Şimdi Ara

ASUS Zephyrus G15 FurMark testi sonucumu yorumlayabilir misiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptopumun termal macunun değişmesi ile beraber fanların daha sık çalıştığını ve laptopun daha hızlı ısındığını fark ettim. Bu nedenle laptopuma FurMark testi uyguladım. Bilgisayar parçalarından çok anlamayan birisi olarak FurMark sonucumu kendim yorumlayamadım. Bana yardımcı olabilecek var mı?

Laptop: ASUS Zephyrus G15.

ASUS Zephyrus G15 FurMark testi sonucumu yorumlayabilir misiniz ?www.gpumagick.com
    FurMark2 Score
    https://www.gpumagick.com/scores/423992

• Merhaba,

Şayet sonuç ekranında görülen 90 C değeri yanlış değilse ciddi sıkıntı var demektir (70 C hadi olsun olsun 75C civarlarında olması gerekirdi).

Ek olarak, gaming senaryoları esnasında bu değerlerin daha da düşük olması beklenir (55-65 C'ler gibi).

• @crow15y Macun ve temizlik işlemini kim yaptı ? siz mi ? yoksa bilgisayarcı mı ?

Siz veya bilgisayarcı yaptıysa hangi macun kullanıldı ? Şimdi siz yaptıysanız bu cihaz için minimum mx6 termal macun kullanılması lazım. Bilgisayarcı yaptıysa benim tahminimce kötü macun kullanmış olabilir. Siz yaptıysanız da acilen macun kötüyse değiştirin. Şu cihazın furmakta düzgün hava alabilen bir yüzeyde max 80 dereceleri geçmemesi gerekiyordu. Şu durumda mesela furmark + cpu'a abansanız cihaz önce throtting yapacak sonra da kapanacak malesef. 90 dereceler malesef bu cihaz için hatta genel konuşayım çoğu notebook için sıkıntılı sıcaklıklar demek.

• OrcunFix kullanıcısına yanıt

Macun ve temizlik işini bilgisayarcı yaptı. Sizin de bahsettiğiniz 4gr arctic mx6 termal macununu kullanması için verdim. Bilgisayarı alırken bana termal macunun hepsini kullandığını ve kendinden de eklediğini ve termal pedleri değiştirip onların da altlarına termal macun sıktığını söyledi. Ben de böyle bir işlem yapıldığını ilk defa o anda duydum ve şaşırdım açıkçası.

• REDSTONE kullanıcısına yanıt

Maalesef sıkıntılı bir durum. Bu durumun termal macunun uygulanma yönteminden kaynaklandığını düşünüyorum. Bana bilgisayarcı tarafından 4gr dan fazla termal macunun kullanıldığı söylendi. Termal pedlerin altına da termal macunu sıkmış. Sorunun buradan kaynaklandığını düşünüyorum. Sonraki günlerde müsait olduğum zaman mutlaka laptopu servise götüreceğim.

• crow15y C kullanıcısına yanıt

Bu işlemleri yaparken video veya resim attı mı ? çünkü termal padin üstüne veya altına termal macun sürülmez. Onun birebir soğutucu ve elemanlar arası temas etmesi gerekiyor, termal macun akışkan bir malzeme uygun değil bu iş için. Yaptığı işlem tamamiyle sıkıntılı. Bence sizin verdiğiniz macunu boşa harcamış veya kendi elindekini sürmüş size de bitirdiğini söylemiş geçmiş. Bana tamirden bakımdan vs gelen cihazların mesela birkaç örneğini paylaşsam kafayı yerdiniz muhtemelen o kadar rezalet cihazlar bana tamire geliyor ki şaşırırsınız. :(

Yanıtınız için teşekkür ederim efendim. Maalesef video veya resim atmadı. Güvendiğim bir bilgisayarcıdır kendisi, termal macunu kendine saklayacağını düşünmüyorum fakat sizin de belirttiğiniz gibi acemilik yapmış. Sanırım şu an benim için en doğru şey bilgisayarı fazla zorlamamak ve en kısa sürede iş bilen bir servise götürmek. Bu işlem yapıldıktan sonra bilgisayarı furmark testine sokmak dışında hiç zorlamadım. 65 dereceyi geçmemiştir diyebilirim. Yapılan işlemden bu yana, bilgisayarım zarar görmüş müdür peki ? Servise götürürsem sorunumu çözerler mi ve piyasayı biliyorsanız bu işlem bana ortalama ne kadara patlar ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Anladım keşke bir resim video atsaymış. Ben yaptığım bütün işlemlerde tamir bakım vs mutlaka sahibine video resim atıyorum. Böyle bu tür güçlü cihazlarda termal macunun nasıl sürüldüğü bile önemlidir. Termal padin yada macunun yapacağı sıkıntıyı zaten saymak bile istemiyorum macun sıvılaşıp ısınınca bellek çiplerin altına da girecek hani büyük sorun değil tabi ki ama sıkıntı.

Örnek açısından bana güya temizlik ve bakımdan yeni gelmiş cihazı atayım. Şimdi modelini unuttum ama asus rog birşey tam hatırlayamıyorum.

Güya bakım yapılmış cihaz bu, uyumsuz kafalarına göre termal pad koyulmuş kalın gelmiş macun sürülmemiş bile üstüne sıkılmış vs. tozu öylesine üsttten göstermelik almışlar fanın içi pislik içinde. Bu alet bana oyundayken kapanıyor şikayetiyle geldi ve tekrar bilgisayarcıya gittiğinde abi anakart bozuk demişler. Birde üstüne birsürü paralarını almışlar.

Yazık gerçekten. Ben de büyük ihtimalle böyle bir senaryo ile karşılaşacağım. Götürdüğümde mutlaka içinin fotoğrafını çekeceğim ve buraya atacağım.

• Benim laptopumda fabrika çıkışı olarak sıvı metal kullanılıyormuş ve bu kullanılan madde ömürlükmüş. Termal macun değişimi vs. muhabbeti yokmuş aslında. Sadece temizlik yapılması yeterliymiş. Benim verdiğim bilgisayarcı bu sıvı metali doğru düzgün temizlememiş ve hatta sıvı metal diğer parçalara sızma yapmış. Hadi ben cahilim, sen bir bilgisayarcı olarak bunu nasıl bilmiyorsun ? Allahtan bilgisayarda bir sıkıntı çıkmadı, içini güzelce bir temizlettirdim. Şu an güzel çalışıyor. Fakat yerleştirmesi son derece tehlikeli olduğu için sıvı metal yerine termal macun kullanmak zorunda kaldık. Yani aküde antifiriz yerine su kullanmak gibi bir durum söz konusu oldu. Neyse yapacak bir şey yok. Hayat bir tecrübe.

• Bilgisayarcıya temizlik ve termal macunu değişimi için götürdüm korkuyorum ya parça çalarsa, bozarsa.vb diye boyle bir durum olursa ne yapmak lazım? Çaldigini nasil anlarim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nedengerekli kullanıcısına yanıt

Dostum moralini bozmayı çok istemiyorum ama burası Türkiye. Türkiye sınırları içinde herhangi bir esnaf sana hayatında yemediğin kazığı atar ve yüzüne bakmadan çok iyi yaptığını sandığı işini yapmaya devam eder. Eğer bilgisayarcı aptal değilse bilgisayardan bir parça çalacağını düşünmüyorum. Fakat bilgisayarda herhangi bir arıza vs. durumu olursa onu da üstleneceğini düşünmüyorum, bunlar hassas makineler ne zaman bozulacağı belli olmaz der geçerler. Sonuçta verirken anlaşma imzalamıyoruz. Kısacası şanslıysan bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Belki de ben çok karamsarım kim bilir.

Temizlettim bir sıkıntı yok ama emin olamıyorsun dediğin gibi. Adam termalı fazladan istedi bence gerekli değildi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.