Şimdi Ara

Asus Zenpad C 7.0 (Z170C) İnceleme ve Testler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hızlı İnceleme:
    Asus ZenPad Z170C modeli kendi sınıfında fiyatının üstünde bir performans gösteriyor. Sahip olduğu 64 bit Intel Atom işlemcisi ve parlak ekranı ile kendi sınıfında tam bir fiyat-performans ürünü diyebilirim.

    Asus Zenpad Z170C modeli hafif ve ince yapısı ile taşınabilirlik konusunda iyi bir tasarıma sahip. Intel Atom işlemci ile performans odaklı kullanıcılara hitap eden tabletle beraber Asus’ un artık tablet konusunda iddialı bir yola girdiğini söylemekte fayda var. 359 TL fiyat etiketi ile piyasaya giren bu model dar bütçeli kullanıcılar için iyi bir alternatif olarak çıkacaktır. Dilerseniz tableti daha detaylı incelemek için yazımıza devam edelim.

    Özellikler:
    Intel® Atom™ x3-C3200 Quad-Core, 64bit
    1.2 GHz
    MaLi-450 MP4 Grafik İşlemci
    1 GB Ram
    8 GB / 16 GB Depolama Alanı
    7 inç WSVGA (1024×600) Ekran IPS Panel
    Android 5.0 (Lollipop)
    5 MP Arka Kamera
    0.3 MP Ön Kamera
    189 x 108 x 8.4 mm
    265 g

    Kutudan Çıkanlar:
    Zenpad
    Şarj adaptörü
    Usb kablo
    Kullanım kalvuzu
    Garanti belgesi

     Asus Zenpad C 7.0 (Z170C) İnceleme ve Testler


    Yapı Ve Tasarım
     Asus Zenpad C 7.0 (Z170C) İnceleme ve Testler


    İnceleme yazıma ilk olarak tabletin tasarımı ile başlamak istedim. Tasarıma baktığımız zaman 7 inç boyutuna sahip ekranda çerçeve ekran oranı rakiplerine göre düşük düzeyde bundan dolayı da tablete uzaktan bakınca ilk olarak ekranı göze çarpıyor. Uzaktan bakmayıp bir elime alayım derseniz 265 gram ağırlığı ile son çıkan Ipad Mini 4′ ten bile daha hafif bir ağırlığa sahip. İncelik olarak bakarsak 189 x 108 x 8.4 mm (Yükseklik*Genişlik*Kalınlık) boyutlarda bir tablet. Boyutuna göre hafif bir yapıya sahip. Zaten göze ilk çarpan özelliklerden bir tanesi de ince ve sade bir tasarımı oluyor. Asus bu tablet modelinde siyah, beyaz, kırmızı ve altın sarısı renk seçenekleri sunuyor.

     Asus Zenpad C 7.0 (Z170C) İnceleme ve Testler


    Biraz önce sizlere tabletin sadeliğinden bahsetmiştim. Asus burada görüntü kirliğini azaltmak için SD kart ve diğer girişleri bir plastik tabaka ile kapatmış. Bu sayede tablet sanki tek parçaymış gibi görünüyor. Girişleri kullanmak isterseniz fotoğraflarda göründüğü gibi o plastik kısmı kaldırarak ulaşabilirsiniz. Tam deneyim ve fikir olması için size tavsiyem ‘varsa’ yakın bir mağazaya gidip canlı canlı incelemeniz olacaktır. Bu şekilde ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Tasarım ve yapısı için söyleyeceklerim bu kadar dilerseniz yazımızın Asus Zenpad Z170C‘nin ekranını inceleyerek devam edelim.

    Ekran
    Asus bu tablette 1024×600 çözünürlüğünde WSVGA IPS panele sahip bir ekran kullanmış. Ekranı kendi sınıfında bir çözünürlüğe sahip. Ekranın görüş açıları son derece iyi sayılır. Renkler son derece canlı bir görünüme sahip diyebilirim ve bu ekran birde ZEN UI arayüzü ile birleşince de ortaya güzel bir kullanım sağlayan tablet çıkıyor. Bu ekran 10 parmak çoklu dokunmaya sahip ve bla bla bla….gerisi hep teknik bilgiler.

     Asus Zenpad C 7.0 (Z170C) İnceleme ve Testler


    Düğmeler, Girişler ve Hoparlör
    Çıkan yeni nesil tablet ve telefonlar da fiziksel tuşlar giderek azalıyor. Bu furyaya dahil olan şirketlerden biride Asus. Zenfone 2 ile gelen çift tıklama ile ekranı açıp kapatma olayı güç tuşunu nerdeyse devre dışı bırakıyordu. Şimdi ise aynı teknolojiyi tablete eklemişler. Güzel olmuş açıkçası kullanımı son derece iyi ve pratik oluyor. Tablette fiziksel tuşlardan ses arttırma-azaltma ve güç tuşu bulunuyor. Bu tuşlar dışında herhangi bir ekstra tuşu bulunmuyor.

     Asus Zenpad C 7.0 (Z170C) İnceleme ve Testler


    Girişlere baktığımız zaman ise 1 adet micro USB girişi, bir adet ikisi bir arada kulaklık-mikrofon girişi ve bir adet SD kart girişi bulunuyor. Biraz önce saydığım girişlerden ve Sd kart girişi dışarıdan bakılınca görülmüyor. Tabletin arkasında bulunan ve tableti tek parçaymış gibi gösteren bir kısım bulunuyor onu çıkarıp bu girişi kullanabilirsiniz. Bu şekilde yaparak Asus görüntü kirliliği için önlem almış.

     Asus Zenpad C 7.0 (Z170C) İnceleme ve Testler


    Tabletin sesi orta düzeyde ses veriyor. Sesler net ve anlaşılır çıkıyor. Müzik için aşırı fazla bir performans beklemeyin ama kendi sınıfında gayet iyi bir hoparlöre sahip diyebilirim. Gerçi Asus ses için çıkarmış olduğu uygulamalar üzerinde biraz oynama yaparsanız daha iyi bir ses deneyimine ulaşabilirsiniz.

    Kamera
    Bu sınıfta bir tablet için olağanüstü kamera performansı beklemek yanlış olur diye düşünüyorum. Zaten sahip olduğu fiyat aralığı o kadar üst düzey tabletlerin olduğu bir aralık değil. Bu modelde 2 megapiksel arka kamera 0.2 megapiksel ön kamera bulunuyor. Bu modelin üst versiyonunda 5 megapiksel arka kamera bulunduğunu hatırlatmak isterim ayrıca.

    Performans
    Tabletin performans konusuna gelecek olursak ilk olarak göze çarpan şey 64 bit işlemciye sahip olmasıdır şüphesiz. Intel firması ile olan ortaklığı sayesinde tablet ve telefonlarında performansa yönelik ürünler ortaya çıkarmayı başaran Asus bu tablette Intel® Atom™ x3-C320 adlı işlemciyi kullanmış. Bu işlemci 1.2 GHz hızına sahip 4 çekirdekli yapıya sahip. İşlemci MaLi-450 MP4 grafik işlemcisi ve 1 gb ram ile desteklenmiş. Bu da tabletin oyun ve uygulamalarda kendi sınıfında iyi bir derece almasını sağlıyor. Bazı kullanıcılar performans konusunda yetersiz gibi yorumlar yapıyor ama unuttukları bir detay var o da fiyat, daha performanslı ürünler elbet var ama sonuçta bu fiyatlara göre değerlendirecek olursak iyi bir performans vaat ediyor. Aşağıdaki görselde AnTuTu test sonucunu görebilirsiniz.

     Asus Zenpad C 7.0 (Z170C) İnceleme ve Testler


    Genel Sonuç
    Kendi sınıfında fiyat-performans ürünü diyebileceğim bir tablet ortaya çıkmış. Sahip olduğu ZenUI arayüzü ile Android 5‘in tüm özelliklerinden faydalanabiliyorsunuz. Arkasında Asus’ un yazılım desteği olması ileride güncelleme almaya devam edeceği anlamına geliyor. Tableti elime aldığımda internet bağlantısını sağlayınca yazılım güncellemesi geldi ve indirmeye başladı, sonrada yükledim tabi. Tablete genel olarak kullanıp artı ve eksi yönlerini ortaya çıkarmaya çalıştım. Belki aşağıdaki sonuçlar daha iyi fikir sahibi olmanızı sağlar.

    Artı [+] Yönleri
    Uygun fiyat
    Ekran kalitesi (parlaklık, çözünürlük)
    Çift dokunma ile açma-kapama özelliği
    Android 5
    Kaliteli ses
    Gelişmiş ZenUI yazılımı

    Eksi [-] Yönleri
    Çift dokunma ile açma-kapama özelliği fazla hassas değil

    Kaynak







  • hocam merhabalar. ürün özelliklerine göre fiyatı yüksek değil mi? Antutu skoruna özelliklerine bakarsak?

    http://urun.n11.com/ipad-ve-tablet/lenovo-tab-2-a7-10-tablet-P84812007

    şu ürünü almayı düşünüyordum, sizin konunuzu gördüm danışmak istedim hocam. 170 TL ye falan gelecek bu ürün sizce alınır mı? asustan farkı arka kamera 2mp sanırım? siz ne dersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReiCheN -- 15 Aralık 2015; 11:44:33 >
  • ReiCheN kullanıcısına yanıt
    Lenovo için birşey diyemem hocam, kalitesi hakkında bir bilgim yok, asus kalite yönünden daha üstün olduğu için tercih sebebi, fiyatı biraz yüksek tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • youtube'dan inceleme videosu izledim sizin asusla aynı gibi görüntü kalitesi. Siz asus'u kullandığınız için size sormak istedim hocam. 5 dakikalık bir video var ö.m ile yollasam zamanınız olunca bakıp karşılaştırabilir misiniz?
  • ReiCheN kullanıcısına yanıt
    Tabi gönderin mesaj olarak incelerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gönderdim hocam. şimdiden teşekkürler
  • Arkadaslar ben aldım akşamına hata ekranı gelip sistem çöktü aynı sorun telefonlarında da mevcut almayın samsung tab 4 aldım ekran kalitesi çok çok çok daha iyisini zamnda isciligide çok üstün 40-50 tl ye samsung tab 4 alın
    kullandım ordan biliyorum aynı zamanda pili daha uzun gidiyor

    Şarj kısmından da bir arkadaşımın jako bozulmuş ana kart üstünde lehine duruyor yanlış haraketleri ederseniz ana kattaki yollar kırılıyor Asus kalitesine yakışmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenix -- 23 Aralık 2015; 17:45:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.