Şimdi Ara

Asus Ultrabook Malzeme Kalitesizliği - ux310UQ-FB418T

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bahsettiğim model Asus ux310UQ-FB418T modeli. I7 işlemcili, 1800p QHD+ ekranlı ve 512Gb SSD diskli bir alet.

    daha yeni aldık arkadaşım ile. toplamda 3 adet alıp inceleme şanmsımız oldu bu üründen.

    1- öncelikle ekran 1800p çözünürlükte ve 276ppi gibi oldukça yüksek bir piksel yoğunluğuna sahip. ancak bu ekranda görüntü kötü, çünkü pikseller yatay-dikey eksende dizilmemiş, çapraz dizilmiş. yani düz çizgileri (dikey çizgi veya yatay çizgiler) düz değil zikzak bir çizgi olarak görüyorsunuz! bu nedenle web sitelerindeki yazıları okumak falan pek hoş olmuyor bu ekranda. benim evimdeki 187ppi yoğunluğa sahip monitörümde yazılar ve renkler bundan çok daha prüzsüz ve keskin, çünkü evimdeki monitçr standart dikey-tatay piksel dizilimine sahip. ayrıca asus ekranında piksellerin aralarındaki siyah bölgeler normal monitörlere göre çok büyük, bu da görüntünün prüzlü olmasına neden oluyor. düz-kesintisiz renk alamıyosunuz. mesela ekranda dümdüz mavi olan bir yere baktığınızda, aslında siyah renk üzerinde mavi noktacıklar görüyorsunuz. prüzsüz-düz zemin görüntüsü alamıyorsunuz.

    2- ekranın kenarlarındaki plastik kısım ekrana tam yapışmamış. 3 adet elimize geldi ve üçünde de böyle. bazı kısımlarda kabarmalar var. çok kalitesiz bir işçilik ürünü olduğu besbelli.

    3- elimize gelen 3 üründen ikisinde ekranın köşelerinde bariz ışık sızmaları vardı. kabul edilemez bir durum. ama saçmalıklar bununla da sınırlı kalmıyor, kapak kısmı (ekran kısmı) çok ince, ve kapağın köşesine parmağınızla azcık dokunsanız, azcık baskı uygulasanız, anında ekranda ışık sızmaları çıkıyor, ekran direk etkileniyor. e iyi de kardeşim, bu taşınabilir bi alet? ben çantaya koyup taşıyacam bunu. çantaya koyduğumda gene baskı gelecek oraya? yani ekranda sorun yoksa bile belki yarın bir gün sorun çıkacak belki bu yüzden? taşınabilir (mobil) bir alet bu kadar hassas ve savunmasız olamaz. asus'un internet sitesidne ürünün inceliği övüle övüle bitirilememiş. ama bize gelen 3 ürünün üçünde de aynı saçmalık vardı. yani ince yapmışlar ama dayanıklılıktan ödün vererek inceltmişler! sadece ekran değil, laptop kapağı tamamen emanet duruyor. (ayrıca 3 üründen birinde ölü piksel çıktı)

    4- klavye laptop'un üzerine tam oturmamış, yani klavyenin altında (gözle gööremediğimiz iç kısımda) boşluk var. tuşlara her bastığınızda klavye aşağı inip çıkıyor. komedi. bu direkt olarak tasarım hatası. bize gelen 3 ürünün üçünde de böyle. asus bu ürünün web sitesinde klavyeyi öve öve bitirememiş, tuşların basılma derinliğini milimetre cinsinden vermiş, hani zannedersin çok iyi bi klavye. halbuki berbat.

    5- klavyenin alttan aydınlatması var. tamamen ürün özelliklerine: "aydınlatma var" yazmak için yapmışlar bu aydınlatmayı. neden mi? çünkü tuşların altındaki aydınlatma LED'leri tuşların kenarlarından görünüyorlar. gecenin karanlığında (ya da loş ışıkta) bu LED'ler gözünüze göründüğü anda direk gözünüzü alıyorlar. tam komedi. bu klavyeyi üretirken bunu hiç mi düşünmedin asus?


    kısacası, asus apple ile dalga geçen reklam filmi çekiyor, ama bakıyosun kendi resmi sitesi apple'ın resmi sitesinin bire bir taklidi. kendi ürünleri tasarım olarak apple'ın bire bir taklidi. ve malzeme kalitesi kısmında asus fena cortluyor.

    şimdi diyeceksiniz ki "senin aldığın ürün kötüdür belki, dieüğr modeller bu kadar kötü olmayabilir" arkadaşlar kardeşimde başka bir asus ultrabook var, benzer malzeme kalitesizliği onda da var. gittim kendim mağazalarda birsürü asus modelini inceledim. çoğu aynı. kullnılamayacak kadar kötü demiyorum, ben ucuz diye aldım ama "ucuz etin yahnisi" deyimine bu kadar yakışan bir durum da olamaz yani.

    özelliklerine göre çok ucuza bulursanız (ve ekranı sorunlu değilse) gene asus alabilirsiniz bence ama kalkıp da öyle 7000 TL falan ödeyeyim demeyin bunlara. o kadar para ödeyecekseniz gidin apple macbook falan alın bence. hiç olmazsa güzünüze güzel görünen, düzgünce yazı okuyabileceğiniz bir ekranınız olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 25 Eylül 2017; 13:20:32 >







  • Paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Bende macbook ile asus arasında gidip gelen araştıran birisi olarak artık başka bir bilgisayara bakmayacağım. Macbook tan ne kadar kaçmaya çalışsamda ibreler hep ona dönüyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozansefer

    Paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Bende macbook ile asus arasında gidip gelen araştıran birisi olarak artık başka bir bilgisayara bakmayacağım. Macbook tan ne kadar kaçmaya çalışsamda ibreler hep ona dönüyor :)

    merhaba

    laptobu aldığımdan beri evde kullanıyorum, masadan hiç kalkmıyor alet, hatta ekranını bile kapatmıyorum. çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. ekranı güzel, ilk aldığımda çapraz piksel olayının gözüme çok batacağını düşünmüştüm ancak bu bilgisayarın piksel yoğunluğu baya yüksek olduğu için çapraz piksel dizilimi gözüme görünmüyor. görünmüyor derken, aslında ben birinci ekran olarak harici 4K monitör kullanıyorum. yazı okuyacaksan ya da yazılım yapacaksam hep haricide takılıyorum. laptobun kendi ekranını ikincil amaçlar (spotify falan açık duruyo, ay da dosya gezgini vs) için kullanıyorum. yani sadece laptop ekranını kullanıyor olsaydım belki çapraz olayı gözüme batabilirdi ama şu an öyle bi durum oldu ki unuttum yani, hiç gözüme batmıyo.

    ilk aldığımda laptobu 4K harici monitörüme bağlayamamıştım. daha doğrusu, bağlamıştım ancak 4K 60Mhz görüntü alamıyordum. ilk başta bunun kablodan olduğunu düşündüm, ancak, araştırınca şunu gördüm ki intel firması hiçbir intel çipsette HDMI üzerinden 4K 60Mhz desteği sunmuyormuş! bunu öğrendiğimde resmen sudan çıkmış balığa döndüm. ben bu laptobu 4K monitörü çalıştırsın diye almıştım, ve, elimin altındaki aletin harici ekran kartı ile 60Mhz hızında 4K çözünürlüğü desteklediğini biliyorum. grafik işlemcisi bunu destekliyor olduğu hâlde sırf intel firması HDMI veri yolu üzerinden 4K sağlamıyor diye bu çözünürlüğü elde edemiyor olmak demek, resmen "okyanusu geçip derede boğulmak" demektir.

    bu noktada resmen delirdim, param boşa gitmiş gibi hissettim. intel'e etmediğim küfür kalmadı. laptobu çok sevmiş olsam da sırf bu intel kepazeliği nedeniyle 4K monitörümü 30Mhz de kullanmak zorunda kalmış olmam beni hayattan soğuttu. sorna, nette gezinirken bir şeye rastladım. "USB Type-C to DisplayPort 4K 60Mhz" adı altında kablo satılıyordu. web'de araştırdığımda bu USB 3.1 portu üzerinden görüntü alınabildiğini öğrendim ve kabloyu satın aldım, vee, evet! çalıştı. şu an laptobun HDMI çıkışı boş duruyor, ve monitörüm lapbota USB type-c 3.1 üzerinden bağlanmış olarak çalışıyor. 60Mhz (yani 60fps) 4K görüntü alabiliyorum. işin güzel tarafı, laptop kasmıyor, fan delirmiyor. gayet sakin çalışıyor. bunu yapabildiğimde nasıl rahatladığımı anlatamam.

    sonuç olarak, alırken çekinerek almıştım, ucuz diye, ve malzeme kalitesi vasat çıkınca kendimi kötü hissetmiştim. ancak tahmin etmediğim şekilde çok memnun kaldım üründen. klavyesi bile harika. tuşların basış hissi yumuşak ve çok güzel. iş yerindeki verdikleri laptopların sert ve parmakları acıtan klavyelerine 10 basar bu klavye. yukarıdaki ilk mesajımda klavyenin altında boşluk olduğunu söylemişim ancak aradan geçen süre sonrasında (belki de iş yerinde kullandığım hantal klavyelerden dolayıdır) bu laptobun klavyesi bana mükemmel geliyor.

    memnun kaldım ama yine de malzeme kalitesinin (özellikle ekran) vasatlığı korkutuyo. geçen annem geldi, laptobu birkaç gün annem kullandı. laptop ekranı kapalıyken annem laptobu köşesinden tek eliyle tutup taşımış. ve annem gittiğinde laptobu geri aldım, bi açtım, ekranın çapraz iki köşesinde ışık sızması oluşmuş. çok değil, hatta benim kullanıyor olduğum ekran parlaklık düzeyinde bu ışık sızmaları belli olmuyolar. belli olmaları için ekranı ışığını sona dayamam gerekiyo. yani ucuz yırttık.

    dediğim gibi ben ürünü çok severek kullanıyorum ve açıkladığım eksilerini göz önüne alırsanız almanızı tavsiye ederim. macbook bundan baya pahalıdır tahminimce. aradaki fiyat farkı uçurum değilse tabi macbook daha mantıklı.

    tabi umarım ileride klavyesi bozulmaz bu laptobun. klavye bozulursa büyük sıkıntı çünkü laptopta yedek parçası bulunamayacak neredeyse tek parça klavye. ilk mesajımda klavye ışığının led'nin gözü görünmesine sövmüştüm ancak sonradan şunu fark ettim ki, aslında laptobun önünde normal uzaklıkta (klavyeyi kullanabilmek için laptop önünde durmalı sonuçta) oturduğunda klavyeye üstte bakıyorsun ve klavye ışığının led'leri gözü görünmüyor. görünmesi için geride oturmak gerekiyor. eğer klavyeyi kullanmadan sadece yazı okuyacaksam (akademik makale falan) arkama yaslanıyorum, bu sırada hem geri gidiyorum, hem de daha alçak pozisyonda oturuyorum. bu pozisyonda klavye led'leri gözü gözünüyor ancak normal oturma pozisyonunda görünmüyor. sorun oluyo yani. klavye ışıkları da güzel. 3 farklı ışık şiddeti seviyesi far. çok hoş. beğendim ben. laptobun jack konumları da çok iyi. sağ elimin olduğu bölgede elimi engelleyecek bir jack yok. sabit şekilde takılı duran monitör kablosu (usb type-c 3.1'e takılı) da laptobun son tarafında, yani elimi engellemiyor. tam benlik yapmışlar resmen.

    unutmadan, laptop 8Gb gömülü (anakart üzerine çakılı, çıkartılamayan) RAM ile geliyor, ve, RAM arttırmak için bir adet boş slot var. ben 8Gb ram alıp taktim, 16Gb oldu. 4Gb da SWAP ram koydum ne olur ne olmaz diye. şu an 16+4Gb RAM ve 2gb grafik kart ram'i ile çalışıyor. baya da iyi çalışıyo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 28 Mart 2018; 16:47:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.