Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (1013. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21.002
Cevap
235
Favori
706.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
87 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10111012101310141015
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kıymetli kardeşlerim ,

    Profil seçeneklerinden işlemci yükünü-durumunu- %100 seviyesinden aşağıya düşürdüğümüz halde görev yöneticisinde işlemci kullanımının %100 gözükmesi bir aksilik değil ,

    Orada ,görev yöneticisinde işlemci yeni frekans hızında %100 çalışıyor ,
    önceden işlemci mesela 2,0ghz'de full çalışıyorsa , düzenleme sonrası 1,6 ghz'de yine full çalışıyor (task managerda...)

    Diğer taraftan,şahsi kanaatim , vakumlu soğutucular fanların içine eder ,kısa sürede fanları bozar ,kullanmamakta fayda var....

    Benim naçizane fikrim ,klasik laptop soğutucusu kullanmak yönünde VE ÖZELLİKLE WİNDOWS 10 YERİNE WİNDOWS 8.1 kullanmak ,

    wimdows 8,1 tam bizim laptop için yapılmış sanki , windows 10'da 4-5 sefer mavi ekran almama rağmen , windows 8,1'de 6 senedir hiç bir sorunla karşılaşmadım.

    saygılarımla kıymetli kardeşlerim , sağlıklı günlere inşallah....
  • İkinize de ayrı ayrı teşekkür ederim, sağolun varolun. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmyyyymmm

    Hocam 3 gün önce açmış olduğum laptopumu bugünkü tavsiyeniz üzerine tekrar açtım.

    1- Öncelikle klavyede bulunan şeffaf jelatini komple söktüm. Fön makinesi ile klavye arasındaki tozları aldım.

    2- Fanın önceki yapışkanlığını yitirmiş orj bantlarını çöpe attım ve siyah elektrik bandı dediğimiz bant ile sağlam ve kalın bir şekilde bantladim fanı. Öncesinde fanı fön ile iyice havalandırdım.

    3- 3 gün önce sürmüş olduğum MX-4 termal macunu sildim. Etrafa neredeyse hiç bulaşmamıştı kıvamı iyiymiş yani. Tekrardan güzel şekilde sürdüm ve kapattım.

    4- Anakartta da klavyede bulunan şeffaf jelatinin aynısı vardı. Onu da söktüm, anakartın neredeyse yüzde 70'ini kapliyordu bu jelatin.

    Sonuç: Laptopu açtığımda o jelatinlerden kurtardığım laptopumun 5 yıl sonra nefes aldığını hissettim. Laptopun nefes alışverişi çok rahat şuanda bu net. Sonrasında aida64 ile stres testine başladım. Normalde 2-3 dk'da 95'i deviren sıcaklık, bu sefer 5-6 dk sonunda 90'larda seyretmeye başladığını gördüm. Ortalama ise 85-90'larda dolaşıyor. Sonuç olarak yükte 5-6 derece net fark oldu. Boşta ise çok rahatladı pc. Yine de hava sirkülasyonunun bu kadar iyi olmasına rağmen niye yine böyle 85-95'lerde seyrediyor merak ediyorum.
    Sizden rica etsem aida64 ile de test yapıp beni haberdar eder misiniz?
    6 dakikalık Cpu ve Gpu testi. Xtu üzerindeki 10 derecelik fark sanırım Gpu ile alakalı. Xtu sadece Cpu test ediyor Aida 64 de Gpu yu da test etmesini seçtim o yüzden değerler biraz daha yüksek çıktı ama yine de bir laptop için çok çok iyi değerler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mylm.56

    6 dakikalık Cpu ve Gpu testi. Xtu üzerindeki 10 derecelik fark sanırım Gpu ile alakalı. Xtu sadece Cpu test ediyor Aida 64 de Gpu yu da test etmesini seçtim o yüzden değerler biraz daha yüksek çıktı ama yine de bir laptop için çok çok iyi değerler.


    Alıntıları Göster


    Benim değerler de bu şekilde. Sizinkinden bi 4-5 derece daha fazla. Sanıyorum benim pc'de herhangi bir sorun bulunmuyor gayet normal. Düşük işlemci %5, yüksek işlemci %98'de şuan. Turbo işlemci kapalı. Klavye anakart jelatinleri söküldü. Havalandırma iyi. Bir de voltaj düşürme muhabbeti var. Siz bunu yaptınız mı? Ayrıca bu 4-5 derece düşük sıcaklık almak için farklı bir ayar vs. daha yaptınız mı? Ayrıca soğutucu kullanarak mı bu dereceleri yakaladınız?

    Edit: İntel gpu'su da işaretlendigi zaman bu 90'lı derecelere yaklaşıyor pc. Nvidia gpu'su hiç çalışmıyor bu testte. Intel gpu'su acaba işlemcinin mi içinde böyle direkt etki ediyor çünkü cpu sıcaklığına hem de hayati derecede etki ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmyyyymmm -- 12 Nisan 2020; 12:11:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mmyyyymmm M kullanıcısına yanıt
    Soğutucu vs. Ek hiçbir şey yok.
    Turbo açık Cpu 3.38 ghz Sabit olarak yaptım testi.
    Bilgisayar fişe takılıydı. Batarya takılıydı.
    Voltaj düşürme yok zaten dediğim gibi 3.38 ghz de çalışıyor.
    Bilgisayarı soğutmak için hiçbir ek ayar vs. Yapmadım herşey sonuna kadar tertemiz performans almak için ayarlı şu anda. Yani bilgisayarı en ufak 1 saniyelik yavaşlamaları engellemek için bile bir çok ayar yüksek performans odaklı.

    Bi etken olur mu bilmiyorum ama BIOS da Intel Vtd gibi sanal işlemler için olan 3 ayar da kapalı. İşlemciye extra yük bindirdiğini düşünüyorum.

    Siz 4-5 derece demişsiniz ama işlemci durumunu %100 yapıp turboyu açınca o fark olacak 10 derece.


    Bilgisayarım bozuk anormal benimki niye o kadar soğumuyor demeyin, kim bilir belki de benim bilgisayarım anormaldir .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylm.56 -- 12 Nisan 2020; 12:25:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temizleme sıklığınız nedir hocam makineyi?

    Edit: imla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmyyyymmm -- 23 Nisan 2020; 9:19:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mmyyyymmm M kullanıcısına yanıt
    2014 nisan ayında almıştım tam 6 yıl oldu. En az 10 defa temizlemişimdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bu wifi bağlantı kopması ve hız sorunu beni iyice çileden çıkardı, wifi kartını değişmeye karar verdim, önerebileceğiniz uyumlu orta-üst seviye wifi kartı var mıdır?
  • Hocam bu yazınızdan 1 hafta kadar önce pcyi açtım hava yollarını temizledim termal macunu değiştirdim. Yükte 97 dereceden 93-94 e düştü boşta ise 65 civarlarından 45-46 ya kadar düşmüştü ve ram slotunu yaktığımı sanıyordum 8gb'den 4gb'ye düşmüştü. Bugün bu yazınızı gördüm az önce o plastiği komple çıkardım (bu arada pervane miline yağ damlatmak aklıma gelmemişti böylelikle fandan gelen seside kestim) sıcaklık değerleri yükte ve boşta resimlerde olduğu gibidir. Ram problemimse düzeldi sanırım o plastik ram slotuna temas ediyordu.
    Sanırım SSD alma zamanıda geldi emektara bi kaç sene daha ömür ekleyelim.

    14 dakikalık test






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smaize4141 -- 12 Nisan 2020; 16:50:40 >
  • Birde arkadaşlar



    bu güncelleme aman aman bi fark yapıyor mu ?
  • Arkadaşlar aldığımdan beridir 4 gb ram ile kullandığım laptopuma az önce 4 gb ram siparişi geçtim.
    Yalnız bu aldığım ram laptop ile uyumlu mu, kaliteli mi, sağlam mı? Yeşillendirirseniz sevinirim.
    Satıcı, satın aldığım bu ürün için sıfır ve kutuludur ama OEM'dir dedi. Piyasadakilere göre daha ucuz olmasının nedeni OEM olmasıymış satıcı öyle dedi.

    Aldığım ürünün linki:https://urun.n11.com/bellek-ram/elpida-4gb-pc3l-12800-ddr3l-1600-mhz-135v-sodimm-laptop-ram-P241189651



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmyyyymmm -- 12 Nisan 2020; 18:4:9 >
  • mmyyyymmm M kullanıcısına yanıt
    Uyumlu ,

    Laptop rahatlar şimdi , farkı göreceksin a dan z ye

    Kingston gibi bilinir markalar dışında ramler hata verebiliyor , biraz daha koyup ömürlük veya iyice test edilmiş bir şey alaydın ,ama bu da iş görür,
    sonuçta bu adamlar da samsung'un vb kapısını çalıp abi üretim fazlasını bana satsana deyip hatalarını ayıklayıp kendi markalarıyla satıyorlar...

    Güle güle kullan ,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendemail -- 12 Nisan 2020; 18:49:5 >
  • sendemail kullanıcısına yanıt
    Ve sipariş iptal edilmiştir :D
    Bu ürünü mü alayım:
    https://urun.n11.com/bellek-ram/kingston-kvr16ls114-4gb-1600mh-ddr3-sodimm-notebook-ram-135v-P48623654

    ------------

    Edit: Hocam aşağıya hepsiburada sitesinden bir kullanıcı yorumu yapıştırdım da sizce bu linkini verdiğim kingston ram ile dual ram performansı olayından faydalanabilir miyim ben de?

    "Bilgisayarınızda halihazırda takılı olan modelle aynı özellikleri taşımasına özen gösterin böylece dual channel özelliğinden de faydalanmış olacaksınız."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmyyyymmm -- 12 Nisan 2020; 19:27:39 >
  • Smaize4141 S kullanıcısına yanıt
    Max 79 görmüşsünüz çok çok iyi

    Ssd almadan nasıl kullanıyorsunuz hâlâ anlayamadım performansı 5 e katlıyor resmen. Bu arada ssd olarak elinizden gelenin en iyisini alın Sandisk gibi ucuza kaçmayın çok pişman olursunuz, performansı diğer ssd lere göre çok düşük kalıyor. Kağıt üzerinde yüksek görünse de öyle değil maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesadüf mü bilemiyorum ama birkaç saattir aklımda sandisk ssd almak vardı şansa bak ki böyle bir yorum atmışsınız. Vay be :D

    Ucuz etin yahnisi hakikaten de yenmez. Biraz yukarıda @sendemail hocam sipariş geçtiğim elpida 4 gb ram hakkında güzel bir yorum yazmış. Yorumuna istinaden ödemesini yaptığım siparişi anında iptal edip bir üst mesajımda linkini verdiğim 4 gb kingston marka ram siparişi geçtim (23 lira farkla).

    Artık SSD için de biraz daha bekleyip kaliteli olanı alacağım. Bu virüs belası içinde hayati bir önemi de yok zaten. Ram önemli ama bu karantina günlerinden ruh sağlığımı koruyarak çıkmak için elzem :)

    Herkese tekrar tekrar sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. X550jk sahibi olmama vesile olmakla kalmadınız, yıllar sonra bile bir teşekkür karşılığında yardım ediyorsunuz. Çok değerli insanlarsınız hepiniz. Artık çarşamba yada cuma günü yeni ram taktığım zaman buraya damlarım yine :)
  • Hocam şu modelden sipariş verdim bile benim bütçem buna yettiği için alıyorum elimdeki hdd'den kurtulma amaçlı, performansı sanırım elimdeki hdd'den hayli yüksektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smaize4141 -- 12 Nisan 2020; 22:36:30 >
  • SanDisk ultra II kullanıyorum 2014'ten beri. Performansı ürünün özelliklerinde yazan hızlara çok yakın. Hala hdd ile kullanıp işkence çekenler varsa paranızın yettiği ssd'yi alıp kurtulun arkadaşlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hakikidaredevil kullanıcısına yanıt
    bende aynı SSD yi kullanıyorum rastgele erişim süresi çok fazla bu da içindeki dandik kontrolcüden kaynaklanıyor. Elbette HDD ye kıyasla aşırı hızlı ama iyi bir SSD den de bir o kadar kötü.
  • Söylediğiniz doğru fakat yakınlarda yeni PC toplayan bi arkadaşım şu an bizimkinden daha ucuza (250-300 TL bandında bi şeydi) satılan bi SSD aldı. Buna rağmen ryzen 1600x'i olduğu için çok daha seri çalışıyor bilgisayarı. Yani ssd ne kadar iyi olursa olsun eldeki işlemci belli. Daha iyi bi ssd illa fark edecektir ama bu işlemci ile tam performans alınamaz ondan da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakikidaredevil -- 13 Nisan 2020; 7:59:26 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    Çok da kaliteli olduğunu söyleyemem. Benim orjinal ekran bozulmuştu ondan yeniledim, çok yakından bakınca yine pikseller biraz belli oluyor ama aşırı rahatsız etmiyor beni.
  • 
Sayfa: önceki 10111012101310141015
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.