Şimdi Ara

Asus Z170 Pro Gaming Anakart ve Kingston Ram Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus Z170 Pro Gaming Anakart üzerine Kingston (HX430C15PB2K4/16) 16GB (4GBx4) DDR4 3000 MHZ takdığımda mavi ekran hatası alıyorum. 1 ve 3. slota taktığımda hiç bir problem yok. 2 ve 4. slota taktığımda yine problem yok. 1, 2 ve 3 veya 1, 2, 3 ve 4 veya 1, 2 veya 3, 4. slota taktığımda mavi ekran hatası alıyorum.

Memtest86 ile ramleri tek tek kontrol ettim ve bir sorun algılamadı. Sorun anakarttan mıdır yoksa ramden midir?
    Anakart kılavuzunda desteklediği yazıyor.

Şimdiden teşekkür ederim.

//MSI Z170A GAMING PRO CARBON MAINBOARD // I5 6600K O.C. 4,1 GHZ CPU // SAPPHIRE RX 470 4 GB BELLEK O.C. 1350 MHZ GPU // CRUCIAL BALLISTIX SPORT 16 GB DDR4 2400 MHZ 3000 MHZ O.C. RAM // ADATA USA PREMIER 240 GB SSD // EVGA 500 W1 80 PSU // CORSAIR CARBIDE 100R // COOLER MASTER T4 // VIEWSONIC 23.6 75 HZ 2 MS MONITOR // ASUS X550JK // SAMSUNG S21 FE 128 GB // RENAULT MEGANE 2 1.4 2004
  • ramleri tek tek sırasıyla 1-3-2-4 şeklinde takın belki sorununuz çözülür, düz mantık ama denemekte fayda var :)
    AMD Ryzen 3900x / Asus ROG Strix B550-F Gaming Wi-fi / Asus Strix Gtx1070 O8G 8Gb / Kingston HyperX Fury Black 16GB DDR4 2400MHz / Thermaltake Water 3.0 Performer / Kingston A2000 500GB NVMe SSD / EVGA SuperNOVA 650GS 80Plus Gold / NZXT S340 ELITE / Asus VX279H 27" IPS / Asus ROG Strix Scope / Asus ROG Gladius II Origin
  • Kullandığınız ram ler dual channel ram zaten ram slotlarina baktığınız zaman 1 ve 3 uncu slot siyah 2 ve 4 uncu slot gri olur, ramler dual channel oldukları zaman daha performanslı çalışıyor problem yok anlayacaginiz... zaten anakartin kullanım kılavuzunda ramler in takılma şeması oluyor genelde ordada 1 ve 3. Kanala takmaniz gerektiği gösteriliyor tabi milletimizde kullanım kitapcigina bakma alışkanlığı olmadığı için gayet normal böyle canının sıkılması

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: staggest

Kullandığınız ram ler dual channel ram zaten ram slotlarina baktığınız zaman 1 ve 3 uncu slot siyah 2 ve 4 uncu slot gri olur, ramler dual channel oldukları zaman daha performanslı çalışıyor problem yok anlayacaginiz... zaten anakartin kullanım kılavuzunda ramler in takılma şeması oluyor genelde ordada 1 ve 3. Kanala takmaniz gerektiği gösteriliyor tabi milletimizde kullanım kitapcigina bakma alışkanlığı olmadığı için gayet normal böyle canının sıkılması
    Yiğidi öldür hakkını ver. Kesinlikle öyle oldu. Teşekkür ederim objektif cevap için. Katılıyorum size.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.