Şimdi Ara

Asus X550VX macOS Sierra Boot Edememe Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • macOS Sierra dosyasını "Rufus" adlı program ile flash belleğe yazdım. BIOS ekranında bazı boot ayarlarını ayarlayıp, boot kısmından flash belleği seçtiğim zaman macOS Sierra açılması gerekirken yine Windows 10 açılıyor. Bu problemi nasıl çözebilirim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twelve carat toothache -- 19 Eylül 2018; 18:11:42 >



  • Çok yanlış şekilde başlamışsın. Hackos kurmak için ya Apple Store dan indirilmiş orjinal işletim sistemini unibeast ile 16gb lık diske yazdırman yada derlenmiş farklı imajları win32 diskimager ile yazdırıp kuruluma başlaman lazım. Elindeki makinenin başarılı kurulumları için Google dan yardım alabilirsin. Bu alttaki lnik benden olsun
    https://osxinfo.net/konu/basarili-kurulum-asus-x550vx-high-sierra-10-13.1775/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uisik34 -- 20 Eylül 2018; 16:1:56 >




  • uisik34 kullanıcısına yanıt
    Vay be...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: twelve carat toothache

    Vay be...
    ??
    Rufus ile yazdırdığın usb boot edebilir durumda bir kurulum diski oluşturmamış olmasından dolayı usb den boot etmeyince mevcut lokal diskindeki windows ile açıyor olmalı.
  • uisik34 kullanıcısına yanıt
    Peki sizce niye Rufus boot edilemez bir dosya oluşturmuştur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: twelve carat toothache

    Peki sizce niye Rufus boot edilemez bir dosya oluşturmuştur?
    azizim bunun cevabını bilmek neyi değiştirecektir? Ben daha önce okuyup bildiklerim doğrultusunda rufus ile yapacağın bu tarz bir işlemin boot edilmeyen bir medya oluşturduğu durumunu söylememdi. Rufus veya unetbootin windows yada linux gibi iso uzantılı imaj dosyalarıyla boot edebilir diskler oluşturabiliyor ancak bu durum hackos için geçerli değil. Açıkçası nedenini bilmiyorum ve merak bile etmedim.

    Eğer amacınız intel işlemci tabanlı bir pc de macos işletim sistemi kurmak ise bunun en bilinen yöntemi apple store dan orjinal kurulum imajını unibeast ile 16gb lık bir usb diske yazdırmanız. Diğer yöntemler ise size linkini attığım bu ve buna benzer sitelerde verilen; kolaylık amacıyla config.plist veya kext dosyaları sisteme özel optimize edilmiş ve sıkıştırılmış imajları win32 diskimager ile usb diske yazılıp gerekli bios ayarları sonrasında boot edip kuruluma geçmeniz gerekmektedir. Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uisik34 -- 22 Eylül 2018; 10:18:39 >




  • Daha önce yayınlananla yüz yüze geldim ve bu sorunu düzeltmeyi başardım. Ancak, tüm dosyalarım kaybolur, bu nedenle verilerinizin yedeği varsa veya her şeyi kaybederseniz, bu yöntem verimli olur. Yaptığım şey, önyüklenebilir bir usb oluşturmamdı. Bu web sitesindeki adımları takip edebilirsiniz: n iyisi ve umarım Mac'inizi kurtarabilirsiniz.https://dltutuapp.com/ https://9apps.ooo/https://showbox.software/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joshbarnes -- 21 Ekim 2018; 21:44:12 >




  • joshbarnes J kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim fakat bir yanlış anlaşılma olmuş ben bir Mac'e sahip değilim Windows tabanlı bir Asus bilgisayara sahibim. Windows'un yanına dual boot ile macOs Sierra kurmak istiyordum. Yanıtınız için teşekkür ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.