çokmu zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EFF95B10 -- 19 Ekim 2018; 11:16:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bi nevi saadet zinciri En alttakilerde bi gün bizede sıra gelir umuduyla bekliyor.

    Hatta diğer partileri destekleyenlerde bizim parti kazanırda saadet zincirine daha tepelerden başlarız diye bekliyorlar sırada.

    Sistem böyleyken yapacak bişey yok kimse almadan vermiyor...
  • Hem belediyeye atan hem de işe gitme maaşını da al bu ne rahatlık arkadas kul hakkı var bu türbanlı neden kapalı neye inanıyor? Aklı var fikri yok cogunun. Savunanlarda olmus bu tür yaratıkların toplumdan uzaklastırılmazsa daha cok batarız.
  • Bunu bile bile okuyorlar zaten o bölümü. Bazıları asker polis oluyor. Özel okullara filan kapağı atamayanlarda kuradan çıksakta öğretmen olsak diye bekliyorlar.

    Öğretmeninde tecrübelisi daha iyi oluyor. Yeni gelenleri stajer öğretmen olarak emekliği yaklaşanların yanına vermek lazım aslında.
  • Ares kullanıcısına yanıt
    Çünkü bu bir ekonomik döngudur onlar üniversiteye gidince para harcayacak kirtasiyecisi marketi cafesi lokantası üniversite hocası para kazanacak böylece

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CHP türban için siyasi simge diyordu. Siyaseti çok takip etmem bu arada. Ben o zamanlar daha küçüktüm ve yok ne alaka falan kafasında İdim. Şu anda uzun zamandır bu AKP li seçmenin çoğunun başındaki bez parçasının siyasi simge olduğunu düşünüyorum. Buna baş örtüsü demek bana doğru gelmiyor. Beni rahatsız ediyor. Ki ben solcu biri değilim. Muhafazakar biriyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baymakli_Dondurma

    Bakalım o parayı çocuğunun kursağına nasıl sokacak mezarında nasıl yatacak...
    O konuda hiç sıkıntı çekmiyorlar. Örnekleri ülkemizde bol.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-BBCF8E851

    Dandik bölüm dediğin sınıf öğretmenliği. Yeni nesili yetiştirecek birine kırmızı halı sermeyi geç, omuzlarda taşımamız gerek. KPSS denen illet gençleri kendi işlerini yapmasını engelliyor. Kaç kişinin hayatını elinden aldı bu lanet sınav. Bunlar olurken izleyen yetkililerin hepsi sorumludur !

    Alıntıları Göster
    Mesleğe laf yok ama bölüm dandik.

    Türkiye'nin en dandik üniversite mezunları öğretmenlerdir. Kimse kusura bakmasın. Belli başlı fakültelerden bahsediyorum. Müh-mim, tıp, iibf, hukuk bunların hepsi öğretmenlerden daha kaliteli mezun yetiştirir.

    Öğretmenlik mezunları da bir zahmet iyi çalışsın da yüksek puan alıp atansın.

    Bir bilgisayar mühendisliği mezununun sınav kağıdına ceketini atsa girebileceği bir bölüme girmişsin. Eşşeği bağlasan 4 senede bitirir o bölümü. Sonra dandik bir sınavı yapamıyorum diye intihar et. Doğal seleksiyondan başka bir şey değil bu.

    Bu ülkede mühendis iş bulamıyor, işletme iktisat mühendisleri iş bulamıyor ki bunlar donanım bilgi olarak öğretmenlik mezunlarını 10 kere cebinden çıkarır. Bunlar iş bulamayınca piyasa kötü fabrikalar kapanıyor vs... Öğretmenlik mezunları atanamayınca veeeeuvvvv... kıyamet kopuyor. Yok ya?... Ben de bunu anlamıyorum.

    Ayrıca atanamayan öğretmen olmaz. Bir kişi atanınca öğretmenlik mesleğini icra etmeye başladığında öğretmen olur. Aynı hukuk mezunu gibi. Hukuk'ku bitiren adam avukat olmaz. Avukatlık yapmaya başladığında avukat olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0988D7594

    Öğrenci olduğun halde 150 binlik sıfır araca biniyorsun bir de kendini acındırır gibi mesaj atmışsın kanka. Okuyacak parası olmayıp da devletin burs yerine KYK kredisi verdiği öğrenciler ne olacak? (Genel olarak konuşuyorum)

    Alıntıları Göster
    Başarılı öğrenciler her halükarda yolunu buluyor. en basitinden koç, sabancı, bilkent ve tobb'un ilk 10 bine girmiş öğrencilere verdiği burslara bak. yurt bedavaya geliyor ve asgari ücret kadar bir harçlığın oluyor. hele ilk 100'e girmişsen devlet memuru kadar bir gelirin olur. ailesi istanbul'da olup anadolu'da dandik bölüm okumaya gitmesinler, değmez. ilber ortaylı'nın dediği gibi herkesin üniversite okuması yanlış.




  • Atanamayan öğretmen kısmı yalan rahmetli 3.sınıf talebesiymiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu arkadas bu heryerde aynı ahlak adalet herkes icin. akp li olması degil ahlaksız olunması onemli. CHP de yokmu kesin vardır. milletin vekilleri kendi cıkarları olunca aksam koyun koyuna yatıyorlar. Sorun topyekun ahlak sorunu bu. bakın birde toki ye gececkmis neden sizce alacagı massları sordurmustur en yuksek orada alacaktır. cokuntu cok buyuk boyutlarda. umarım duzeliriz. genetik olarak iyi insansanız cok yıpranıyorsunuz gorus farketmiyor. bunu duzeltmeye mahalleden hatta evimizden baslamalıyız anca duzeliriz. amaa insan oldugumuz için buda cok zor. hersey objektif olmalı basta milletvekilleri aileleri. adam milletvekili olacagım diye paraları dokuyor sonra haydiii devletten bunu cıkar. boyle olmamalı bence.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.