Şimdi Ara

Asus ZenFone 3 (ZE552KL) Detaylı İnceleme [Yazı + Video]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
3.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Video İnceleme


    Asus akıllı telefon piyasasında ilk olarak 2014 yılında çıkardığı Zenfone 4-5-6 serisi ile ülkemizde ciddi bir kitleye sahip oldu. Nitekim Zenfone 4-5-6 modelleri fiyat ve performans olarak o dönemde adından sıkça söz ettirdi. Sonraki yıllarda çıkan Zenfone 2, Zenfone 2 Laser ve son olarak Zenfone Max modelleri de yine fiyat ve performans açısından en iyi akıllı telefonlar arasına girmeyi başardı. Zenfone 2 modelinden sonra Asus, stratejisini değiştirip üst seviye segmentteki Apple ve Samsung gibi firmalarla kapışacak yeni bir model çıkaracağını duyurdu. Bu durumda üst seviye bir cihazın geleceğinden kesin gözüyle bakıldı ama bunun hangi model olacağı hakkında net bir şey söylenmedi.

    Mayıs ayında duyurulan Zenfone 3 modeli özellik olarak üst seviye akıllı telefonlarla çok rahat kapışacak bir model olarak tanıtıldı. Sahip olduğu özellikler olsun tasarım olsun ortaya çok iyi bir cihaz çıkarmıştı Asus. Cihazın Ekim 2016 yılında ülkemizde satışa çıkacağını düşünüyorduk ama birtakım sorunlar nedeniyle bu tarih 1-2 ay uzatıldı. Neyse ki Asus bize net bir tarih verdi ve 1 Aralıkta cihazın ülkemizde satışa çıkacağını açıkladı. Satışa birkaç gün kala elime çeşitli kaynaklardan ulaşan Asus Zenfone 3′ ün detaylı incelemesini yaptım. Bu incelemede Asus Zenfone 3′ ün ZE552KL modelini inceleyeceğim. Cihazı özellik, tasarım, kamera, performans ve batarya gibi kategorilerde ayrıntılı olarak ele aldım. Bu rehberin sonunda Asus Zenfone 3 hakkında aklınıza takılan tüm soruların cevabını almanızı sağlayacak her detaydan bahsedeceğim. Şimdi isterseniz Asus Zenfone 3′ ün detaylı incelemesine başlayalım.

    Özellik
    Asus Zenfone 3′ ün detaylı özelliklerini aşağıdaki tabloda sizlerle paylaştım. Dilerseniz ilk olarak tabloda cihaza ait özelliklere baktıktan sonra yazımıza devam edelim.

    Bağlantı: GSM / HSPA / LTE/4.5G
    Tasarım: 152.6 x 77.4 x 7.7 mm
    Ağırlık: 155 gram
    Ekran Tipi: Super IPS+ Kapasitif Çoklu Dokunmatik, 16 Milyon Renk
    Ekran Boyutu: 5.5 inç (%70.6 Çerçeve Ekran Oranı)
    Ekran Çözünürlüğü: 1080 x 1920 piksel (~401 ppi Piksel Yoğunluğu)
    İşletim Sistemi: Android OS, v6.0.1 (Marshmallow)
    İşlemci: Snapdragon 625 (Qualcomm MSM8953)
    Çekirdek Sayısı: 8 Çekirdekli 2.0 GHz hızında Cortex-A53
    Ram: 3 GB / 4 GB
    Depolama: 32 GB / 64 GB
    Arka Kamera: 16 Megapiksel OIS(4 Eksenli) Çift Tonlu LED Flaş
    Arka Kamera Video: 2K (2160p@30fps)
    Ön Kamera: 8 Megapiksel (1080P video çekme)
    Batarya: 3000 mAh
    USB: Type-C
    Sim: Nano-SIM / Mikro-SIM

    İlk Bakış
    Telefonu gören, duyan ve dokunan herkesin ilk dikkatini çeken şey büyük ihtimalle tasarımı olmuştur. Diğer modellere nazaran çok farklı bir değişime imza atan Asus, bu modelde ön ve arka panelinde Corning Gorilla Glass cam kullanmış. Bu da cihaza şık bir görünüm kazandırmış. Cihaz tasarım olarak rakiplerine göre son derece iyi bir avantaj elde edeceğini düşünüyorum. Ön ve arka camlar sağlam hissedilen bir metal çerçeve ile tutuluyor. Yuvarlık kenarlar cihazı kavramakta kolaylık sağlıyor. Asus’ u bu detaylara verdiği önemden dolayı tebrik etmek lazım. Ayrıca cihazın arka tarafında Asus yazısı dışında gereksiz hiçbir yazı yok.

    Asus ZenFone 3 (ZE552KL) Detaylı İnceleme [Yazı + Video]

    Tuşların bulunduğu konumların değiştirilmiş olması ve arka tarafta yer alan parmak izi okuyucusu ilk bakışta göze çarpan detaylardan yalnızca birkaç tanesi. Diğer göze çarpan detayları yazının ilgili kategorilerinde sizlere aktaracağım.

    Asus ZenFone 3 (ZE552KL) Detaylı İnceleme [Yazı + Video]

    Tasarım
    Zenfone 3 tasarım olarak önceki modeline göre birçok değişiklikle geliyor. Bunlardan ilki ses tuşlarının Zenfone 4-5-6′ da olduğu gibi tekrar sağ tarafa alınması, bu şekilde daha rahat kullanım sağlıyor. Önceki modelde ses tuşları bulunan kısma parmak izi okuyucusu yerleştirilmiş. Biraz öncede bahsettiğim ön ve arka tarafın Corning Gorilla Glass cam ile kaplanmış olması cihazın tasarımını çok şık hale getirmiş.Bu camı çevreleyen metal kısım cihaza sağlamlık havası katmış. Kenarların oval hale getirilmesi kullanıcıların cihazı daha rahat kullanmasına olanak sağlamış. Cihazı tutarken bu sayede elimiz yorulmuyor. Diğer modellerde arka tarafta Intel, Inside, Zenfone gibi yazılar vardı ve bu görüntü kirliliğine yol açıyordu.Bu modelde sadece Asus logosunun olması görüntü kirliliğinin oluşmasını engellemiş ve son derece sade bir görüntü oluşturmuş.

    Asus ZenFone 3 (ZE552KL) Detaylı İnceleme [Yazı + Video]

    Cihazın ön kısmına bakacak olursak, diğer modellere nazaran ekranın boyutunun biraz daha öne çıktığını görüyoruz. 5.5 inçlik Super IPS+ ekranı cihazda ekran-çerçeve oranının yüksek olduğu izlenimini de veriyor.

    Asus ZenFone 3 (ZE552KL) Detaylı İnceleme [Yazı + Video]

    Asus Zenfone 3′ ün arka kapağı çıkmıyor ve dolayısıyla sim kartı ve hafıza kartı girişleri yan taraflara taşınmış. Sol tarafta yer alan soketi çıkarıp mikro sim, nano sim veya hafıza kartı takabiliriz. Önceki modellerde cihazın arka alt tarafında yer alan hoparlör bu modelde cihazın alt tarafına konulmuş. Hemen yanında ortada bulunan Type–C girişi fark edilen ilk değişikliklerden biri olarak göze çarpıyor.

    Kamera
    Zenfone 3′ ün üzerindeki kamera uygulaması hızlı ve kullanımı gerçekten kolay. 16 megapiksel arka kamerasının F/2.0 diyaframı 6P Largan lensi var ve lazer odaklama, sürekli otofokus gibi özellikleri biraraya getiren TriTech teknolojisine sahip. Asus, cihazın her koşulda sadece 0,03 saniyede odaklanabileceğini açıklamıştı ve bende kameranın gerçekten dedikleri gibi hızlı bir şekilde odaklandığını keşfettim.

    Asus ZenFone 3 (ZE552KL) Detaylı İnceleme [Yazı + Video]

    Optik görüntü sabitleme (OIS) ve elektronik görüntü sabitleme (EIS) gibi kamera özellikler kaliteli fotoğraf ve videolar çekmek için çok iyi özelliklerdir. Asus Zenfone 3′ te varsayılan kamera çözünürlüğü 12 megapiksel olarak ayarlanmış. Bunu dilerseniz kamera ayarlarından düzeltebilirsiniz.

    Asus ZenFone 3 (ZE552KL) Detaylı İnceleme [Yazı + Video]

    Canlı renklerle açık havada çekimler de iyiydi ve fotoğrafları yakınlaştırdığımızda detayların kaybolmadığı görülüyor. Açık havada çekilen fotoğrafların netliği fotoğraf severler için Zenfone 3′ ün iyi bir tercih olacağını düşünüyorum. Kameranın çift tonlu flaş ile desteklenmesi karanlık durumlarda bile çok iyi fotoğraflar çekebilmenizi sağlıyor. ZenFone 3’ün en önemli özelliklerinden biri de 4K videolar çekmenize olanak sağlaması. Kamera aynı zamanda videoları tam HD ve FHD çözünürlükte de kaydedebiliyor. Telefonun 8 megapiksellik ön kamerası ile net görüntüler aldım ve kalitesi ile beni kesinlikle şaşırttı. Ön kamera ile net özçekim fotoğraflar çekilebilir. Aşağıda kamera ile çektiğim fotoğraf örneklerini görebilirsiniz.
    Asus ZenFone 3 (ZE552KL) Detaylı İnceleme [Yazı + Video]

    Asus ZenFone 3 (ZE552KL) Detaylı İnceleme [Yazı + Video]
    Asus ZenFone 3 (ZE552KL) Detaylı İnceleme [Yazı + Video]
    Asus ZenFone 3 (ZE552KL) Detaylı İnceleme [Yazı + Video]

    Aralarında seçim yapabileceğimiz çok fazla kamera modu bulunuyor. HDR modu, düşük ışık modu, manuel mod bunlarda sadece birkaç tanesi. Ayrıca benimde çok işime yarayan süper çözünürlük modu 4 kata kadar daha detaylı fotoğraflar çekebilirsiniz. Asus Zenfone 3′ ün kamerasını daha detaylı olarak ele alacağım özel yazıyı ilerleyen günlerde yine sizlerle paylaşacağım.

    Performans
    Zenfone 3′ e performans olarak bakarsak, cihazın birçok uygulamayı aynı anda çalıştırmada hiç takılmadığını görüyoruz. Bu gücü şüphesiz 8 çekirdekli işlemcisinden alıyor. Günlük kullanımımda performans ile ilgili bir şikayetim olmadı. Uygulamalar kolaylıkla açılıyor ve bir uygulamadan diğerine çok rahat geçiş yapılabiliyor. Zenfone 3′ te yüksek grafik gücü gerektiren oyunlardan Need for Speed: No Limits ve Asphalt gibi oyunları kasma yapmadan oynayabildim. 5.5 inçlik ekran oyunlarda iyi bir deneyim sunuyor. Oyun oynarken cihazı kavramak kolay olduğu için oyun deneyimi son derece keyifli oluyor.

    Asus ZenFone 3 (ZE552KL) Detaylı İnceleme [Yazı + Video]

    Asus Zenfone 3 Performans Testi - AnTuTu - 3DMark - Geekbench 4


    AnTuTu Puanı: 63.441
    3DMark Puanı: Tek Çekirdek 847 Çoklu Çekirdek 4067
    Geekbench 4 : 467

    Parmak izi sensörünün tepki hızı etkileyici oldu. Bu kadar kısa sürede parmak izini algılayabilmesi bana Apple markalı telefonların sensörü ile çok rahat kıyaslanabileceğini hatırlattı. Algılaması iyi olan bir sensör de telefonun kilidini açmak için bir kereden fazla denemek zorunda olmadığımız anlamına geliyor.

    Zenfone 3′ ün 4.5G bağlantısı bulunuyor. Uzakta olan wi-fi sinyalleri bir nokta bile çekse onu algılayabiliyor ve bağlanabiliyor. USB Type-C girişi ile yüksek hızda dosya transferleri yapabilirsiniz.

    Asus ZenFone 3 (ZE552KL) Detaylı İnceleme [Yazı + Video]

    Telefon Qualcomm’ un yeni nesil işlemcisi Snapdragon 625‘ i kullanıyor. Biraz önce bahsettiğim stabillik ve hızlı çalışmanın kaynağı yeni nesil işlemci olsa gerek. Zenfone 3’ ün 3 GB ve 4 GB ram seçeneği olan modelleri mevcuttur. Cihazın sahip olduğu performansı genel olarak beğendim. AnTuTu, GFXBench ve 3DMark test sonuçlarını hemen aşağıda sizlerle paylaştım.

    Asus ZenFone 3 (ZE552KL) Detaylı İnceleme [Yazı + Video]

    Batarya
    Asus bu modelde Zenfone 2 ile aynı batarya kapasitesini kullanmış. 3.000 mAh kapasiteli bir batarya bir günü çok rahat çıkarıyor. Eğer telefonu sosyal medyaya takılmak ve fotoğraf çekmek için kullanıyorsanız Zenfone 3 1 günü çok rahat çıkaracaktır. Cihazda 4K videolar çekerken diğer tüm akıllı telefonlarda olan ısınmasını olağan buldum. Eğer 4K videolar çekmek, Youtube’ da video izlemek ve oyun oynamak niyetindeyseniz cihazı günde iki defa şarja takmanız gerekebilir. Tabi cihazda Hızlı şarj desteği sayesinde şarj ederken fazla beklemek zorunda kalmayacaksınız. Asus, yalnızca 5 dakika şarj ederek, telefonun 2 saate kadar konuşma süresi sağlayabileceğini iddia ediyor. Bu iddia yersiz bir iddia değil çünkü %0 iken şarja taktığımda 15 dakikada şarj seviyesi %35 seviyelerine gelmişti. Zenfone 3′ ün tamamen şarj olması yaklaşık olarak 90 dakika sürüyor.

    Fiyat ve Çıkış Tarihi
    En çok merak edilen sorulardan biri olan cihazın fiyatı hakkında biraz bilgi vereyim. Asus Zenfone 3 şu anda Vodafone operatörü üzerinde tek simli 3 GB ram ve 32 GB depolama özelliğine sahip modeli 1799 TL olarak belirlendi. Yine operatör kullanıcıları dilerse ayda 45 TL’ ye Asus Zenfone 3′ e sahip olabilir. 3 GB ram ve 32 GB depolama özelliği bulunan modelin satış fiyatını sizlerle paylaştım. 4 GB ram ve 64 GB depolamaya sahip modelinin fiyatı henüz açıklanmadı. Cihaz 1 Aralık 2016 tarihinden itibaren Vodafone’ da satılmaya başlandı. Kısa sürede tüm Türkiye’ de ki mağazalarda boy gösterecektir.

    Zenfone 3′ ün Artıları
    Snapdragon 625 işlemci ile hız ve performans tatmin edici
    16 MP arka kamera ve 8 MP ön kamera ile iyi görüntüler yakalayabilirsiniz.
    4K video kaydı ve OIS teknolojisi
    Tasarım olarak çok iyi
    Parmak izi sensörü, Lazer otofokus
    ZENUI 3.0 arayüzü

    Zenfone 3′ ün Eksileri
    Üst seviye segmentte Samsung ve Apple gibi firmaların modelleri varken kullanıcıların Asus’ u tercih etmesi kolay bir tercih olmayacaktır. (Fiyat olarak biraz daha aşağılara çekilse kullanıcıların ilgisini mutlaka çekecektir.)
    Alt kısımdaki kapasatif tuşların ışığı yok


    Sonuç
    Fiyat ve performans konusunda ZenFone 3 rakiplerine göre oldukça uygun fiyatlarla satışa çıkıyor, bu da Asus’ un geniş bir kitleye ulaşabileceği anlamına geliyor.Harika tasarımı ve hızlı ZenUI arayüzü ile Android kullanıcıları için iyi bir tercih olacağını düşünüyorum. Fiyat performans açısından ele alacak olursak bu fiyatta aynı kalitede hızı ve tasarımı suna akıllı telefon sayısı çok az. Asus bu model ile akıllı telefon pazarında rekabeti biraz daha kızıştıracaktır.

    Kaynak

    Duyurular
    * Asus Zenfone 3 Vatan Bilgisayar mağazalarında satışta. (6 Ocak 2017)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bypangea -- 7 Ocak 2017; 0:9:5 >







  • Kafanıza takılan her türlü soruyu sorabilirsiniz. Cihazı şu an kullanıyorum ve istediğiniz test olursa yapmaya çalışırım.
  • genelde telefonun hep güzel taraflarından bahsetmişsiniz ki,bence kamera performansı kötü,açık havada iyi çekmeyen telefon kalmadı zaten,birde f/p cihazı dediğiniz cihaz 1.800.-TL
  • açık havada çekilen fotoğraflarda, iyi bir kamerada renkler canlı,netlik yüksek olmalı, hele böyle kamerası ön plana çıkarılan bir modelde, manuel ayarlarla nasıl olur bilmiyorum ama normal modda açık havada bile detaylarda tam bir keskinlik renklerde gerçeklik, ve güzel bir foto diyeceğimiz canlılığı yok gibi, ayrıca ışık birazda olsa azaldığında dahada kötü gözüküyor fotolar, beklenenin baya altında gibi kamera kalitesi idare eder çoğunu memnun eder o ayrı, ois olmayan çokta fazla beğenilmeyen samsung c7 kamerası bile bundan iyi sanki.
  • TuRaN.z kullanıcısına yanıt
    Birazda yaşadığım şehirle alakalı hocam, Trabzon' da hava hep kapalı açık hava diye birşey yok :) Kamerasının kalitesini ancak başka çekimler yaparak daha iyi görebilirsiniz. Yazıya yeni görünler ekleyeceğim. O zaman tekrar yorumlarınızı bekliyorum.
  • complete_ kullanıcısına yanıt
    Cihazı halen kullanıyorum hocam, yazıyı güncellemeye çalışacağım. Eksi ve artı yönleri yazıya eklenecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuRaN.z

    açık havada çekilen fotoğraflarda, iyi bir kamerada renkler canlı,netlik yüksek olmalı, hele böyle kamerası ön plana çıkarılan bir modelde, manuel ayarlarla nasıl olur bilmiyorum ama normal modda açık havada bile detaylarda tam bir keskinlik renklerde gerçeklik, ve güzel bir foto diyeceğimiz canlılığı yok gibi, ayrıca ışık birazda olsa azaldığında dahada kötü gözüküyor fotolar, beklenenin baya altında gibi kamera kalitesi idare eder çoğunu memnun eder o ayrı, ois olmayan çokta fazla beğenilmeyen samsung c7 kamerası bile bundan iyi sanki.

    Işığın az olduğu koşullarda düşük ışık modunu kullanmıştım iyi sonuç veriyordu zenfone 2, sanırım fotoğrafların öyle olması biraz da fotoğrafı çeken kişi ile ilgisi var. daha iyi sonuç alınabilirdi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: complete_

    genelde telefonun hep güzel taraflarından bahsetmişsiniz ki,bence kamera performansı kötü,açık havada iyi çekmeyen telefon kalmadı zaten,birde f/p cihazı dediğiniz cihaz 1.800.-TL

    2 bin lira ve üstü diğer modellere göre F/P sayılabilir
  • Satılmıyo ki güzel ülkemde 1 ocak dediler 64gb sürümüne bakalım bekliyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: naak98

    Satılmıyo ki güzel ülkemde 1 ocak dediler 64gb sürümüne bakalım bekliyoruz.

    İlk çıktığında çok beğenilmişti hocam tüm dünya ile aynı anda ülkemizde satışa çıksaydı eminim iyi bir satış hacmi yakalayabilirdi. Ülkemizde 2017 nin başında ancak satılmaya başlanacak, avrupa şimdi Zenfone 4' ten bahsediyor biz hala Zenfone 3' ün mağazalarda satılmasını bekliyoruz. Asus umarım Zenfone 4' te çok daha hızlı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bypangea -- 30 Aralık 2016; 23:17:4 >
  • mert erdogan kullanıcısına yanıt
    Hocam Trabzon' da çektim bizim burda havalar hep kapalı ondandır
  • Güzel cihaz , fiyatı biraz yüksek ama imkanım olsa alacağım bir makine . Yalnız bu gorilla glass olayını çok büyütüyorlar , benim ekran da gorilla glass 3 , çizik çizik malesef .
  • erdem271 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam şu anda donanım ve tasarım olarak beğenilen bir cihaz kullanıcıların tek şikayeti fiyat oluyor. Sanırım biraz da diğer Zenfone modellerinin 500-1500 arasında satılması etkili oldu zira kullanıcı 1800 liraya alışkın değil Zenfone modellerinde, bu ön yargıyı atlatmak için alıp kullanmaları lazım.
  • Cok cok gec geliyor zamaninda gelseydi dolarda dusuktu ne guzel

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dehşetengiz kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam zaten Asus Zenfone 4' ü (Zenfone 3' ten sonra çıkacak olan model kastedilmektedir) tüm dünya ile aynı anda piyasa süreceğini açıkladı. Bu gecikme ve doların yüksek olması çok etkiledi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bypangea -- 4 Ocak 2017; 13:41:31 >
  • Zenfone serisinin en iyisi Selfie modeli bence. Fiyatı olsun özellikleri olsun. Çok çok iyi.
  • Arkadaş zenfone 4 modeli asusun ilk modelidir... Bir de böyle havalı havalı konuşmuşsunuz ya ;)
  • ceyhanm C kullanıcısına yanıt
    Asus Zenfone 4-5-6' nın ilk modeller olduğunu biliyorum zira onunda incelemesini yapmıştım. Yorum da belirttiğim Asus Zenfone 3' ten sonra çıkacak olan modeldir.
  • Aynen hocam bende katılıyorum. Fiyat ve özellik olarak en iyisidir.
  • Hocam inceleme için teşekkürler. Ben bu "sar" mevzusuna takmış durumdayım. Yüksek radyasyon yayan telefonlar sadece konuşurken değil pantolon cebinde beklerken bile zamanla bacağa çok çok hafif bir his vermeye başlıyor. Mobil interneti ve wireless i kapatınca çok yapmıyor mesela. Bunu bariz teşhis ettim. Bu telefonun o durumlarını merak ediyorum doğrusu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.