Şimdi Ara

Atanamayan öğretmen intihar etti. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: magrofon

    alevi olduğuna göre liberal namuslu bir genç olsa gerek yazık olmuş.

    Bir alevi olarak söylemem gerekir ki insanları dinleri,mezhepleri veya renkler,kökenlerinden dolayı sınıflandırmak doğru değil. Övgü anlamında da kötüleme anlamında da. Zira bu diğer dinlerden,mezheplerden,etnik kökenlerden insanların kırılmasına ayrıştırıcı bir psikoloji oluşumuna sebep olabilir.

    Allah rahmet eylesin.

    Ekonomi alanında çok yanlışlar yaptık ve bundan ciddi düzeyde zarar gördük göreceğizde ülke olarak.

    Allah ailesine,sevdiklerine sabır versin.

    Fakat burada unutulmaması gereken bir şey var konuda görüyorum ki herkes bu konuda sitem etmiş.

    Benim elimden geldiğince ne kadar tarafsız olmaya çalıştığımı önceki yorumlarımı okumuş olanlarda görebilirler. Bu konuda açık olarak görüşümü belirtmeliyim ki devlet hiç kimseyi meslek sahibi yapmak zorunda değildir ne yazık ki.

    Ayrıyetten öğretmen ihtiyacı yoksa kontejanı düşürün düşüncesi de doğru değildir. Öğretmenlik her ne kadar ülkemizde devlet üzerinde yürüsede öğretmenliğe başvuranların %95'inde devlet memuru olayım düşüncesi olsada öğretmenlik çok geniş bir meslek ve kavramdır. Sırf öğretmenlik mesleğini kamu mesleğine odaklandırıp kontejanını limitleyip puanlarını yükseltmek gerçekten bir şey öğretmek isteyen (her ne kadar çok çok az olsada) potansiyel öğretmenleri engelleyecek yanlış bir hamledir. Her ne kadar bazı muhalif insanlarımız her yere üniversite açıldı mesleklerin önemi düştü diyerek kendilerince doğru bir eleştiri yaptıklarını düşünselerde aslında özgürlük aleyhine yanlış bir düşünceyi savunmaktalar.

    Üniversiteler o kadar yaygınlaşmalı ki üniversiteyi önemli kılan diploma değil öğrencinin kendini yetiştirme tarzı olmalı.

    Devlet tüm vatandaşlarının mesleğini garanti edemez,iyi yaşam garanti edemez. Zira devlet diye tanımladığımız şeyde yine toplumun kendisidir.

    Toplumdaki bireyler tek başlarına kendi ihtiyaçlarını,gelişimlerini,maddi - biyolojik ihtiyaçlarını karşılayamıyorlarsa nasıl bu toplumun bir araya gelerek oluşturduğu devlet bu sorunu çözebilir.

    Yani bireysel olarak futbol oynayamayan,sevmeyen ve oynamak için doğru şekilde doğru mücadeleyi vermeyen insanların çoğunlukta olduğu 11 kişilik gruptan bir futbol takımı kurup hadi gol atın,maç kazanın,kupa getirin demek ne kadar doğru?

    @asau sizi bilerek alıntıladım. Bazen bana tarafsın diyorsunuz diye.

    Yalnız bu konuda altını çizmekte fayda var.

    Eğitim sektöründe her konuda olduğu gibi özel sektörün önündeki engeller mümkün olduğunda azaltılmalıdır. Özel sektörün rekabet ile minimal kâr marjı ile kendini bu alanda geliştirmesi gerekmektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 31 Mayıs 2017; 2:48:1 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    Türkiye gibi bir ülkede üniversiteleri özelleştirmek, az da olsa yapılan bilimi tamamen yok etmek demek olur. Önce vakıf üniversitelerinden fen-edebiyat bölümleri açma zorunluluğunu kaldırttılar, pıtrak gibi apartman üniversiteleri doldu. En son tıp fakültesi açma izni ile birlikte, üniversite görünümlü özel hastane doldu etraf. Vakıf üniversiteleri sadece popüler bölümleri öne sürüp, insanların hayatları ile oynuyorlar. ABD'de benzer şekilde bazı üniversitelere açılmış class action denen büyük grup davaları var.

    Benim babam marmara universitesi tarih mezunu ama ticaret meslek lisesi mezunu oldugu icin serbest muhasebecilik yapmis ve mali musavirlik buromiz var.Ulkenin vehametini burdan anlayabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 81 ile üniversite açıp çoğuna da eğitim fakültesi açarsan bu tip olayların görülmesi normal olur. Hem atama yapmıyorsun hem de formasyon denen saçmalığı getiriyorsun sonra elinde 450 bin gibi uçuk bir sayı kalıyor. İhtiyacın kadar mezun versen sorun çözülecek ama bunu idrak edecek beyin lazım MEB yetkililerine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.