Şimdi Ara

Asus'un beklenen anakartı göründü: Ryzen için Mini-ITX model

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD Ryzen işlemci ailesinin 65 Watt ısıl tasarım gücüne sahip modelleri, mini bilgisayarlar için dikkat çekici bir seçenek oluşturuyor. Yüksek performanslı, çok amaçlı bir mini bilgisayarı AMD platformu etrafında kurgulamak isteyenlerin buna uygun bir anakarta sahip olması da şart. Ryzen tarafında mini-ITX akımını Biostar başlatmış, arından Gigabyte ve ASRock firmaları da bu akıma uygun modellerini Computex Fuarı'nda tanıtmıştı.
     
    Asus'un beklenen anakartı göründü: Ryzen için Mini-ITX model 
     
    Aylar sonra nihayet Asus'un da bu kulvara adım attığını görüyoruz. ROG ailesi altında geliştirilen STRIX B350-I Gaming modeli gerek tasarım gerekse de işlevsellik seviyesinde kaslı ve iddialı bir profile sahip. Şirketin ürün gamındaki ROG STRIX-F Gaming modelinin minyatür versiyonu gibi duran anakart, AURA Sync RGB ışıklandırma sistemine sahip. Üst seviye X370 çipseti yerine pek çok rakibi fiyat/performans dengesi daha yüksek duran B350 çipseti üzerinde yükselen model Soket AM4 formundaki tüm AMD işlemcilerine destek sunuyo ve 32GB'a kadar DDR4 kullanımını mümkün kılıyor.
      
    Asus'un beklenen anakartı göründü: Ryzen için Mini-ITX model 
     
    Ekran kartları için bir adet PCIe x16 slotuna sayip olan anakartın diğer özellikleri arasında iki harici USB 3.1 Gen 2 portu, dört adet USB 3.1 Gen 1 portu, bir adet USB 3.1 kullanımına hazır soket ile çok sayıda USB 2.0 ve SATA 6.0 portu ile iki M.2 depolama slotu da hazır bekliyor. Gigabit Ethernet ve kablosuz internet desteği sunan modelde SupremeFX 8 kanal yüksek tanımlı ses özelliği de bir Asus klasiği olarak yerini almış durumda. Yüksek kaliteli bileşenlerden oluşan ve bir ROG anakarttan beklendiği üzere overclock yetenekleri de olan anakartı sızdıran İsveç merkezli satış sitesi fiyatı 235$ olarak gösteriyor. Ancak aynı sitedeki diğer fiyatların, örneğin Newegg'den %30 civarı yüsek olduğu anlaşılıyor dolayısıyla Asus ROG STRIX B350-I-Gaming daha düşük bir fiyatla kullanıma sunulabilir.
     







  • Sonunda.
    Bu arada o 2 m.2 nereye takılıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johan Elmander -- 4 Ekim 2017; 20:22:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Johan Elmander kullanıcısına yanıt
    Kartin arkasin takiliyor.

    Daha onceki mini itx anakartlardada ayni yontem ile arka tarafa takiyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda. Yıl geçti neredeyse ryzen çıkalı Asus daha yeni uyandı.
    intel tarafında işlemciler çıkmadan anakartları piyasaya süren firmalar neden ise amd işlemci çıkarınca böyle yavaştan çalışıyorlar.
    sırf itx anakart eksikliğinden ryzen işlemcilere geçemedik 2. nesli gelicek zen mimarisinin artık.
    gigabyte çıkardı bir tane ama saçma sapan bir dizaynı yerleşimi var kartın 24 pin girişi üste koymuş vs. heryeri ofsayt bir kart çıkarmış. sanki dünkü firma.
    asrock'un kartı güzel idare eder ama onda da usb çıkışları arkada çok az koymuşlar ve neden ise nasıl bir kafaysa şuan ryzen işlemcilerde olmayan dahili gpu için 1 değil 2 tane hdmi çıkışı koymuşlar
    yan yana yeri kapatmak için sanki gereksiz. bu kafayı anlamak zor. bari birini dp yada dvi koysaydılar. anlamak zor gerçekten.
    bu asus kartta şimdi baktım biraz garip olmuş yenilemişler tasarımı ama buda hepsinde olan şuan gereksiz olsada ilerisi için ekledikleri görüntü çıkışlarını komple koymamış.
    şuan için iyi bir tercih ama o boş kalan yerlere bari usb 2 çıkışı ps2 çıkışı yada bios için tuşlar gibi kapatılabilirdi aşırı boşluk olmuş.
    intel için asus strix itx kartların aynı dizaynın uygulasalardı yeterliydi bence. ses çıkışı da farklı yapmışlar yenilemişler ve son m.2 girişini de z270 kartlarda kullandıkları dizaynın aynısını bunda da kullanabilirlerdi yada yer yoksa am4 soketi yüzünden m.2 slotu arkada da olabilirdi.
    Neyse bir an önce çıksa da alsak yine 3 firma içinde en iyisi bu gözüküyor asrock modeli ile rakip olur gigabyte modeli tam bir çöp ama neden ise artık
    şuan piyasada onu kartları çok yaygın satılıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 312 . -- 13 Ekim 2017; 18:43:21 >




  • ben de bulamadım o iki adet m2 slotu

  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drdonanım D kullanıcısına yanıt
    Biri arka da diğeri ise soğutucunun altında olabilir ya da her 2 si de arkadadır
  • anakartın arkasındadır m2 takma yeri
  • M2 slotlarından birisi öndeki gri plakanın altında sanırım. 2.fotoğrafa bakarsanız bir kart var. Muhtemelen m2 ssd o. O plakayı soğutucu olarak koymuş olabilirler. Ben de yakında AM4 tabanlı mini itx sistem toplamayı düşünüyorum.
  • Ah be Ryzen birde dahili GPU olsa.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: drdonanım

    ben de bulamadım o iki adet m2 slotu


    m2 slotu ses kartının tam arkasında yalnız asus simgeli koruma olduğu için altında kalıyor.
  • ITX sistemlere olan ilginin Türkiye'de çok daha az olmasından dolayı hadi Biostar'ı geçtim ne ASrock nede Gigabyte resmi olarak AM4 ITX modeli getirmiş değil belki Asus'ta getirmeyecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escapetolife -- 5 Ekim 2017; 14:12:0 >
  • Asrock ın Mini-ITX kartı Türkiye' de satılıyor, gözünüzden kaçmış olabilir, çok şirin bir kart.
    http://www.hepsiburada.com/asrock-fatal1ty-ab350-gaming-itx-ac-ryzen-am4-socket-ddr4-3466-oc-hdmi-dvi-mini-itx-oyuncu-anakart-p-HBV000006V31G?magaza=Hepsiburada&t=product&q=asrock



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogo argentino -- 4 Ekim 2017; 22:52:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: interwap

    Ah be Ryzen birde dahili GPU olsa.

    Gigabyte'ın GA-AB350N-Gaming WIFI modelinde görüntü çıkışları vardı. Yalnız PCB darlığından dolayı bu çıkışları kullanmak için işlemcinin APU türünde olması gerekiyor. Diğer bütün benzer modellerde de durum aynı olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nForcer


    quote:

    Orijinalden alıntı: interwap

    Ah be Ryzen birde dahili GPU olsa.

    Gigabyte'ın GA-AB350N-Gaming WIFI modelinde görüntü çıkışları vardı. Yalnız PCB darlığından dolayı bu çıkışları kullanmak için işlemcinin APU türünde olması gerekiyor. Diğer bütün benzer modellerde de durum aynı olacaktır.

    Bende ki anakartta da görüntü çıkışları var. Ryzen APU henüz olmadığından kullanılamıyor. Anca önceki nesil APU kullanılırsa.
  • Escapetolife kullanıcısına yanıt
    Sadece türkiye’de değil, Dünyada da böyle. %95 ekran kartı dışında kart olmadığı halde (hatta onboard gpu) atx kasaya yöneliyor. Micro atx anakart onboard gpu ya bile atx kasa toplanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgilendirdiğiniz için teşekkürler

  • Boyutuna Göre Gerçekten Çok iyi yapılmış Bence Soğutma kısmında sıkıntı yaşanmaz

  • Crosshair VI Hero' ya verilen BIOS desteği bunada verilirse ''Cold Boot'' olur durur kendi kendine.
    C6H ya çıktığından beri 6-7 bıos çıkarttılar bırakın performans artışını hali hazırdaki sorunları
    bile çözemediler bu firmadan ürün almam bir daha....Rezillik diz boyu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 12 Ekim 2017; 8:22:15 >
  • ömr0681 kullanıcısına yanıt
    Bence boşuna genelleme yapmışsınız. O sorunlar sadece Crosshair Hero modelinde yok. Msi, Gigabyte ve ya Asrock vs bazı marka-model anakartlarda da var. Bu genelde yonga seti ve ya işlemci ile alakalı. Onlar da yeni yonga seti ve işlemci çıkınca çözülecek gibi. Umarım çözülür. Yoksa Amd, kazandığı %3,3 pazar payını bu gidişle geri verecek. Temmuz ayında %23,6 pazar payına sahip iken şu an %21,7'ye düşmüş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 12 Ekim 2017; 10:14:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.